IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

vineri, 27 februarie 2009

CRISTIANO BERGODI: „ACEASTA VICTORIE ESTE O MINUNE PENTRU NOI!“


Tehnicianul echipei Poli Iasi, Cristiano Begodi, a declarat, vineri seara, ca punctele obtinute in partida de pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 1-0, sunt o minune pentru gruparea sa.
"Aceste trei puncte sunt pentru noi o minune, am intalnit o echipa foarte foarte buna, care ne-a pus in dificultate. Sunt multumit pentru rezultat dar nu si pentru jocul prestat de elevii mei dupa gol. Asta trebuie sa schimbam pentru ca am suferit mult pe final. Aceasta victorie este pentru noi una de moral si nu stiu cate echipe vor reusi sa castige in fata Craiovei", a spus Bergodi.
El a precizat ca atacantul Andrei Cristea, care a fost schimbat la pauza cu Bratu, a fost trimis la spital pentru a i se face o radiografie: "Cristea era lucid la pauza, dar am ales sa-l trimitem la spital pentru a face o radiografie si pentru a fi siguri ca nu are nimic. Medicul echipei mi-a spus la finalul jocului ca situatia lui Cristea este una buna".
Cristiano Berogdi a mentionat ca Buta, inlocuit cu Miclea in minutul 68, a suferit o entorsa. "Probabil ca pana luni isi va reveni", a adaugat tehnicianul.
Tehnicianul echipei Universitatea Craiova, Nicolo Napoli, a declarat ca formatia sa ar fi meritat cel putin un punct in aceasta intalnire.
"Al doilea cartonas galben primit de Michell cred ca a fost acordat prea usor. Altul ar fi fost scorul daca am fi jucat 11 contra 11, dar chiar si in zece oameni am avut ocazii si daca Costea nu ar fi nimerit bara in minutul 20 si ar fi inscris alta ar fi fost sittuatia. Si repriza a doua am jucat bine, am avut iar ghinion la bara lui Stoica, plus inca patru cinci ocazii mari. Cred ca meritan sa cel putin un punct. La ultima faza de joc cred ca a fost penalti la Tanasa. I-am spus la finalul jocului si arbitrului Corpodean sa urmareasca din nou faza si sa vada ca a gresit. Cred ca trebuie sa ma obisnuiesc sa vorbesc mai mult despre arbitraje , pentru ca in tur nu am facut-o si vad ca suntem dezavantajati. Oricum eu sunt multumit de felul in care au jucat azi elevii mei", a spus Napoli.

VICTORIE MARE PENTRU POLI IASI


Formatia Poli Iasi a castigat cu scorul de 1-0 (0-0) partida disputata vineri in compania echipei Universitatea Craiova, intr-un meci contand pentru etapa a 19-a a Ligii I.
Partida cu Universitatea Craiova nu semanat deloc cu meciurile sustinute de ieseni in meciurile amicale, adversarul fiind de alt calibru. Oaspetii au jucat foarte bine la Iasi si doar ghinionul a facut ca acestia sa nu plece cu cel putin un punct din Copou.
Primele faze de poarta le-au apartinut oaspetilor, insa Branet a tinut poarta inchisa.
Cea mai controversata faza a primei reprize s-a consumat in minutul 22, cand Josh Mitchell a fost eliminat de arbitrul Sorin Corpodean, dupa ce l-a faultat pe Andrei Cristea.
Cu un om in plus, iesenii au prins curaj si s-au aruncat spre poarta lui Bornescu, Cristea fiind foarte aproape sa deschida scorul, insa sutul sau a fost blocat la sacrificiu de un fundas oltean.
Dupa pauza, Poli a pus stapanire pe joc, in minutul 55 Cristi Bratu, intrat in locul lui Andrei Cristea, a inscris dupa o minge centrata de pe partea dreapta de Buta.
Odata cu trecerea timpului, oltenii au pus stapanire pe joc, in minutul 79 acestia avand sansa egalarii prin Dorel Stoica.
Pentru ieseni urmeaza un meci foarte dificil etapa viitoare, la FC Vaslui.

miercuri, 25 februarie 2009

SORIN BOCA: „MATEI NU MAI VINE LA POLI IASI!“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri ca atacantul Marius Matei, de la FC Botosani, nu va mai ajunge la gruparea din dealul Copoului.
„In urma discutiilor purtate cu antrenorul Crsitiano Bergodi, am hotarat sa renuntam la imprumutul atacantului Marius Matei, de la FC Botosani. Am inchis definitiv pista Matei! Acesta nu mai vine la Poli Iasi! Avem patru atacanti de valoare in lot, Cristea, Balba, Bratu si Palimaru si ne vom baza pe acestia in returul de campionat. In ceea ce-l priveste pe Petar Jovanovic, acesta este in proportie de 99% jucatorul Politehnicii Iasi pana in vara. Mai sunt de pus la punct cateva detalii ale intelegerii cu FC Vaslui“, a declarat Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca in retur, primele vor fi mai mari fata de tur: „In acest retur de campionat vom institui un alt sistem de premiere. Astfel, primele vor fi mai mari fata de tur. In ceea ce privesc salariile pe luna ianurie, speram ca pana la ora meciului cu Universitatea Craiova acestea sa fie achitate jucatorilor, pentru ca acestia sa se gandesca doar la meci“.
Sorin Boca a mai precizat ca jucatorii Svetozar Mijin, Gustavo Paruolo si Lamine Diarrassouba vor evolua pentru echipa a doua a clubului: „ Mijin, Paruolo si Lamine au primit hartie in aceasta iarna din aprtea naostra ca sunt liberi sa-si caute echipa. In conditiile in care acestia nu au reusit sa gaseasca nicio formatie unde sa joace, ei vor ramane sa evolueze la echipa a doua a clubului nostru“.

CATALIN MOROSANU: „O SA-L SFARAM PE TURCUL GULSARI!“


Luptatorul de K1 iesean, Catalin Morosanu, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, in stilul sau caracteristic, ca il va „sfarama“ pe turcul Musab Gulsari, cu care va lupta sambata, in Gala K1 Budapesta.
„Eu sunt mana dreapta a lui Stefan cel Mare si o sa-l sfaram pe turcul Gulsari! Nu stiu nimic despre acest turc, dar ma astept sa fie un adversar pe masura mea. La ultima gala disputata in Ungaria l-am invins pe Erhan Deniz dupa o repriza de prelungiri, acum nu cred ca va mai fi cazul... Sper ca toti romanii sa fie alaturi de mine la acest meci, dar mai ales alaturi de Sebastian Ciobanu, care va lupta in «piramida» din Ungaria“, a declarat Catalin Morosanu.
Sebastin Ciobanu, celalalt sportiv iesean care va lupta in Gala K1 Budapesta, a spus ca spera sa faca o figura frumoasa si sa cucereasca trofeul pus in joc: „Este o premiera pentru mine sa lupt intr-o «piramida», dar sper ca voi face fata si voi reusi sa ma intorc victorios. Oricum, vreau sa va asigur ca voi reprezenta cu cinste Romania la aceasta competitie“.
Antrenorul celor doi sportivi, de la CS Scorpions Cotnari Iasi, Mihai Constantin, a precizat ca Sebastian Ciobanu are sansa de a ajunge la o gala de selectie in Japonia: „Sebastian va avea meciuri foarte grele in «piramida», dara daca va castiga, va avea sansa sa mearga la o gala de selectie in Japonia. ~n ceea ce-l priveste pe Catalin Morosanu, acesta daca il va invinge pe turcul Musab Gulsari, ar putea lupta cu Stefan Leko, la sfarsitul lunii aprilie, la Gala K1 Croatia“.
Iata programul „piramidei„ din cadrul Galei K1 Budapesta:
János Asztalos (Ungaria) – Szabolcs Balogh (Ungaria);
Mirko Kulacsik (Ungaria) – Tibor Nagy (Ungaria);
Sebastian Ciobanu (Romania) – Dániel Török (Ungaria);
Roman Kleibl (Cehia) – Ádám Veres (Ungaria);
Joachim Thomas (Franta) – Mladen Brestovac (Croatia);
Mounir Zekhnini (Olanda) – Máté Zentai (Ungaria);
Csaba Győrfi (Ungaria) – Viktor Pethes (Ungaria);
Vörös Roland (Ungaria) – Tóth Gábor (Ungaria).
In alte doua meciuri, in afara „piramidei“, Catalin Morosanu va lupta cu turcul Musab Gulsari, iar Daniel Ghita va lupta cu Igor Mihaljevic, din Croatia.

