IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

sâmbătă, 30 mai 2009

DACA VREA TAS-UL, POLI IASI S-A SALVAT DE LA RETROGRADARE!


Formatia Poli Iasi a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), partida disputata sambata, pe teren propriu, cu Gloria Buzau, intr-un meci contand pentru etapa a 33-a a Ligii I.

Anuntata ca mare favorita in fata deja retrogradatei Gloria Buzau, Poli Iasi s-a chinuit sa smulga o remiza, care insa este extrem de importanta. Practic punctul obtinut in fata buzoienilor ii salveaza matematic pe ieseni de la retrogradare.
Gazdele au inceput in forta meciul, dar buzoienii au blocat bine actiunile iesene.
In aceste conditii, iesenii au atacat haotic, evitarea retrogradarii punandu-si amprenta pe evolutia elevilor lui Bergodi.
Cum la pauza la Constanta era deja 2-0 pentru Farul in partida cu Gaz Metan Medias, iesenii au inceput mai increzatori actul secund si Bratu (foto) a deschis scorul in minutul 51, dupa o centrare a lui Cristea.
Bucuria gazdelor a durat doar doua minute, Mansour egaland la faza imediat urmatoare.
Pana la final, iesenii au incercat sa inscrie golul victoriei, insa buzoienii s-au aparat exact.
Scor final 1-1 si iesenii sunt salvati de la retrogradare, asta in cazul in care Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv nu va modifica decizia in cazul «nocturna».

vineri, 29 mai 2009

SORIN BOCA: „PE ONUT L-AU PEDEPSIT SUPORTERII!“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu va lua nicio masura impotriva jucatorului Bogdan Onut, care a jucat la pariuri.
„Eu am discutat cu jucatorii si le-am atras atentia si inaintea inceperii campionatului si in timpul campionatului, de cateva ori, ca nu au voie sa joace la pariuri sportive. Nu stiu daca Onut a jucat intr-adevar la pariuri si de aceea nu vom lua nicio masura impotriva lui deocamdata. Cred ca pe Onut l-au pedepsit suporterii (n.r. – au afisat mai multe bannere la partida cu Gaz Metan Medias in care il acuzau ca joaca la pariuri)! Nici dupa infrangerea cu CS Otopeni nu am luat nicio masura pecuniara pentru a nu destabiliza si mai mult vestiarul. Am considerat ca echipa trece printr-un moemnt greu si tocmai de aceea trebuie sa strangem randurile si sa pregatim cat mai bine aceste ultime doua etape de campionat“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca nu-si face griji ca gruparea din dealul Copoului nu va lua licenta: „Nici nu ma gandesc ca nu vom lua lcienta pentru sezonul viitor. Daca nu am fi luat-o, ni s-0ar fi dat posibilitatea sa facem apel, asa cum s-a intamplat in cazul Craiovei. Oficial ni se va comunica pana pe 31 mai“.
Sorin Boca a mai spus ca verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) in cazul „nocturna“ va fi dat pana pe 8 iunie: „Ni s-a comunicat ca TAS-ul va lua o decizie in cazul «nocturna» pana pe 8 iunie. Oricum, noi suntem convinsi ca decizia TAS nu ne va afecta si va pastra hotararea luata de comisiile de la noi“.

SORIN BOCA: „CU GLORIA BUZAU AVEM DOAR VARIANTA VICTORIEI“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca pentru partida de sambata, de pe teren propriu, cu Gloria Buzau, elevii lui Cristiano Bergodi au doar varinata victoriei.
„Partida cu Gloria Buzau este un joc extrem de important, asa cum au fost toate meciurile din acest retur de campionat. Cu Gloria Buzau avem doar varianta victoriei, pentru a putea spera in continuare la atingerea obiectivului propus, salvarea de la retrogradare. Am incercat dupa esecul cu CS otopeni sa uitam cat mai repede acel joc si sa ne concewtram doar pe partida de maine (n.r. – sambata). Eu cred ca echipa a demonstrat in acest retur de campionat, cel putin pe teren propriu, ca poate castiga indiferent de adversarul avut in fata. Sa nu uitam ca am batut pe Craiova si pe Dinamo, doua echipe care participa in cupele europene“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca data fiind improtanta acestui meci, a luat decizia sa lase intrarea libera la partida cu Gloria Buzau: „Am luat decizia, la fel ca si in meciul cu Gaz Metan Medias, sa lasam intrarea libera la partida cu Gloria Buzau, pentru ca avem nevoie de suporterii nostri. Normal ca toti am fost suparati dupa infrangerea cu CS Otopeni, dar cred ca fanii nostri trebuie sa treaca peste acel joc si sa vina in numar cat mai mare sambata pentru a-i sustine pe jucatori. Intrarea se va face la tribune pe baza de tichete gratuite, date de club, in timp ce la peluze se va lasa intrarea libera“.
Sorin Boca a mai precizat ca pentru partida cu Gloria Buzau va reveni atacantul Andrei Cristea, de la acre se asteapta la un meci foarte bun: „~mbucurator pentru noi este faptul ca pentru partida de maine (n.r. – sambata) va reveni in lot atacantul Andrei Cristea, care a fost suspendat etapa trecuta. Sper ca el va repeta evolutiile bune din acest retur de campionat si ne va ajuta sa luam cele trei puncte extrem de importante in ecuatia salvarii de la retrogradare“.

