IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

luni, 30 iunie 2008

IN PRIMUL AMICAL DIN ACEASTA VARA: POLI IASI A REMIZAT CU FC BIHOR


Echipa Poli Iasi a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), prima partida amicala disputata in aceasta vara, luni, la Debrecen, in Ungaria, in compania formatiei de liga a II-a, FC Bihor.
Pentru ieseni a marcat Tincu, in minutul 43.
Antrenorul Ionut Popa a inceput partida cu urmatorul „11“: Oghinciuc - Radulovici, Ad. Ilie, Kalai, Apetroaie - Bratu, Straton, Alivodici, Tincu, Viveiros – Vagner.
Dupa pauza, Poli Iasi a evoluat in formula: Balan - Radulovici, Ad. Ilie, Kalai, Plugaru - Bratu, Straton, Buhusi, Tincu, Viveiros – Palimaru.
Initial partida trebuia sa se desfasoare la aproximativ 30 km de Debrecen, dar o ploaie torentiala a afectat suprafata de joc, iar meciul s-a disputat paina la urma pe terenul sintetic din cantonamentul iesenilor.
La finalul partidei, antrenorul Ionut Popa s-a declarat multumit de evolutiile lui Radlovici si Bratu.
„A fost un meci in care i-am testat pe jucatorii nou-veniti.
Dintre acestia mi-au placut Radulovici si Bratu. Vagner este un jucator brazilian, tehnic, dar se vede ca este in urma cu pregatirea. Sper sa se adapteze programului si voi vedea in meciurile viitoare cum va evolua. S-a vazut ca baietii sunt putin obositi dupa saptamana de antrenamente intense. In partidele viitoare voi folosi si titularii, pentru a face primele analize ale nivelului pregatirilor“, a declarat Ionut Popa.

duminică, 29 iunie 2008

DUPA 44 DE ANI DE ASTEPTARE : SPANIA ESTE NOUA CAMPIOANA EUROPEANA


Echipa nationala a Spaniei a cucerit titlul de campioana europeana duminica seara, la Viena, dupa ce s-a impus cu scorul de 1-0 (1-0) in fata formatiei similare a Germaniei.

Fotbalul nu a putut fi trisat nici duminica seara, in finala Campionatului European, cand echipa care a practicat cel mai frumos fotbal a reusit sa se impuna si sa intre in posesia trofeului.
Nemtii au inceput mai bine partida si au dominat primele zece minute de joc, insa singura faza mai importanta la poarta lui Casillas s-a consumat in minutul 9, cand Hitzlsperger a trimis slab, din interiorul careului.
Odata cu trecerea timpului, jocul de pase al spaniolilor a inceput sa se lege si ocaziile la poarta lui Lehmann au inceput sa apara. Mai intai, goal-keeper-ul german a respins greu in corner o minge deviata spre propria poarta de Metzelder, dupa o centrare a lui Xavi, in minutul 15. Dupa alte sapte minute, Xavi centreaza de pe dreapta si Torres trimite cu capul, din opt metri, in bara din dreapta portii lui Lehmann.
Nemtii nu mai reusesc sa lege doua pase si dupa ce Lehmann prinde greu mingea trimisa de Fabregas, din marginea careului (31’), doua minute mai tarziu Torres speculeaza o neintelegere intre Lahm si Lehmann si inscrie cu o „scarita“ peste portarul german.
Dupa pauza, pe fondul dominarii sterile a nemtilor, cele mai mari ocazii apar tot la poarta nemtilor. In minutul 54, Lehmann respinge greu sutul lui Xavi, din 20 de metri, pentru ca peste alte doua minute, Silva sa trimita putin pe langa poarta, din zece metri.
Singura ocazie mai importanta a nemtilor s-a consemnat in minutul 61, cand Ballack a nimerit plasa laterala, din marginea careului.
Dupa numai cinci minute, spaniolii trec pe langa majorarea scorului, Frings respingand de pe linia portii sutul lui Iniesta.
In ultimele 20 de minute de joc, spaniolii au redus motoarele si au preferat sa se apere organizat si sa atace periculos, astfel ca scorul a ramas acela stabilit de Torres, in minutul 33, si Spania este noua campioana europeana, dupa o asteptare de 44 de ani.

GERMANIA, FAVORITA LA CASTIGAREA CAMPIONATULUI EUROPEAN



Cei care au pus un pronostic la partida Germania - Spania au considerat in proportie de 50% ca "Panzerele" vor cuceri trofeul, in timp ce pentru o remiza au mizat 50%.

TRAIAN MARC VA SEMNA CU POLI IASI UN CONTRACT PE TREI ANI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat duminica faptul ca a discutat cu portarul Traian Marc, aflat la final de contract cu gruparea din dealul Copoului, si acesta din urma isi va prelungi intelegrea cu echipa pregatita de Ionut Popa, pentru inca trei ani.
„Marc a terminat in aceasta vara contractul cu noi si si-a manifestat intentia de a pleca in alta parte. Noi l-am lasat sa mearga la Forex Brasov, insa nu s-a inteles cu cei de acolo si atunci a revenit in cantonamentul nostru de la Debrecen. ~n principiu ne-am inteles cu el si Traian Marc va semna cu noi pentru inca trei ani“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca luni va incerca sa rezolve problema vizelor pentru Gustavo Paruolo si Svetozar Mijin: „Paruolo si Mijin ar trebui sa ajunga in cantonamentul echipei noastre marti sau miercuri. Totul depinde de modul in care reusim sa le obtinem viza de Ungaria. Voi incerca luni sa rezolv aceasta problema pentru ca acestia sa se alature lotului in cantonamentul de la Debrecen. Nu s-a pus pana acum problema de a renunta la serviciile celor doi jucatori. Ei au fost invoiti pana acum si urmeaza sa ajunga la Debrecen. O decizie finala in privinta lor va fi luata la finalul cantonamentului din Ungaria.“

vineri, 27 iunie 2008

UN BRAZILIAN IN PROBE LA POLI IASI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri ca fotbalistul brazilian Vagner de Jesus Oliveira a venit in probe la formatia pregatita de Ionut Popa.
„In aceasta perioada suntem in discutii cu mai multi impresari pentru aducerea in probe a unor mijlocasi si a unor atacanti. Astazi (n.r. – vineri) va ajunge la Debrecen fotbalistul brazilian Vagner de Jesus Oliveira. Nu stim prea multe date despre acest jucator. Este nascut pe 3 decembrie 1984 si poate evolua atit mijlocas cit si atacant. A fost adus in probe de un impresar strain si am inteles ca a evoluat ultima data la o echipa din liga a II-a din Brazilia“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a spus ca negociaza in continuare pentru achizitionarea lui Cristian Bratu si aducerea a inca doi jucatori straini: „Purtam discutii in aceste zile cu cei de la Dacia Mioveni pentru achizitionarea lui Cristian Bratu, jucator care se pregateste deja cu echipa noastra, la Debrecen. Speram, de asemenea sa mai aducem pina luni cel tirziu inca doi jucatori straini in probe, un mijlocas si un atacant. ~ntimpinam ceva probleme deoarece e destul de dificil sa le obtinem viza pentru Ungaria“.

UN PORTAR DE LA RAPID, IN PROBE LA POLI IASI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri ca portarul formatiei Rapid II Bucuresti, Costin Oghinciuc, venit in probe la gruparea din dealul Copoului, ar putea acoperi golul lasat de plecarea portarului Traian Marc.
„Antrenorul Ionut Popa l-a adus joi noapte in cantonamentul echipei, de la Debrecen, pe portarul Costin Oghinciuc, de la Rapid. Fotbalistul a avut acceptul clubului giulestean pentru a se antrena cu noi si urmeaza sa vedem daca il vom pastra sau nu `n lot. In aceasta vara, portarul Traian Marc nu a mai vrut sa-si prelungeasca intelegerea cu noi si acest jucator de la Rapid ar putea fi solutia pentru inlocuirea lui Marc. Ramane acum ca antrenorul Ionut Popa sa ia o decizie“, a declarat Sorin Boca.
Costin Oghinciuc are 20 de ani si a mai evoluat pana acum, sub forma de imprumut la FC Brasov, Conpet Ploiesti, Chimia Brazi si Minerul Lupeni.

joi, 26 iunie 2008

SPANIA S-A CALIFICAT FARA PROBLEME IN FINALA


  • Echipa nationala a Spaniei s-a calificat in finala Campionatului European, dupa ce s-a impus joi seara, cu scorul de 3-0 (0-0), in fata formatiei similare a Rusiei. In ultimul act al competitiei, Spania va intalni Germania.