CRISTIANO BERGODI: „VREAU SA-L BAT PE NAPOLI!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa ca, in ciuda faptului ca Nicolo Napoli este italian ca si el, vrea sa-l invinga pe acesta in partida de vineri, cu Universitatea Craiova.
„Am jucat impotriva lui Napoli in campionatul italian, dar nu ma stiu cu el. Ma bucur ca el, un antrenor italian, face treaba buna la o echipa din Romania. Asta nu inseamna ca nu vreau sa-l bat pe Napoli vineri! Cu siguranta meciul cu Universitatea Craiova va fi foarte dificil. Eu am incredere ca baietii s-au pregatit bine si pot obtine cele trei puncte vineri. Ne asteapta trei luni si jumatate de foc, dar eu cred ca ne putem atinge obiectivul propus, salvarea de la retrogradare. Rezultatele Craiovei din tur nu au fost intamplatoare, dar eu cred ca noi vom castiga vineri daca jucam cu multa daruire, determinare si pofta de joc“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca nu accepta niciun fel de scuza de la jucatorii sai: „Noi trebuie sa jucam bine, indiferent de conditiile de joc. Mie nu-mi plac alibiurile, ca terenul a fost prost sau alte scuze. Trebuie sa avem atitudine pentru a avea rezultate. Pe acelasi teren joaca si adversarul. Asta nu este o scuza ca terenul este prost. Noi trebuie sa castigam!“

POLI IASI SI-A PREZENTAT ACHIZITIILE DIN ACEASTA IARNA


Clubul Poli Iasi si-a prezentat miercuri, intr-o conferinta de presa, noile achizitii din aceasta iarna.
Cei trei jucatori noi din lotul Politehnicii Iasi sunt Andre Todescato, Leandro Mariano da Silva si Andrei Cristea.
Andrei Cristea, jucator care a mai evoluat la Poli Iasi si in returul campionatului trecut s-a declarat incantat ca a revenit in dealul Copoului.
„Ma bucur ca m-am intors la Iasi, unde m-am simtit foarte bine in returul trecut de campionat. Am ales sa revin la Iasi pentru a lucra cu domnul Bergodi. Eu stiu scoala italiana de antrenori, lucrand si cu domnul Zenga, la Steaua. Sunt optimist in privinta acestui retur si sunt convins ca vom reusi sa ne atingem obiectivul, salvarea de la retrogradare“, a declarat Andrei Cristea.
Andre Todescato a spus ca spera sa puna umarul la atingerea obiectivului: „Am semnat cu Poli Iasi deoarece vreau sa pun umarul la atingerea obiectivului propus, salvarea de la retrogradare. Am facut o pregatire buna in Antalya si cred ca suntem pregatiti pentru reluarea campionatului. Nu stiu prea multe despre fotbalul romanesc. Am auzit doar de Gica Hagi, care a fost un mare jucator“.

LEANDRO DA SILVA A SEMNAT CU POLI IASI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri ca jucatorul brazilian Leandro da Silva a semnat cu gruparea din dealul Copoului un contract pe o perioada de sase luni. „Atacantul brazilian Leandro Mariano da Silva a semnat cu noi un contract pe sase luni, pe baza acordului de imprumut trimis de cei de la FK Most. Urmeaza sa primim cartea verde a jucatorului pentru a-l putea legitima si nu cred ca vor fi probleme sa intram in posesia acestui document“, a declarat Sorin Boca.
In ceea ce-l priveste pe fundasul Petar Jovanovic, oficialul iesean a spus ca nu stie daca acest va evolua sau nu la gruparea din dealul Copoului: „Negocierile cu cei de la FC Vaslui pentru fundasul Petar Jovanovic nu au avansat deloc. Nu stim daca acesta va putea juca pentru noi sau nu. In aceste condi]ii asteptam un raspuns si de la Dinamo Bucuresti pentru fundasul Sergiu Homei, jucator care a mai evoluat la noi. Daca oficialii clubului Dinamo vor fi de acord, noi l-am vrea pe Homei imprumut pana in vara“.
Sorin Boca a mai precizat ca atacantul Marius Matei, de la FC Botosani, va fi imprumutat pana in vara la Poli Iasi: „Marius Matei a fost in probe la noi in aceasta iarna, insa nu a mers cu noi in cantonamentul din Antalya deoarece atunci nu ne-am in]eles cu cei de la FC Vaslui. Acum jucatorul apar]ine de FC Botosani si avem acceptul verbal pentru un imprumut gratuit pana in vara al jucatorului“.

marți, 24 februarie 2009

SORIN BOCA: „AM ACHITAT DATORIA CATRE CEAHLAUL“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat marti ca gruparea din dealul Copoului a achitat echipei Ceahlaul Piatra Neamt datoriile de aproximativ 20.000 de lei, astfel ca elevii lui Cristiano Bergodi vor fi programati in prima etapa din retur.
„Am achitat datoria catre Ceahlaul, astfel ca nu vor fi probleme legate de neprogramarea echipei noastre in prima etapa a returului, cand vom juca pe teren propriu, in compania formatiei Universitatea Craiova. Practic aceasta suma pe care o aveam noi de platit erau niste penalitati pentru neachitarea la timp a unor transe din suma de 50.000 de euro, pe care trebuia s-o platim in contul transferului jucatorului Mircea Oprea de la gruparea nemteana“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul gruparii din dealul Copoului a mai spus ca pana la partida de vineri, cu Universitatea Criova, jucatorii ieseni isi vor primi salariile pe luna ianuarie: „Noi le-am promis jucatorilor ca pana la ora meciului cu Universitatea Craiova vor fi cu drepturile salariiale la zi si ne vom tine de cuvant. ~n ultimele luni le-am achitat toate datoriile pe care le avea clubul fata de ei de anul trecut, iar acum le vom da si ultimii bani. Salariile pe ianuarie trebuiau date pana pe 15 ianurie, dar intampinat ceva probleme, insa baietii ne-au inteles“.

MICLEA S-A TRATAT LA UN VRACI DIN SERBIA


Mijlocasul echipei Poli Iasi, Romulus Miclea, a declarat marti ca la sfarsitul stagiului de pregatire din Antalya a fost diagnosticat cu o întindere si o leziune fibrilara, pe care i le-a tratat un vraci din Serbia.
„Dupa stagiul de pregatire din Antalya, am fost diagnosticat cu o întindere si o leziune fibrilara. Mai multa lume mi-a recomandat sa merg sa ma tratez la un vraci din Serbia. In aceste conditii, miercurea trecuta, dupa ce am revenit cu echipa din Turcia, am tras o fuga pana acasa, la Targu Mures, dupa care m-am suit in masina si m-am dus in Serbia. Acest vraci este foarte cunoscut in Serbia si este la baza medic. La el s-au tratat in trecut si alti colegi de la Poli. Vreau sa va spun ca in cateva zile m-a vindecat si acum sunt sanatos tun. Aseara (n.r. – lun iseara) am ajuns la Iasi si de astazi (n.r. – marti) reintru in programul echipei“, a declarat Romulus Miclea.
Mijlocasul gruparii din dealul Copoului a spus ca din punctul sau de vedere poate juca inca din primul minut in partida de vineri, de pe teren propriu, cu Universitatea Craiova: „Ma simt foarte bine acum si as putea juca inca din primul minut in partida cu Universitatea Craiova. Acum totul depinde de Mister (n.r. – antrenorul Cristiano Bergodi) daca va decide sa joc sau nu. Eu sunt convins ca pot recupera in aceste zile pregatirea pierduta saptamana trecuta, cand am lipsit de la antrenamente pentru a merge în Serbia“.

luni, 23 februarie 2009

CRISTIANO BERGODI: „AM EMOTII INAINTEA MECIULUI CU UNIVERSITATEA CRAIOVA“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat luni ca are emotii inaintea debutului sau oficial pe banca gruparii din dealul Copoului.
„Chiar daca sunt un antrenor cu experienta, sa stiti ca am emotii inaintea partidei de vineri, de pe teren propriu, cu Universitatea Craiova. Cred ca e normal sa fie asa, atata timp cat sunt la o echipa noua, cu jucatori si conducatori de club pe care i-am cunoscut de putin timp. ~n plus, publicul m-a primit extraordinar si m-au sustinut inca de la venirea mea la Iasi. Mi se pare normal sa am ceva emotii inaintea primului meu meci pe banca Politehnicii Iasi. Cum spuneam, suporterii sunt extraordinari si sper ca la ora meciului cu Universitatea Craiova sa fie cat mai multi in tribune. Nu pot cere ca stadionul sa fie plin tinand cont ca jucam la ora 19.00 si cu siguranta va fi foarte frig. Dar, sper ca aceea care vor veni la meci vor fi alaturi de noi si ne vor sustine din primul pana in ultimul minut“.
Tehnicianul italian a mai spus ca Montiel este asteptat sa ajunga din Paraguay: „Pe Montiel l-am invoit saptamana trecuta sa plece acasa, in Paraguay, deoarece avea niste probleme de familie. I-a nascut sotia, iar el trebuia sa faca actele necesare pentru obtinerea certificatului de nastere pentru fetita lui. Montiel ar trebui sa ajunga astazi (n.r. – luni) la echipa“.
In ceea ce-l priveste pe fundasul Petar Jovanovic, Bergodi a spus ca asteapta ca presedintele Sorin Boca sa obtina imprumutul jucatorului de la FC Vaslui: „Din punctul meu de vedere, Petre (n.r. – Petar Jovanovic) merita sa joace la Poli Iasi. Eu l-am vazut in mai multe meciuri amicale jucate de noi in aceasta iarna si s-a descurcat bine. Mai multe nu pot sa spun. Acum depinde de domnul presedinte Sorin Boca daca va reusi sa obtina imprumutul lui Petre (n.r. – Petar Jovanovic)“.

duminică, 22 februarie 2009

CRISTIANO BERGODI: „SPER CA BALBA SI CRISTEA VOR INSCRIE SI CU UNIVERSITATEA CRAIOVA“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat duminica, dupa meciul amical disputat cu formatia din Republica Moldova, Zimbru Chisinau, ca spera ca atacantii sai sa inscrie si in campionat.
„A fost ultimul nostru meci amical si sunt multumit. A fost un antrenament bun pentru noi. Toti jucatorii mi s-au parut pregatiti, mai ales ca terenul de joc nu a fost foarte bun. E clar ca in partida cu Universitatea Craiova, din prima etapa a returului, ne va fi mult mai greu. Cristea si Balba au marcat din nou si sper ca vor inscrie si cu Universitatea Craiova. Au fost ceva nesincronizari in aparare, dar cred ca pana la meciul cu Universitatea Craiova le vom remedia“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca nu are inca stabilit primul «11» pentru meciul cu Universitatea Craiova: „Am facut multe schimbari in acest amcial pentru ca inca am dubii si nu am stabilit inca primul «11» care juca impotriva Craiovei. Cei care au fost astazi titulari, nu e obligatoriu sa fie si in meciul din prima etapa a returului. Aceasta situatie insa ma bucura pentru ca asta inseamna ca toti jucatorii sunt bine pregatiti si oricare dintre ei poate fi titular“.