RENZO ROSSI: „CRISTIANO BERGODI A INTRAT IN SILENZIO STAMPA“


Team-managerul echipei Poli Iasi, Renzo Rossi, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa ca antrenorul Crsitiano Bergodi a luat decizia de a intra in silenzio stampa.
„Am venit la aceasta conferin]a de presa pentru a va spune cu respect ca Bergodi a luat decizia de a intra in silenzio stampa. Aceasta masura a fost luata ca urmare a articolelor aparute in «Gazeta Sporturilor» si «Pro Sport» in care sunt date declaratii care nu-i apartin. S-a vorbit despre plecarea lui la Steaua sau la FC Vaslui, in conditiile in care el este inca sub contract cu Poli Iasi. Faptul ca formatia sa este intr-o situatie delicata, decizia a fost luata pentru a nu destabiliza echipa“, a declarat Renzo Rossi.
Referitor la echipa, Rossi s-a limitat sa spun doar ca jucatorii se afla in cantonament de joi si ca pregatesc partida cu Gloria Buzau: „Partida cu Gloria Buzau se anunta a fi una extrem de importanta pentru noi. Jucatorii au intrat de joi in cantonament pentru acest meci, pe care il pregatesc cu toata atentia“.

joi, 28 mai 2009

50 DE DETINUTI VOR ASISTA LA PARTIDA CU GLORIA BUZAU


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca la partida de sambata, de pe teren propriu, cu Gloria Buzau, vor asista si 50 de detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi.
„In baza unui protocol mai vechi avut cu Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, am decis ca la partida de sambata, de pe teren propriu, cu Gloria Buzau sa asite si 50 de detinuti. Este vorba de detinuti care au o comportare buna si carora li se poate permite accesul la un meci de fotbal. Acestia vor sta in sectorul de stadion unde sta de obicei galeria formatiei oaspete, deoarece cei de la Buzau ne-au anuntat ca nu vor avea fani la acest meci“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca spera ca suporterii ieseni sa fi trecut poeste infrangerea cu CS Otopeni, de etapa trecuta, si sa vina in numar cat mai mare la stadion, sambata, sa-i sustina pe jucatori: „Cu totii am fost suparati dupa infrangerea rusinoasa cu Otopeniul, dar sper ca fanii nostri vor trece peste aceasta suparare si vor veni in numar cat mai mare sambata sa-i sustina. Nu trebuie uitate bucuriile care ni le-au adus acesti fotbalisti si sunt convins ca daca publicul ii va sustine la fel cum a facut-o in partida cu Gaz Metan Medias, nu avem cum sa nu castigam“.

marți, 26 mai 2009

INTRAREA LIBERA LA MECIUL CU GLORIA BUZAU


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat marti ca a luat decizia de a lasa intrarea libera la partida de vineri, de pe teren propriu, cu Gloria Buzau, data fiind importanta acestui meci pentru gruparea din dealul Copoului.
„Meciul cu Gloria Buzau este decisiv pentru salvarea de la retrogradare si de aceea am decis ca intrarea sa fie libera la acest meci. La fel ca si la partida cu Gaz Metan Medias, cand aveam nevoie neaparat de victorie, am decis si acum sa lasam intrarea libera deoarece avem nevoie de suporterii nostri, care speram ca vor veni in numar cat mai mare la aceasta partida capitala pentru ramanerea in prima liga. Astfel, la peluze se va intra fara bilet, in timp ce la tribune accesul se va face pe baza unor tichete gratuite, care vor fi distribuite la casele de bilete din jurul stadionului. Stiu ca nu am avut o prestatie foarte buna in acest campionat, dar vrem sa le oferim fanilor nostri un cadou la ultimul meci din acest sezon pe teren propriu si sa castigam partida cu Gloria Buzau“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca jucatorii pregatiti de Cristiano Bergodi nu vor fi penalizati pentru prestatia din partida de etapa trecuta, cu CS Otopeni: „Domnul Bergodi a spus inaintea meciului cu CS Otopeni ca in cazul in care jucatorii sai vor pierde acel meci, se vor lua masuri drastice impotriva jucatorilor. Eu cred ca trebuie sa uitam cat mai repede acel meci, pentru ca nu mai putem intoarce rezultatul. Am pierdut si gata! Important este acum sa strangem randurile inaintea acestui meci extrem de important cu Gloria Buzau si nu cred ca are vreun rost sa stricam atmosfera la echipa luind anumite masuri impotriva jucatorilor“.

duminică, 24 mai 2009

CORNEL BUTA: „AM ARATAT CA O FORMATIE DE AMATORI LA PLOIESTI, CU CS OTOPENI!“


Jucatorul echipei Poli Iasi, Cornel Buta, a declarat duminica, in cadrul unei emisiuni sportive, la un post de televiziune local, ca gruparea din dealul Copoului a aratat ca o formatie de amatori in partida de sambata, de la Ploiesti, cu CS Otopeni.
„Am aratat ca o formatie de amatori la Ploiesti, cu CS Otopeni! A fost cel mai prost meci al Politehnicii Iasi de cand sunt eu la aceasta echipa si joc de trei ani in Copou. Poate daca am fi jucat cu o echipa din Divizia B, tot luam bataie. E greu dat explicatii pentru jocul prestat si pentru acest rezultat. Nu cred ca s-a mai intamplat la Poli Iasi ca zece jucatori sa joace foarte slab, pentru ca Branet a facut un joc foarte bun. Poate ca exista o oarecare oboseala psihica, deoarece meci de meci noi jucam doar cu gandul la salvarea de la retrogradare si este foarte greu. Daca trebuie, noi ne cerem scuze pentru aceasta infrangere, care ar putea duce, Doamne fereste!, la retrogradare. Noi speram in continuare ca ne vom salva“, a declarat Cornel Buta.
Fundasul formatiei iesene a mai spus ca o posibila explicatie pentru evolutia slaba din meciul cu CS Otopeni ar putea fi faptul ca jucatorii ieseni nu si-au mai luat banii de ceva timp: „~n ultimul timp, noi nu i-am mai simtit aproape pe actionari si nici pe pe domnul Nichita, presedintele de onoare al clubului. Nu vreau sa creada cineva ca am fi mercenari, dar lipsa banilor conteaza! Una e ca inaintea unui meci foarte important sa vina conducerea clubului si sa-ti dea niste bani si alta e sa nu iei nimic. Tot au fost promisiuni ca va fi bine la Iasi, dar vreau sa vad spun ca multi jucatori si-au pierdut increderea. Poate multa lume nu stie, dar problemele financiare persista la Poli Iasi!“

