IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

sâmbătă, 31 mai 2008

ULTIMA VERIFICARE PENTRU „TRICOLORI“ INAINTE DE EUROPENE


  • Echipa nationala a Romaniei va intalni sambata, de la ora 20.45, pe Stadionul „Steaua“, intr-un meci amical, formatia similara a Muntenegrului. Partida va fi transmisa in direct de Antena 1.

Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a declarat ca meciul amical cu Muntenegru va fi unul util pentru „tricolori“ si spune ca isi doreste cel mai mult ca dupa aceasta partida toti jucatorii sa fie apti pentru turneul final. „Este un ultim test inaintea turneului final si usor-usor intram in linie dreapta, iar starea de spirit este buna. Vreau sa rulez tot lotul pe care il am la dispozitie si ma gandesc sa introduc pe teren primul «11» care va evolua contra Frantei. Sper ca jucatorii sa fie sanatosi dupa meciul de sambata. In cazul unei infringeri, moralul nu va fi afectat, dar noi, romanii, avem darul de a desconsidera adversarul. Sa nu uitam ca jucatorii muntenegreni sunt sarbi si reprezinta niste adversari redutabili“, a declarat Victor Piturca.
Selectionerul a adaugat ca nu se teme de faptul ca adversarii de la EURO vor afla primul „11“ al Romaniei dupa acest amical cu Muntenegru: „Franta, Italia si Olanda ne cunosc foarte bine, stiu foarte multe lucruri despre noi. Cred ca formula de start nu este un secret pentru nimeni.“

Nu se teme de Franta
Tehnicianul a vorbit apoi despre meciul amical pe care Franta, primul adversar al Romaniei la EURO, l-a jucat in compania Ecuadorului, scor 2-0: „Nu poti sa tragi multe concluzii dupa un astfel de meci, pentru ca in echipa Frantei au fost multi jucatori care nu vor fi in primul «11». Totul se va decide in momentul inceperii jocului. Va avea castig de cauza echipa mai bine organizata, care va gresi mai putin, care va fi mai inspirata si va avea mai mult noroc“.
Piturca a precizat ca nu a fost surprins de deciziile pe care antrenorul Frantei le-a luat in privinta lotului pentru EURO si spune ca si in echipa Romaniei ar putea sa apara un debutant, precum francezul Gomis. „Nu m-au surprins deciziile lui Domenech. A avut jucatori cu probleme medicale, dar m-a surprins lasarea acasa a lui Ben Arfa. Cu siguranta, Domenech a optat pentru jucatorii pe care ii considera in cea mai buna forma. E posibil sa apara si la noi un fel de Gomis, dar jucatorii trebuie sa demonstreze ca sunt mai in forma decat nucleul de baza“, a spus selectionerul, care a precizat ca renuntarea la Florin Bratu nu s-a intamplat din cauza faptului ca atacantul nu era sociabil, asa cum a vazut ca s-a scris in presa. Delegatia Romaniei va decola spre St. Gall in ziua de 2 iunie, la ora 11.30, de pe aeroportul „Henri Coanda“.
Romania face parte din Grupa C a Campionatului European, alaturi de Olanda, Italia si Franta.

joi, 29 mai 2008

PINALTI NU RENUNTA: CEAHLAUL VREA RETRAGEREA LICENTELOR CLUBURILOR POLI IASI, OTELUL GALATI SI GLORIA BUZAU


Clubul Ceahlaul a anuntat joi ca va solicita retragerea licentelor gruparilor Poli Iasi, Otelul Galati si Gloria Buzau, in conformitate cu articolul 4.4.1.5 din manualul national de licentiere si da de inteles ca acestea au prezentat documente false.
„FC Ceahlaul SA isi exprima indignarea fata de faptul ca unele cluburi din Liga I, carora nu li s-a acordat licenta in prima instanta, «au produs» ulterior documente care au fost apreciate ca fiind corespunzatoare de Comisia de Apel din cadrul sistemului national de licentieiere. Ceahlaul va solicita organelor FRF sa verifice cu atentie documentele prezentate de cluburi la apel, va cere UEFA o echipa de audit, care sa confirme ca documentele pot fi valabile si va sesiza organele de urmarire penala in vederea tragerii la raspundere a persoanelor care trebuie sa apere interesul statului roman si nu al cluburilor“, se arata intr-un comunicat al echipei nemtene.
„FC Ceahlaul doreste sa informeze in mod corect mass-media asupra modalitatilor prin care aceste cluburi s-au folosit de inscrisuri ce contravin legislatiei comunitare si nationale in vigoare, respectiv intelegeri de amanare la plata datoriilor catre bugetul de stat, interzise prin OUG nr. 26/2005 privind abrogarea inlesnirilor la plata obligatiilor bugetare restante“, se mai arata in comunicatul Ceahlaului.
Cluburile Poli Iasi, Otelul Galati si Gloria Buzau au fost informate miercuri ca au primit licenta din parte Comisiei de specialitate din cadrul FRF si vor evolua si in sezonul 2008/2009 in Liga I. Comisia de Licentiere a judecat apelul celor trei cluburi, dupa ce Comitetul Executiv hotarase ca acestea sa nu primeasca licenta din cauza neplatii unor datorii catre stat, fosti sau actuali angajati, si a decis in cadrul sedintei de marti sa dea dreptul celor trei cluburi sa evolueze si in sezonul viitor in Liga I.

ROMULUS MICLEA: „MI-AS DORI UN CONTRACT PE VIATA CU POLI IASI!“


Mijlocasul echipei Poli Iasi, Romulus Miclea, a declarat joi ca va continua cu gruparea din dealul Copoului, acesta dorindu-si prelungirea intelegerii care a expirat in aceasta vara.
„Eu am vorbit cu nea Sorin (n.r. – Sorin Boca) si inainte de plecarea in vacanta si dupa. Tot timpul i-am zis ca vreau sa continui cu Poli si ca plec in alta parte doar in cazul unei oferte foarte bune. Acum, dupa ce s-a rezolvat problema licentei, chiar nu vad niciun motiv sa nu-mi prelungesc intelegera cu Iasul. Probabil voi semna un nou contract pe doi-trei ani. Daca ar fi dupa mine, eu mi-as dori un contract pe viata cu Poli Iasi! La cate a facut acest club pentru mine si la cate am renuntat eu pentru acest club, sincer, mi-ar placea sa joc in dealul Copoului pana la finalul carierei“, a declarat Romulus Miclea.
Jucatorul a mai spus ca pentru el a contat foarte mult faptul ca este iubit de suporteri: „Cat au contat pentru mine fanii Politehnicii Iasi in luarea deciziei de a ramane? Mult. Foarte mult! Am vazut multi fotbalisti iubiti de fanii echipelor unde joaca, dar situatia mea cred ca este una speciala. Stiu ca suporterii ieseni ma iubesc foarte mult si eu ii respect pentru asta. ~ntotdeauna vor ramane in sufletul meu“.
Romulus Miclea a mai precizat ca nu a dus lipsa de oferte in aceasta pauza competitionala, dar important este ce se va intampla de acum incolo: „N-am dus lipsa de oferte in aceasta vara. M-au tot sunat cei de la Urziceni sa ma duc acolo. Nu mai spun de cei de la Bistrita. S-au intrecut in oferte! La un momentdat a venit si o oferta din Turcia, de la o echipa de prima liga. Dar, asta e. Eu am decis sa continui cu Poli si sunt convins ca am facut cea mai buna alegere. Tot ce conteaza de acum pentru mine este sa ma pregatesc foarte bine, sa fiu sanatos si sa aduc cat mai multe bucurii fanilor ieseni, pentru ca merita din plin“.

miercuri, 28 mai 2008

KWANG-GAE A FACUT LEGEA LA EUROPENELE DE TAEKWON-DO ITF


Sportivii de la C.S. Kwang-Gae Iasi, Nicola Pricop, Adelina Zalaru si Sorin Miron, au obtinut nu mai putin de cinci medalii la Campionatul European de Taekwon-Do ITF, care a avut loc in localitatea Wroclaw (Polonoia) si la care au participat aproximativ 500 de concurenti din 31 de tari.
Sportivul Nicola Pricop, care practica Taekwon-Do ITF de aproximativ trei ani, a cucerit titlul european la Tehnici Speciale – individual juniori si o medalie de argint la Tehnici Speciale – echipe juniori.
Adelina Zalaru, care practica Taekwon-Do ITF de cinci ani, a reusit sa cucereasca medalia de bronz la Spargeri Forta – echipe senioare si locul V la Spargeri Forta – individual senioare.
Sorin Miron, cel de-al treilea medaliat iesean la europenele din acest an, este presedintele si antrenorul clubului C.S. Kwang-Gae Iasi si a reusit sa cucereasca in acest an la Campionatele Europene titlul cu echipa de Tehnici Speciale, dupa ce in 2006, la prima participare internationala, a obtinut acelasi rezultat. Tot in Polonia, Sorin s-a clasat pe locul V la proba sa preferata – TULL individual.

IESENII AU AVUT DREPTATE: POLI A LUAT LICENTA


Cei care au raspuns pe acest blog la intrebarea daca Poli Iasi va fi retrogradata au considerat, in proportie de 86%, ca elevii lui Ionut Popa vor juca si in sezonul 2008/2009 tot in Liga I.
Doar 14% dintre cei care au votat pe acest blog au fost mai pesimisti, considerand ca Poli Iasi nu va primi licenta.