IN ULTIMUL AMICAL, POLI IASI A FACUT INSTRUCTIE CU ZIMBRU CHISINAU


Formatia Poli Iasi s-a impus duminica, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (3-0), in fata echipei din Republica Moldova, Zimbru Chisinau, in ultimul meci amical disputat de gruparea din dealul Copoului inaintea inceperii returului de campionat.
Pentru ieseni au marcat Cristea (9’, 34’), Balba (16’) si Bratu (61’ – penalty).
Antrenorul Cristiano Bergodi a folosit urmatoarea formula de joc: Branet (Plesca 46’) – Buta (Apetroaie 84’), Ad. Ilie (Starton 46’), Cr. Munteanu, Pecnik (Todescato 70’) – Viveiros (Jovanovic 46’), Gavatorta (Milea 46’), Bersnjak, M. Oprea (Leandro 64’) – Balba (Palimaru 64’), Cristea (Bratu 46’).

sâmbătă, 21 februarie 2009

CRISTIANO BERGODI: „NU MA TEM DE ARBITRAJE SI JOCURI DE CULISE!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat sambata ca nu se teme in retur nici de arbitraje si nici de jocurile de culise.
„Nu ma tem de arbitraje! Nu pot sa spun asa ceva acum pentru ca ar fi o lipsa de respect din partea mea. Eu vreau ca meciurile sa fie decise pe teren, de jucatori si nu de arbitri. Cat despre jocuri de culise ce sa spun? Eu nu ma gandesc la asa ceva. Ma gandesc doar la echipa mea si sper ca jucatorii sa inteleaga cat mai bine ce vreau eu de la ei. Daca se va juca numai pe teren, nu avem cum sa nu ne salvam de la retrogradare. Ne asteapta un retur foarte greu. ~n primele opt-zece etape vom intalni numai echipe care lupta pentru titlu. Eu am incredere in baieti ca isi vor atinge obiectivul. Oricum, lupta va fi foarte grea. Nu cred ca Buzau, Gaz Metan sau Otopeni se considera deja retrogradate. Toate echipele vor lupta pentru a se salva. Tot ce pot eu sa sper este ca la final noi vom fi deasupra liniei retrogradarii“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca nu crede ca se impue amanarea reluarii campionatului: „Eu vreau sa incepem returul pentru ca nu cred ca sunt conditiile necesare pentru amanare. Chiar daca vremea nu este foarte buna, cred ca se poate juca. Nici la noi terenul nu arata foarte bine, dar baietii sunt obisnuiti cu acest gazon si nu cred ca sunt probleme“.
Despre adversarul din prima etapa a returului, Bergodi a spus ca se asteapta la un meci foarte greu cu Universitatea Craiova. „Este un meci foarte dificil. Intalnim o echipa buna, cu jucatori tineri, talentati si un antrenor foarte bun. Dar si noi suntem pregatiti si ma astept ca jucatorii sa dea 100% pe teren pentru a debuta cu dreptul in retur“, a conchis Cristiano Bergodi.

SORIN BOCA: „AMICALUL CU ZIMBRU CHISINAU SE VA JUCA PE STADIONUL «EMIL ALEXANDRESCU»


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat sambata ca antrenorul Cristiano Bergodi a cerut ca meciul amical cu Zimbru Chisinau sa se dispute pe Stadionul „Emil Alexandrescu“.
„Domnul Bergodi ne-a cerut sa facem tot posibilul pentru ca partida cu Zimbru Chisinau sa se dispute pe Stadionul «Emil Alexandrescu». Domnul Bergodi ne-a solicitat acest lucru deoarece vrea ca elevii sai sa joace din nou pe terenul din Copou, pe care nu au mai disputat niciun meci de anul trecut. In momentul de fata, se poate juca pe terenul mare, dar daca diseara (n.r. – sambata seara) sau la noapte (n.r. – sambata noapte) va ninge, vom juca pana la urma pe terenul sintetic din cadrul Complexului «Emil Alexandrescu». Oricum, indiferent de terenul pe care se va juca, suporterii vor avea accesul liber la aceasta partida“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca nu va avea loc nicio prezentare a lotului, noile achziitii urmand sa fie prezentate intr-o conferinta de presa sapatmana viitoare: „Am luat decizia de a nu mai face prezentarea lotului inaintea reluarii campionatului. Noile achizitii vor fi prezentate sapatmana viitoare, intr-o conferinta de presa“.
Poli Iasi va disputa ultimul meci amical din aceasta iarna duminica, de la ora 11.00, in compania formatiei din Republica Moldova, Zimbru Chisinau.

joi, 19 februarie 2009

TRAIAN LUPU S-A IMPUS IN CUPA ROMANIEI LA BOX, LA CATEGORIA 64 KG


Pugilistul iesean Traian Lupu, de la Gladiatorul, s-a impus joi seara, la puncte, in finala Cupei Romaniei la box, care a avut loc la Iasi, in fata lui Florentin Niculescu, de la Farul Constanta, cu decizie de 22-10.
Celalalt iesean ajuns in finala, Benone Marcu, de la CRR Iasi, a fost invins cu 7-4 de Marius Hondariu, insa antrenorul lui Benone a contestat arbitrajul.
Iata rezultatele inregistrate in finale la Cupa Romaniei:
categ. 48 kg – Marius Hondariu (Metrorex Bucuresti) bate la puncte pe Benone Marcu (CFR Iasi);
categ. 51 kg – Mihai Baboi (Dinamo) bate la puncte pe Horatiu Craciun (CSM Sibiu);
categ. 54 kg – Iulius Poczo (Dinamo) bate prin neprezentare pe Andrei Bejenariu (CSM Suceava);
categ. 57 kg – Iulian Stan (SC Dobre-Steaua) bate la puncte pe Vasile Sandu (Petrom Ploiesti);
categ. 60 kg – Gabriel Podasca (BC Bute Galati) bate la puncte pe Catalin Sandu (SCM Bacau)
categ. 64 kg – Traian Lupu (Gladiatorul Iasi) bate la puncte pe Florentin Niculescu (Farul Constanta);
categ. 69 kg – Georgian Popescu (Petrom Ploiesti) bate la puncte pe Flavius Bia (Banatul Timis);
categ. 75 kg – Ronald Gavril (SCM Bacau) bate prin inferioritatea adversarului pe Cristian Irimia (BC Arad);
categ. 81 kg – Constantin Bejenaru (SCM Bacau)bate prin abandon in repriza I pe Tiberiu Porcoi (Petrom Ploiesti);
categ. 91 kg – Petrisor Gananau (Pandurii Tg. Jiu) bate la puncte Adrian Poputea (BC Arad – CSM Zalau);
categ. +91 kg – Razvan Cojanu (Dinamo) bate prin inferioritatea adversarului pe George Dinu (CSM Buzau).
Sportivii au primit cupe, diplome si premii in bani.

DACA VREMEA NU VA PERMITE, BOCA AR FI DE ACORD CU AMANAREA RELUARII CAMPIONATULUI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca in cazul in care va continua sa ninga in toata tara, ar fi de acord ca reluarea campionatului sa fie amanata.
„Am auzit ca Timisoara si Cluj ar cerut amanarea cu o saptamana a reluarii campionatului. Nu stiu care este situatia in celelalte orase ale tarii, dar la Iasi a inceput sa ninga de-abia aseara (n.r. – miercuri seara) si se poate juca inca in conditii bune. Daca vremea nu va permite, as fi de acord cu amanarea reluarii campioantului. Nu are rost sa jucam pe niste ternuri impracticabile. Discutii de acestea au fost si in anii trecuti“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca la meciul amical de duminica, de pe teren propriu, cu Zimbru Chisinau, a fost invitat si fostul presedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur: „Tinand cont de faptul ca orasul nostru este infratit cu Chisinaul, ne-am gandit sa invitam la meciul cu Zimbru Chisinau mai multe personalitati din Republica Moldova. Printre aceste personalitati se numara si domnul Mircea Snegur, fost presedinte al Republicii Moldova si actual presedinte de onoare al echipei cu care vom juca noi amicalul“.

miercuri, 18 februarie 2009

SORIN BOCA: „SPER SA REUSIM SA OBTINEM IMPRUMUTUL LUI JOVANOVIC DE LA FC VASLUI“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri ca spera ca in cel mai scurt timp sa rezolve imprumutul fundasului Petar Jovanovic, de la FC Vaslui.
„Asa dupa cum stiti, Petar Jovanovic a primit acceptul clubului FC Vaslui sa se pregateasca alaturi de noi. In Antalya, el a fost folosit de antrenorul Cristiano Bergodi in cateva meciuri, atat pe postul de fundas dreapta, cat si cel de mijlocas dreapta. Jovanovic a dat randamentul scontat si speram ca in cel mai scurt timp sa reusim sa obtinem imprumutul sau pana in vara de la FC Vaslui. Daca il vom lua si pe Jovanovic, atunci in proportie de 99,99% avem lotul de jucatori pentru inceperea returului de campionat“, a declarat Sorin Boca.
Referitor la brazilianul Leandro da Silva, Boca a spus ca acesta va semna cu Poli Iasi un contract pana in vara: „Din discutia avuta cu impresarul lui Leandro, nu sunt probleme, jucatorul este liber de contract, asa ca va semna cu noi pana in vara cu posibilitatea de prelungire a intelegerii pentru inca trei-patru ani. Leandro este jucator tanar, tehnic, de valaore, care poate creste si care speram sa demonstreze ca merita sa fie titular in cel mai scurt timp“.