sâmbătă, 23 mai 2009

EMANUEL ILINA: „GARBACEA A GRESIT!“


Vicepresedintele Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Emanuel Ilina (foto), a declarat sambata seara, intr- conferinta de presa, ca pilotul Lucian Garbacea a decedat din cauza unei manevre gresite.
„Din cate se pare Garbacea a gresit! Am vorbit cu copilotul Tudor Marza, care mi-a spus ca se aflau intr-o portiune de aproximativ 300 de metri de linie dreapta si aveau o viteza de aproximativ 140 km/h. In acel moment, Garbacea a luat piciorul de pe acceleratie, iar spatele masinii a intrat in derapaj. Dandu-si seama de iminenta unui accident, copilotul a luat pozitia ghemuit si nu s-a mai uitat la traseu. In urma impactului cu un copac, masina s-a rasturnat pe partea unde era Marza. Dupa accident, Marza a incercat sa vada ce face Garbacea, insa acesta din urma nu a schitat niciun gest“, a declarat Emanuel Ilina.
Seful etapei de la Iasi a Campionatului Natonal de Raliuri, Lucian Filip, a spus in cadrul aceleiasi conferinte ca automobilismul este un sport riscant: „Exista o vorba intre practicantii automobilismului: «Ori la bal, ori la spital!» Automobilismul este un sport foarte riscant si toti practicantii acestui sport stiu la ce se expun. E o regula a jocului pe care toti o stiu. In cazul lui Lucian Garbacea, eu cred ca s-a facut tot ce era posibil pentru a-l salva. La scurt timp dupa accident, s-a incercat scoaterea pilotului, insa a fost nevoie de descarcerare. A fost chemata apoi o masina de resuscitare. Dupa 45 de minute de incercari de a-i salva viata, s-a declarat decesul. Urmeaza sa aiba loc o ancheta, in urma careia se va stabili exact cauza accidentului“.
Pilotul Lucian Garbacea a decedat sâmbata dupa-amiaza, la Raliul Iasului, dupa ce masina pe care o conducea, un Renault Clio R3, s-a lovit de un copac, dupa care s-a rasturnat. Copilotul lui Lucian Garbacea, Tudor Marza, a fost dus la Spitalul de Urgente din Iasi, iar starea acestuia este stabila, el suferind niste rani usoare.

ULTIMELE DOUA PROBE ALE RALIULUI IASULUI AU FOST ANULATE


PR Managerul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), Izabela Ghita, a declarat sambata ca dupa decesul pilotului Lucian Garbacea (foto), FRAS a decis ca ultimele doua probe speciale ale Raliului Iasului 2009, speciala Popesti (PS8) si speciala Voinesti (PS9) sa fie anulate.
„Raliul Iasului 2009, etapa a III-a a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2009, s-a incheiat cu o iesire in decor extrem de violenta. Echipajul Lucian Garbacea Senior - Tudor Marza, care evolua pe un Renault Clio R3, a iesit in decor in penultima proba speciala a ultimei zile de concurs. In urma impactului cu un copac, echipajul a pierdut controlul masinii, care s-a rasturnat. Incidentul s-a soldat cu decesul pilotului, Lucian Garbacea, in varsta de 42 de ani. Navigatorul sau, Tudor Marza, internat la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, a fost stabilizat si este in afara oricarui pericol. Incidentul a avut loc in conditii inca necunoscute. Pilotul Lucian Garbacea a fost gasit in stare de inconstienta, in stop cardio-respirator. In cel mai scurt timp de la anuntarea accidentului au fost mobilizate toate efectivele de interventie rapida, ambulanţa, SMURD-ul, unitatile de descarcerare, Politia, platformele de tractare-remorcare. Resuscitarea s-a facut pe o unitate specializata conform procedurilor. In urma acestui tragic accident, FRAS a decis ca ultimele doua probe speciale ale Raliului Iasului 2009, speciala Popesti (PS8) si speciala Voinesti (PS9) sa fie anulate. Acestea erau cele mai lungi probe din concurs, probe considerate de viteza.
Organizatorii, oficialii cursei si Federatia Romana de Automobilism Sportiv regreta cele intamplate si trasmit sincere condoleante familie indoliate“, a declarat Izabela Ghita.
Oficialii cursei vor avea in cursul serii de sambata o sedinta in urma careia se va decide intreruperea festivitatii de premiere. Oficialii cursei au demarat o ancheta pentru stabilirea cauzelor in care s-a produs accidentul.

INFRANGERE RUSINOASA CU CS OTOPENI


Formatia Poli Iasi a fost invinsa sambata, in deplasare, cu scorul de 4-1 (2-0) de echipa CS Otopeni, in etapa a 32-a a Ligii I.

Inaintea partidei, antrenorul Cristiano Bergodi a spus ca simte ca jucatorii sai se considera deja salvati de la retrogradare.
Temerile lui Bergodi au devenit realitate inca din primele minute ale meciului cu o echipa deja retrogradata si care merge cu autocarul in deplasari in ziua meciului...
Victoras Iacob a reluat cu capul in poarta o centrare de pe dreapta a lui Lazic in minutul 12 si pana sa se desmeticeasca iesenii, Diogo a trimis tot cu capul, dupa un corner, mingea lovind transversala si intrand in poarta, in minutul 28.
Bergodi a incercat sa schimbe ceva, Adrian Ilie luindu-i locul lui Straton, iar Sfarlea i-a luat locul lui Viveiros.
Fara prea mult folos, Vitinha reusind un eurogol in minutul 48, cu un sut senzational de la 30 de metri, mingea lovind bara si apoi intrand in plasa.
In minutul 61, Bratu a inscris golul de onoare al oaspetilor, insa Yontcha a refacut diferenta de trei goluri in minutul 69, dupa un un hent in careu facut de Onut.
Scor final 4-1 pentru CS Otopeni si pentru ieseni urmeaza un meci capital cu Gloria Buzau.