GHEORGHE NICHITA: „FOTBALUL TREBUIE JUCAT NUMAI PE TEREN!“


Presedintele de onoare al clubului Poli Iasi, Gheorghe Nichita, s-a declarat miercuri multumit de faptul ca gruparea din dealul Copoului a primit licenta pentru noua editie de campionat.
„Ma bcuura faptul ca fotbalul a invins politicul si s-a demonstrat ca acesta trebuie sa se joace numai pe teren, si nu in culise! Fotbalul are legile sale, care trebuie respectate, si nu se bazeaza pe aranjamente care conduc la un alt clasament. Multumesc comisiei Federatiei Romane de Fotbal, care a votat in unanimitate licentierea Iasului, ca au rezistat presiunilor care cu siguranta s-au facut. Au fost unii care nu au vrut licentierea Politehnicii Iasi! Eu sper ca si in continuare Federatia sa ia deciziile cele mai corecte si mereu favorabile fotbalului“, a declarat Gheorghe Nichita.
Oficalul iesean a mai spus ca prin situatia in care s-a aflat clubul din dealul Copoului au mai trecut si alte echipe in anii trecuti: „Acum n-am fost singurii care ne-am achitat datoriile mai tarziu. Aceeasi situatia a fost si la Galati si la Buzau. In plus, din cate stiu eu, au mai fost situatii de acest gen si in anii trecuti, cand unele cluburi au primit licenta chiar daca au depasit termenul limita de achitare a datoriilor“.

MANIFESTARE ORGANIZATA DE POLI IASI CU OCAZIA „ZILEI COPILULUI“


Clubul Poli Iasi, impreuna cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Carrefour, Crucea Rosie si Asociatia „Salvati Copiii“ au organizat miercuri o manifestare cu ocazia „Zilei copilului“.
„Avand in vedere ca pe 1 iunie sunt alegerile locale, am hotarat de comun acord cu ceilalti organizatori sa facem aceasta manifestare astazi (n.r. – miercuri). ~n cadrul evenimentului organizat in curtea Inspectoratului Judetean de Jandarmi a avut loc un program de exercitii demonstrative, programe artistice, prezentare de tehnica militara, exercitii demonstrative cu caini de serviciu si concursuri“, a declarat Mihaela Danalache, asistent-marketing la Poli Iasi.
Aceasta a mai precizat ca pentru acest eveniment gruparea din dealul Copoului a pregatit 700 de cadouri: „La aceasta sarbatoare a copilariei au participat aproximativ 600 de copiii de la scolile din Iasi. Pentru aceasta actiune, clubul nostru a pregatit 700 de cadouri, constand in minipostere cu echipa Poli Iasi, mingi de plaja cu sigla Poli Iasi si multe baloane in culorile gruparii noastre“.

IONUT POPA: „ACORDAREA LICENTEI ESTE DECIZIA CORECTA!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat miercuri, dupa ce gruparea din dealul Copoului a primit licenta pentru noua editie de campionat, ca s-a luat decizia care era normala si corecta.
„Poli Iasi a luat licenta pentru ca s-a luat decizia normala si corecta, cred eu. Am ajuns acum sa comentam normalitatea! Doar nu era sa ramana in prima liga niste echipe care au retrogradat?! Normal ca s-a luat decizia corecta, nici nu ma asteptam la altceva. Eu stiu ca fotbalul se joaca pe puncte si atat. Restul, tot ce se intampla, cu licitatii, cu vize, cu nevize, nu mai este problema mea si nu cred ca acele lucruri au vreo legatura cu fotbalul. Si pana la urma urmei, cine e Cehalaul su Mioveniul sa vina sa ceara retrogradarea noastra, a Otelului si a Buzaului? Pai de cand decide Ceahlaul si Mioveniul ce se intampla in fotbalul romanesc?! Hai sa fim seriosi!“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca decizia de acordare a licentei clubului Poli Iasi nu influenteaza hotararea pe care urmeaza sa o ia cu privire la formatia pe care o va antrena din sezonul viitor: „Nu conteaza ca a luat Iasul licenta. Am mai spus, si repet, eu am contract cu Poli Iasi pana pe 15 iunie. Nici nu m-am gandit ca nu va lua Iasul licenta. Pana la inceputul saptamanii viitoare voi lua o decizie in ceea ce priveste viitorul meu ca antrenor. Poli Iasi si inca doua echipe din Liga I mi-au facut oferte, acum eu trebuie sa decid ce voi face“.

VESTE BUNA PENTRU IESENI: POLI IASI A LUAT LICENTA PENTRU SEZONUL VIITOR!


Clubul Politehnica Iasi a fost informat miercuri ca a primit licenta din parte Comisiei de specialitate din cadrul FRF si va evolua si in sezonul 2008/2009 in Liga I.
Comisia de Licentiere a judecat apelul dupa ce Comitetul Executiv hotarase ca acestea sa nu primeasca licenta din cauza neplatii unor datorii catre stat, fosti sau actuali angajati, si a decis in cadrul sedin
ţei de marti sa dea dreptul celor trei cluburi sa evolueze si in sezonul viitor in Liga I.
Desi membrii comisiei au dat verdictul inca de marti, formatiile au fost instiintate de faptul ca au primit licenta, miercuri dimineata, prin fax.
Si celelalte doua grupari care nu primisera licenta, Otelul Galati si Gloria Buzau, vor evolua si ele in Liga I in sezonul viitor.

marți, 27 mai 2008

POLI IASI AFLA MIERCURI DACA VA JUCA SI SEZONUL URMATOR IN LIGA I


Oficialii clubului Poli Iasi si-au sustinut marti in fata Comisia de Licentiere a FRF dosarul pentru a obtine licenta pentru sezonul viitor.
Dupa mai bine de trei ore de audieri, ofiterul de presa al Federatiei, Dumitru Bargaoanu, a anuntat ca o decizie va fi luata miercuri dimineata.
La iesirea din sediul FRF, presedintele clubului iesean, Sorin Boca, s-a declarat optimist, considerand ca nu vor probleme si gruparea din dealul Copoului va obtine licenta.
„Noi ne-am depus dosarul si, din punctul nostru de vedere, nu cred ca vor fi probleme. Acum ne ramane doar sa asteptam ziua de maine (n.m. – miercuri)“.

IONUT POPA: „SA SE JOACE FARA CLASAMENT!“


Antrenorul formatiei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat marti ca se asteapta ca echipa sa sa fie retrogradata din cauza restantelor financiare si a propus o solutie inedita pentru sezonul urmator al Ligii I.
„Propun ca in campionatele viitoare sa se joace fara clasament. E mai bine asa! Ce rost mai are sa tinem evidenta daca la final de campionat o echipa care isi castiga acest drept pe teren este in pericol sa retrogradeze, iar alta picata pe baza clasamentului are sanse sa ramana. Daca Poli va fi retrogradata la masa verde, va fi o mare tampenie! Nu e corect, dar la noi in tara multe nu sunt corecte. Romania este tara tuturor posibilitatilor!“, a spus Ionut Popa.~n schimb, fanii echipei Poli Iasi vor sa organizeze un mars de protest in fata Federatiei Romane de Fotbal daca formatia lor favorita nu va primi licenta pentru urmatorul sezon de Liga I, a declarat ieri liderul galeriei iesene, Marius Srainer.
„Deja am discutat cu toti suporterii si vom protesta daca echipa nu va primi licenta. Avem si noi semne ca este posibil ca Poli sa fie retrogradata la masa verde, ca si Otelul, ceea ce ar fi aberant. Daca totusi se va intampla acest lucru, plecam la Bucuresti. Nu putem lasa lucrurile asa. Vom merge in fata Federatiei si vom sta acolo pana se va face dreptate. Daca si Otelul va fi in aceasta situatie, vom lua legatura cu suporterii galateni si mergem impreuna“, a declarat Marius Srainer.

DE CE MINTE VASILE DASCALU, IAR SORIN BOCA ESTE DE NEGASIT?


Ziua de marti, 27 mai, ar putea fi una capitala pentru viitorul Politehnicii Iasi in Liga I.
Astfel, marti, gruparea din dealul Copoului isi va sustine dosarul in fata comisiei de licentiere, in apelul formulat la decizia de a nu acorda licenta pentru seoznul viitor, din cauza neachitarii unor datorii pana la data de 31 martie.
In aceste conditii, presedintele clubului iesean, Sorin Boca, a fost de negasit in ultimele, stiut fiind faptul ca acesta nu raspunde la telefonul mobil, pe motiv ca „da’ n-am ce sa va spun”!
Si cum obiceiurile proaste se invata cel mai usor, directorul economic al Politehnicii Iasi, Vasile Dascalu, care luni seara isi burdusea masina personala cu tot felul de acte pentru a pleca la Bucuresti, a mintit cu nonsalanta, spunand ca: „Noi vineri suntem programati la comisia de licentiere! Acum n-am ce sa declar. Nu vedeti ca sunt foarte ocupat?! Vineri, dupa ora 18.00, putem discuta despre tot ce va intereseaza...”
Acum vin si eu si intreb: De ce va este frica, domnule Boca? De ce mintiti domnule Vasile Dascalu?
Va este oare frica de faptul ca Poli Iasi nu va primi licenta?
Sunt intrebari retorice, la care cu siguranta cei doi nu se vor sinchisi sa raspunda.

luni, 26 mai 2008

SI UITE ASA MAI STA POLI IASI INCA PATRU ANI IN LIGA I!


Potrivit www.newsiasi.ro, in urma unui sondaj INSOMAR comandat de Realitatea TV, PSD ar castiga alegerile locale din iunie, la Iasi.
Actualul primar si presedintele de onoare al clubului Poli Iasi, Gheorghe Nichita, ar fi castigator aproape din primul tur.
Gheorghe Nichita ar obtine 50%, candidatul PD-L Dumitru Oprea ar obtine 32%, iar Cristian Adomnitei 13%.