In primul meci al Grupei D, Spania surclasa Rusia cu scorul de 4-1, insa nimeni nu se mai astepta la o asemenea diferenta in semifinala de joi seara, mai ales ca rusii aratasera o forma extraodinara in „sfertul“ cu Olanda.
Nici desfasurarea primei reprize nu anunta o victorie categorica a Spaniei, jocul fiind unul echilibrat, cu ocazii la ambele porti.
Mai intai, Akinfeev s-a remarcat la sutul lui Villa, din marginea careului, in minutul 8. Replica rusilor a venit in minutul 16, cand mingea expediata de Pavliucenko, din lovitura libera, de la 25 de metri, a trecut putin peste poarta lui Casillas.
In minutul 30, Villa il incearca din nou pe Akinfeev din lovitura libera, de la 25 de metri, la cealalta poarta, Casillas remarcandu-se la sutul lui Pavliucenko, din minutul 33.
Cea mai mare ocazie a primei reprize i-a apartinut aceluiasi Pavliucenko, atacantul rus trimitand pe langa poarta, din opt metri, in minutul 36.
In repriza a doua a existat practic o singura echipa, golul lui Xavi, din minutul 50, dupa o centrare a lui Iniesta, descatusandu-i pe iberici, in fata unei formatii debusolate, lipsita de sclipirile lui Arsavin.
Astfel, dupa ce Torres si-a trecut in cont doua ocazii mari de gol in minutele 52 si 60, Guiza duce scorul la 2-0 in minutul 73, dupa o pasa foarte buna a lui Fabregas, peste defensiva rusa.
Scorul de forfait avea sa fie stabilit de Silva, in minutul 82, tot dupa o centrare a lui Fabregas.

Cu doua minute inainte de final, rusii ai o tresarire de orgoliu, insa Casillas respinge greu mingea trimisa cu capul de Sychev si Spania se califica in finala Campionatului European, unde va intilni Germania.

ECHILIBRU TOTAL INTRE SPANIOLI SI RUSI


Cei care au pus un pronostic la partida Spania - Rusia au considerat ca fiecare echipa are sanse egale de a castiga, 33%, acelasi procent fiind acordat si unui rezultat de egalitate.

POLI IASI VA DISPUTA PRIMUL AMICAL DIN ACEASTA VARA CU FC BIHOR


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca gruparea din dealul Copoului va disputa primul amical din aceasta vara in compania formatiei de liga a II-a FC Bihor.
„Avand in vedere ca si jucatorii echipei FC Bihor se afla intr-un stagiu de pregatire in Ungaria, am decis sa jucam un meci amical cu ei luni, 30 iunie, de la ora 17.30, la Debrecen. Urmatoarele meciuri amicale ale noastre in Ungaria vor fi: pe 2 iulie cu Nyáregyháza, de la ora 18.00, pe 5 iulie cu Debrecen, de la ora 18.00, pe 7 iulie cu Diósgyör, de la ora 18.00, pe 9 iulie cu Ujpest, de la ora 17.00, si pe 11 sau 12 iulie din nou cu Nyáregyháza sau cu FC Bihor, de la ora 11.00“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca la intoarcerea in tara formatia din dealul Copoului va mai disputa trei jocuri de verificare: „Dupa revenirea de la Debrecen, vom mai disputa inca trei jocuri de verificare. Pe 15 iulie, vom juca un amical cu FCM Bacau, iar pe 17 iulie cu Cetatea Suceava. Pe 19 iulie vrem sa organizam un meci de prezentare a lotului cu care vom aborda noua editie de campionat, dar nu am stabilit inca echipa cu care vom juca. Noi ne-am dori sa invitam o formatie din strainatate.“
In aceste jocuri amicale, antrenorul Ionut Popa va avea ocazia sa-i vada la lucru pe jucatorii nou-veniti, Nuno Viveiros, Cristian Bratu si Miroslav Radulovic, dar si pe ceilalti fotbali[ti asteptati de tehnicianul gruparii din dealul Copoului sa ajunga pana la finalul acestei saptamani la Debrecen.

miercuri, 25 iunie 2008

GERMANIA S-A CALIFICAT IN FINALA


Echipa nationala a Germaniei s-a calificat in finala Campionatului European, dupa ce s-a impus miercuri seara, cu scorul de 3-2 (1-1), in fata formatiei similare a Turciei.
Tinand cont de problemele mari de lot din lotul Turciei, nemtii au facut greseala de a incepe meciul ferm convinsi ca se vor distra cu elevii lui Fatuh Terim.
De cealalta parte, turcii si-au vazut de joc si au pus in pericol poarta lui Lehmann inca din primele minute, insa Kazim (7’) si Altintop (9’) nu l-au putut invinge pe goal-keeper-ul neamt.
Dupa alte patru minute, Kazim a nimerit transversala, insa nemtii nu prea intelegeau ce li se intimpla si in minutul 22 Ugur Boral a deschis scorul, dupa ce Kazim nimerise din nou bara.
Totusi, la primul sut pe poarta, nemtii au restabilit egalitatea in minutul 26, prin Shweinsteiger.
Dupa pauza, partida a scazut in spectaculozitate si la prima ocazie mai importanta, Klose a adus Germania in avantaj, in minutul 79, dupa o grava greseala a lui Rustu, insa turcii au revenit, asa cum ne-au obisnuit, si au restabilit egalitatea prin Senturk, in minutul 86.
Cand toata lumea astepta prelungirile, Lahm a speculat o greseala in defensiva Turciei si a inscris golul unei calificari mincinoase, daca tinem cont ca elevii lui Terim au dominat partida la toate capitolele.

GERMANIA, FAVORITA CERTA IN FATA TURCILOR


Nu mai putin de 66% dintre cei care au pus un pronostic la partida Germania - Turcia au mizat pe o victorie a nemtilor, in timp ce 17 % au considerat ca acest meci se va termina la egalitate.
Doar 17 % au mers pe mana turcilor.

NESIMTIRE FARA MARGINI: POLI IASI PE GSPTV!


Ati auzit de gspTV?
Aceasta este noua denumire a postului Arenna TV, care ar trebui sa inceapa sa emita de pe 20 iulie.
Postul cu profil sportiv apartine S.C. Camina Trust SRL Bucuresti si va transmite editia de campionat 2008/2009 a Ligii I, impreuna cu Antena 1.
Vestea proasta pentru iubitorii Politehnicii Iasi este ca deocamdata doar operatorul de cablu RCS&RDS va prelua programele noului post de televiziune.
In aceste conditii, primele doua meciuri ale Politehnicii Iasi in noua editie de campionat nu vor putea fi urmarite de toti fanii.
Iata programul televizarilor primelor doua etape ale Ligii I.

Etapa I

Sambata, 26 iulie
  • „U“ Craiova – POLI IASI - ora 18.00, gspTV1;
  • FC Brasov – Unirea Urziceni - ora 18.00, gspTV2;
  • Gaz Metan Medias – Otelul Galati - ora 18.00, netelvizat;
  • Gloria Buzau – Farul Constanta - ora 18.00, netelvizat;
  • FC Arges – Poli Timisoara - ora 19.30, gspTV1;
  • Rapid Bucuresti – Gloria Bistrita - ora 21.15, Antena 1;

Duminica, 27 iulie
  • CS Otopeni – CFR Cluj - ora 20.00, gspTV2;
  • Pandurii Tg. Jiu – Dinamo Bcuuresti - ora 21.15, gspTV1;
  • FC Vaslui – Steaua Bucuresti - va fi reprogramat.

Etapa a II-a

Sambata, 2 august
  • Gloria Bistrita – „U“ Craiova - ora 18.00, gspTV1;
  • Otelul Galati – CS Otopeni - ora 18.00, netelvizat;
  • POLI IASI – FC Vaslui - ora 19.30, gspTV2;
  • Steaua Bucuresti – FC Brasov - ora 21.00, Antena 1;
  • Poli Timisoara – Pandurii Tg. Jiu - ora 21.45, gspTV1;

Duminica, 3 august
  • Unirea Urziceni – FC Arges - ora 19.30, gspTV2;
  • Dinamo Bucuresti – Gaz Metan Medias - ora 20.30, gspTV1;
  • Farul Constanta – Rapid Bucuresti - ora 21.00, gspTV2;
  • CFR Cluj – Gloria Buzau - ora 21.45, gspTV2.