PILOT DECEDAT IN RALIUL IASULUI


Pilotul Lucian Garbacea a decedat sambata dupa-amiaza in Raliul Iasului dupa ce a intrat cu masina pe care o conducea, un Renault Clio R3, intr-un copac.
Accidentul s-a produs in timpul Probei Speciale de viteza, numarul 8, ce s-a desfasurat intre localitatile Popesti si Madarjac.
Pilotul a pierdut la un moment dat controlul volanului din cauza vitezei, iar autoturismul s-a lovit violent de un copac.
O ambulanta a venit repede la locul accidentului, si medicii au incercat manevre de resuscitare, insa pilotul nu a mai putut fi salvat.
Copilotul lui Lucian Garbacea, Tudor Marza, a fost dus la Spitalul de Urgente din Iasi, starea acestuia fiind stabila, el suferind niste rani usoare.

joi, 21 mai 2009

SORIN BOCA: „VREAU UN REZULTAT BUN CU CS OTOPENI“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi, in cadrul unei conferin]e de presa, ca isi doreste ca elevii lui Cristiano Bergodi sa continue seria rezultatelor bune si in partida de sambata, din deplasare, cu CS Otopeni.
„Partida de sambata, cu CS Otopeni, se inscrie in seria meciurilor foarte importante pentru atingerea obiectivului propus, salvarea de la retrogradare. E drept ca am facut un pas foarte mare prin victoria de etapa trecuta cu Gaz Metan, dar n ueste suficient pentru a ne considera deja salva]i. Tocmai de aceea vreau un rezultat bun cu CS Otopeni si sunt convins ca jucatorii nostri vor sti sa se motiveze pentru a ob]ine toate cele trei puncte in partida de sambata. Am in]eles ca ar fi ceva probleme la cei de la otopeni, dar asta nu este treaba noastra. Noi mergem acol osa facem un joc bun si un rezultat pe masura“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca are incredere ca arbitrul Paul Unimatean, desi acesta va debuta in Liga I: „Jocul va fi arbitrat de Paul Unimatean, un arbitru nou in Liga I. Am încredere ca acest arbitru tanar va dori sa demonstreze ca merita sa oficieze la Liga I“.
Sorin Boca a mai precizat ca Poli Iasi va pleca spre Ploiesti vineri, cu avionul, cu o cursa de linie: „Pentru a elimina pe cat psoibila oboseala, am decis ca jucatorii sa faca deplasarea vineri, la ora 13.00, cu o avionul, cu o cursa de linie pana la Bucuresti, urmand ca pana la Ploiesti sa mearga cu autocarul. Intoarcerea spre Iasi se va face imediat dupa meci, cu autocarul. Pentru suporteri, vom pune la dispozi]ie un autobuz, care va pleca in ziua meciului, din fa]a Salii Polivalente, la ora 10.00“.

CRISTIANO BERGODI: „DACA PIERDEM LA OTOPENI, IAU MASURI DURE!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, s-a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa nemultumit de faptul ca jucatorii sai se considera deja salvati de la retrogradare si a amenintat cu masuri dure in cazul unui esec la otopeni.
„Mi se pare ca jucatorii mei se considera deja salvati de la retrogradare si asta nu este bine. Le-am spus ca daca pierdem cu Otopeni, iau masuri dure! Ma supar pe ei daca nu vor da totul pe teren in partida de sambata. Am demonstrat in acest retur de campionat, cu cateva exceptii, ca putem juca bine indiferent de adversar. Vreau sa continuam seria rezultatelor bune si de aceea vreau sa batem pe CS Otopeni pentru a rezolva defitiniv problema salvarii de la retrogradare. Le-am spus ca iau in calcul varianta egalului doar in cazul in care au facut un joc foarte bun, dar nu s-a putut mai mult. Trebuie sa ramanem cu picioarele pamant in ciuda faptului ca CS Otopeni nu trece printr-o perioada foarte buna si am inteles ca au ceva probleme. Eu stiu ca CS Otopeni a facut multe meciuri bune in acest retur de campionat, mai ales pe teren propriu. Tocmai de aceea vreau determinare de la jucatorii mei“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca a fost folosit doar ca o „momeala“ in ceea ce priveste psotul de antrenor la Steaua: „In Romania se fac prea multe speculatii. E un balamuc aici! Nu sunt ipocrit sa spun ca nu mi-a facut placere sa aud ca o echipa asa mare cum este Steaua este interesata de mine. Dar nimeni nu m-a contactat sau cum s-a scris prin ziare ca deja maam inteles cu cei de la Steaua. Nu-mi place ca numele meu sa fie folosit doar ca momeala pentru a aduce alt antrenor la Steaua“.

miercuri, 20 mai 2009

CORNEL BUTA: „VREM SAPTE PUNCTE IN ULTIMELE TREI ETAPE”


Fundasul echipei Poli Iasi, Cornel Buta, a declarat miercuri ca obiectivul gruparii din dealul Copoului pentru ultimele trei etape este obtinerea a sapte puncte.
„Cele trei puncte luate in ultima etapa, cu Gaz Metan Medias, ne-au dat incredere si cred ca putem continua seria meciurilor fara infrangere si in urmatoarele etape. Urmeaza sa jucam in deplasare cu CS Otopeni si Rapid si pe teren propriu cu Gloria Buzau, iar noi vrem sapte puncte in ultimele trei etape. Trebuie sa terminam aceasta editie de campionat neinvinsi pentru a mai sterge din impresia mai putin buna lasata în decursul acestui sezon. Este stiut faptul ca ultima impresie conteaza si de aceea trebuie sa ne revansam fata de fani si sa terminam pe o pozitie cat mai sus in clasament“, a declarat Cornel Buta,
Buta a mai spus ca jucatorii ieseni trebuie sa ia toate cele trei puncte in partida de sambata, de la Ploiesti, cu CS Otopeni: „Pornim cu prima sansa in partida de la Ploiesti si tocmai de aceea nu trebuie sa dezamagim si sa luam toate cele trei puncte. Nu va fi un meci usor, pentru ca Otopeniul a incurcat multe echipe in acest retur de campionat, dar chiar si asa, noi trebuie sa castigam. Totul porneste cred eu de la mental. Acest meci se castiga cu inima si cu o daruire exemplara“.