Sondajul a fost comandat si platit de Realitatea TV si realizat in perioada 23-25 mai 2008. Sondajul este cotat cu un nivel de incredere de 95% si are o marja de eroare de 1,5%.
Daca tinem cont de faptul ca Realitatea TV este mai mult decat “portocalie”, se pare ca realitatea (nu postu’ amintit) este mai mult decat roza pentru Nichita, fiind sanse mari ca acesta sa se impuna inca din primul tur.
Inca un nou mandat obtinut de Nichita ar putea duce la prelungirea intelegerii dintre Poli Iasi si antrenorul Ionut Popa, plus atragerea de fonduri pentru achizitionarea unor jucatori cu care sa se atace o cupa europeana in cel mult doi-trei ani.

SPECTACOL TOTAL LA „SEARA CAMPIONILOR“


Stadionul „Steaua“ a gazduit luni seara cea de-a IV-a editie a evenimentului intitulat „Seara Campionilor“, care a pus fata in fata „Stelele Romaniei, din componenta carora n-au lipsit Gica Popescu, Dan Petrescu, Gica Hagi si tinerii Torje si Keseru, si „Stelele lumii“, printre care s-au aflat Toldo, Fernando Couto, Pauleta, Raul sau Luis Figo.
Scorul final a fost 5-3 (3-1) pentru „Stelele lumii“.
Golurile au fost marcate de Ilie Dumitrescu (27’), Tudorel Stoica (60’) si Sburlea (90’) – pentru romani si Raul (4’, 43’), Dacourt (25’), Maniche (72’) si Khalil (83’) – pentru „Stelele lumii“.
Evenimentul, care a avut un caracter umanitar, a fost organizat din nou de Funda
ţia „Gica Popescu“ si Making Of Promotion, in acest an acestora alaturandu-se si Fundatiile „Hagi“ si „Figo“.

duminică, 25 mai 2008

KERESZY PROPUNE TREI-PATRU JUCATORI LA POLI IASI


Antrenorul formatiei Poli II Iasi, Adrian Kereszy, a declarat duminica, in cadrul unei emisiuni sportive, la un post de televiziune local, ca trei-patru jucatori din echipa sa ar putea face saltul la echipa mare.
„In sezonul 2007/2008 am reusit un retur de campionat foarte bun, asta si datorita faptului ca am jucat meciurile de acasa pe terenuri mai bune decat in tur. Avem o echipa tehnica si e normal ca jucatorii mei sa se simta mai bine pe un gazon bun. Dat fiind ca nu puteam promova, am avut ca obiectiv clasarea intre locurile 1-8 si am terminat pe 5. Un alt obiectiv atins, zic eu, este acela ca trei-patru jucatori ar putea ajunge la Poli Iasi. Ma refer aici la fundasii Sebastian {uch si Sorin Marin, la mijlocasul Cezar Tofan si atacantul Andrei Zanceanu. Acestia s-au remarcat intr-un mod cu totul deosebit si cred ca oricand pot face saltul la echipa mare. Altii, precum Andrei Plugaru, Alexandru Buhusi, care a mai fost la echipa mare, sau Bogdan {tiubei au progresat si ei destul de mult, iar bucuria mare este ca anual reusim sa lansam fotbalisti talentati“, a declarat Adrian Kereszy.
Kereszy a mai spus ca spera ca antrenorul Ionut Popa sa-si indrepte privirea si spre jucatorii din propria pepiniera: „Cei patru jucatori pe care i-am mentionat eu cred au calitati necesare, dar si disponibilitatea sa evolueze la un nivel mai ridicat. Ramane doar ca domnul Ionut Popa sa le intinda o mana, deoarece cu siguranta nu vor dezamagi! Eu cred ca am facut tot ce se putea, iar acum depinde doar de domnul Popa, daca doreste sa-i vada sau nu. Oricum, Iasul produce an de an jucatori pentru echipele din primele doua esaloane ale tarii. Sa nu uitam ca Tincu si Palimaru au ajuns la Poli Iasi de la echipa a doua, iar jucatori precum Caragea sau Pandele au jucat la Cetatea Suceava, echipa care s-a interesat recent si de Stiubei sau Buhusi“.

vineri, 23 mai 2008

ROMULUS MICLEA ARE SANSE MARI SA CONTINUE CU POLI IASI


Jucatorul echipei Poli Iasi, Romulus Miclea, aflat la finalul contractului cu gruparea din dealul Copoului, a declarat ca, desi are mai multe oferte, ar putea continua cu formatia pregatita de Ionut Popa.
„Cand am plecat in vacanta, domnul Boca (n.r. – presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca) mi-a facut o oferta si a ramas sa mai vorbim. Sincer, eu m-am simtit foarte bine la Iasi, dar nu am luat inca nicio decizie. Recunosc ca am primit oferte si de la alte echipe din Liga I, dar si din strainatate, insa cred ca voi continua cu Poli Iasi. Ramane de vazut. Eu nu am pus niciodata banii pe primul plan, dar nu pot sa nu recunosc ca nu ma intereseaza situatia de la echipa, deoarece de sustinerea ei va depinde parcursul in viitorul sezon“, a declarat Romulus Miclea.
Mijlocasul formatiei iesene a mai spus ca pana la mijlocul saptamanii viitoare va da un raspuns: „Dupa terminarea campionatului, am petrecut cateva zile in Iasi cu un grup de prieteni. Dupa aceea, am fost cateva zile în Egipt, impreuna cu prietena mea, iar de la inceputul acestei saptamani m-am intors în tara. Am vorbit cu domnul Boca si i-am spus ca ii voi da un raspuns concret in privinta propunerii de prelungire a contractului la mijlocul saptamanii viitoare“.
Presedintele clubului iesean, Sorin Boca, s-a declarat increzator ca Miclea isi va prelungirea cu Poli Iasi: „Il stiu foarte bine pe Romica si sunt convins ca el va continua cu Poli Iasi. Noi i-am dat o mana de ajutor atunci cand a avut nevoie, iar el a facut destule jocuri bune. Mi-a spus ca pentru el Poli este pe primul plan, asa ca nu cred ca vor fi problema si va semna o noua intelegere cu noi“.

joi, 22 mai 2008

IONUT POPA: „NATIONALA ORI OBTINE O MARE PERFORMANTA, ORI SE FACE DE RAS!“


Antrenorul formatiei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat joi ca echipa nationala a Romaniei poate obtine o performanta istorica la Campionatul European, care se va disputa in perioada 7-29 iunie, in Austria si Elvetia, la fel de bine cum se poate face de ris.
„Pentru nationala lui Piturca nu cred ca exista varianta de mijloc la acest Campionat European. Nationala ori obtine o mare performanta, ori se face de ras! Ori trecem de grupe si reusim un rezultat notabil, ori luam bataie in grupe de la toate celelalte echipe! E clar ca jucatorul determinant pentru «tricolori» la acest European va fi Adrian Mutu. Sunt convins ca Piturca va gandi echipa in jurul sau“, a declarat Ionut Popa, care a spus ca favorita sa la castigarea turneulu ifinal este Italia: „Sunt un fan al fotbalului italian si intotdeauna am tinut cu aceasta echipa. Sunt campioni mondiali si sunt convins ca pot lua trofeul, avand in lot jucatori experimentati si tineri valorosi“.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca nu va merge la acest turneu final. „Stiti foarte bine ca mie nu-mi place sa merg cu avionul si, in plus, nu mi-a dat nimeni bilete. Am inteles ca ar fi trebuit sa ne dea Federatia, dar eu n-am primit nimic. Oricum, chiar daca primeam, nu ma duceam“.
Antrenorul, care in aceste zile se afla acasa la Arad, a spus ca nu spune nici un cuvant despre Poli, despre achizitii sau daca mai ramane sau nu in Copou: „Am spus foarte clar cand am plecat in vacanta: «Pana pe 1 iunie, nici o vorba despre Poli!» {i ma tin de cuvant. Vorbim despre orice altceva, dar nu despre achizitii sau despre faptul daca mai raman sau nu la Poli Iasi. Pana pe 15 iunie mai am contract cu Poli, asa ca... Zilele acestea ma ocup de gazonul de curte, am alte probleme...“

miercuri, 21 mai 2008

DUPA LOTERIA PENALTY-URILOR: „DIAVOLII ROSII“ SUNT REGII EUROPEI


  • Formatia Manchester United este noua detinatoarea a trofeului Ligii Campionilor, dupa ce s-a impus miercuri seara, cu scorul de 7-6 (1-1), la penalty-uri in fata echipei Chelsea Londra.

Cea de-a 53-a editie a Ligii Campionilor s-a incheiat miercuri seara la Moscova, unde dupa un meci extraordinar, cu rasturnari de situatii, Manchester United s-a incoronat regina Europei.
Miza mare a partidei si-a pus amprenta pe debutul de meci, in care ambele formatii au lasat impresia ca isi respecta prea mult adversarul.
In aceste conditii, la prima ocazie mai importanta de poarta s-a deschis scorul. In minutul 26, Brown a centrat perfect de partea dreapta si Cristiano Ronaldo a reluat imparabil, la vinclu, din interiorul careului.
Dupa numai noua minute, Manchester putea inchide jocul, insa Cech s-a remarcat la reluarea cu capul al lui Tevez, dupa care s-a opus si la sutul lui Carrick, din marginea careului.
In minutul 44, cand toata lumea astepta pauza, Drogba a sutat de la 30 de metri, mingea a fost deviata de Rio Ferdinand pana la Lampard, care a restabilit egalitatea, din interiorul careului.
In repriza secunda, cea mai mare ocazie de gol a apartinut gruparii de pe „Stamford Bridge“, in minutul 70, cand Drogba a nimerit bara din dreapta portii lui Van der Saar.
Pana la final, jocul a fost unul tern, la centrul terenului, astfel ca s-a intrat in prelungiri.
Dominarea lui Chelsea a continuat si Lampard a luat din nou la tinta bara, in minutul 94.
Dupa numai sase minute a venit replica lui Manchester, Giggs trimitand spre poarta din opt metri, insa Terry a respins de pe linia portii.
Repriza a doua a prelungirilor a fost marcata de eliminarea lui Drogba, astfel ca s-a trecut la penalty-uri unde jucatorii lui Manchester s-au dovedit a avea nervii mai tari. Daca pentru „diavolii rosii“ a ratat doar Cristiano Ronaldo, de partea cealalta Terry si Anelka nu l-au putut invinge pe Van der Saar si trofeul merge la Manchester.