POLI IASI, COLONIE SLOVENA?


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri ca fundasul sloven Miroslav Radulovic a venit in probe la formatia pregatita de antrenorul Ionut Popa.
„Noi avem deja in lot doi jucatori sloveni, Dominik Bersnjak si Andrej Pecnik, care au dat un randament bun si am decis sa continuam cu aducerea unor jucatori sloveni. Am primit referinte bune depsre Miroslav Radulovic, jucator venit in probe. Sper ca si de aceasta data sa avem mina buna si sa fi ales un jucator bun. Pentru Radulovic, adaptarea va fi foarte usoara, dat fiind ca va fi ajutat de Bersnjak si Pecnik“, a declarat Sorin Boca.
Miroslav Radulovic este nascut in anul 1984, evolueaza pe postul de fundas dreapta si a jucat ultima data la formatia slovena NK Celje.
Oficialul iesean a mai spus ca in aceasta saptamina mai sunt asteptati sa ajunga in cantonamentul de la Debrecen al Politehnicii Iasi si alti jucatori: „De saptamina viitoare incep meciurile amicale si antrenorul Ionut Popa vrea sa-i vada la lucru pe toti jucatorii pe care i-am putea cumpara in aceasta vara. De aceea, in aceasta saptamana vor ajunge la Debrecen si alti jucatori“.

marți, 24 iunie 2008

CRISTIAN BRATU, APROAPE DE UN TRANSFER LA POLI IASI


Atacantul Cristian Bratu, de la Dacia Mioveni, se pregateste cu formatia Poli Iasi.
Bratu a ajuns luni noapte in cantonamentul Politehnicii Iasi, de la Debrecen, si se va pregati cu gruparea din dealul Copoului. Desi in urma cu cateva zile negocierile cu Dacia Mioveni pentru transferul lui Bratu au fost sistate, oficialii gruparii argesene au decis sa-l lase pe jucator sa vina in cantonamentul Politehnicii Iasi. In zilele urmatoare, cele doua cluburi vor negocia transferul atacantului la echipa ieseana.
Cristian Bratu are 31 de ani si a venit la Dacia Mioveni in 2007 de la formatia Hapoel Ierusalim.
Bratu a mai evoluat la Dacia Pitesti, FC Arges, Poli Timisoara, CSM Resita, Universitatea Craiova si Ironi Rishon Lezion, in Israel.

luni, 23 iunie 2008

IONUT POPA: „NU PUTEM SPERA DECAT LA SALVAREA DE LA RETROGRADARE!


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat luni ca nu crede ca formatia sa poate avea alt obiectiv decat salvarea de la retrogradare.
„Am vazut ca presedintele Sorin Boca vorbeste de cupe europene, de o clasare in primele opt echipe. El este optimist, dar hai sa fim seriosi. Si eu imi doresc multe, dar sunt realist si stiu care este situatia. Sincer vorbind, nu putem spera decat la salvarea de la retrogradare! Adica noi vrem cupe europene cu jucatori care au contracte de 40.000 de euro? Pai Timisoara a adus doi jucatori cu doua milioane de euro. Daca aducem si noi jucatori de cel putin 500.000 de euro, mai discutam, dar asa...
Cred ca in momentul de fata suntem in ultimele trei-patru echipe, nu in primele trei-patru. Daca ne uitam ca este Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, Poli Timisoara, Unirea Urziceni, plus FC Vaslui, echipe care trag la cupe, noi ce mai vrem? Adica ne putem bate cu astea? Hai sa fim seriosi!“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca nu este de acord cu aceia care il acuza ca nu aduce jucatori de la echipa a doua la prima echipa: „Vad ca sunt tot felul de voci care spun ca eu nu vreau la prima echipa jucatori de la echipa a doua. Eu in ultimii ani am adus de la echipa a doua vreo sapte-opt fotbalisti. Daca au valore ii iau la prima echipa. Si acum, in cantonamentul de la Debrecen, i-am luat pe Tofan, Plugaru si Buhusi. Tofan este un mijlocas bun, Plugaru mi-a placut cum joaca, iar Buhusi a mai fost la prima echipa, el debutand in urma cu doi ani, cand avea 15 ani si ceva, in prima liga. Ma acuza unii ca nu vreau sa-i iau pe acesti jucatori de la echipa a doua. Dar ei s-au uitat ca nu fac fata nici la Divizia B. Spuneti cati jucatori de la echipa a doua au fost ofertati de echipe de Liga a II-a. Pai daca nu au loc la Liga a II-a, eu ce sa fac, sa-i iau la Liga I ?! Nu se poate! Credeti ca mie nu mi-ar placea sa am numai jucatori locali in echipa si sa dam banii pe altceva?! Dar ce pot sa fac...“

duminică, 22 iunie 2008

SPANIA A TRIMIS "SQUADRA AZZURA" ACASA


  • Echipa nationala a Spaniei s-a calificat in semifinalele Campionatului European, dupa ce s-a impus duminica seara in fata Italiei, dupa penalty-uri, cu scorul de 4-2 (0-0).

Departe de a fi un meci spectaculos, partida Spania – Italia a adus fata in fata doua forte ale continentului, care s-au respectat prea mult si au lasat in multe momente impresia ca prefera sa se apere aglomerat decat sa atace.
Chiar si asa, spaniolii au fost mult mai prezenti in joc si, dupa ce Buffon s-a remarcat la sutul lui Silva, din marginea careului, in minutele 15 si 16, arbitrul Fandel a refuzat doua penalty-uri ibericilor, la faulturile in careu asupra lui Torres si Villa.
Pana la pauza, spaniolii au continuat sa fie mai periculosi, insa Buffon n ua putut fi invins de Villa (24’) si Silva (31’, 37’).
La prima ocazie mai importanta la poarta spaniolilor, italienii puteau deschide scorul, in minutul 61, insa Casillas a respins din cadere, cu piciorul, sutul lui Camoranesi, din opt metri.
La cealalta poarta, in minutul 81, Buffon respinge gresit o minge si este aproape de un autogol, insa este salvat de bara.
In prelungiri, italienii sunt mai periculosi, insa Casillas scoate de sub bara mingea trimisa cu capul de Di Natale (96’) si se ajunge la penalty-uri.
Pentru spanioli a ratat doar Guiza, in timp ce de la italieni nu au transformat lovitura de la 11 metri De Rossi si Di Natale.
Ibericii merg in semifinala, acolo unde vor intalni Rusia, pe care au spulberat-o in grupe cu scorul de 4-1, insa „Zbornaia“ promite razbunare.

SPANIA, COTATA CU PRIMA SANSA IN FATA ITALIEI


Nu mai putin de 65% dintre cei care au pus un pronostic pe acest blog la partida Spania - Italia au mizat pe un succes al iberilor.
22% au mizat pe un rezultat de egalitate, in timp ce doar 13% au mers pe mana italienilor.

DACA ESTE DAT AFARA, POPA ARE CLAUZA DE 300.000 DE EURO


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat duminica faptul ca s-a inteles cu presedintele Sorin Boca sa primeasca suma de 300.000 de euro, in cazul in care este dat afara de la echipa.
„In sezonul trecut, cand echipa mergea mai prost si mi se cerea demisia, am fost nevoit sa trec prin niste situatii mai putin placute. Acum, voi semna un contract pe doi ani, iar suma mai putin conteaza. I-am si spus lui Sorin (n.r. – Sorin Boca), tu trece cat vrei si eu semenez. Dar conditia mea a fost sa am clauza de reziliere de 300.000 de euro! Adica, in situatia in care ma da afara, eu in zece zile sa primesc suma asta. Nu primesc banii in cele zece zile, incep sa curga penalitati. Ca sa nu-mi mai fac eu griji... Daca vor vrea sa ma dea afara, asta e. Eu semnez pe doi ani si nu plec...“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca in cantonamentul de la Debrecen asteapta sa ajunga aproximativ zece jucatori: „Acum, la inceputul cantonamentului, astept sa vina cinci-sase jucatori, trei straini si trei romani. Viveiros a semnat deja, mai astept doi straini. Peste o saptamana trebuie sa mai ajunga inca trei jucatori straini, dintre care doi internationali de tineret. Va dati seama ca nu pot da nume. Uite, spre exemplu, am vrut sa aduc un atacant sarb, de la a doua clasata din campioantul lor. {titi ce mi-a zis? Ca e mai bine platit in Ucraina si ca pleaca acolo. Ce sa fac? Trebuia sa dau 200.000 de euro pentru transfer si inca 150.000 de euro pentru contractul lui. De unde sa iau banii astia? Un alt exemplu, e fratele lui Pecnik, de la noi. Cel mai bun atacant din Slovenia. Ala e scula de jucator! Stiti cat vor la prima strigare pe el? 700.000 de euro. De unde atatea bani. Asta e, ne orientam si noi spre jucatori buni, dar ieftini sau liberi de contract“.