CATALIN MOROSANU: „VREAU SA-L BAT PE «MIGHTY MO»!“


Luptatorul iesean de K1, Catalin Morosanu, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca isi doreste ca la Gala K1 Bosnia, de pe 3 iulie, sa lupte cu Siala-Mou „Mighty Mo“ Siligia.
„Sunt foarte suparat acum dupa ce am pierdut prosteste in fata lui Thomas Kohut, la K1 Cehia. Nu am fost inteligent si, desi am dominat tot meciul, am primit acea lovitura la ficat si nu am mai putut continua lupta. E greu sa suporti o asemenea infrangere. Vreau revansa in orice gala, oriunde vrea Kohut si promit ca mai mult de o repriza nu-mi rezista! Daca voi lupta din nou cu el si nu-l fac K.O., ma ascund sub masa cand ma vede presa! Pentru mine urmeaza acum gala K1 Bosnia si acolo as vrea sa-l bat pe «Mighty Mo»! Stiu ca e un luptator foarte bun, dar eu as vrea sa lupt cu el“, a declarat Catalin Morosanu.
Antrenorul lui Catalin, Mihai Constantin, de la CS Cotnari Scorpions Iasi, a spus ca pentru a lupta impotriva elevelui sau, „Mighty Mo“ ar trebui sa aiba o bursa de aproximativ 50.000 de euro: „E destul de dificil ca «Mighty Mo» sa lupte impotriva lui Catalin. Pentru asta, organizatorii galei din Bosnia ar trebui sa-i ofere o bursa de aproximativ 50.000 de euro. Eu cred ca in proportie de 60%, Catalin va lupta cu «Mighty Mo». Daca nu, oricum va avea un adversar extrem de puternic. Acesta ar putea fi bosniacul Dzevad «BH Machine» Poturak.“.
Constantin a mai precizat ca infrangerea lui Catalin Morosanu in fata lui Thoams Kohut i se datoreaza: „Catalin a pierdut din cauza mea! Noi stiam ca el va lupta la Praga cu Antonin Dusek, un luptator care se bazeaza mai mult pe box. Tocmai de aceea, cu trei saptamani inainte de meci, am fost in Germania si ne-am pregatit alaturi Ruslan Ceagaev, cel care urmeaza sa boxeze cu Nikolai Valuev pentru titlul mondial. Cu o zi inainte de gala, am fost anuntati ca s-a schimbat adversarul lui Catalin si acesta este Thomas Kohut. Ar fi trebuit sa nu acceptam deoareece acesta este un luptator de tiebox si pune accentul pe loviturile de picior. Oricum, toata lumea a vazut ca Morosanu l-a dominat pe bosniac si a pierdut in ultimele secunde“.

luni, 18 mai 2009

PETAR JOVANOVIC: „SUNTEM CA SI SALVATI DE LA RETROGRADARE!“


Mijlocasul echipei Poli Iasi, Petar Jovanovic, care sambata a marcat primul gol pentru alb-albastri in partida cu Gaz Metan Medias, a declarat luni ca in proportie de 90% gruparea din dealul Copoului este salvata de la retrogradare.
„Partida de sambata, cu Gaz Metan Medias, a fost cred ca cea mai importanta din aceasta editie de campionat pentru Poli Iasi. A fost un meci de care pe care, presiunea fiind fantastica pentru ambele echipe. Ma bucur ca am reusit sa inscriu primul gol pentru Poli Iasi si sa obtinem aceasta victorie, care in proportie de 90% ne psatreaza in Liga I. Suntem ca si salvati de la retrogradare, dar pentru a fi siguri trebuie sa mai luam macar patru puncte in ultimele trei etape, cand jucam in deplasare cu CS Otopeni si Rapid si acasa cu Gloria Buzau. Daca luam macar un punct la Otopeni si batem acasa pe Gloria Buzau, nu avem cum sa nu ne salvam“, a declarat Petar Jovanovic.
Autorul celuilalt gol inscris de Poli Iasi in partida cu Gaz Metan Medias, Sebastian Sfarlea, a spus ca gruparea din dealul Copoului poate termina mai sus de locul 14 aceasta editie de campionat: „Ma bcuur ca am reusit sa inscriu si sa pun umarul la obtinerea victoriei in partida de sambata. Aveam mare nevoie de cele trei puncte. Acum trebuie sa ramanem concentrati si sa obtinem cat mai multe puncte in acest final de campionat, pentru ca putem urca mai sus de locul 14. Urmeaza doua meciuri cu echipe deja retrogradate si pe care trebuie sa le tratam cu mare atentie, pentru a putea lua toate cele sase puncte“.

duminică, 17 mai 2009

CRISTIAN BRATU: „DUMNEZEU A FOST IN ALB-ALBASTRU LA MECIUL CU GAZ METAN!“


Jucatorul echipei Poli Iasi, Cristian Bratu, a declarat duminica faptul ca gruparea din dealul Copoului a castigat cu noroc meciul cu Gaz Metan Medias.
„Dupa ce am revazut partida cu Gaz Metan, am puterea sa spun ca Dumnezeu a fost in alb-albastru! Au avut foarte multe ocazii de a marca, dar pana la urma noi am castigat. Sincer mi-ar parea rau sa retrogradeze cei de la Medias, pentru ca joaca intr-adevar fotbal, indiferent de adversar. In schimb, ma bucur ca noi am castigat si avem acum cinci puncte in fata lor“, a declarat Cristian Bratu.
Bratu a mai spus ca i s-ar parea normal ca formatia FC Arges sa fie retrogradata: „Eu sunt pitestean, dar cu parere de rau trebuie sa spun ca legile si regulamentele trebuie respectate. FC Arges ar trebui retrogradata. Oricum, eu cred ca asa se va intampla pana la urma si cei de la FC Arges sunt constienti de asta. Chiar am stat de vorba cu cativa jucatori de acolo si ei mi-au spus ca sunt convinsi ca vor retrograda. Nici nu mai au chef sa joace, drept dovada fiind ultimele rezultate. Nu si-au mai luat banii de vreo patru luni, patronul a avut probleme mari. E foarte greu pentru ei“.
Cristian Bratu a mai precizat ca isi doreste cel putin patru puncte in ultimele trei etape: „Noi suntem salvati de la retrogrdare doar in proportie de 60% si tocmai de aceea avem nevoie de cel putin patru puncte in ultimele trei etape. Trebuie sa ramanem concentrati si sa jucam la victorie etapa viitoare, in deplasare, cu CS Otopeni si pe urma acasa cu Gloria Buzau. Intalnim doua echipe deja retrogradate si cred ca suntem favoriti si trebuie sa castigam“.

sâmbătă, 16 mai 2009

O VICTORIE CAT UN CAMPIONAT


Formatia Poli Iasi a castigat cu scorul de 2-0 (1-0) partida disputata sambata, pe teren propriu, in compania echipei Gaz Metan Medias, intr-un meci contand pentru etapa a 31-a a Ligii I.