IONUT BALBA: „IN PROPROTIE DE 90% NE SALVAM DE LA RETROGRADARE!“


Atacantul echipei Poli Iasi, Ionut Balba, a declarat miercuri ca in proportie de 90%, gruparea din dealul Copoului va scapa in acest sezon de la retrogradare.
„Cantonamentul din Antalya a fost unul lung, insa ne va prinde foarte bine. Conditiile de cantonament au fost foarte bune, probabil cele mai bune de cand sunt eu la Iasi. Eu m-am pregatit foarte bine si am reusit sa si inscriu in meciurile amicale jucate in Turcia. Sper sa o tin si in campionat tot asa. Ma bucur ca a revenit Andrei Cristea la noi, cu care ma inteleg foarte bine in atac. Cred ca in proportie de 90% ne salvam de la retrogradare!“, a declarat Ionut Balba.
Jucatorul iesean a mai spus ca isi doreste ca echipa sa sa repete si in campionat prestatiile si rezultatele bune din cantonamentul din Turcia: „Domnul Bergodi a pregatit foarte bine meciurile pe care le-am jucat in Antalya, se vede ca este un antrenor foarte bun. Multi spun ca victoriile din amicale nu conteaza, insa eu cred ca aceste succese conteaza foarte ult pentru moralul nostrui in primul rand. Am obtinut multe victorii in amicalele din Turcia si sper sa continuam si in campionat seria jocurilor bune“.
Un alt jucator al Politehnicii Iasi, Alejandro Gavatorta, a precizat ca in ciuda frigului din Romania, el si colegii sai sunt pregatiti de reluarea campionatului: „Este mult mai frig in Romania decat era in Antalya. Era mai bine acolo, dar asta e. Trebuie sa ne obisnuim pentru ca mai avem putin si se reia campionatul. ~n Antalya ne-am pregatit bine, am obtinut rezultate bune, ramane sa confirmam acest lucru si in campionat. ~n Turcia, a fost pusa la punct asezarea tactica, acum toata lumea stie ce trebuie sa faca, asteptam inceperea returului!“

marți, 17 februarie 2009

SORIN BOCA: „SPERAM SA CASTIGAM SI IN CAMPIONAT CU 2-0“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat marti noapte, la sosirea pe aeroportul din Iasi, ca spera ca victoriile cu 2-0 din Antalya sa se repete si in campionat.
„Ne bucura faptul ca am inceput sa marcam. Am dat zece goluri si am primit doar trei in cele sase meciuri amicale jucate in Antalya. Totusi, eu cred ca important este ce vom face in retur. Speram ca apetitul acesta pentru goluri sa ni-l pastram si cand se va relua campionatul. Toate meciurile pe care le-am castigat au fost cu 2-0, sper sa putem repeta si in campionat acest rezultat in cat mai multe meciuri. Totusi, victoriile sunt victorii. Nu conteaza cu cat castigi, tot trei puncte iei. Important este sa acumulam cat mai multe victorii“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean s-a declarat multumit de evolutiile jucatorilor lui Cristiano Bergodi in cantonamentul din Antalya: „Mai putin conteaza rezultatele din meciurile amciale. Important este ca am jucat sase meciuri de verificare, cu echipe de nivelul campionatului nostru, si faptul ca baietii s-au prezentat bine. Conducerea tehnica a reusit in urma acestor jocuri sa-si faca o idee pentru un prim «11». Cred ca este o imbunatatire a jocului fata de tur, dar cel mai mult ma bucura faptul ca jucatorii s-au mobilizat si au evoluat in fiecare joc cu determinare, dorind sa arate ca au valoare. Din pacate am avut doi jucatori care s-au accindetat, Onut si Sfarlea. Primul va face recuperarea la Bologna doua-trei saptamani, iar Sfarlea va sta sase saptamani cu piciorul in ghips, dupa care va urma o perioada de refacere. Probabil Sfarlea va reveni pe final de campionat. In ciuda acestor accidentari, antrenorul Cristiano Bergodi nu a mai cerut sa aducem vreun alt jucator“.
Sorin Boca a mai precizat ca spera ca atacantul Andrei Cristea sa ajute din nou gruparea din dealul Copoului sa scape de la retrogradare: „Andrei Cristea a jucat foarte bine la Poli Iasi si in returul trecut de campionat. Speram sa o faca si acum. Ati vazut ca el a marcat pentru noi inca din primul amical jcuat in Antalya. A fost golgheterul echipei patru reusite in cinci meciuri. Sper sa reuseasca meciuri bune si sa ne ajute prin golurile inscrise de el sa ne atingem si acum obiectivul propus, salvarea de la retrogradare“, a conchis Sorin Boca.
Antrenorul formatiei Poli Iasi, Cirstiano Bergodi, a plecat din Turcia acasa, in Italia, urmand sa ajunga la Iasi vineri dupa-amiaza.
Poli Iasi a sustinut sase meciuri amicale în turneul din Antalya, obţinând patru victorii, o remiza si o înfrângere: 2-0 cu Andizhan (Uzbekistan), 0-1 cu Banska Bystrica (Slovacia), 2-0 cu Mika Ashtzarak (Armenia), 2-2 cu Arka Gdinya (Polonia), 2-0 cu Pirin Blagoevgrad (Bulgaria) si 2-0 cu Slavia Sofia (Bulgaria) 2-0.

POLI IASI IN MECIURILE DE PREGATIRE DIN ANTALYA

LEANDRO DA SILVA VA SEMNA CU POLI IASI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat marti ca atacantul brazilian Leandro da Silva va semna cu gruparea din dealul Copoului.
„Leandro da Silva va semna cu Poli Iasi. Tanarul atacant brazilian a fost in cantonament cu echipa in Antalya, unde a fost folosit in cateva jocuri amicale de antrenorul Cristiano Bergodi, care s-a declarat multumit prestatiile jucatorului, care poate juca si pe postul de mijlocas stanga. Leandro este un jucator de viitor, care poate fi o solutie pentru atacul nostru“, a declarat Sorin Boca.
Leandro Mariano Da Silva, care este jucator liber de contract, are 19 ani si a evoluat ultima data la formatia de liga a doua din Cehia, FK Siad Most.

CRISTIANO BERGODI: „I-AS VREA PE LEANDRO SI JOVANOVIC “


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat marti ca si-ar dori ca jucatorii Leandro da Silva si Petar Jovanovic sa fie retinuti in lotul formatiei sale.
„I-as vrea pe Leandro si Jovanovic in lot. In meciurile amicale disputate in Antalya, cei doi s-au descurcat bine si cred ca ar trebui sa-i aducem la Iasi. Leandro a jucat atat ca atacant, cat si ca mijlocas stanga. In ceea ce-l priveste pe Jovanovic, el poate juca si fundas si mijlocas dreapta. Sper ca domnul Boca (n.r. – presedintele clubului, Sorin Boca) sa rezolve transferurile celor doi. E pacat ca am pierdut doi jucatori de baza, Sfarlea si Onut. Sfarlea cred ca va tot returul de campionat, iar nut va lipsi una sau doua etape. In ciuda acestor probleme, nu am mai cerut jucatori deoarece avem solutii. In locul lui Onut ar putea juca Adrian Ilie sau Straton, jucatori care s-au descurcat destul de bine in centrul apararii in meciurile amicale. Pentru postul lui Sfalrea, ii avem ca variante pe Mircea Oprea, Miclea sau Leandro, daca vom reusi transferul lui la Iasi“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian s-a declarat multumit de prestatia atacantilor in stagiul de pregatire din Antalya: „Andrei Cristea a dat patru goluri in cinci meciuri oficiale. Este un castig pentru noi. Este un jucator cu profilul pe care mi l-am dorit la echipa. {i Ionut (n.r. – Ionut Balba) s-a descurcat deestul de bine. Intr-adevar, a acuzat ceva probleme medicale, dar va fi apt pentru prima etapa. Asa probleme minore au mai avut si Montiel, Miclea sau Ignatov“.
Formatia Poli Iasi va pleca marti la pranz din Antalya, urmand sa ajunga la Iasi in cursul serii.
Jucatorii vor avea liber pana vineri dupa-amiaza, iar duminica vor disputa un ultim meci amcial, pe teren propriu, in compania formatiei din Republica Moldova, Zimbru Chisinau.

luni, 16 februarie 2009

POLI IASI A INCHEIAT STAGIUL DE PREGATIRE DIN ANTALYA CU O VICTORIE


Formatia Poli Iasi a incheiat stagiul de pregatire din Antalya luni, cu o victorie, obtinuta in fata echipei bulgare Slavia Sofia, scor 2-0 (2-0).
Pentru ieseni au marcat Andrei Cristea (25’) si Cristian Munteanu (29’).
Andrei Cristea (foto) a fost golgheterul meciurilor de verificare sustinute de ieseni in Turcia, cu patru reusite in icnci meciuri
Antrenorul Cristiano Bergodi a folosit urmatoarea formula de joc: Marc (Plesca 46’) – Buta (Apetroaie 75’), Adr. Ilie (Straton 75’), Munteanu, Pecnik (Todescato 75’) – Viveiros (Jovanovic 75’), Bersnjak, Gavatorta (Milea 75’), Leandro (M. Oprea 75’) – Palimaru, Cristea.
Formatia Poli Iasi va reveni in tara marti.