NUNO VIVEIROS: „SPER SA FACEM O FIGURA FRUMOASA IN NOUA EDITIE DE CAMPIONAT“



Atacantul echipei Poli Iasi, Nuno Filipe Vasconcelos Viveiros, a declarat duminica faptul ca isi doreste o evolu]ie foarte buna la gruparea cu care a semnat sambata.
„La Estrella Amadora erau probleme financiare si atunci mi-am dorit sa plec la alt club. Am vrut sa incerc altceva in afara Portugaliei. Am mai jucat in Grecia, la Skoda Xanthi, si am zis ca ar fi o oportunitate pentru mine sa vin in Romania. Despre Poli Iasi si despre acest oras am aflat multe lucruri de pe internet. {tiu ca aici sunt ca]iva jucatori buni si sper sa facem o figura frumoasa in noua edi]ie de campionat. Am fost primit foarte bine de jucatori si de presedintele clubului. Despre antrenor am auzit multe lucruri frumoase si sper sa lucrez bine cu dumnealui. Nu pot sa promit suporterilor un anumit numar de goluri, dar le pot spune ca voi face tot posibilul sa le aduc bucurii“, a declarat Nuno Viveiros.
Jucatorul portughez a mai spus ca fotbalul romanesc a crescut foarte mult si ca va depasi in curand fotbalul din Portugalia: „Fotbalul romanesc este cunoscut in Europa si mai ales in Portugalia. Cred ca echipele din Romania au crescut in ultima perioada si in scurt timp ar putea ajunge peste cel din Portugalia. Sunt echipe bune in Romania si aici au venit mul]i jucatori portughezi. Am fost coleg cu Moreirinha, de la CFR Cluj, cu Tiago Gomes, care trebuie sa vina la Steaua“.

POLI IASI A PLECAT IN CANTONAMENT LA DEBRECEN


Formatia Poli Iasi a plecat duminica dimineata intr-un stagiu de pregatire in Ungaria, la Debrecen, pentru o perioada de trei saptamani.
Lotul deplasat de antrenorul Ionut Popa in Ungaria cuprinde urmatorii jucatori: Cristian Branet, Razvan Plesca, Andrei Balan (Poli II Iasi) – portari; Bogdan Onut, Radu Ciobanu, Iosif Kalai, Cristian Munteanu, Adrian Ilie, Andrej Pecnik – fundasi; Romulus Miclea, Ciprian Milea, Sebastian Sfarlea, Dominik Bersnjak, Cornel Buta, Bogdan Straton, Paul Tincu, Leonard Naidin, Cezar Tofan (Poli II Iasi), Andrei Plugaru (Poli II Iasi), Alexandru Buhusi (Poli II Iasi) – mijlocasi; Ionut Balba, Alexandru Leucuta, Clement Palimaru, Nuno Viveiros (Estrella Amadora).
Jucatorii Sebastian Sfarlea si Cristian Munteanu, precum si antrenorul Ionut Popa, au facut jonctiunea cu intreg lotul la Oradea.
In cantonamentul de la Debrecen sunt asteptati sa vina Svetozar Mijin si Gustavo Paruolo, jucatori invoiti de antrenorul Ionut Popa.
In plus, portarul Cristian Branet va ajunge in Ungaria marti, deoarece sambata a fost in Italia la nunta fratelui sau.

RUSIA A DAT LOVITURA


  • Echipa nationala a Rusiei s-a calificat sambatat seara in sferturile de finala ale Campionatului Eruopean, dupa ce s-a impus in fata formatiei similare a Olandei cu scorul de 3-1 (1-1;0-0), dupa prelungiri.
Rusia si Olanda au oferit un fotbal total, ambele echipe fiind adepte ale atacului, ale jocului-spectacol.
Rusii au inceput foarte bine meciul si au trecut pe langa deschiderea scorului inca din minutul 8, la lovitura de cap a lui Pavlyucenko. Olandezii nu s-au lasat invitati prea mult la joc si au replicat cu doua ocazii mari, venite intr-un interval de doar 10 minute. Mai intii, in minutul 19, la o patrundere a lui Sneijder, al carui sut a fost blocat in ultimul moment, iar apoi Van der Vaart a executat bine o lovitura libera, lui Ruud Van Nisterlooy lipsindu-i foarte putin pentru a impinge mingea in plasa.
Finalul primei reprize le-a apartinut rusilor, care l-au pus la incercare pe Van der Saar, prin Arsavin (32’) si Kolodin (39’).
Desi au inceput mai bine partea a doua a jocului, batavii s-au vazut condusi cu scorul de 1-0, in minutul 56, cand Pavlyuchenko a reusit sa-l invinga pe Van der Sar, dupa o centrare a lui Semak.
Olandezii nu au resimtit socul primirii golului si s-au aruncat in avanposturi, Ruud Van Nisterlooy restabilind egalitatea in minutul 86, la o faza fixa.
In prelungiri a existat practic o singura echipa, rusii ratand foarte mutl, dar reusind sa si inscrie prin Torbinski si Arsavin.

sâmbătă, 21 iunie 2008

OLANDA, CONSIDERATA FAVORITA IN FATA RUSIEI


Cei care au pus un pronostic pe acest blog la partida Olnada - Rusia au considerat in proportie de 42% ca olandezii se vor impune. Acelasi procent a fost acordat si pentru un rezultat de egalitate, in tim ce doar 16% au mers pe mana rusilor.

NUNO VIVEIROS A SEMNAT CU POLI IASI


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat sambata ca fotbalistul portughez Nuno Viveiros a semnat un contract valabil pe trei ani cu gruparea din dealul Copoului.
„Am auzit numai vorbe frumoase despre Nuno Viveiros.
L-am asteptat sa ajunga la Iasi inca de vineri. De-abia astazi (n.r. –sambata) a venit. Spuneam ca vrem sa aducem doi-trei jucatori care sa fie titulari. Sper ca Viveiros va fi primul dintre acestia. {tiu ca a fost coleg la nationala de tineret a Portugaliei cu Cristiano Ronaldo si asta spune multe“, a declarat Ionut Popa.
Nuno Viveiros a venit la Iasi impreuna cu impresarii sai Lucian Marinescu si Florin Manea si va pleca duminica în cantonamentul formatiei iesene, de la Debrecen.
Nuno Viveiros (1,70 metri si 70 kg), care duminica va implini 25 de ani, poate juca atât mijlocas dreapta cât si atacant.
Portughezul a jucat ultima data la formatia Estrella Amadora, si a mai evoluat la formtiile portugheze Camacha (2002/2004), Nacional Madeira (2004/2006) si in sezonul 2006/2007 în Grecia, la Skoda Xanthi.

vineri, 20 iunie 2008

CINE MAI OPRESTE TURCIA?


  • Echipa nationala a Turciei s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatului European, dupa ce s-a impus vineri seara, la penalty-uri, scor 4-2 (1-1; 0-0), in fata formatiei similare a Turciei.

Dupa ce a scos din grupe Elvetia si Cehia, Turcia a mai bifat o victima vineri seara.
Croatia, pornita ca favorita, s-a vazut invinsa de o echipa luptatoare, care a crezut in sansa ei atunci cand nimeni nu se mai astepta si a dat dovada de tarie de caracter la loviturile de la 11 metri.
Miza partidei si-a pus amprenta pe evolutia celor doua echipe, care au jucat prudent, punand accentul mai mult pe defensiva.
Chiar si asa, ambele formatii si-au creat cateva ocazii de a marca. Mai intaii, Altintop a trimis putin pe langa poarta, in minutul 4.

Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize s-a consumat in minutul 18, cand Olic a reluat in transversala, din patru metri, o minge centrata bine de Modric.
La sase minute dupa pauza, Olic a fost aproape de un gol antologic, insa mingea trimisa de el, dintr-un unghi imposibil, s-a plimbat prin fata portii, dupa o iesire gresita a lui Rustu.
In minutul 62, croatii au reusit sa inscrie, insa Olic se afla in pozitie de off-side.
Asaltul croatilor a continuat la poarta turcilor, insa Rustu s-a remarcat la suturile lui Srna (82’) si Olic (90’).
In prelungiri, turcii au parut mai proaspeti, insa cel mai bun jucator al lor, Tuncay, nu l-a putut invinge pe Pletikosa in minutele 94 si 103.
Ceea ce nu s-a intamplat in aproape tot meciul s-a intamplat in prelungiri, cand Klasnic a inscris pentru croati (119’), in timp ce pentru turci a marcat Senturk (120’).
In aceste conditii, s-a trecut la penalty-uri, acolo unde pentru turci au marcat Arda, Senturk si Altintop, in timp ce pentru croati a marcat doar Srna, iar ce Modirc, Rakitic si Petric au ratat.

CROATIA PORNESTE CU PRIMA SANSA IN FATA TURCIEI


Nu mai putin de 60% dintre cei care au pus un pronostic la partida Croatia - Turcia au mizat pe o victorie a Croatiei.
Ceilalti 40% au mers pe un rezultat de egalitate.

IONUT POPA: „MUTU NU TREBUIA SA BATA PENALTY-UL CU ITALIA!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat vineri ca nu crede ca Adrian Mutu era jucatorul cel mai potrivit pentru a bate acel penalty in meciul cu Italia.
„Multi nu au fost multumiti de rezultatele Romaniei, dar hai sa ne uitam ce jucatori avem noi si cu cine am jucat. Sa nu uitam ca nu am pierdut in fata campioanei si a vicecampioanei mondiale. Cred ca am ratat calificarea din grupe in meciul cu Italia. Mutu nu trebuia sa bata penalty-ul in meciul cu Italia! Eu nu l-as fi pus pe el sa bata. A avut acea problema cu bunica sa, pe urma a fost si problema cu Chelsea. In plus, lui Mutu nu i-a mers jocul la acest turneu final. revenind la echipa noastra nationala, cred ca trebuie sa recunoastem faptul ca nu avem mijlocasi. Pai noi am jucat la mijloc cu doi fundasi, Chivu si Radoi. Cred ca daca ei ar fi jucat in defensiva ar fi dat un randament mai bun. ~n plus, pe benzi nu avem nimic! cel putin pe stanga. Ce pretentii sa avem in aceste conditii?!“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul iesenilor a spus ca nationala Italiei, favorita sa, va castiga Campionatul European: „Eu cred ca Italia va castiga acest turneu final, asa cum am spus inca dinaintea inceperii competitiei. Au jucatori valorisi, experimentati, care cresc de la meci la meci. Sa nu uitam ca e campioana mondiala. Plus ca tin eu cu ei...!“

ZECE NUME PE LISTA LUI POPA


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat vineri ca, in cantonamentul din Ungaria, de la Debrecen, asteapta zece jucatori in probe.
„Astazi (n.r. – vineri) am incheiat prima etapa a pregatirii, acomodarea la efort. Duminica plecam la Debrecen, acolo unde timp de o saptamana vom face pregatiri cu eforturi maxime, cu cate doua-trei antrenamente pe zi. Continuam pregatirea la Debrecen cu cinci-sase jocuri de verificare, simultan cu pregaitrea tactico-tehnica. Speram ca la intoarcerea in tara sa jucam un amical cu FC Bihor sau UTA. Dupa revenirea in Iasi, vom continua pregatirile si vom mai juca doua-trei amicale. Avem o lista de zece jucatori cu care purtam discutii. Eu ii astept in cantonamentul de la Debrecen. Eu sper ca saptamana viitoare sa am tot lotul stabilit. Conditiile de la Debrecen sunt foarte bune, cu doua terenuri de pregatire, inca unul cu gazon sintetic. Jucatorii vor avea la dispozitie un bazin olimpic, unul cu apa termala. In apropiere este o padure, unde este o panta parca special facuta pentru alergari“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul iesenilor a mai precizat ca in perioada urmatoare va fi stabilita si situatia jucatorilor care vor sa paraseasca echipa sau la care se va renunta: „Urmeaza sa purtam discutii cu cativa jucatori la care vom renunta sau care vor sa plece. Nu putem sa-i lasam pe drumuri, vor si ei sa-si rezolve situatia. Portarul Traian Marc va parasi echipa si va pleca probabil la Forex Brasov, cu care am inteles ca este in negocieri. De asemenea, am renuntat la serviciile fundasului Adrian Toma. Tot in aceste zile vom clarifica si situatia lui Svetozar Mijin si a lui Gustavo Paruolo, jucatori care nu au mai venit la echipa. Din cantonamentul din Ungaria va lipsi doua zile portarul Cristian Branet, pe care l-am invoit, deoarece pleaca in Italia la nunta fratelui sau“.
Popa a incheiat spunand ca in cantonamentul din Ungaria vor merge si trei jucatori de la echipa a doua.
„Din lotul care va pleca in Ungaria vor face parte si trei jucatori de la echipa a doua. Este vorba despre Cezar Tofan, Andrei Plugaru si Alexandru Buhusi. Ultimul a mai facut pregatirea cu noi, dar nu a facut fata ritmului de la antrenamente. Acum a mai crescut, are 17 ani, si sper sa se descurce deoarece este un real talent, insa trebuie sa munceasca foarte mult si sa se puna la punct cu pregatirea fizica“, a conchis Popa.

SORIN BOCA: „OBIECTIVUL NOSTRU VA FI O CLASARE INTRE PRIMELE OPT ECHIPE!“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri ca isi doreste o participare in cupele europene in sezonul viitor, dar ca obiectivul echipei este clasarea intre primele opt formatii.
„Este normal sa-mi doresc o clasare cat mai buna. Cine nu-si doreste?! Daca ar fi dupa mine, eu as vrea participarea intr-o cupa europeana, insa obiectivul nostru va fi clasarea intre primele opt echipe! Pentru atingerea acestui obiectiv eu cred ca ne trebuie un buget de aproximativ 4,5 – 5 milioane de euro. Ramane sa vedem daca il putem avea“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca in perioada urmatoare vor fi adusi mai multi jucatori in probe si ca spera ca macar doi-trei sa fie peste valoarea actuala a lotului: „Duminica echipa va pleca intr-un stagiu de pregatire in Ungaria, la Debrecen, si acolo sunt asteptati mai multi jucatori. Probabil vom face cinci-sase achizitii in aceasta vara, dintre care doi-trei jucatori sa fie titulari“.

joi, 19 iunie 2008

„PANZERELE“ AU CALCAT PORTUGALIA IN PICOARE


  • Echipa nationala a Germaniei s-a calificat in semifinalele Campionatului European, dupa ce s-au impus jo iseara, cu scorul de 3-2 (2-1), in fata formatiei similiare a Portugaliei.