Considerat derby-ul salvarii de la retrogradare, meciul dintre Poli Iasi si Gaz Metan Medias a fost unul spectaculos, cu mult peste media campionatului.
Constienti ca o victorie ii scapa in mare masura de retrogradare, iesenii au inceput in forta si Jovanovic a reluat cu capul din 6 metri pe langa poarta in minutul 5. Dupa un sfert de ora de joc, a venit si replica oaseptilor, Boaru trimitand putin peste poarta din pozitie ideala.
In minutul 23, Jovanovic inscrie din interiorul careului, dupa o centrare a lui Viveiros si isi trece in cont prima reusita in tricoul alb-albastru.
Repriza a doua a fost dominata in mare de oaspeti, care au ratat cateva ocazii mari de a marca prin Erik (67’), Kubala (72’).
La unul dintre putinele contraatacurie reusite de ieseni, Cristea a centrat bine de pe dreapata si Sfarlea (foto) a inscris din cinci metri.
Pe final, nervii oaspetilor au cedat si Lazar a fost eliminat pentru lovirea unui adversar.
Scor final 2-0 si iesenii sunt ca si salvati de la retrogradare.

vineri, 15 mai 2009

SORIN BOCA: „VREM SA PUTEM INCHIDE PORTILE LA MECIUL CU GAZ METAN“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca isi doreste ca la ora meciului cu Gaz Metan Medias stadionul sa fie plin si sa poata inchide portile.
„Vrem sa jucam cu stadionul inchis. Asa vom proceda cand la ora meciului stadionul va fi plin. Astfel, pentru tribuna A si B vom da gratuit niste tichete pentru sectoarele unde nu sunt locurile abonatilor, iar la peluze intrarea va fi libera. Tichetele vor fi distribuite la casele de bilete, în dimineata jocului“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca spera intr-o victorie a elevilor lui Cristiano Bergodi: „Partida cu Gaz Metan Medias se inscrie in seria meciurilor pe care trebuie sa le castigam neaparat! Mai sunt patru etape de jucat si eu cred ca elevii lui Cristiano Bergodi sunt pe un trend ascendent dupa victoria de acasa cu FC Arges si egalul de la Targu Jiu. Sper sa continuam pe aceeasi linie si sa luam toate cele trei puncte maine (n.r. – sambata). Pentru cei de la Medias ar putea fi ultima sansa de a se salva si de aceea cred ca vor fi foarte motivati. Chiar si asa, sper ca jucatorii nostri vor face un meci la nivelul reprizei secunde din partida cu FC Arges si se vor impune“.
Referitor la declaratiile facute de Ioan Horoba, Sorin Boca a spus ca nu i se pare corect ca acesta sa puna presiune pe arbitri: „Am vazut ce a spus domnul Horoba despre brigada de arbitri de maine si in mod normal nu as cometa, dar mi se pare cat de aceasta data s-a mers prea departe. Nu mi se pare corect sa se puna presiune pe arbitri inainte de meci. Sunt convins ca domnul Igna este destul de abil si nu permite sa se faca asemenea presiuni. Tot ce ne dorim noi este sa avem parte de un arbitraj corect, care sa nu influenteze rezultatul final. E normal sa apara greseli intr-un meci, dar vreau ca rezultatul final sa fie decis doar de jocul celor doua echipe, pe teren“.

CRISTIANO BERGODI: „MECIUL CU GAZ METAN NU ESTE DECISIV, DIN PUNCT DE VEDERE MATEMATIC!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca partida de sambata, de pe teren propriu, cu Gaz Metan Medias nu este decisiva pentru salvarea de la retrogradare, cel putin din punct de vedere matematic.
„Partida cu Gaz Metan este foarte importanta pentru ambele echipe, insa nu este un meci decisiv, cel putin matematic! Mai raman inca trei meciuri de disputat, in care sunt puse in joc noua puncte si orice se poate intampla. Normal ca ne gandim numai la victorie, asa cum o fac si cei de la Medias, pentru ca un egal nu cred ca ii avantajeaza. Mediasul a jucat un fotbal bun in acest retur de campionat, deschis si probabil ca vom asista la un meci spectaculos maine (n.r. – sambata). Noi trebuie sa fim inteligenti si sa nu ne incarcam prea mult emotional“, a declarat Crsitiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca regreta ca gruparea ieseana nu s-a salvat mai de mult de la retrogrdare: „Regret ca nu ne-am salvat mai devreme de la retrogradare. Daca nu ar fi fost acea serie de trei insuccese la rand, poate alta era situatia acum. Noi ne-am gandit initial ca trebuie sa depasim Farul Constanta `n clasament, dar iata ca formatia Gaz Metan a trecut peste constanteni. ~n aceste conditii, meciul de sambata pare cel mai important de cand am venit eu la aceasta echipa. Oricum, eu am `ncredere `n baieti ca vom lua toate cele trei puncte. Sper ca stadionul sa fie plin la ora meciului si fanii sa ne sustina asa cum au facut-o `n ultimele jocuri“.