ADRIAN TOMA ARE OFERTA DIN CIPRU


Daniel Stanciu, impresarul jucatorului de la Poli Iasi, Adrian Toma, a declarat ca fundasul dreapta al „alb-albastrilor“ ar putea ajunge in campionatul din Cipru.
„Adrian m-a sunat si mi-a spus ca oficialii de la Poli Iasi nu i-au mai propus prelungirea contractului care expira in aceasta vara. In aceste conditii, i-am gasit lui Toma o propunere destul de interesanta din Cipru. Vorbind strict material, jucatorul ar urma sa primeasca o suma mai mare de bani decat a luat de la Poli Iasi. I-am prezentat deja oferta lui Adrian si sper sa o accepte deoarece ar putea fi ultima lui sansa!“, a declarat Daniel Stanciu.
Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a spus ca nu i-a facut inca o oferta lui Toma deoarece asteapta sa vada ce campanie de achizitii va face gruparea din dealul Copoului: „Nu i-am spus lui Tomita ca nu mai contam pe el. El nu prea a jucat la noi in ultima perioada si tocmai de aceea nu am luat inca o decizie. În functie de obiectivul stabilit pentru viitoarea stagiune si de achizitiile pe care le vom face, vom lua o decizie si in privinta lui“.

luni, 19 mai 2008

PRETURILE ABONAMENTELOR LA POLI IASI

OFICIALII POLITEHNICII IASI SPERA SA VANDA PESTE 3.500 DE ABONAMENTE


Directorul de marketing al clubului Poli Iasi, Dumitru Doroftei, a declarat luni ca se asteapta ca pentru viitorul sezon gruparea din dealul Copoului sa vanda aproximativ 3.500 de abonamente.
„Astazi (n.r. – luni) am pus in vanzare abonamentele pentru noua editie de campionat. Avand in vedere ca in primele doua saptamani ii asteptam intai pe cei care vin sa-si prelungeasca abonamentele pe care le-au avut campionatul trecut, ne asteptam ca marea majoritate a fanilor sa vina in aceasta saptamana sa achizitioneze noile abonamente. Daca in editia trecuta de campionat am avut aproximativ 2.500 de abonamente vandute, cred ca pentru noua editie de campionat vom vinde abonamente pentru o treime din capacitatea stadionului, adica peste 3.500“, a declarat Dumitru Doroftei.
Oficialul clubului iesean a mai spus ca noutatea pentru noul sezon in privinta abonamenetelor este introducerea a doua tipuri noi de abonament: „Pentru editia de campionat 2008/2009, urmand exemplul marilor cluburi europene, ne-am gandit sa venim in intampinarea fanilor nostri cu doua pachete de abonamente noi. Astfel, din acest an, vom pune in vanzare abonamentele de familie «2, 3, 4 si peste» si abonamente „-14^65“. Daca la primul fel de abonamente am dorit sa venim in sprijinul efortului financiar al familiilor cu mai multi membri sustinatori ai echipei, la al doilea tip de abonament, cel destinat copiilor sub 14 ani sau adultilor peste 65 de ani, am luat in calcul ca au venituri foarte mici sau deloc si tocmai de aceea le oferim un discount de 25% la achizitionarea oricarui tip de abonament. Tot ca o noutate pentru noua editie de campionat este faptul ca noile abonamente vor contine fotografia si CNP–ul titularului, ca urmare a Legii 4/2008“.
Preturile abonamentelor pentru noua editie de campionat vor fi de 100 de lei la peluze, 200 de lei la tribunele A si B, 450 de lei la tribunele 0A si 0B si de 600 de lei la tribuna 0.

duminică, 18 mai 2008

IONUT POPA: „SE VORBESTE AIUREA DE PLECAREA MEA LA HONVED!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat duminica, in cadrul unei emisiuni sportive, la un post de televiziune local, ca nu se pune problema sa preia formatia ungara Honved Budapesta.
„Am fost ieri (n.r. – sambata) la partida de Liga a II-a dintre Salonta si Ramnicu Valcea si au venit niste impresari la mine, care mi-au zis ca mi-au rezolvat plecarea la Honved. Da’ ce treaba am eu cu Honved?! Se vorbeste de-aiurea de plecarea mea la Honved! Eu sunt nationalist, ce sa caut la unguri?! Plus ca mai am contract cu Poli Iasi pana pe 15 iunie si nu pot discuta cu nimeni... Daca ma urmareste DNA-ul?! Nu vedeti ca astia sunt cu ochii pe fotbal?... Acum, lasand gluma la o parte, nu am luat inca o decizie in ce priveste viitorul apropiat... Poate, daca iese Gheorghe Nichita primar, continui la Poli Iasi... Poate! Nu e nimic sigur. Nu mai raspund nici la telefon, pentru ca vreau sa-mi fac acasa gazonul sa arate asa cum vrea Boca (n.r. – presedintele Poli Iasi, Sorin Boca) sa faca la Poli!“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul formatiei iesene a mai spus ca nu poate sta departe de fotbal si ca participa duminica la un meci amical: „Un prieten de-al meu, care isi lanseaza astazi candidatura la o primarie dintr-o comuna din judetul Timisoara, m-a invitat impreuna cu alti fosti fotbalisti sau antrenori sa jucam un meci amical. E si Dorinel Munteanu aici, si Cristi Puscas, fost jucator la Poli Iasi... Multi fosti jucatori! Sa vad acum daca prind un loc de titular... Nici aici nu stiu ce echipa sa aleg! Probabil o voi alege pe cea care castiga, pentru ca mie imi place sa castig!“

vineri, 16 mai 2008

POLI IASI PUNE IN VANZARE ABONAMENTELE PENTRU SEZONUL VIITOR


Incepand de luni, 19 mai, gruparea din dealul Copoului va pune in vanzare abonamentele pentru editia de campionat 2008/2009.
„Vrem sa-i anuntam pe toti fanii nostri ca incepand de luni, 19 mai 2008, ora 10.00, vom pune in vanzare abonamentele pentru noua editie de campionat. Cei interesati sunt asteptati la Stadionul «Emil Alexandrescu», la Departamentul Marketing. Din acest an, pe langa abonamentele individuale clasice vor fi eliberate alte doua tipuri de abonamente care ne vor introduce in randul cluburilor europene care utilizeaza acest gen de abonamente. Este vorba de abonamentele de familie «2, 3, 4 si peste», initiativa care vine, prin preturile speciale, in sprijinul efortului financiar al familiilor cu mai multi membri sustinatori ai echipei si abonamente «-14^65», destinate copiilor sub 14 ani si adultilor peste 65 de ani, deasemenea cu preturi accesibile“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca prioritate in achizitionarea abonamentelor o vor avea fanii care au mai detinut abonanamente si in sezonul trecut: „Clubul de fotbal Politehnica doreste sa vina in intampinarea suporterilor consecventi fata de culorile echipei, facilitand accesul prioritar al acestora la obtinerea abonamentelor, in primele doua saptamani, prin pastrarea locurilor avute in editia precedenta de campionat. Atragem atentia tutror doritorilor ca, incepand din acest sezon, urmare a Legii 4/2008, abonamentele vor contine fotografia si CNP – ul titularului“.

SORIN BOCA: „VOM ADUCE PATRU-CINCI JUCATORI“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri ca, in aceasta vara, formatia ieseana va face patru-cinci transferuri.
„Ne dorim aducerea unui fundas dreapta, a unui mijlocas dreapta, a doi atacanti si, probabil, a inca unui mijlocas. Totul va depinde de ce bani dispunem. Am demarat deja cateva discutii, dar deocamdata nu avem nimic sigur. Ne-am orientat atat spre piata interna, cat si spre alte campionate“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca gruparea din dealul Copoului a demarat discutiile cu jucatorii Traian Marc si Romulus Miclea pentru prelungirea intelegerii cu jucatorii a caror contracte expira in aceasta vara: „Ne dorim ca Marc si Miclea sa continue cu noi. Noi ne-am manifestat intentia de a prelungi intelegerile pe care le avem cu portarul Traian Marc si cu mijlocasul Romulus Miclea. Inainte de plecarea in vacanta, am purtat o prima runda de discutii cu acestia si le-am facut o oferta, acum totul depinde de jucatori, daca mai vor sau nu sa continue cu Poli Iasi. Eu îi astept la o runda mai serioasa de discutii“.
In ceea ce-l priveste pe fundasul Adrian Toma, ajuns si el la final de contract cu gruparea din dealul Copoului, Boca a spus ca deocamdata nu s-a luat nicio decizie: „Am inteles ca jucatorul este suparat ca nu am luat legatura cu el pentru a-i prelungi intelegerea. El ar trebui sa nu uite ca nu a jucat aproape deloc in sezonul recent incheiat. Totusi, nu am spus ca nu vrem sa mai prelungim intelegerea cu el. Ramane de vazut ce achizitii vom face in aceasta vara si de-abia atunci vom sti daca ii vom mai face o oferta sau nu“.
Sorin Boca a mai precizat ca Poli Iasi urmeaza sa incaseze din drepturile de televizare aproximativ 1,2 milioane de euro: „Din drepturile de televizare pentru sezonul recent incheiat, urmeaza sa primim o suma mult mai mare decat in ceilalti ani, ceea ce nu poate decat sa ne bucure. Din cate am inteles, suma ajunge undeva la 1,2 milioane de euro, fara TVA. Pe langa acesti bani, mai avem de incasat aproximativ 50.000 de euro dintr-un contract de reclama incheiat de LPF cu un trust media“.
Boca a mentionat ca nu stie exact pe ce buget va conta pentru noua editie de campionat: „E greu sa vorbim acum despre un buget, in conditiile in care esti presat mereu sa astupi gauri din urma. Anul trecut am avut un buget de 3 milioane de euro. Anul acesta probabil va fi mai mare. Sincer, nu stiu de ce suma avem nevoie pentru a ne clasa pe un loc de cupa europeana. Probabil 7-8 milioane de euro. Ati vazut de ce suma se vorbeste acum la CFR Cluj...“

joi, 15 mai 2008

MAREA "GAZETA SPORTURILOR" FURA POZE DE PE BLOG-URI


Va vine sau nu sa credeti, cel mai mare cotidian de sport din Romania, "Gazeta Sporturilor", a ajuns sa ia poze de pe blog-uri pentru a-si ilustra o stire, care desi este semnata de un baiat - Alexandru Raducanu -, nu le apartine!
Va las pe dumneavoastra sa trageti concluzia.