sâmbătă, 14 februarie 2009

INCA O VICTORIE PENTRU POLI IASI


Formatia Poli Iasi s-a impus sambata, cu scorul de 2-0 (2-0), in fata formatiei bulgare Pirin Blagoevgrad, in cel de-al cincilea meci jucat de elevii lui Cristiano Bergodi in cantonamentul din Antalya.
Pentru ieseni au marcat Balba (15’ - foto) si Cristea (22’).
Antrenorul Cristiano Bergodi a folosit urmatoarea formula de joc: Plesca (Marc 60’) – Buta, Straton (Ad. Ilie 75’), Cr. Munteanu, Pecnik – Viveiros (Jovanovic 73’), Milea (Gavatorta 82’), Montiel (Bersnjak 84’), Leandro – Cristea (54’), Balba (Paliamru 46’).
De remarcat ca portarul Marc a aparat un penalty in minutul 80.
Ultimul meci amical, din cadrul stagiului de pregatire din Antalya, Poli Iasi il va disputa luni, in compania formatiei Slavia Sofia, locul 8 in prima liga din Bulgaria.

BADARANII MARCA "TZARANUL" GIOVANNI BECALI

Ioan Becali, fostul impresar, l-a jignit si a aruncat cu microfonul in moderatorul Emanuel Terzian, vineri, in direct la emisiunea Informatia de la Sport.ro.
Becali l-a jignit si injurat pe Emanuel Terzian in direct la Sport.ro, dupa ce acesta l-a chestionat pe presedintele dinamovist Cristi Borcea despre subterfugiile transferurilor de la Dinamo.

ONUT VA FACE RECUPERAREA LA BOLOGNA


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat sambata ca fundasul gruparii din dealul Copoului, Bogdan Onut, va face recuperarea la Bologna, pentru a nu risca alte complicatii.
„In urma discutiilor purtate si cu medicul echipei noastre (n.r. – Marius Pralea), am decis ca Bogdan Onut sa faca recuperarea la Bologna, la clinica Iskinetic, acolo unde a facut si investigatiile. Bogdan va pleaca astazi (n.r. – sambata) la Bucuresti, iar luni va fi prezent la clinica de la Bologna. Am luat aceasta decizie pentru a nu risca nimic in ceea ce priveste recuperarea sa. Stim ca Bogdan isi doreste foarte mult sa revina cat mai repede si vrem sa nu forteze“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca spera ca Onut sa se refaca in cel mai scurt timp: „Onut este un om de baza al echipei, capitanul formatiei noastre, si de aceea sper sa se refaca in cel mai scurt timp pentru a fi pe teren. El trebuie sa stea cel putin doua saptamani departe de teren, dupa care va incepe programul de recuperare“.
Bogdan Onut s-a accidentat in emciul amical cu Banska Bystrica si a fost diagnosticat cu o acumulare de lichid la genunchi, din cauza suprasolicitarii.

vineri, 13 februarie 2009

POLI IASI A REMIZAT CU ARKA GDYNIA


Formatia Poli Iasi a terminat la egalitate, scor 2-2 (0-0), partida disputata vineri in compania echipei poloneze Arka Gdynia, in cel de-al patrulea meci amical disputat de elevii lui Cristiano Bergodi in Antalya.
Pentru ieseni au marcat Mircea Oprea (55’) si Cristian Bratu (74’ - foto)
Antrenorul Cristiano Bergodi a folosit urmatoarea formula de joc: Branet (Marc 46’) - Jovanovic, Straton (Cr. Munteanu 70’), Adr. Ilie, Todescato - Apetroaie, Gavatorta, Bersnjak (Montiel 70’), M. Oprea - Bratu, Leandro (Palimaru 46’).
Urmatorul meci amical, Poli Iasi il va disputa sambata, in compania formatiei Pirin Blagoevgrad, locul 10 in prima liga din Bulgaria.

MIRCEA SANDU: „SUNT SEMNALE CA UNELE ECHIPE VOR AVEA PROBLEME CU OBTINEREA LICENTEI“


Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat vineri, la Iasi, cu ocazia unei adunari la care au participat reprezentantii cluburilor de fotbal din zona Moldova, ca s-ar putea ca unele echipe sa nu obtina licenta pentru sezonul viitor.
„Din cate am inteles, sunt semnale ca unele echipe vor avea probleme cu obtinerea licentei. Data limita de depunere a dosarelor de licentiere este 31 martie. Se analizeaza si dupa o luna de zile se dau deciziile. Cluburile care nu primesc licenta au dreptul la apel pana in luna mai. Eu sper sa nu fie cazul ca vreo echipa sa retrogradeze din cauza neluarii licentei, dar daca se intampla, asta este! Regulamentul prevede clar retrogradarea intr-o astfel de situatie“, a declarat Mircea Sandu.
Seful FRF a mai spus ca procesul de lcientiere nu are teraba cu Federatia: „Procesul de licentiere este subventionat de UEFA, este coordonat de UEFA. Sunt doua comisii absolut independente, platite de UEFA. Nu are treaba cu licentirea Federatia Romana de Fotbal. Iar auditul se face de catre o societate agreata de UEFA. Federatia nu a facut nimic altceva decat sa aprobe in Comitetul Executiv manualul de licentiere“.
Referitor la problema stenogramelor, Mircea Sandu a spus ca acestea sunt un instrument de lucru pentru justitie, nu pentru Federatie: „Noi nu ne ocupam de stenograme. Aceste documente sunt un instrument de pentru justitie. Noi am solicitat rechizitoriul. L-am primit si l-am transmis tuturor membrilor Comitetului Executiv, iar pe 23 vom vedea despre ce probleme se discuta acolo. Cei de la UEFA nu se implica in procesul de disciplina sportiva. Ati vazut ca intr-o liga inferioara din Anglia a fost descoperit un act de coruptie. ~n Germania a fost probleme cu acel arbitru care a participat la pariuri sportive. ~n Italia a fost scandal mare. ~n Polonia am inteles ca au fost peste 300 de arestati. Peste tot apar probleme. Nu este frumos ce se intampla. Nu este bine. {i eu sper ca acest lucru il vor intelege si conducatorii de cluburi din fotbalul nostru. De ce sa premize, daca acel jucator este salariat. Poate ca a doua zi, ma duc si ii dau bani ca sa piarda in meciul cu mine. Nu este bine. Noi avem reglementari foarte clare si pentru coruptie o echipa este retrogradata!“

MIRCEA SANDU: „SCHIMBAREA SISTEMULUI COMPETITIONAL ESTE OBLIGATORIE“


Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat vineri, la Iasi, cu ocazia unei adunari la care au participat reprezentantii cluburilor de fotbal din zona Moldova, ca doreste schimbarea sistemului competitional pentru a creste nivelul intrecerii interne.
„In momentul de fata, in Romania sunt 153 de cluburi de fotbal in Liga I, Liga a II-a si Liga a III-a. Noi vrem sa ajungem dar probabil vor fi 114. In aceste conditii, Schimbarea sistemului competitional este obligatorie. Din sezonul 2010-2011, vrem ca Liga I sa aiba minim 16 echipe, probabil 18 echipe, ca acum. Schimbari vor fi la nivelul ligilor a doua si a treia. Astfel, Liga a II-a vrem sa aiba doua serii a cate 12 echipe, iar Liga a III-a sa fie alcatuita din sase serii a cate 12 sau 14 echipe. Asta ar insemna sa cada patru echipe din Liga I. La Liga a II-a, dupa 22 de etape facem play-off si play-out. Din cele doua serii, primele sase se vor bate la promovare, iar ultimele sase la retrogradare. Vor promova in prima liga primele doua formatii din fiecare serie. ~n Liga a III-a vor cadea ultimele trei formatii din fiecare serie. Din Liga a III-a vor promova echipele clasate pe primul loc in fiecare serie. Vor retrograda in Liga Judeteana ultimele trei echipe din fiecare serie. ~n aceste conditii va fi alta dinamica si alta valoare in intrecerea interna. Acest proiect il vom supune dezbaterii Adunarii Generale in luna mai“, a declarat Mircea Sandu, care a mai opinat ca nu se poate lua modelul din Italia, Spania sau Franta, cu o singura serie in ligile inferioare: „Nu putem face doar o singura serie de Liga a II-a sau a III-a, asa cum exista in tarile amri, Italia, Spania sau Franta. Noi nu avem infrastructura necesara. Nu avem o cale ferata pusa bine la punct. Acum facem patru zile dus-intors de la Tulcea la Baia Mare. ~n aceste conditii nu avem cum sa facem ligile inferioare cu o singura serie“.
Seful Federatiei a mai spus ca la ora actuala nu sunt 25 de jucatori de mare valoare in Liga I: „Fara sa se supere cineva pe mine, realitatea este ca la ora actuala nu avem 25 de jucatori de mare valoare in prima liga. Prin mare valoare ma refer la jucatori care sa evolueze in echipa nationala sau care mearga cat mai departe in cupele europene. Uitati-va ca anul acesta am iesit din UEFA in primul tur. {i atunci unde este valoarea?“
Mircea Sandu a mai precizat ca in modificarea sistemului competitional s-a tinut cont si de banii pe care i-ar primi echipele in urma televizarii meciurilor: „Acum o sa facem un cotract cu un sponsor pentru Liga a II-a. Contractul este de aproximativ 450.000 de euro si toti banii merg catre cluburi. In aceste conditii, una este sa imparti suma la 36 de echipe, cate erau in Liga a II-a si alta e sa imparti la 24 de echipe, cat ne dorim no isa fie. Suma ar fi aproape dubla.