duminică, 10 mai 2009

SORIN BOCA: „VREM CEL PUTIN SAPTE PUNCTE IN URMATOARELE TREI MECIURI“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat duminica faptul ca spera ca gruparea din dealul Copoului sa se salveze de la retrogradare inainte de ultima etapa.
„Pentru noi urmeaza trei meciuri extrem de importante, din care ne dorim sa luam cel putin sapte puncte. Jucam pe teren propriu cu Gaz Metan si Gloria Buzau si in deplasare cu CS Otopeni. Vrem sa ne atingem obiectivul propus, salvarea de la retrogradare, inainte de ultima etapa, pe care o vom juca in «Giulesti», cu Rapid“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean mai spus ca Poli ar fi meritat sa ia toate cele trei puncte din partida de sambata, de la Targu Jiu, cu Pandurii: „Regret ca nu am batut la Targu Jiu. Mai degraba am pierdut doua puncte, decat am castigat unul. Spun asta tinand cont de faptul ca am deschis scorul inca din secunda 11, gazdele au facut un joc modest fata de celelalte meciuri jucate pe teren propriu si am avut si superioritate numerica mai bine de un sfert de ora. Pentru noi ar fi fost trei puncte extrem de importante pentru salvarea de la retrogradare. Totusi, trebuie sa apreciez si jocul prestat de elevii lui Crsitiano Bergodi, care au aratat altceva decat au facut-o in ultimele deplasari. ~n plus, pot spune ca aceasta saptamana a fost a lui Cristea, care a reusit sa inscrie trei goluri, doua cu FC Arges si unul acum, cu Pandurii“.
Sorin Boca a mai spus ca nu intelege de ce fanii sunt suparati ca echipa joaca in echipamentul rosu in deplasare: „Am vazut si la meciul cu FC Arges ca fanii nostri sunt nemultumiti ca jucam in echipamentul de culoare rosie in meciurile din deplasare. Vreau sa le spun ca este vorba si de o superstitie a jucatorilor. ~n cantonamentul din Antalya, la toate meciurile castigate cu 2-0, echipa a jucat in echipamentul rosu si atunci ei si-au manifestat dorinta de a juca in acel echipament la meciurile din deplasare. ~n plus, acum, la Targu Jiu, gazdele au evoluat in echipament alb-albastru, care este la fel ca al nostru, si noi nu aveam alt echipament in care sa jucam decat acesta rosu. Sa nu mai spun ca victoria de la Constanta a fost obtinuta tot in echipamentul rosu...“
~n ceeea ce priveste retrogradarea echiepi FC Arges, Boca a precizat ca nu i s-ar parea normal ca pitestenii sa fie retrogradati acum: „Am mai spus si repet, noi nu ne dorim retrogradarea Argesului ci vrem ca ramanerea noastra in prima liga sa se datoreze doar rezultatelor obtinute de noi pe teren. ~n plus, nu cred ca ar fi corect fata de celelalte echipe ca trei sau patru formatii sa castige cu scorul de 3-0, la masa verde, partidele cu FC Arges, iar altele sa joace pentru punctele puse in joc in partidele cu pitestenii. Ar trebui urmat modelul din Italia, daca este cazul, si FC Arges sa fie retrogradata la finalul campionatului. Dar asta n ueste problema noastra. Noi avem alte griji, decat ce se va intampla cu FC Arges“.

sâmbătă, 9 mai 2009

POLI IASI A LUAT DOAR UN PUNCT LA TARGU JIU


Formatia Poli Iasi a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0) partida disputata sambata, in deplasare, in compania echipei Pandurii Tg. Jiu, intr-un meci contand pentru etapa a 30-a a Ligii I.

Iesenii au inceput cum nu se poate mai bine meciul de la Tg. Jiu, Andrei Cristea (foto) deschizand scorul inca din secunda 11, dupa o gafa a defensivei gazda.
A urmat o repriza cenusie, cu gazdele neputincioase si cu iesenii multumiti cu rezultatul de pe tabela.
Debutul partii secunde a jocului a ridicat fanii gazdelor in picioare, dupa ce un parapantist a incercat sa aterizeze pe stadionul din Tg. Jiu.
In minutul 52, gazdele au restabilit egalitatea prin Stanga, care a reluat cu capul in poarta, dupa un corner, la care apararea lui Bergodi a fost visatoare.
Cu un om in plus in ultimul sfert de ora de joc, iesenii au incercat sa ia toate cele trei puncte, insa lipsa de clar viziune la constructie a pastrat remiza.
Iesenii isi ating obiectivul propus – sa pelce neinvinsi, dar raman cu gust amar, daca tinem cont ca au intalnit o formatie debusolata si au avut si un om in plus pe final de joc.
Oricum, derby-ul retrogradarii se va juca sambata viitoare in Copou, cand Poli Iasi intalneste pe Gaz Metan Medias.

vineri, 8 mai 2009

CRISTIANO BERGODI: „MERGEM SA NE VINDEM SCUMP PIELEA LA TARGU JIU“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat vineri, inaintea plecarii spre Targu Jiu, ca isi doreste toate cele trei puncte in partida de sambata, din deplasare, cu Pandurii.
„Baietii s-au odihnit dupa meciul de miercuri cu FC Arges si chiar daca jucam la numai trei zile de la acel joc, eu cred ca jucatorii mei sunt pregatiti si au un moral bun. Avem doar un punct in fata celor de la Gaz Metan si tocmai de aceea trebuie sa castigam la Targu Jiu. {tiu ca ne asteapta un meci greu, dar noi mergem sa ne vindem scump pielea la Targu Jiu. Nu mergem in excursie“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca nu il intereseaza de ce au menajat mai multi jucatori cei de la Pandurii in partida de la Vaslui: „Nu ma intereseaza ce face Sorin la echipa lui si de ce au lipsit mai multi titulari in partida de la Vaslui. Pe mine ma intereseaza doar ce fac eu la Iasi. {tiu doar ca toate echipele care au fost pregatite de Sorin Cartu au avut un joc defensiv foarte bun, care au evoluat foarte bine mai ales pe teren propriu. Chiar si asa, noi mergem doar cu gandul la victorie. Sper ca si ei sa scape de retrogradare, dar aceasta certitudine sa o aiba dupa meciul cu noi, cand joaca la Bistrita“.
Formatia Poli Iasi a plecat vineri dupa-amiaza, cu o cursa charter, spre Craiova, restul drumului spre Targu Jiu fiind facut cu autocarul.