P.S.: Poza de pe www.gsp.ro o vedeti la articolul meu anterior, dar si la alte articole mai vechi de pe acest blog.

VESTE BUNA: POLI IASI A ACHITAT DATORIILE SI POATE PRIMI LICENTA!


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca gruparea pe care o conduce a achitat datoriile la care se fac referire in manualul de licentiere.
Cu sprijinul investitorilor, dar si imprumutandu-ne la anumite persoane, am reusit sa achitam datoriile si acum asteptam sa luam licenta! Normal ca au mai ramas unele sume de platit, dar e vorba de datorii curente, catre terti. Mai avem de platit si una-doua prime de joc catre fotbalisti, dar datoriile la care face referire manualul de licentiere au fost achitate in totalitate. Asteptam acum sa fim chemati la Comisia de licentiere pentru a prezenta toata documentatia. Probabil intre 22 si 27 mai ne vor programa. Important este faptul ca noi suntem cu toate actele in regula si, asa cum am mai spus, nu vor fi probleme sa luam licenta pentru sezonul viitor al Ligii I“, a declarat Sorin Boca.
~ntrebat cum comenteaza declaratia presedintelui de onoare al clubului Ceahlaul Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, care a cerut retrogradarea formatiilor care nu si-au platit datoriile la stat, Boca a raspuns sec: „Ultima data cand m-am uitat pe clasament, Poli Iasi era pe locul 11, iar Ceahlaul era retrogradata! Sa-si vada fiecare de treaba lui! Eu cred ca situatia finala in clasament trebuie stabilita doar pe teren!“
Referitor la introducerea in regulamentul FRF a depunctarii pentru declaratiile date de oficialii echipelor, Boca a spus ca nu a fost gasita cea mai buna solutie: „Pe noi nu afecteaza aceasta decizie, pentru ca noi nu am incalcat regulamentele pana acum si nici nu am atacat prin declaratii. E clar ca trebuie luata o masura impotriva acestor persoane care dau fel si fel de declaratii, dar nici sa depunctezi echipele nu e bine pentru ca sufera jucatorii si ei nu au nicio vina. Cred ca ar trebui gasita alta solutie“.

miercuri, 14 mai 2008

ZENIT ST. PETERSBURG A CUCERIT CUPA UEFA


  • Formatia rusa Zenit St. Petersburg a cucerit miercuri seara Cupa UEFA, dupa ce s-a impus cu scorul de 2-0 (0-0) in fata echipei scotiene Glasgow Rangers, in finala competitiei, pe Stadionul „City of Manchester“.

Dupa un sezon extraordinar facut in Cupa UEFA, rusii de la Zenit St. Petersburg s-au impus miercuri seara in finala Cupei UEFA, dupa o partida pe care au dominat-o de la un capat la altul, in fata unui adversar modest, care a demonstrat inca o data ca nu stie sa atace.
Importanta partidei si-a pus amprenta pe jocul celor doua formatii in prima repriza si fazele de poarta au fost destul de putine, mai ales ca scotienii au bagat „autobaza“ in poarta, convinsi ca pot repeta figura din semifinale, cand au eliminat Fiorentina lui Mutu, dupa penalty-uri.
Singurele ocazii mai importante ale primei reprize au venit, firesc, la poarta lui Alexander, goal-keeper-ul scotian remarcandu-se la lobul lui Faizulin (25’) si la „torpila“ lui Aniukov (27’), de la 25 de metri.
In partea a doua a jocului, scotienii au iesit la joc si Malafeev s-a remarcat in minutul 49 la suturile lui Darschville si Ferguson.
Dupa alte 14 minute, Whittaker putea deschide scorul, insa Sirakov a respins in corner sutul scotianului, din zece metri.
Scapati cu fata curata, rusii au reluat atacurile spre poarta lui Alexander si, dupa ce Papac a respins de pe linia portii bolta lui Arshavin, in minutul 64, dupa alte opt minute, Zenit a deschis scorul prin Denisov, care a inscris din interiorul careului, dupa o pasa perfecta a lui Arshavin.
Pana la final, antrenorul lui Glasgow, Walter Smith, a aruncat in atac trei varfuri, insa cei care au marcat au fost tot rusii, prin Zirianov, in minutul 90^2, dupa ce tot acelasi jucator nimerise bara in minutul 76.
S-a terminat 2-0 pentru Zenit St. Petersburg si rusii cuceresc in premiera Cupa UEFA, dupa ce in urma cu trei ani TSKA Moscova adusese trofeul in Europa de Est.

ADRIAN TOMA: „SUNT SANSE MICI SA MAI CONTINUI LA POLI IASI!“


Jucatorul echipei Poli Iasi, Adrian Toma, aflat la final de contract cu gruparea din dealul Copoului, a declarat meircuri ca oficialii formatiei „alb-albastre“ nu i-au facut nicio oferta de prelungire a intelegerii.
„In aceasta vara se incheie contractul meu cu Poli Iasi, dar nu mi s-a facut nicio oferta. Eu sunt de patru ani la Iasi si m-am simtit foarte bine la aceasta echipa. Familia s-a acomodat foarte bine in Iasi. Sincer, eu mi-as dori sa continui cu Poli Iasi, dar, repet, nu mi s-a spus deocamdata nimic. Nu stiu cum sa interpretez acest lucru. N-am avut niciun conflict cu domnul presedinte Sorin Boca sau cu antrenorul Ionut Popa. Daca ar mai fi avut nevoie de mine, m-ar fi contactat, nu? Nu stiu ce sa zic... Sunt sanse mici sa mai continui la Poli Iasi!“, a declarat Adrian Toma.
Fundasul formatiei iesene a mai spus ca simte ca mai poate juca inca la cel mai inalt nivel in campionatul intern: „Am luat legatura cu impresarul meu, Daniel Stanciu, si ramane de vazut daca imi va gasi alta echipa. Eu cred ca mai pot inca face fata la cerintele din Liga I si sper sa mai joc la cel mai inalt nivel, chiar daca in ultimul timp nu am mai prins echipa la Poli. Normal ca voi accepta si o oferta de la Liga a II-a, daca va fi avantajoasa din punct de vedere financiar“.
Toma a precizat ca in vacanta de vara va pleca undeva la mare, in tara: „Fata mea cea mare nu a terminat inca scoala, iar cea mica e la gradinita. Normal ca vom pleca in vacanta undeva, pentru ca stiti ca eu sunt un familist convins si nu-i pot neglija. Cel mai probabil vom merge undeva in tara, pentru ca ne-ar fi destul de greu sa mergem in strainatate cu doi copii. Asta ramane de vazut“.

marți, 13 mai 2008

STEAUA, ECHIPA CEA MAI AVANTAJATA DE ARBITRI!


Scandalurile de pe final de sezon, in care a fost implicata echipa lui Marius Lacatus, i-au determinat pe cei care au raspuns la un sondaj efectuat pe acest blog sa considere formatia Steaua Bucuresti ca fiind cea mai favorizata de arbitri. Procentul foarte mare de repondenti - 60% - s-a datorat in mare masura cazurilor “Bricheta” dar si “Valiza la Cluj”.
Locul al doilea in acest top a fost ocupat de campioana CFR Cluj, cu un procent de 25%, cateva meciuri din tur ale elevilor lui Ioan Andone ridicand multe semne de intrebare.
„Podiumul“ a fost incheiat de Dinamo Bucuresti, cu 15%. Cei care i-au vazut pe „cainii rosii“ drept cea mai favorizata echipa de arbitri, luand in calcul meciurile in care Dinamo s-a impus destul de lejer, dat fiind sezonul mai slab facut de Danciulescu & Co.
E clar ca dupa fiecare meci, echipa care pierde va arunca o parte din vina si pe arbitri. Important este ca in sezonul viitor implicarea „cavalerilor fluierului“ in stabilirea rezultatelor de pe teren sa fie cat mai mica.