Jocul pragmatic si ordonat al nemtilor a avut castig de cauza in fata jocului-spectacol practicat de portughezi, dar poetic in aparare.
Nemtii au inceput foarte bine jocul si au pus presiune pe adversar inca din primele minute, presingul sufocant practicat de elevii lui Low punand serioase probleme la constructie portughezilor.
Prima ocazie de gol a venit la poarta portughezilor, Hitzlsperger trimitand pe linga poarta, din marginea careului, in minutul 9.
Replica portughezilor nu s-a lasat mult asteptata si in minutul 15 Simao l-a pus la incercare pe Lehmann, cu un sut din interiorul careului.
Dominarea nemtilor avea sa se concretizeze si pe tabela de marcaj in minutul 22, cand Schweinsteiger a reluat cu latul, din cinci metri, in poarta, mingea centrata perfect de Podolski.
Portughezii nu inteleg ce li se intampla si, dupa alte patru minute, Klose reia cu capul in poarta o minge trimisa bine, din lovitura libera, de Ballack.
Portughezii se trezesc de-abia la 2-0 si in minutul 40 Ronaldo scapa singur cu Lehmann, mingea respinsa de portarul german fiind reluata in poarta, din interiorul careului, de Nuno Gomes.
Elevii lui Scolari puteau restabili egalitatea pana la pauza, insa sutul lui Ronaldo a trecut pe langa poarta, in minutul de prelungire al primei reprize.
La 11 minute dupa reluare, Pepe trimite cu capul, din trei metri, peste poarta, pentru ca in minutul 61 Ballack sa inscrie pentru 3-1, dupa ce in prealabil faultase in atac.
Pana la final, portughezii au alergat dupa egalare, insa reusita lui Postiga, din minutul 87 a fost prea putin si Germania se califica in semifinale, in timp ce Ronaldo & Co. pleaca acasa.

PORTUGALIA, VAZUTA FAVORITA IN FATA GERMANIEI


Cei care au pus un pronostic pe acest blog la partida Portugalia - Germania au considerat in proportie de 60% ca portughezii se vor impune, in timp ce 40% au mizat pe o remiza.

POLI IASI A RENUNTAT LA ACHIZITIONAREA LUI MIRCEA GHEORGHE


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca gruparea din dealul Copoului a renuntat la achizitionarea mijlocasului formatiei Jiul Petrosani, Mircea Gheorghe.
„Am discutat cu Mircea Gheorghe inainte de reunirea lotului si in principiu ne intelesesem. El s-a prezentat luni la reunirea lotului, insa a avut pretentii salariale mai mari decat ii puteam noi oferi. Dat fiind ca negocierile dintre noi au ajuns intr-un punct mort, am renuntat la achizitionarea lui Mircea Gheorghe“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca nu se pune deocamdata problema ca vreun jucator sa plece de la Poli Iasi: „Am vazut ca au aparut tot felul de informatii in legatura cu Mijin si Paruolo. Cei doi nu au ajuns la reunirea lotului, dar vor veni in cantonamentul de la Debrecen. Nu se pune problema sa renuntam la ei decat in situatia in care aducem alti jucatori pe posturile lor. In ceea ce-l priveste pe portarul Traian Marc, nu am ajuns inca la o concluzie. Inca mai discutam. El si-a incheiat contractul cu noi, insa, pana la sfarsitul saptamanii, vedem daca isi va prelungi intelegerea cu noi sau nu“.
Referitor la capitolul achizitii, Sorin Boca a mai precizat ca mai multi jucatori vor veni in probe in cantonamentul de la Debrecen.
„E posibil ca in aceasta saptamana sa mai vina unul-doi jucatori in probe. Suntem in discutii cu niste fotbalisti din tara, dar deocamdata nu pot avansa niciun nume. Cert este ca in cantonamentul de la Debrecen vor veni mai multi jucatori in probe, atat din tara, cat si din strainatate“, a conchis Sorin Boca.

miercuri, 18 iunie 2008

„ZBORNAIA“ A TRIMIS ACASA SUEDIA


  • Echipa nationala a Rusiei s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatului European, dupa ce a invins miercuri seara, cu scorul de 2-0 (1-0), formatia similara a Suediei.

Tineretea si determinarea rusilor au avut castig de cauza miercuri seara in fata „batrinilor“ suedezi.
Partida a inceput cu o ocazie a suedezilor, Akinfeev prinzand mingea trimisa cu capul de Ibrahimovic, din opt metri.
Rusii intra incet-incet in joc si Isaksson se remarca la suturile lui Arsavin (21’) si Zirkov (22’).
Dupa alte doua minute, dominarea rusilor se concretizeaza si pe tabela de marcaj, cand Pavliucenko reia in poarta, din interiorul careului, mingea centrata bine de Aniukov.
Pana la pauza, rusii au atacat in valuri si doar ghinionul si paradele lui Isaksson au facut ca scorul sa ramana cel stabilit in minutul 24. Astfel, au ratat pe rand, Bilialetdinov (26’, 33’) si Larsson (28’).
A fost pana la urma 2-0 in minutul 50, cand Zirkov a scapat singur spre poarta, pe partea stanga, a centrat pefect in careu si Arsavin a reluat cu latul, in coltul lung.
Suedezii au fortat pe final, au atacat cu patru varfuri, fara vreun efect, ocaziile venind tot la poarta lui Isaksson, Zirianov nimerind bara in minutul 79.
La final, dupa un meci dominat copios de rusi, „Zbornaia“ se califica in sferturile de finala, acolo unde vor intalni Olanda, in timp ce suedezii se vad nevoiti sa plece acasa.

In celalalt meci al grupei, Spania s-a impus in fata Greciei cu scorul de 2-1 (0-1), dupa un meci in care spaniolii au evoluat cu multe rezerve.
Grecii au deschis scorul in minutul 42, prin Charisteas, insa spaniolii au revenit in repriza a doua si au intors rezultatul in urma reusitelor lui De La Red (61’) si a lui (Guiza 88’).

RUSII PORNESC CU PRIMA SANSA IN FATA SUEDIEI


Jumatate dintre cei care au pus un pronostic la partida Rusia - Suedia au considerat ca rusii se vor impune, in timp ce cealalta jumatate a mizat pe o remiza.

SPANIA FAVORITA CERTA IN FATA GRECIEI


Cei care au pus un pronostic pe acest blog la partida Spania - Grecia au considerat, in proportie de 100% ca spaniolii se vor impune.

DE CE NU ARE PITURCA FATA DE SELECTIONER


Stateam si ma gandeam marti seara, dupa ce am fost eliminati de la Euro, unde si cine a gresit.
Ah, Mutu a ratat penalty-ul cu Italia.
Contra nu a facut marcaj la golul Italiei. Tamas si Contra au fost jaloane pentru Van Persie si Huntelaar, in meciul cu Olanda. Nicolita a fugit de nebun, fara vreo idee tactica. Cocis si Codrea si-au aratat limitele...
Dar dincolo de toate acestea, 99% din vina ii apartine lui. Cum care lui?
Lui „nea Pitzi“.
De ce cred eu ca este el vinovat?
Pentru c\:
1. Este arogant, infatuat si lipsit de orice respect;
2. Are impresia ca nimeni nu se poate ridica la nivelul lui;
3. Are idei tactice invechite, care nu se mai aplica la nivel international de vreo 10-15 ani;
4. Nu a facut cum trebuie selectia pentru acest turneu final;
5. S-a incapatanat sa joace defensiv cu Olanda, desi trebuia sa castigam;
6. A refuzat sa-l foloseasca pe Marica;
7. Nu a vrut sa-i ia pe Bratu si Danciulescu, in dauna unor „epave“ precum Niculaii;
8. Nu stie sa-si motiveze jucatorii;
9. Nu isi asuma responsabilitatea esecurilor, de fiecare data fiind de vina altcineva.
10. Nu are mentalitate de invingator.

Mai are rost sa continui?
Cred c\ nu.
Asta e, asteptam Mondialele, dac ne vom califica...

marți, 17 iunie 2008

PITI, DE CE NE-AI TRIMIS ACASA?!


  • Echipa nationala a Romaniei a parasit Campionatul European, fiind invinsa marti seara de rezervele Olandei, cu scorul de 2-0 (0-0), dupa un joc falimentar gandit de „marele“ selectioner Victor Piturca.