MIRCEA SANDU: „ANTRENORII CARE IL CRITICA PE PITURCA SUNT PUTIN NESIMTITI!“


Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat vineri, la Iasi, cu ocazia unei adunari la care au participat reprezentantii cluburilor de fotbal din zona Moldova, ca acei antrenori care il ataca pe selectionerul Victor Piturca dau dovada de aroganta si nesimtire.
„Antrenorii care il ataca pe Piturca dau dovada de aroganti si sunt chiar putin nesimtiti! Ar face mai bine sa se uite ce au facut cu echipele lor in cupele europene si pe urma sa-si dea cu parerea despre selectia facuta de Piturca. Sa nu uite ca antrenorul echipei nationale a calificat echipa la turneul final si a obtinut remize cu doua dintre cele mai mari echipe ale lumii. Ei ce-au facut?“, a reactionat dur Mircea Sandu.
Oficialul FRF a mai spus ca a fost dezamagit de rezultatul obtinut de echipa nationala in meciul amical cu Croatia: „Am jucat bine prima repriza, insa am cedat in partea a doua, dupa marea ocazie de gol a lui Cocis. Sa nu uitan ca nationala Croatiei este pe locul 7 in lume, inaintea Frantei... Dar, chiar si asa, sunt putin dezamagit. Nu meritam sa pierdem, dar nici sa castigam. Cred ca un meci nul era mai echitabil“.
Mircea Sandu a mai precizat ca s-au vazut absentele lui Mutu si Chivu. „Noi nu suntem Brazilia, Olanda, Italia sau Franta. La noi cand lisesc Mutu si Chivu se vede. {i pe timpul lu iHagi, cand lisea acesta se vedea acest lucru“, a conchis Sandu.

joi, 12 februarie 2009

POLI IASI A INVINS PE MIKA ASHTARAK


Formatia Poli Iasi a castigat cu scorul de 2-0 (2-0) partida disputata joi, in compania echipei armene Mika Ashtarak, in cea de-a treia partida amicala disputata de gruparea din dealul Copoului `n Antalya.
Pentru ie[eni au marcat Balba (17’ - foto) si Cristea (23’ – penalty).
Antrenorul Cristiano Bergodi a folosit urmatoarea formula de joc: Plesca (Branet 46’) – Buta (Jovanovic 75’), Adr. Ilie (Straton 60’), Cr. Munteanu, Pecnik – Viveiros, Milea (Gavatorta 62’), Ignatov (Bersnjak 41’), Montiel – Balba, Cristea.
Urmatorul meci amical, Poli Iasi il va disputa vineri, de la ora 15.00, in compania formatiei Arka Gdynia, locul 7 in prima liga poloneza.

POLI IASI A RENUNTAT LA RAMON NETO DA COSTA


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca gruparea din dealul Copoului a renuntat la atacantul brazilian Ramon Neto da Costa.
„Am renuntat la jucatorul Ramon Neto da Costa, care a plecat inapoi in Brazilia. Nefiind pregatit fizic, jucatorul nu l-a convins pe antrenorul Cristiano Bergodi sa-l includa in lotul care a plecat in Antalya. In aceste conditii, el a ramas la Iasi sa se pregateasca alaturi de echipa a doua a clubului nostru. Intrucat nu avea nicio sansa sa prinda un loc in lotul Politehnicii pentru retur, a decis sa plece“, a declaart Sorin Boca.
Referitor la celalalt atacant brazilian, aflat in probe la Poli Iasi, Sorin Boca, a spus ca o decizie va fi luata la sfarsitul stagiului de pregatire din Antalya: „Leandro da Silva este un tanar de perspectiva, care se pregateste cu echipa in Antalya. El a fost folosit in ambele meciuri amicale disputate pana acum si ramane ca antrenorul Cristiano Bergodi sa ia o decizie daca merita sau nu sa-l luam in lot“.

AMICAL CU ARKA GDYNIA


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca pe langa partidele amicale programate deja a fi disputate in Antalya, a mai perfectat un meci amical pentru vineri: „Antrenorul Cristiano Bergodi ne-a spus ca ar dori ca in cadrul stagiului de pregatire din Antalya sa mai disputam un meci amical, pe langa cele deja stabilite. Astfel, maine (n.r. – vineri), vom intalni intr-un meci amical formatia Arka Gdynia, ocupanta locului 7 din prima liga a Poloniei“.
Altfel, formatia Poli Iasi va disputa joi cel de-al treilea meci amical din cadrul stagiului de pregatire din Antalya, de la ora 15.30, in compania echipa Mika Ashtarak, ocupanta locului 4 in prima liga din Armenia.

ONUT VA RATA DEBUTUL DE CAMPIONAT


Medicul echipei Poli Iasi, Marius Pralea, a declarat joi ca fundasului formatiei din dealul Copoului, Bogdan Onut, va rata debutul returului de campionat din cauza unei accidentari la genunchi.
„Bogdan Onut are o acumulare de lichid la genunchi, din cauza suprasolicitarii si va trebui sa stea o luna departe de teren. Intr-adevar, nu se pune problema unei interventii chirurgicale, insa jucatorul are nevoie de cel putin doua saptamani de repaus total, dupa care va incepe recuperarea, ceea ce presupune inca doua saptamani de absenta de pe teren. In aceste conditii, Onut va rata debutul returului de campionat“, a declarat Marius Pralea.
Bogdan Onut s-a accidentat duminica, in meciul amical disputat de Poli Iasi in compania formatiei FK Andizhan, din Uzbekistan.
Marius Pralea a mai spus ca Sebastian Sfarlea a plecat din cantonamentul echipei din Antalya, dupa ce i-a fost pus piciorul in ghips: „Sfarlea a plecat astazi (n.r. – joi) spre Iasi. Jucatorul are piciorul imobilizat in ghips, dup\ ce a suferit o fractura de stres metatars cinci, la piciorul drept. Jucatorul va fi indisponibil aproximativ trei luni“.

miercuri, 11 februarie 2009

SFARLEA VA RATA RETURUL DE CAMPIONAT


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri ca mijlocasul Sebastian Sfarlea va rata returul de campionat, dupa ce a suferit o fractura de metatarsian in meciul cu slovacii de la Banska Bystrica si are piciorul în ghips.
„Sebastian Sfarlea va rata returul de campionat. El a acuzat dureri la piciorul drept la sfarsitul meciului de marti, cu slovacii de la Banska Bystrica, iar astazi (n.r. – miercuri) a fost la spital pentru a face un RMN. Diagnosticul a fost fractura de metatarsian si medicii i-au imobilizat piciorul in ghips. Potrivit celor spuse de medici, Sfarlea va trebui sa stea aproximativ opt saptamani cu piciorul imobilizat“, a declarat Sorin Boca.

marți, 10 februarie 2009

ONUT, IN ITALIA PENTRU UN CONTROL LA GENUNCHI


Jucatorul echiepi Poli Iasi, Bogdan Onut a fost trimis marti la Clinica Isokinetic din Bologna, pentru un control amanuntit la un genunchi.
Bogdan Onut a acuzat dureri la un genunchi dupa partida de duminica, jucata in compania formatiei uzbece FK Andizhan. Onut nu a putut juca niciun un minut `n meciul de marti cu Banska Bystrica, iar genunchiul i s-a umflat.
In aceste conditii, antrenorul Cristiano Bergodi a luat decizia de a-l trimite la un control amanuntit la Clinica Isokinetic din Bologna.
In functie de diagnosticul pe care il vor pune doctorii italieni miercuri, se va decide programul sau viitor.

POLI IASI, INVINSA DE BANSKA BYSTRICA


Formatia Poli Iasi a fost invinsa marti, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa slovaca Banska Bystrica, in cel de-al doilea meci de pregatire disputat in Antalya.
Antrenorul Cristiano Bergodi a inceput partida cu urmatorul „11“: Marc – Jovanovic, Straton, Ad. Ilie, Todescato – Bersnjak, Milea, M. Oprea, Miclea – Cr. Bratu, Cristea.
In partea a doua a jocului, pentru Poli Iasi au evoluat: Branet – Buta, Straton, Cr.Munteanu, Pecnik – Viveiros, Montiel, Gavatorta, Sfarlea (Apetroaie 70’) - Leandro, Balba.
In primul meci de verificare din Antalya, Poli Iasi a invins formatia uzbeca FK Andizhan, cu scorul de 2-0.
Urmatorul meci amical, Poli Iasi il va disputa joi, de la ora 17.00, in compania formatiei armene Mika Ashtarak.

luni, 9 februarie 2009

BERGODI MAI VREA UN AMICAL


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat luni seara ca si-ar dori ca formatia sa sa mai joace un meci amical, pe langa cele deja programate, in cadrul stagiului de pregatire din Turcia.
„Am vorbit cu presedintele Sorin Boca sa incerce sa mai perfecteze un meci amical, pe langa cele deja programate. As vrea, daca se poate, sa mai jucam un amical vineri, pe 13 februarie“, a declarat Cristiano Bergodi.
Poli Iasi a disputat prima partida amicala, in cadrul stagiului de pregatire din Antalya, duminica, scor 2-0, cu uzbecii de la FK Andizhan.
Poli Iasi mai are perfectate patru meciuri amicale: cu Banska Bystrica, marti, 10 febraurie, cu Mika Ashtarak, joi, 12 februarie, cu Pirin Blagoevgrad, sambata, 14 februarie si cu Slavia Sofia, luni, 16 februarie.