luni, 12 mai 2008

POLI IASI IL VREA PE SACEANU DE LA “U” CRAIOVA


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat luni ca formatia din Copou a facut o oferta Universitatii Craiova pentru Robert Saceanu, iar acum asteapta raspunsul din partea gruparii oltene.
„Ne intereseaza mai multi jucatori de la Universitatea Craiova, iar Robert Saceanu este unul dintre ei. Deocamdata nu putem vorbi de ceva sigur. Nu discutam decat atunci cand avem date concrete. Vom negocia numai pentru jucatorii la care conducerea clubului Universitatea va renunta. Asa cum este normal, am inaintat o oferta si asteptam sa discutam cu cei de la Craiova“, a declarat Sorin Boca.
In varsta de 25 de ani, Robert Saceanu evolueaza pe postul de mijlocas dreapta, in cariera sa trecand pe la Extensiv Craiova si FC Caracal, iar din 2005 evolueaza pentru formatia din Banie. In acest sezon a evoluat in 17 partide pentru olteni, dar nu a reusit sa marcheze nici un gol.
Oficialul iesean a mai spus ca din cauza Campionatului European vacanta de vara va fi mai lunga pentru jucatori: „Am stabilit sa-i lasam pe jucatori mai mult in vacanta decat de obicei din cauza Campionatului European. Reunirea lotului este stabilita pentru data de 15 iunie. Dupa o saptamana de reacomodare la efort, jucatorii vor pleca intr-un stagiu de pregatire in Ungaria, la Debrecen. Acest cantonament va dura doua saptamani.“

BALBA VREA SA DEA CEL PUTIN ZECE GOLURI SEZONUL VIITOR


Atacantul echipei Poli Iasi, Ionut Balba, a declarat ca isi doreste ca in editia viitoare de campionat sa reuseasca sa inscrie cel putin zece goluri pentru gruparea din dealul Copoului si sa participe in cupele europene.
„Campionatul recent ancheiat a fost unul foarte greu. Sunt bucuros ca am reusit sa ajut si eu echipa sa ne indeplinim obiectivul propus si sa jucam si sezonul viitor an Liga I. In campionatul urmator poate atacam si noi cel putin locul de Cupa UEFA Intertoto. Mi-as dori sa joc cu Poli intr-o cupa europeana inainte sa plec. Pe plan personal sunt putin suparat, pentru ca nu am reusit sa inscriu cate goluri imi propusesem, asta si din cauza accidentarilor sau a suspendarilor. Daca nu am reusit in campionatul care s-a ancheiat, vreau sa dau macar zece goluri sezonul viitor! Este un obiectiv pe care cred ca al pot indeplini daca voi fi sanatos si voi juca bine“, a declarat Ionut Balba, care an editia de campionat 2007/2008 a marcat opt goluri.
Jucatorul a mai spus ca nu a renuntat la ideea de a pleca la o echipa mai buna: „Urmeaza o binemeritata vacanta, dupa care reiau pregatirile cu Poli Iasi. Nu ascund faptul ca mi-as dori sa ajung sa joc la o echipa mai buna din tara sau din strainatate, dar pana atunci vreau sa-mi fac datoria fata de Poli Iasi, cu care mai am contract pana an 2011. Daca ar fi sa plec de la Iasi, mi-as dori sa merg la un club puternic din tara, pentru a evolua intr-o cupa europeana. Nu sunt insa disperat sa plec de la Poli.“

duminică, 11 mai 2008

VASILE SIMIONAS: „100% LUAM LICENTA!“


Vicepresedintele clubului Poli Iasi, Vasile Simionas, a declarat duminica, in cadrul unei emisiuni sportive, la un post de televiziune local, ca este convins ca gruparea din dealul Copoului va lua licenta pentru sezonul viitor.
„Sunt convins ca nu vor fi probleme cu licenta. 100% vom lua licenta! S-a achitat o parte din datorii si mai avem 2 milioane de dat la bugetul statului. ~n plus, am rezolvat si problema datoriei catre CFR Cluj. Actionarii nostri sunt oameni potenti financiar si sunt convins ca vor da acei bani. Singura problema este cea legata de imaginea clubului nostru, pentru ca s-a ajuns in situatia de a nu primi licenta; in rest, nu cred ca avem de ce sa ne facem griji“, a declarat Vasile Simionas.
Oficialul iesean a mai spus ca spera ca antrenorul Ionut Popa sa continue cu gruparea din dealul Copoului: „Din capul locului vreau sa spun ca pe mine nu ma intereseaza acest post, asa cum au vehiculat unii! Am discutat cu Ionut inainte de a pleca in vacanta si mi-a spus ca are cateva oferte, dar nu se grabeste... El are contract cu Poli Iasi pana pe 15 iunie si, daca domnul Nichita va ramane primar, sunt sanse mari ca Ionut sa continue cu noi. El este de cativa ani aici si si-a indeplinit toate obiectivele; merita sa continue in Copou!“
Vasile Simionas s-a declarat nemultumit de faptul ca unul dintre cei mai buni jucatori ai Politehnicii Iasi, portarul Cristian Branet, nu a intrat deloc in vizorul selectionerului Victor Piturca: „Ma mira faptul ca portarul Cristian Branet, unul dintre cei mai buni jucatori ai nostri, nu a intrat niciodata in vizorul selectionerului! El este un portar bun, de reflex, cu viteza buna de reactie si cu un joc de picior foarte bun. Nu mi se pare corect faptul ca nu i s-a dat si lui o sansa, atata timp cat Stanca sau Bornescu au ajuns la echipa nationala!“
In ceea ce priveste evolutia echipei iesene in tur, Simionas a spus ca toate achizitiile au fost bune: „Poli a jucat bine in acest retur de campionat si, desi nu a obtinut nicio victorie in deplasare, a avut rezultate bune pe teren propriu, unde a batut Steaua si CFR Cluj. Aceste evolutii s-au datorat intr-o oarecare masura si aducerii slovenilor Pecnik si Bersnjak, dar si a prestatiilor foarte bune ale lui Andrei Cristea. La capitolul plusuri, pot trece si impunerea ca titular a tanarului mijlocas la inchidere Ciprian Milea.“

sâmbătă, 10 mai 2008

IOAN ZAPODEANU: „MA GANDESC SA REVIN CA ACTIONAR LA POLI IASI!“

Fostul investitor la Poli Iasi, Ioan Zapodeanu, a declarat ca se gandeste sa revina din nou in actionariatul de la gruparea din dealul Copoului si sa ajute pentru obtinerea unei calificari in cupele europene.
„Chiar daca m-am retras oficial de la Poli Iasi, asta nu inseamna ca nu am fost alaturi de ei. Recunosc faptul ca ma gandesc sa revin ca actionar la Poli Iasi! Oricum, pot spune ca sunt implicat atata timp cat am investit si eu aproape un milion de dolari in aceasta echipa si nu mi-am luat banii inapoi. Poli a trecut printr-o situatie financiara grea, dar sunt convis ca actualii actionari vor reusi sa achite datoria si echipa sa ramana in prima liga. Ma gandesc sa revin pentru a pune umarul la obtinerea unei calificari in cupele europene. Ar fi pacat ca al doilea oras al tarii sa nu aiba echipa in cupele europene!“, a declarata Ioan Zapodeanu.

Omul de afaceri iesean a mai spus ca i s-ar parea normal ca antrenorul Ionut Popa sa continue la gruparea din dealul Copoului: „Eu il apreciez foarte mult pe domnul Popa si cred ca el ar trebui sa continue la Poli. Toate contrele alea care le-am avut cu el au fost doar asa, pentru voi, presa, sa aveti si voi ce scrie! Eu intotdeauna am avut o relatie buna cu domnul Popa. Sa se termine campania electorala si o sa vedeti ca lucrurile se vor indrepta la Poli Iasi, iar Ionut Popa va continua ca antrenor, pentru ca el este cea mai buna varianta“.

vineri, 9 mai 2008

IONUT POPA: „CRISTEA TREBUIE AJUTAT PENTRU A ATINGE FORMA PE CARE O AVEA LA STEAUA!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat vineri ca fostul sau jucator Andrei Cristea, care a semnat cu Dinamo, are nevoie de ajutor pentru a ajunge din nou la valoarea pe care o avea cand evolua la Steaua.
„Era de asteptat ca Andrei sa plece la o formatie de top. ~nsa, tot ce pot spune eu este ca Andrei Cristea trebuie ajutat pentru a atinge valoarea pe care o avea la Steaua! El daca va continua sa joace bine, va putea atinge forma sa maxima. Totul este sa nu pateasca ce-a fost la Timisoara, pentru ca nu stiu daca va putea sa se mai ridice din nou de jos. Cand l-am adus la Iasi era debusolat, insa este un baiat de caracater si a reusit sa-si revina. Acum este pe drumul cel bun si depinde numai de Dinamo daca va sti sa se foloseasca de calitatile sale“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca Andrei Cristea nu este singurul care va pleca de la Poli Iasi in aceasta vara: „~n fiecare pauza competitionala, cativa jucatori vin si pleaca. Cristea nu este singurul fotbalist care va parasi Poli Iasi in aceasta vara. {i Homei se va intoarce la Dinamo, echipa de care apartine, si nu este exclus ca si alti jucatori sa paraseasca formatia ieseana. Noi trebuie sa facem rost de bani pentru a aduce in locul celor care pleaca jucatori de aceeasi valoare, daca nu chiar mai buna, pentru a nu mai avea grija retrogradarii“.