Fricosi, cantonati in aparare, fara nici o idee tactica si lipsiti de vointa. Asa au aratat „tricolorii“ marti seara in fata echipei a doua a Olandei, din care s-au remarcat doar Robben, Van Persie si Huntelaar. De atat a avut nevoie Olanda, de trei jucatori, pentru a bate o formatie debusolata, care nu a crezut in sansa ei.
Partida a inceput cu Romania in atac si cu Marius Niculae trimitand pe linga poarta, din interiorul careului.
Aceasta faza s-a dovedit a fi un simplu foc de paie, olandezii dominand tactic intreg meciul.
Au urmat doua lovituri de cap ale lui Van Persie (18’, 26’), putin pe langa poarta, pentru ca in minutul 34, Huntelaar sa trimita milimetric peste poarta, din pozitie ideala.
Cea mai mare ocazie de a inscrie in prima repriza le-a apartinut olandezilor, Robben trimitand pe langa poarta, din postura de singur cu Lobont.
Romanii nu inteleg nimic din ce li se intimpla nici dupa pauza si in minutul 50 Van Persie il intoarce pe Tamas, in sapte metri, insa sutul acestuia este respins miraculos de Lobont in corner.
Dupa alte patru minute, Huntelaar nu mai greseste tinta si deschide scorul, cu un sut din interiorul careului, dupa o centrare a lui Afellay.
Piturca nu face nici o inlocuire, desi era clar ca „tricolorii“ nu joaca nimic, si tot olandezii puncteaza la capitolul ocazii, Lobont prinzand greu sutul lui Afellay, din interiorul careului.
De-abia pe final de joc muta si Piturca, insa, desi noi eram obligati sa inscriem doua goluri, ramanem cu un singur atacant, Daniel Niculae luindu-i locul lui Marius Niculae.
Pe final, Piturca refuza sa-l bage pe Marica si face doua schimbari de dragul de a le face, intrand Dica si Florentin Petre.
Cu trei minute inainte de finalul timpului regulamentar, Van Persie inscrie pentru 2-0 si Romania isi ia „adio“ de la acest turneu final, ramanand cu gindul la penalty-ul ratat de Mutu in meciul cu Italia, cu regretul ca nu a indraznit mai mult cu Franta, si, bineinteles, cu gustul amar al unei infrangeri in fata echipei a doua a Olandei.
De partea cealalta, batavii isi respecta blazonul si termina grupa cu numar maxim de puncte, anuntandu-se una dintre favoritele la cucerirea trofeului.

ITALIA A INVINS FRANTA SI MERGE MAI DEPARTE


Echipa nationala a Italiei a invins cu scorul de 2-0 (1-0) reprezentativa similara a Frantei si a reusit calificarea in „sferturi“ de pe locul secund, cu patru puncte acumulate.
Meciul a inceput prost pentru francezi, care l-au pierdut pe Franck Ribery inca din minutul 10 al partidei, dupa ce a suferit o accidentare la glezna stanga in urma unui duel cu Zambrotta. Mijlocasul lui Bayern a fost scos de pe teren pe targa. In locul lui a fost introdus pe teren Nasri, care, dupa numai 16 minute, a fost scos de pe teren, fiind inlocuit cu Boumsong, dupa ce Abidal a fost eliminat.
Mai mult, ghinionul francezilor a continuat in minutul 25, cand Abidal a fost eliminat pentru un fault `n careu, din postura de ultim aparator, iar Pirlo a deschis scorul, transformand lovitura de la 11 metri.
Cu un om in minus si condusi pe tabela de marcaj, francezii au fortat egalarea, insa cei care au marcat au fost italienii, in minutul 62. De Rossi a sutat din lovitura libera de la aproximativ 30 de metri, balonul s-a lovit de Henry, care era in zid, iar mingea a fost deviata in poarta.
Scor final 2-0 pentru italieni, care asteapta sa vada cu cine vor juca in „sferturi“.

FRANTA, FARA NICI O SANSA


Cei care au pus un pronostic pe acest blog la partida Italia - Franta au considerat in proportie de 30% ca italienii se vor impune.
Restul de 70% au mers pe varianta egalului, care trimite Romania in sferturi.

OPTIMISM DEBORDANT IN RANDUL ROMANILOR


Nu mai putin de 80% dintre cei care au pus un pronostic la partida Romania - Olanda au considerat ca tricolorii se vor impune.
Doar 20% au mers pe un rezultat de egalitate, de remarcat fiind faptul ca nimeni nu a mizat pe o victorie a batavilor.

FANII AU STIUT CA POPA VA RAMANE LA POLI IASI!


Suporterii echipei Poli Iasi, care au raspuns pe acest blog la intrebarea daca Ionut Popa va continua la gruparea din dealul Copoului, au considerat, in proprotie de 75%, ca "Popica" va ramane la Iasi.
Doar 25% au fost mai pesimisti, crezand ca Popa va parasi formatia ieseana.

IONUT BALBA: „RAMAN LA POLI IASI!“


Atacantul echipei Poli Iasi, Ionut Balba, a declarat marti ca va continua cu gruparea din dealul Copoului si in sezonul 2008/2009.
„Am vazut ca presa m-a tot transferat vara asta! Am inteles ca s-ar fi interesat de serviciile mele cateva echipe, dar eu nu am vazut nicio oferta concreta. Raman la Poli Iasi! Mai am contract cu aceasta echipa si vreau sa demonstrez ca nu s-au inselat cand mi-au prelungit contractul“, a declarat Ionut Balba.
Ionut Balba a mai spus ca se asteapta la o editie de campionat foarte grea: „Gata, s-a terminat vacanta! A fost o vacanta scurta, dar foarte frumoasa. ~n viata mea s-au intamplat multe lucruri frumoase si sunt fericit (n.r. – s-a casatorit). Incepem munca deoarece ne asteapta o editie de campionat mult mai grea, probabil, decat cea de anul trecut. Multe echipe s-au intarit si vom avea partide foarte grele. De la noi au plecat cativa jucatori, dar sunt convins ca vor veni altii, cu ajutorul carora vom reusi sa facem meciuri bune. Ma bucur ca domnul Nichita a iesit din nou primar si sunt convins ca va continua sa ne ajute, asa cum a facut-o si pana acum. Cred ca ne putem propune obiective mai mari decat am avut in anii trecuti“.
Referitor la partida echipei nationale a Romaniei cu Olanda, Ionut Balba a spus ca se asteapta la o victorie a „tricolorilor“: „E clar ca va fi un meci foarte greu, dar eu cred ca vom bate Olanda si ne vom califica. Olandezii sunt deja calificati si cred ca o vor lasa mai moale. Nu au nicio determinare si acest lucru conteaza foarte mult“.

IONUT POPA: „M-AM TINUT DE CUVANT SI RAMAN LA IASI!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat marti, ca era normal sa continue cu gruparea din dealul Copoului, asa cum i-a promis primarului Gheroghe Nichita.
„Multi m-au acuzat ca fac politica, dar mie mi s-a parut normal sa continui munca la Iasi doar in situatia in care omul care ne-a sprijinit permanent ramane primar. I-am promis domnului Nichita inainte de alegeri ca daca iese primar, semnez un contract nou. Iata ca m-am tinut de cuvant si raman la Iasi!“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul iesenilor, care zilele acestea se afla la in vacanta, la Mamaia, cu sotia, a mai spus ca pentru achizitii se va orienta tot spre jucatori „ieftini si buni“: „Ne asteapta un sezon foarte greu si trebuie sa aducem cativa jucatori pentru a ocupa golurile lasate de plecarile lui Cristea, Homei si Toma. Noi nu ne-am bazat niciodata pe vedete. Tocmai de aceea si acum ne vom orienta spre jucatori ieftini si buni. Jucatori muncitori, care sa dea totul pe teren. Probabil ca in cantonamentul de la Debrecen vor sosi mai multi jucatori, atat din campionatul intern, cat si din strainatate“.

luni, 16 iunie 2008

GERMANIA S-A CALIFICAT IN «SFERTURI»


  • Echipa nationala a Germaniei s-a calificat luni seara in sferturile de finala ale Campionatului Eruopean, dupa ce s-a impus cu scorul de 1-0 (0-0) in fata tarii-gazda Austria.

Avand nevoie numai de o remiza pentru a putea trece de faza grupelor, nationala Germaniei a practicat aseara un joc economicos, care i-a adus insa victoria in fata unei formatii care si-a aratat limitele.
Elevii lui Low puteau deschide scorul inca din minutul 5, insa Gomez a ratat o mare ocazie.
La poarta cealalta, in minutul 19, Lehmann si-a demonstrat clasa in fata lui Hoffer, scapat singur spre poarta. Dupa numai trei minute, Aufhauser si-a incercat si el sansa, insa portarul neamt a fost la post.
Partea a doua a jocului a inceput cum nu se putea mai bine pentru germani, care au deschis scorul prin Ballack, in minutul 49. Mijlocasul neamt a executat perfect o lovitura libera de la 25 de metri si era 1-0 pentru nemti.
Pana la final, s-a jucat pe contre, insa nici una dintre echipe nu a mai marcat. Pentru nemti au ratat ocazii bune Podolski (54’), Klose (88’) si Neuville (90^2), in timp ce Keanest (67’) si Hoffer (82’) au fost aproape de a marca pentru austrieci.
A fost in cele din urma 1-0 pentru nemti, care se califica in faza urmatoare a competitiei, in timp ce austriecii parasesc intrecerea.
In celalalt meci al grupei, Croatia si-a respectat blazonul si si-a trecut in cont cea de-a treia victorie in grupa, dupa ce a invins cu scorul de 1-0 (0-0) Polonia, gratie reusitei lui Klasnic, din minutul 52.