CRISTIANO BERGODI: „VREAU SA IAU CAMPIONATUL CU POLI IASI!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat luni ca si-ar dori ca in anii urmatorii sa lupte cu gruparea din dealul Copoului pentru castigarea campionatului.
„Nu vreau sa considere cineva ca as fi ipocrit, dar eu vreau sa iau campionatul cu Poli Iasi! E clar ca nu acum, pentru ca toata lumea stie pe ce loc este Poli Iasi, dar sunt convins ca in cativa ani se poate acest lucru. Cu multa munca si investitii, putem spera la castigarea campionatului. Acum, obiectivul Iasului este salvarea de la retrogradare si sunt convins ca ne vom atinge obiecitvul propus. Am facut cateva achizitii bune, zic eu, in aceasta iarna, si ne pregatim bine pentru returul de campionat. Venirea lui Andrei Cristea este un mare plus si sunt convins ca el ne va ajuta sa ne atingem obiectivul“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a spus ca si-ar dori ca in acest sezon campioana sa fie CFR Cluj sau Rapid, echipe pe care le-a antrenat in trecut: „Am amintiri frumoase de la Cluj si de la Rapid si mi-ar placea ca una dintre aceste doua echipe sa iasa campioana. Totusi, Dinamo are un avans de sase puncte in fata Stelei si a Clujului si e clar ca este favorita. Oricum, cred ca aceste trei echipe vor lupta pentru titlu, Dinamo, Steaua si CFR“.
Bergodi a mai precizat ca visul sau principal este sa antreneze pe Lazio Roma. „Normal ca eu sper ca intr-o zi sa ajung antrenorul echipei mele de suflet, Lazio Roma. Nu stiu cand se va intampla asta, dar eu sper. Oricum, deocamdata sunt la Iasi si vreau sa fac performanta aici“, a conchis Cristiano Bergodi.

STARTUL RETURULUI SE DA LA IASI


Returul Ligii I va debuta vineri, 27 februarie, la Iasi, asa dupa cum a decis luni Liga Profesionista de Fotbal.
Astfel, Poli Iasi va intalni pe 27 februarie, de la ora 20.45, formatia Universitatea Craiova, intr-un meci contand pentru etapa a 18-a.
Tot vineri, va avea loc partida Steaua-FC Vaslui, sambata, 28 februarie, urmand sa se joace partidele Otelul Galati-Gaz Metan Medias, Farul Constanta-Gloria Buzau, FC Timisoara-FC Arges si Unirea Urziceni-FC Brasov. Duminica, 1 martie, vor avea loc partidele Gloria Bistrita-Rapid, CFR Cluj-CS Otopeni si Dinamo-Pandurii Tg. Jiu.
Derby-ul Moldovei, FC Vaslui-Poli Iasi se va disputa vineri, 6 martie, de la ora 19.00, in etapa a 19-a.
Iata programul celorlalte partide din etapa a 19-a:
Vineri, 6 martie:
Rapid-Farul Constanta
Sambata, 7 martie:
Gaz Metan Medias-Dinamo
CS Otopeni-Otelul Galati
Gloria Buzau-CFR Cluj
Universitatea Craiova-Gloria Bistrita
Duminica, 8 martie:
FC Brasov-Steaua
FC Arges-Unirea Urziceni
In etapa a 20-a vor avea loc partidele:
Vineri, 13 martie:
Unirea Urziceni-Pandurii Tg. Jiu
CFR Cluj-Rapid
Sambata, 14 martie:
Otelul Galati-Gloria Buzau
Gloria Bistrita-FC Vaslui
FC Timisoara-Gaz Metan Medias
Steaua-Poli Iasi
Duminica, 15 martie:
FC Brasov-FC Arges
Dinamo-CS Otopeni
Farul Constanta-Universitatea Craiova

duminică, 8 februarie 2009

POZE DIN ANTALYA CU JUCATORII POLITEHNICII IASI






IMAGINI FURNIZATE DE EMI GEORGE ISAC

POLI IASI A DEBUTAT CU O VICTORIE IN STAGIUL DE PREGATIRE DIN ANTALYA


Formatia Poli Iasi s-a impus duminica in fata formatiei uzbece FK Andizhan, cu scorul de 2-0 (1-0), in primul meci din cadrul stagiului de pregatire din Antalya.
Pentru ieseni au marcat Cristea (15’ - foto) si Miclea (60’).
Antrenorul Cristiano Bergodi a inceput partida cu urmatorul „11“: Branet – Buta, Onut, Cr. Munteanu, Pecnik – Viveiros, Gavatorta, Ignatov, Sfarlea – Balba, Cristea.
In partea a doua a jocului pentru ieseni au evoluat: Plesca – Jovanovic, Straton, A. Ilie, Todescato – Miclea, Milea, Bersnjak, Oprea – Palimaru (Leandro 65’), Bratu.
Urmatoarea partida de verificarea va avea loc marti, 10 februarie, de la ora 17,00, cand Poli Iasi va intalni formatia slovaca Banska Bystrica.

PETAR JOVANOVIC SE PREGATESTE CU POLI IASI


Fundasul formatiei FC Vaslui, Petar Jovanovic, s-a pregatit sambata seara impreuna cu Poli Iasi in cantonamentul din Antalya.
Jovanovic a primit acceptul clubului FC Vaslui de a se pregati cu iesenii pana la finalizarea negocierilor pentru transferul jucatorului la gruparea din dealul Copoului.
Iesenii doresc imprumutul jcuatorului pana in vara.
Altfel, Poli Iasi va disputa duminica, de la ora 17.00, primul amical din cadrul stagiului de pregatire din Antalya, in compania formatiei din Uzbekistan, FK Andizhan.

sâmbătă, 7 februarie 2009

POLI IASI IL VREA PE PETAR JOVANOVIC, DE LA FC VASLUI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat sambata ca si-l doreste la echipa pe fundasul formatiei FC Vaslui, Petar Jovanovic, pana in vara, sub forma de imprumut.
„La venirea la Iasi, antrenorul Cristiano Bergodi mi-a spus ca vrea dublaj pe posturi. De aceea mi-a cerut sa aducem la echipa un fundas dreapta, un fundas stanga si un atacant de viteza. Am reusit sa obtinem imprumutul lui Andrei Cristea de la Dinamo si l-am transferat pe brazilianul Andre Todescato, astfel ca singurul post ramas descoperit este cel de fundas dreapta. ~n aceste conditii ne-am orientat spre jucatorul Petar Jovanic, de la FC Vaslui, pe care il dorim sub forma de imprumut, pana in avra. Negociem in aceste zile cu oficialii clubului vasluian si speram ca pana cel tarziu saptamana viitoare sa ne intelegem. Jucatorul se afla in Antalya cu FC Vaslui, unde se afla la pregatiri si echipa noastra, astfel ca Jovanovic ar putea sa treaca sub comanda lui Cristiano Bergodi imediat. ~n cazul in care nu ne vom intelege cu FC Vaslui, nu cred ca vom mai aduce alt jucator, cu echipa in Antalya aflandu-se juniorul Alin Apetroaie, de la echipa a doua, un fotbalist de care antrenorul Cirstiano Bergodi s-a declarat extrem de multumit si care evolueaza pe postul de fundas dreapta“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean, care duminica va pleca in Antalya, pentru a asista la cele cinci meciurile amicale pe care le vor disputa elevii lui Cristiano Bergodi, a mai precizat ca a fost stabilit si cel de-al cincilea adversar pe care il va intalni Poli Iasi in cantonamentul din Turcia: „La plecarea in Antalya, echipa avea stabilite doar patru meciuri amicale si mai doream sa mai jucam o partida. Astazi (n.r. – sambata), am reusit si am stabilit si cel de-al cincilea adversar. Este vorba de ocupanta locului al X-lea din prima liga bulgara, Pirin Blagoevgrad, cu care vom juca pe 14 februarie, de la ora 17.00“.
~n celelalte partide amicale din cadrul stagiului de pregatire din Antalya, Poli Iasi va intilni pe FK Andizhan (Uzbekistan) pe 8 februarie, pe Banska Bystrica (Slovacia) pe 10 februarie, pe Mika Ashtarak (Armenia) pe 12 februarie si pe Slavia Sofia (Bulgaria) pe 16 februarie. Toate partidele vor incepe la ora 17.00.