IONUT POPA: „NU-SI POATE BATE JOC NIMENI DE MUNCA UNUI COLECTIV!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa s-a declarat extrem de dezamagit de posibilitatea ca gruparea din dealul Copoului sa nu primeasca licenta pentru sezonul urmator al Ligii I.
„M-a luat prin surprindere acea stire potrivit careia noi n-am lua licenta din cauza neprimirii acelei derogari pentru plata datoriilor. Eu nu pot sa cred asa ceva! Nu-si poate bate joc nimeni de munca unui colectiv! Cred ca se va gasi o cale de mijloc, mai ales ca am `nteles ca ar fi vorba de trei echipe. Noi, Otelul si Gloria Buzau. Adica jucatorii mei au muncit un campionat `ntreg degeaba?! Daca se ajunge sa se retrogradeze asa, atunci nu stiu ce sa mai zic. Eu stiu ca fotbalul se joaca pe teren, dai gol sau iei gol si aduni puncte. Daca fotbalul se joaca pe hartie, e foarte grav! Da’ de fapt ce ma mai mir, cand un derby a fost decis de o bricheta! Chiar n-au frica de Dumnezeu?!“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul iesenilor si-a afirmat, totusi, speranta ca aceasta problema va fi rezolvata si echipa sa nu va fi retrogradata: „Trebuie luat `n calcul `n ce tara traim si cat de grea este situatia financiara la noi. Eu sper sa primim `ngaduinta pentru amanarea achitarii acelor datorii. Trebuie gasita o solutie pentru ca fotbalul sa se joace numai pe teren!“
Formatia Poli Iasi mai are datorii de 2 milioane de lei la bugetul de stat, `n ultima perioada fiind achitata datoria catre fotbalisti si o parte din datoria catre Finante.

POLI IASI RISCA RETROGRADAREA!


Gruparile Gloria Buzau, Poli Iasi si Otelul Galati risca retrogradarea în liga secunda deoarece nu au respectat termenul limita de indeplinire a criteriului financiar pentru obtinerea licentei de club profesionist, au declarat surse federale.
„S-a facut un raport Comitetului Executiv in care s-a aratat ce probleme au unele cluburi. Sunt probleme mari la unele cluburi din Liga I. Dar cele mai mari sunt la Poli Iasi, Gloria Buzau si Otelul Galati, care sunt in pericolul de a nu putea evolua in Liga I in sezonul viitor. Cele mai multe probleme au aparut in domeniul financiar, pentru ca e singurul pe care nu se poate acorda licenta. Criteriul financiar este legat de termen, trebuia respectat pana la 31 martie. Cum nu s-a respectat acest termen, s-a incalcat regulamentul“, au precizat sursele citate.

ANDREI CRISTEA: „ SUNT FOARTE BUCUROS CA AM SEMNAT CU DINAMO!“


Jucatorul imprumutat de Politehnica Iasi de la Poli Timisoara, Andrei Cristea, s-a declarat vineri extrem de incantat ca a semnat cu Dinamo Bucuresti un contract pentru cinci.
„Am discutat astazi (nr.r – vineri) cu cei de la Dinamo si ne-am inteles pentru o perioada de cinci ani. Sunt foarte bucuros ca am semnat cu Dinamo, una dintre cele mai bune echipe din campionat! Normal ca aici sunt alte pretentii fata de cele de la Iasi, dar eu nu-mi pot dori decat sa fiu sanatos, sa dau cat mai multe goluri si sa ajut Dinamo sa cucereasca multe trofee, pentru ca aici tot timpul obiectivele sunt foarte mari“, a declarat Andrei Cristea.
Atacantul a mai spus ca nu se teme de modul cum va fi primit de fanii dinamovisti, dat fiind trecutul sau stelist: „Ce a fost la Steaua a trecut. Am jucat si la Timisoara si la Iasi. Eu sunt jucator profesionist si imi fac datoria fata de echipa la care joc. Nu am motive de teama. Cu Poli Iasi am batut Steaua, asa ca... Daca joci bine, nu au cum sa nu te aplaude fanii, la fel cum, daca joci prost, e normal sa te huiduie!“
Cristea a mentionat ca il stie pe antrenorul Mircea Rednic din perioada cand antrena la FCM Bacau: „Eu am mai lucrat cu domnul Rednic, cand el antrena la FCM Bacau. Atunci eu eram doar un copil, aveam 16 ani. Este un antrenor foarte bun si sunt convins ca voi avea o relatie foarte buna cu el. Daca voi juca bine si imi voi face datoria e normal sa ma foloseasca meci de meci. Nu ma tem de concurenta. Eu pot juca si mijlocas dreapta si atacant. Asta va decide domnul Rednic“.

SERGIU HOMEI: „E GREU DE CREZUT CA MAI RAMAN LA POLI IASI!“


Fundasul echipei Poli Iasi, Sergiu Homei, a declarat vineri ca sunt sanse mici sa mai continue la gruparea din dealul Copoului si in sezonul urmator.
„Imprumutul de la Dinamo la Poli Iasi a fost de bun augur pentru mine. Poli Iasi mi-a intins o mana de ajutor si le multumesc pentru asta. Ma felicit ca am ales sa vin sa joc aproape meci de meci la Poli Iasi, decat sa stau pe banca de rezerve la Dinamo. Chiar m-am simtit bine la Poli Iasi si ma bucur ca am reusit sa pun si eu umarul la salvarea echipei de la retrogradare. In ceea ce priveste viitorul, nu stiu ce voi face. E greu de crezut ca mai raman la Poli Iasi! Eu apartin de Dinamo si de domnul Vizer. Deja cei de la Dinamo m-au sunat si mi-au spus cand sa ma prezint la reunirea lotului. Mi-ar placea sa continui in Copou, pentru ca aici este atmosfera foarte buna, dar nu depinde de mine“, a declarat Sergiu Homei.
Jucatorul a mai spus ca i-ar placea sa joace la Dinamo alaturi de Andrei Cristea, atacantul lui Poli Iasi, imprumutat de la Poli Timisoara si dorit de gruparea „alb-rosie“: „Daca ajung la Dinamo, sunt convins ca domnul Rednic imi va da si mie o sansa sa-mi demonstrez valoarea. Mi-ar placea sa joc alaturi de Andrei Cristea la Dinamo. Am auzit si eu ca Dinamo s-ar interesa de serviciile lui. Va dati seama ce frumos ar arata la Dinamo banda dreapta cu mine si cu Andrei Cristea! Ramane de vazut ce va fi“.

POLI IASI A RENUNTAT LA BRAZILIANUL ROBERTO CAUE


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri ca gruparea din dealul Copoului a renuntat la serviciile brazilianului Roberto Caue.
„De comun acord cu antrenorul Ionut Popa am luat decizia de a renunta la serviciile brazilianului Roberto Caue. El a avut o intelegre cu noi pana in aceasta vara, cu posibilitate de prelungire pe inca doi ani. In conditiile in care antrenorul Ionut Popa nu a fost multumit de randamentul fotbalistului, am decis sa nu-i mai prelungim contractul“, a declarat Sorin Boca.
Jucatorul a plecat de la gruparea ieseana inca de miercuri, acesta neparticipand joi seara la petrecerea de final de sezon.
Oficialul iesean a mai spus ca isi doreste ca in aceasta vara sa aduca trei-patru jucatori, pentru a putea ataca o cupa europeana: „E greu de crezut ca Sergiu Homei si Andrei Cristea vor mai continua cu Poli Iasi, ei fiind jucatori imprumutati. Noi facem tot ce este posibil pentru a-i pastra. Oricum, vrem sa aducem trei-patru jucatori buni, cu ajutorul carora sa putem ataca o cupa europeana. Totul va depinde de bugetul de care vom dispune“.

IONUT POPA: „DACA PRINDETI CUCU DIN PADUREA CIRIC, RAMAN LA POLI IASI!“


Tehnicianul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a comentat joi seara, la petrecerea de final de sezon, in stilul sau caracteristic ramanerea la gruparea din dealul Copoului.
„Iar imi puneti intrebari de astea?! Daca Boca si cei din conducere taie padurea Ciric si prind cucu, atunci raman!“
Popa a mai precizat ca si-ar dori sa faca dupa modelul siglei de la Poli Iasi una pentru formatia {oimii Pesac, unde isi doreste sa fie patron: „Vreau sa vorbesc cu Sorin (n.r. – presedintele Poli Iasi, Sorin Boca), sa iau modelul cu cei doi caluti de pe sigla Politehnicii Iasi si sa fac la fel la {oimii Pesac, numai ca eu am sa pun doi soimi! Sa vad daca va fi de acord Sorin. Daca este de acord, il pun presedintele onorific!“
Antrenorul iesenilor a spus in final ca ii pare rau ca Steaua nu a luat campionatul: „Becali ramane in sufletul meu, si spun asta nefiind bisexual! ~mi pare rau ca nu a luat campionatul! Totusi, daca CFR Cluj pierdea titlul, jucatorii de acolo erau...
{titi voi...“