NU E LOC DE REMIZA INTRE GERMANIA SI AUSTRIA


Nu mai putin de 80% dintre cei care au pus un pronostic la partida Germania - Austria au considerat ca "panzerele" se vor impune.
Alti 20% au mers pe mana gazdelor.
De remarcat ca nimeni nu a consoiderat ca acest meci se va incheia la egalitate

CROATIA, FAVORITA N FATA POLONIEI


Cei care au pus un pronostic pe acest blog la partida Croatia - Polonia au considerat in proportie de 66% ca elevii lui Bilic se vor impune.
Doar 34% au mers pe varianta egalului, in timp ce nimeni nu a dat vreo sansa Poloniei.

MICLEA A SEMNAT CU POLI IASI


Mijlocasul Romulus Miclea, a carui intelegere cu Poli Iasi a expirat in aceasta vara, a semnat luni un nou contract cu gruparea din dealul Copoului.
„Am semnat astazi (n.r. – luni) cu Miclea prelungirea contractului pentru o perioada de trei ani. Speram ca in cel mai scurt timp sa semneze si Mircea Gheorghe, mijlocasul venit de la Jiul Petrosani. Au mai ramas cateva date de pus la punct si cred ca in cel mai scurt timp va semna si el, tot pentru o perioada de trei ani. In ceea ce-l priveste pe portarul Traian Marc, inca mai purtam discutii daca va continua cu noi sau va pleca la alta echipa. Un alt jucator ajuns la final de contract cu noi este Adrian Toma, la care am decis sa renuntam“, a declarat presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca gruparea din dealul Copoului intentioneaza achizitionarea a inca trei-patru jucatori: „Pana la inceperea campionatului vom mai aduce inca trei-patru jucatori. Cel mai probabil, acestia vor veni in cantonamentul echipei, de la Debrecen. Ne mai trebuie un fundas dreapta, un mijlocas dreapta si unul-doi atacanti.
Nu am renuntat inca la fundasul Sportului Studentesc, Cristian Irimia. In schimb, atacantul Cristian Bratu, de la Dacia Mioveni, nu mai prezinta interes pentru noi. Vom aduce jucatori atat din campionatul intern cat si din strainatate“.

POLI IASI SI-A RELUAT PREGATIRILE


Formatia Poli Iasi s-a reunit luni, in vederea inceperii pregatirilor pentru sezonul 2008/2009 al Ligii I.
La prima sedinta de pregatire au participat 24 de jucatori: Cristian Branet, Traian Marc, Razvan Plesca, Andrei Balan (Poli II Iasi) – portari; Bogdan Onut, Radu Ciobanu, Iosif Kalai, Cristian Munteanu, Adrian Ilie, Andrej Pecnik – fundasi; Romulus Miclea, Ciprian Milea, Sebastian Sfarlea, Dominik Bersnjak, Cornel Buta, Bogdan Straton, Paul Tincu, Cezar Tofan (Poli II Iasi), Andrei Plugaru (Poli II Iasi), Alexandru Buhusi (Poli II Iasi), Mircea Gheorghe (Jiul Petrosani) – mijlocasi; Ionut Balba, Alexandru Leucuta, Clement Palimaru - atacanti.
De la reunire au lipsit trei fotbalisti, invoiti de conducerea clubului. Leonard Naidin va ajunge in Iasi miercuri, in timp ce Svetozar Mijin, care are probleme cu viza si Gustavo Paruolo vor ajunge in cantonamentul echipei de la Debrecen.
Cu exceptia celor patru jucatori de la echipa a doua, singura noutate din lotul Politehnicii Iasi este mijlocasul de la Jiul Petrosani, Mircea Gheorghe.

Dupa o saptamana de antrenamente la Iasi, Poli va pleca intr-un stagiu de pregatire la Debrecen, in Ungaria, in perioada 23 iunie – 14 iulie.

POPA VA SEMNA CU POLI IASI UN CONTRACT PE DOI ANI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat luni, la reunirea lotului ca antrenorul Ionut Popa isi va prelungi intelegerea cu gruparea din dealul Copoului pentru doi ani.
"Poli Iasi are antrenor! Am discutat cu domnul Popa si acesta isi va prelungi contractul cu noi pentru inca doi ani. Joi va ajunge si el in Iasi si probabil atunci va semna contractul“, a declarat Sorin Boca.

duminică, 15 iunie 2008

NICHITA SI-A PASTRAT PRIMARIA. POPA ISI PASTREAZA ECHIPA?


Potrivit site-ului newsiasi.ro, Gheorghe Nichita a obtinut un procent de 54,22%, fata de numai 45,8%, cat a obtinut Dumitru Oprea, si este NOUL PRIMAR AL IASULUI.
Astfel s-a implinit conditia pusa de antrenorul Ionut Popa de a continua cu Poli Iasi.
Tehnicianul, a carui intelegere cu gruparea din dealul Copoului a expirat duminica, a spus in mai multe randuri ca va ramane la Poli Iasi daca Nichita va ramane primar.
Intrebarea care se pune este: Se va tine Popa de promisiune si va continua cu Poli Iasi?
Probabil ca raspunsul pozitiv il vom afla luni.

TURCIA A TRIMIS CEHIA ACASA


  • Echipa nationala a Turciei s-a calificat in sferturile de finala ale Campioantului European dupa ce s-a impus duminica seara in fata Cehiei cu scorul de 3-2 (0-1).
Turcia si Cehia au oferit duminica seara un meci extraordinar, cu rasturnari de scor si cu un final incendiar in care poarta „ienicerilor“ a fost aparata de un jucator de camp, dupa ce portarul Volkan a fost eliminat pentru lovirea unui adversar.
Prima jumatate de ora de joc nu anunta deloc ce avea sa urmeze, cele doua formatii studiindu-se reciproc si punctand doar la capitolul suturi pe langa poarta.
In minutul 34, cehii au reusit deschiderea scorului. Grygera a centrat bine de pe partea dreapta si uriasul Koller a trimis cu capul in poarta, din interiorul careului, cu toata opozitia portarului Volkan.
Partea a doua a jocului, turcii au aratat o cu totul alta fata in comparatie cu prima repriza si s-au aruncat spre poarta lui Cech inca din primele minute, Nihat trimitand pe linga poarta. Pe fondul dominarii turcilor, golul a venit la cealalta poarta, in minutul 62, cand Plasil a impins in poarta o minge centrata de Sionko. Era 2-0 pentru Cehia si nimeni nu isi mai punea problema cine va castiga acest meci.
Turcii s-au incapatinat sa creada in sansa lor si au reluat atacurile spre poarta ceha. Astfel, dupa ce Polak nimereste bara in mintuul 73, doua minute mai tarziu, Arda reduce din handicap, cu un sut din interiorul careului.
Impulsionati de un public extraordinar, turcii incep sa creada din ce in ce mai mult in sansa lor si in numai doua minute, 87 si 89, capitanul Nihat intoarce scorul in favoarea turcilor, cu precizarea ca la ultimul gol o mare parte de vina a avut portarul Cech, care a scapat mingea din maini.
Finalul a fost unul de infarct, cu cehii atacand cu toate liniile si cu turcii aparandu-se cu un jucator de poarta in locul lui Volkan, eliminat pentru lovirea unui adversar.
S-a terminat pana la urma 3-2 pentru Turcia, care s-a calificat in „sferturi“, in timp ce echipa Cehiei pleaca acasa.

  • Portugalia invina dar calfiicata
In celalalt meci al Grupei A, Elvetia a invins Portugalia cu scorul de 2-0, prin dubla lui Hakan Yakin, din minutele 71 si 83, insa tara-gazda a turneului final paraseste competia, in timp ce portughezii merg mai departe de primul loc al grupei.