vineri, 6 februarie 2009

ANDREI CRISTEA: „REVIN CU PLACERE LA IASI“


Atacantul echipei Dinamo Bucuresti, care a fost imprumutat pana in vara la Poli Iasi, a declarat vineri ca revine cu placere in dealul Copoului, unde s-a simtit foarte bine.
„Asa cum am spus cand am plecat vara trecuta de la Iasi, m-am timtit foarte bine la Poli. Acum revin cu mare placere la Iasi. Nu este un pas inapoi pentru mine. Atata timp cat am mai jucat la aceasta echipa, nu vad de ce nu as face-o din nou. Sunt inca tanar si este foarte important penrtu mine sa joc in continuare. Astazi (n.r. – vineri) am facut deja primul antrenament cu Poli Iasi“, a declarat Andrei Cristea.
Atacantul a mai spus ca decizia de a reveni la Poli Iasi a luat-o gratie interesului aratat fata de el de antrenorul Cristiano Bergodi: „A contat foarte mult in revenirea la Poli Iasi faptul ca domnul antrenor Cristiano Bergodi a avut numai cuvinte de lauda la adresa mea si a spus ca ma vrea la echipa. Domnul Bergodi este un antrenor foarte bun si stiu ca vom face treaba buna impreuna. Ii stiu pe marea majoritate a jucatorilor, asa ca nu voi avea probleme de acomodare. Sper sa pot ajuta din nou Iasul prin golurile mele sa scape de retrogradare. Am ami facut-o si anul trecut si sper sa reusesc si in acest campionat“.
Referitor la Dinamo, Cristea a spus ca isi doreste ca gruparea alb-rosie sa castige campionatul: „Dinamo are un lot foarte valoros si le doresc sa castige campioantul. Normal ca m-as bucura. Le-am spus deja baietilor sa-mi pastreze si mie un tricou de campion!“

joi, 5 februarie 2009

SORIN BOCA: „NU SE PUNE PROBLEMA SA NU JUCAM IN PRIMA ETAPA!“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca nu se pune problema ca gruparea pe care o cnduce sa nu joace in prima etapa a returului Ligii I, din cauza sumei datorate formatiei Ceahlaul Piatra Neamt, pentru transferul lui Mircea Oprea.
„Noi trebuia sa achitam formatiei Ceahlaul suma de 50.000 de euro pentru transferul lui Mircea Oprea. Banii i-am platit in transe si intr-adevar am intarziat cu o transa. Practic noi am dat toti cei 50.000 de euro Ceahlaului, insa din cauza intarzierilor am fost penalizati cu 3-4.000 de euro. In cel mai scurt timp vom achita datoriile catre Ceahlaul Piatra Neamt si Poli Iasi va fi programata in prima etapa. Suporterii sa stea linistiti, nu se pune problema ca noi sa nu fim programati pentru meciul Universitatea Craiova, de pe teren propriu!“, a declarat Sorin Boca.
Pe 3 februarie, Comisia pentru Statutul Jucatorului a decis ca FC Politehnica Iasi sa fie sanctionata cu neprogramarea la jocuri oficiale pana la achitarea integrala a obligatiilor de plata catre SC FC Ceahlaul Piatra Neamt, suma datorata reprezentând rest de plata din indemnizatia de transfer a jucatorului Mircea Vasile Oprea.

ANDREI CRISTEA VA JUCA LA POLI IASI


Oficialii Politehnicii Iasi si cei ai clubului Dinamo Bucuresti s-au inteles pentru imprumutul pana in vara al atacantului Andrei Cristea in dealul Copoului.
Actele urmeaza sa fie semnate in aceasta saptamana.
Poli Iasi va suporta jumatate din salariul pe care Andrei Cristea il avea la Dinamo, adica 75.000 de euro.
Presedintele clbuului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat ca portarul Costin Oghinciuc a fost imprumutat la FC Buftea. „Aveam patru portari in lot si de aceea am considerat ca este mai bine pentru Costin Oghinciuc sa-l imprumutam la o echipa unde sa joace. El este un jucator tanar si are nevoie de meciuri pentru a capata experienta. Oghinciuc va juca pentru un an si jumatate la formatia de liga a II-a, FC Buftea“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai precizat ca in cantonamentul din Antalya, la Poli Iasi ar mai putea veni unul-doi jucatori. „Transferul lui Mihut cazand, am decis ca in cantonamentul din Antalya sa ajunga pana la sfarsitul acestei saptamani inca unul sau doi jucatori de banda dreapta“, a explicat Boca.
Poli Iasi a plecat joi intr-un stagiu de pregatire in Antalya.

miercuri, 4 februarie 2009

CRISTIANO BERGODI: „AS FI NEBUN SA NU-L VREAU PE ANDREI CRISTEA!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, s-a declarat meircuri incantat de posibilitatea ca atacantul echipei Dinamo Bucuresti, Andrei Cristea, sa fie imprumutat pana in vara la gruparea din dealul Copoului.
„Daca vreau sa vina Andrei Cristea la noi? As fi nebun sa nu-l vreau pe Cristea! Il stiu de mult pe Andrei Cristea si imi place foarte mult acest jucator. Am jucat cu FC National impotriva lui in perioada cand el era la Steaua si am vazut de atunci ca are stofa de jucator. El a mai jucat la Poli Iasi in returul campionatului trecut si am vazut ca prin venirea sa calitatea echipei a crescut. Normal ca ar fi un plus pentru noi venirea lui Cristea. Eu sper ca oficialii celor doua cluburi se vor intelege si Cristea se va alatura lotului nostru in cantonamentul din Antalya deoarece vreau sa-l am la echipa in toate amicalele pe care le vom disputa in Turcia“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian s-a declarat multumit de modul in care s-au pregatit elevii sai in primul cantonament din aceasta iarna: „Eu sunt multumit de ceea ce am facut pana acum. Jucatorii s-au pregatit foarte bine atat fizic cat si tactic in primul cantonament, dar greul de-abia acum vine. Ne asteapta cinci meciuri amicale in care vreau sa vad daca ei au inteles intr-adevar ce vreau eu de la ei. Am incredere ca jucatorii se vor ridica la nivelul cerintelor mele si ca imi vor demonstra ca au asimilat bine tot ceea ce i-am invatat. Dupa cele cinci meciuri amicale din Antalya, sper sa pot cristaliza primul «11» cu care vom incepe partida din prima etapa, de pe teren propriu, cu Universitatea Craiova“.

POLI IASI PLEACA INTR-UN STAGIU DE PREGATIRE IN ANTALYA


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca gruparea din dealul Copoului va pleca in perioada 5-17 ianuarie intr-un stagiu de pregatire in Antalya.
„Astazi (n.r. – miercuri), echipa va pleca spre Bucuresti, cu autocarul. In noaptea asta (n.r. – miercuri noapte), echipa va dormi in Bucuresti, iar maine dimineata (n.r. – joi) va pleca spre Antalaya, pentru un stagiu de pregatire. Intoarcerea in tara este programata pentru data de 17 ianuarie. In cantonamentul din Turcia, echipa va disputa cinci meciuri amicale. Patru dintre partide au fost deja perfectate. Mai ramane ca acolo sa mai gasim un adversar. Ultimul meci amical inaintea inceperii campionatului il vom disputa pe 22 februarie, pe Stadionul «Emil Alexandrescu», in compania formatiei din Republica Moldova, Zimbru Chisinau“, a declarat Sorin Boca.
In Antalya, Poli Iasi va deplasa urmatorul lot de jucatori: Cristian Branet, Traian Marc, Razvan Plesca (portari), Cornel Buta, Alin Apetroaie (Poli II Iasi), Bogdan Onut, Cristian Munteanu, Adrian Ilie, Andre Todescato (Skonto Riga), Andrej Pecnik (fundasi), Nuno Viveiros, Alejandro Gavatorta, Romulus Miclea, Ciprian Milea, Sebastian Sfarlea, Mircea Oprea, Dominik Bersnjak, Jose Montiel, Stojan Ignatov, Bogdan Straton (mijlocasi), Ionut Balba, Clement Palimaru, Leandro da Silva (FK Siad Most) si Cristian Bratu (atacanti).
Cele patru meciuri amicale pe care le va disputa Poli Iasi in stagiul de pregatire din Antalya sunt: cu Andizhan (Uzbekistan) pe 8 februarie, de la ora 17.00, cu Banska Bystrica (Slovacia) pe 10 februarie, de la ora 17.00, cu Mika Ashtarak (Armenia) pe 12 februarie, de la ora 17.00 si cu Slavia Sofia (Bulgaria), pe 16 februarie, de la ora 17.00. Pe 14 februarie, de la ora 17.00, iesenii vor sa mai dispute un meci amical, insa nu a fost inca stabilit adversarul.

ANDREI CRISTEA, APROAPE DE POLI IASI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca atacantul echipei Dinamo Bucuresti, Andrei Cristea, are sanse mari sa joace in retur la gruparea din dealul Copoului.
„Sunt sanse mari sa-l aducem pe Andrei Cristea la Iasi. El a mai jucat la noi si in returul campionatului trecut si a facut-o foarte bine. Avem nevoie de un atacant de viteza asa cum este Cristea si speram sa obtinem imprumutul lui pana in vara. Discutam in aceste zile cu oficialii clubului Dinamo si speram ca Andrei Cristea se va alatura lotului nostru in cantonamentul din Antalya“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca miercuri a semnat cu Poli Iasi fundasul italo-brazilan Andre Todescato: „Incepand de astazi (n.r. – miercuri), fundasul Andre Todescato este jucatorul Politehnicii Iasi. Acesta a semnat cu noi un contract pana in vara cu posibilitatea de prelungire pentru inca doi ani. Todescato a evoluat ultima data la formatia letona Skonto Riga“.
Sorin Boca a mai precizat ca s-a renuntat la transferul fundasului Dorin Mihut: „Dorin Mihut era jucator liber de contract, dar nu ne-am inteles asupra catorva clauze si de aceea am decis sa nu-l mai achizitionam. In Antalya, antrenorul Cristiano Bergodi il va lua pe postul de fundas dreapta pe Alin Apetroaie, un tanar de perspectiva, de la echipa a doua a clubului nostru“.