IONUT POPA: „A FOST UN CAMPIONAT NEBUN!“


Tehnicianul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a caracterizat joi seara, la petrecerea de final de sezon, campionatul care tocmai s-a terminat ca fiind unul „nebun“.
„Dupa ultimele probleme cu interventia DNA-ului si a problemelor cu «butoanele» si banii, cred ca a fost un campionat nebun! Asa cum am mai spus, Iasul trebuia sa fie campioana! Atata timp cat am batut Steaua si CFR Cluj, inseamna ca am fost cei mai buni! E greu de vorbit acum de plusuri sau de minusuri.
Singura mea problema ramine faptul ca am avut doar 13-14 jucatori care pot fi titulari. As vreau si eu sa am 17-18 si atunci nu ar mai fi probleme. Totusi, ati vazut ca in momentul in care am fost cu cutitul la os, am castigat!“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca desi multi se supara, adevarul este „ca traim intr-o tara de prosti“: „Ati vazut la ultimul meci de la Galati ca mi-au dat cu o sticla in cap. Am zis ca a venitu unu’ si mi-a dat cu parul!
Si acum am semn pe gat! E pacat pentru fotbalul galatean ca se intampla acolo. Nu stiu ce au cu mine. O sa se supere multi pe mine, dar adevarul este ca traim intr-o tara de prosti! Cred ca i-a deranjat faptul ca ne-am aparat corect sansele! Ei erau pregatiti cu artificii la marginea terenului sa sarbatoreasca... Au zis ca am venit sa le luam punctele care ii duc in Intertoto! Noi nu am facut altceva decat sa jucam...“

joi, 8 mai 2008

SORIN BOCA: „UNUL DINTRE CELE MAI GRELE CAMPIONATE!“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi seara, la petrecerea de final de sezon, ca este multumit de faptul ca elevii lui Ionut Popa si-au atins obiectiv propus, dupa un campionat foarte greu.
„Am avut emotii pana in final.
Ne-am dorit sa terminam cat mai sus in clasament si ma bucur ca ne-am indeplinit obiectivul, clasarea in jurul locului X. A fost unul dintre cele mai grele campionate!“, a spus Sorin Boca.
Oficialul iesean s-a declarat incantat de remarca patronului de la CFR Cluj, Arpad Paszkany, care a trecut Iasul in randul echipelor corecte: „Mi se pare normal sa fie asa. Noi ne-am aparat tot timpul sansele. Ma bucur ca aceasta remarca vine de la conducatorul echipei care a luat titlul de campioana si care, totusi, a pierdut la Iasi!“
„Jucatorii, domnul primar, noi si cred ca toti suporterii ne dorim ca sezonul urmator sa putem duce Politehnica intr-o cupa europeana. Totul depinde de banii de care vom dispune si de achizitiile pe care le vom face in aceasta vara. Speram sa putem aduce trei-patru jucatori peste valoarea actualului lot. In ceea ce priveste ramanerea lui Ionut Popa la noi, asta este de discutat. El mai are contract cu noi pana pe 15 iunie si mai este timp pana atunci“.

PETRECERE DE FINAL DE SEZON LA POLI IASI


  • Ramanerea in Liga I pentru al patrulea an consecutiv a reprezentat un real motiv de bucurie pentru conducatorii, jucatorii si staff-ul tehnic al gruparii Poli Iasi. Petrecerea de final de sezon a avut loc joi seara, la Ciric, de vineri fotbalistii intrand in vacanta.

Dupa un campionat „nebun“, asa cum l-au caracterizat marea majoritate a jucatorilor de la Poli Iasi, gruparea din dealul Copoului a reusit o clasare onorabila la finalul editiei de campionat 2007/2008, pe locul al XI-lea.
Petrecerea de sfarsit de campionat a avut loc joi seara la Ciric.
Cu exceptia capitanului Bogdan Onut, a argentinianului Gustavo Paruolo si a brazilianului Roberto Caue, toti jucatoriii ieseni au luat parte la acest eveniment, alaturi de conducerea clubului, staff-ul tehnic si administrativ, dar si marile glorii ale fotbalului iesean, marea lor majoritate actuali antrenori la echipele de copiii si juniori ale gruparii din dealul Copoului.
Preconizata sa inceapa la ora 18.00, petrecerea a debutat o ora mai tarziu, printre primii veniti numarandu-se presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, vicepresedintele Vasile Simionas si directorul economic Vasile Dascalu.
Dintre jucatori, primul care a venit a fost Radu Ciobanu, urmat de Crisitan Banet si Clement Palimaru.
De la eveniment nu avea cum sa lispeasca presedintele de onoare al clubului iesean, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, acesta reusind sa-si faca timp sa vina sa ciocneasca o cupa de sampanie cu toata lumea. Ba mai mult, Gheorghe Nichita, Sorin Boca si antrenorul Ionut Popa au stat de vorba minute bune pe malul lacului Ciric, principalul subiect de discutie fiind prelungirea intelegerii cu tehnicianul aradean.
Sufletul petrecerii a fost, asa cum era de asteptat, unul dintre cei mai mari fosti arbitri ai Iasului, Cornel Groza, care a ridicat sala in picioare in momentul in care a cantat mai multe melodii populare.
Petrecerea a tinut pana spre dimineata, buna dispozitie fiind cuvantul de ordine in randul tuturor celor care reprezinta la ora actuala Poli Iasi.
De vineri, jucatorii ieseni intra in vacanta, in timp ce staff-ul administrativ are in continuare motive de ingrijorare, toate legate de obtinerea banilor necesari achitarii datoriilor si obtinerea licentei pentru sezonul urmator.

ANCHETA IN CAZUL „BANI PENTRU «U» CLUJ»!


Presedintele „U“ Cluj, Anton Dobos, si un partener de afaceri al acestuia, Traian Benfordean, sunt celelalte doua persoane, in afara de Gigi Becali si un jucator de la „U“ Cluj, urmarite penal de procurorii anticoruptie in dosarul meciului „U“ Cluj – CFR Cluj, sustin surse judiciare.
Anton Dobos este acuzat de procurori ca ar fi acceptat promisiunea lui Gigi Becali de a-i acorda o suma de bani pentru ca „U“ Cluj sa castige meciul cu CFR Cluj. Acest lucru ar fi dus la victoria Stelei in campionat.
Potrivit acelorasi surse, partenerul lui Dobos, Anton Benfordean, este persoana care ar fi trebuit sa primeasca efectiv banii de la omul lui Gigi Becali, Tea Sponte. Acesta este urmarit penal pentru complicitate la dare de mita.
Potrivit unor surse din DNA, fapta lui Gigi Becali - de asemenea urmarit penal - s-ar fi consumat cand el ar fi promis o suma celor de la „U“ Cluj. Aceleasi surse spun ca, potrivit Codului de Procedura Penala, infractiunea de dare de mita are loc si atunci cand faptuitorul propune unei persoane o suma de bani sau orice alt avantaj pentru un lucru pe care persoana respectiva era oricum obligata sa il faca. In acest caz, Gigi Becali ar fi promis bani celor de la „U“ Cluj, pentru a obtine fie un rezultat de egalitate, fie o victorie impotriva celor de la CFR Cluj.
Surse din DNA mai spun ca suma pe care ar fi urmat cei de la „U“ Cluj sa o primeasca se ridica la 1,7 milioane de euro. Acestia ar fi provenit de la Gigi Becali si ar fi trebuit sa ajunga la „U“ Cluj prin intermediul lui Teia Sponte.

Patru persoane urmarite penal
Surse judiciare au declarat joi ca in dosar ar fi urmarite penal patru persoane, printre care, Gigi Becali, care ar fi acuzat de dare de mita, partenerul sau, Teia Sponte, acuzat de complicitate la dare de mita si un jucator de la Universitatea Cluj.
Potrivit acelorasi surse, ancheta procurorilor ar fi inceput dupa un autodenunt facut de o persoana din cadrul Clubului Universitatea Cluj.
Cei cinci apropiati ai lui Gigi Becali ridicati, miercuri, de DNA Cluj, au parasit institutia dupa audjoi joi, in jurul orei 3.00.
Garzile de corp ale lui Gigi Becali au fost lasate sa intre cu o masina neagra de tip jeep in curtea DNA – Serviciul Teritorial Cluj, desi exista un indicator care interzicea accesul persoanelor care nu lucreaza la Parchetul Militar Cluj sau la DNA Cluj.

Banii pentru terenuri
Ulterior, Gigi Becali a dat o declaratie in care a spus ca apropiatii sai aveau asupra lor mai mult de un milion de euro, care ar fi fost destinati achizitionarii unui teren. „Nu au voie oamenii mei sa cumpere terenuri in Cluj? Au furat cumva banii de a intervenit DNA? Nu aveau la ei un milion de euro, aveau mai mult. DNA sa se bage numai cand fura cineva, nu acum. Ce ii intereseaza pe ei ce fac eu sau oamenii mei cu banii? Nu mai pot de frica lor“, a spus Becali.
Acesta a mai afirmat ca oamenii sai stiau ca vor fi urmariti si stiau ce aveau de facut in acest caz: „C`nd a plecat cu banii, Tea Sponte stia ce trebuie sa faca. S-a prevazut totul pentru ca sunt prea destept. Chiar daca s-a vrut sa se faca ceva, fapta nu s-a petrecut. La revedere!“.
Omul de afaceri a tinut sa ii avertizeze pe procurorii DNA: „Desteptati-va, tradatorilor de tara! Ne tradati si nu va doriti ca Steaua sa fie depunctata! Tradatorilor, nu o sa razbiti cu mine niciodata!“

Goga a recunoscut ca a fost sunat de Becali
Atacantul Universitatii Cluj, Dorin Goga, a recunoscut joi, in timpul audjoilor de la DNA, ca a fost sunat de patronul Stelei, Gigi Becali, care i-a oferit o suma de bani pentru a juca „mai bine“ in meciul cu CFR Cluj, sustin surse judiciare din Cluj-Napoca.
Patronul lui Poli Timisoara, Marian Iancu, a cerut joi ca Steaua sa fie retrogradata daca se va dovedi cu exactitate ca patronul ros-albastrilor, Gigi Becali, este vinovat pentru dare de mita.
„Daca sunt dovezi care sa arate ceva concret, atunci sa fie retrogradata Steaua. Ma g`ndesc sa vorbesc cu avocatii mei sa incercam sa fortam judecata sportiva vizavi de dosarul «Valiza». S-a actionat un pic fortat, asa cum am vazut. Depunctarea nu este antibioticul pentru indepartarea microbului“, a declarat Marian Iancu.
Iancu a dat asigurari ca el nu va aparea niciodata ca invinuit la DNA, ci doar ca martor si a fost de parere ca echipa care merita sa c`stige aceasta editie de campionat este Unirea Urziceni. „Eu cred ca Urziceniul trebuia sa castige campionatul. Nu cred in CFR Cluj si in Steaua, nu cred in sinceritatea celor de la Cluj. Au ridicat piciorul de pe acceleratie si s-a vazut, a aparut imediat inconstanta. Sa castigi pe nedrept un campionat nu e bine deloc“, a spus Iancu