joi, 7 mai 2009

VIVEIROS SI BERSNJAK VOR LIPSI CU PANDURII


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca, pentru partida de sambata, din deplasare, cu Pandurii Tg. Jiu, antrenorul Cristiano Bergodi nu va putea conta pe trei jucatori.
„Platim destul de scump victoria cu FC Arges, daca tinem cont ca pentru partida de sambata, de la Targu Jiu, antrenorul Crsitiano Bergodi nu-i va putea conta pe mijlocasii Nuno Viveiros (foto) si Dominik Bersnjak, ambii suspendati din cauza cumulului de cartonase galbene. In plus, atacantul Clement Palimaru este `n continuare accidentat, iar Adrian Ilie este incert. Singura veste buna este ca a revenit Ionut Balba, care s-a pregatit normal astazi (n.r. – joi), iar din lotul pentru partida de sambata va putea face parte si fundasul Cristian Munteanu, care etapa trecuta a stat fiind suspendat“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul clubului iesean a mai spus ca pentru partida de sambata, gruparea din dealul Copoului va face deplasarea cu un charter: „Dat fiind ca distanta este foarte mare, iar jucatorii vin dupa o serie de meciuri jucate o data la trei zile, pentru a elimina din oboseala drmului, am decis ca echipa sa faca deplasarea cu un charter pana la Craiova, maine seara, drumul pana la Targu Jiu urmand să fie facut apoi cu autocarul. Intoarcerea la Iasi este prevazuta imediat dupa meci, tot cu charterul“.

miercuri, 6 mai 2009

VICTORIE DE MORAL PENTRU POLI IASI


Formatia Poli Iasi s-a impus cu scorul de 4-0 (0-0), miercuri, pe teren propriu, in fata echipei FC Arges, intr-un meci contend pentru etapa a 29-a a Ligii I.
Inceputul de meci a fost unul modest, care le-a apartinut oaspetilor, insa gazdele au echilibrat jocul odata cu trecerea timpului.
Ultimele 10 minute ale primei reprise au fost la discretia iesenilor, care si-au creat doua ocazii mari de a marca, prin Bratu si Montiel.
Partea a doua a jocului a fost total diferita de prima. Dupa pauza, golul reusit de Cristea in minutul 62 i-a descatusat pe ieseni, care au continuat asaltul la poarta lui Coca.
Dupa alte 10 minute, Miclea a inscris din pasa lui Cristea si jocul era déjà decis.
Pe fondul caderii oaspetilor, iesenii au mai punctat de doua ori pana la final, prin Bersnjak si din nou Cristea si au mai ratat doua mari ocazii prin Diarrassouba si Sfarlea.
Trei puncte mari obtinute de ieseni, care se gandesc deja la partida cu Pandurii Tg. Jiu, de unde s-ar putea intoarce cu cel putin un punct.

marți, 5 mai 2009

SORIN BOCA: „AVEM DOAR VARIANTA VICTORIEI!“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca singura varianta pentru echipa antrenata de Cristiano Bergodi in partida de miercuri, de pe teren propriu, cu FC Arges, este victoria.
„Din pacate, am ajuns in situatia in care nu ne mai permitem pasi gresiti pe teren propriu. In meciul de maine (n.r. – miercuri), avem doar varianta victoriei! Sper ca jucatorii constientizeaza situatia in care ne aflam si sper ca vor demonstra pe teren ca meritam sa evoluam si anul viitor in Liga I. In acest retur de campionat, am reusit cateva rezultate bune si cred ca acest fapt a dus la o automultumire din partea jucatorilor. Oricum, infrangerile din ultima perioada se datoreaza in mare masura evolutiilor mai slabe avute in prima parte a jocurilor. Sper ca acum, jucatorii au inteles ca este momentul in care trebuie sa dea dovada de multa daruire si de contrare 100%, pentru a putea lua toate cele trei puncte“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca a luat decizia ca la toate meciurile ramase de disputat pe teren propriu, pana la finalul campionatului, sa lase intrarea libera la peluze: „Avem mare nevoie de fanii nostri in acest final de campionat si tocmai de aceea am luat decizia de a lasa intrarea libera la peluze la ultimele meciuri pe care disputam pe teren propriu. Sper ca suporterii nostri vor veni in numar cat mai mare la meci si ne vor sustine pentru a ne putea atinge obiecitvul propus, salvarea de la retrogradare“.
Intrebat daca gruparea din dealul Copoului este in criza si de cate puncte are nevoie formatia antrenata de Crstiano Bergodi pentru a se salva de la retrogradare, Boca a raspuns pe un ton rastit: „Ce criza? Financiara? Ce fel de criza? Suntem intr-o situatie delicata! Nu ne intereseaza sa facem acum calcule sau ce fac alte echipe. Vrem trei puncte cu FC Arges si atat!“

CRISTIANO BERGODI: „AVEM MARE NEVOIE DE TOATE CELE TREI PUNCTE IN PARTIDA CU FC ARGES“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca formatia sa are neaparata nevoie de o victorie in partida cu FC Arges, pentru a putea spera in continuare la salvarea de la retrogrdare.
„Am ajuns intr-o ipostaza delicata si numai noi putem scoate echipa din aceasta situatie. Pana la meciul cu Dinamo, cred ca am avut un parcurs bun, dar acea victorie a indus o stare de automultumire in randul jucatorilor si acest fapt a dus la cele trei infrangeri consecutive. Avem mare nevoie de cele trei puncte din partida cu FC Arges, daca vrem sa mai speram la salvarea de la retrogradare. Nu vreau sa fac dinainte calcule, ne gandim doar la meciul de maine (n.r. – miercuri), in care suntem condamnati sa castigam. Le-am spus si jucatorilor, nu vreau sa facem spectacol, vreau doar cele trei puncte. Putem sa jucam foarte prost, numai sa luam cele trei puncte. Eu am incredere in continuare in baieti ca vor evolua cu multa determinare si vor lua toate cele trei puncte puse in joc. Chiar daca suntem pe loc retrogradabil, nu sunt resemnat. Ar fi si culmea. Mai sunt sase etape pana la finalul campionatului si eu sunt convins ca ne vom atinge obiectivul propus, salvarea de la retrogradare“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca acesta este cel mai dificil moment din cariera sa de antrenor in Romania: „Suntem la retrogradare, dar acest lucru nu ma sperie. Este, intr-adevar, cel mai delicat moment din cariera mea de antrenor in Romania, dar sunt convins ca voi reusi sa salvez echipa de la retrogradare. Am mai fost intr-o asemenea situatie in Italia si atunci am reusit. Nu vad de ce nu as putea sa o fac din nou“.

luni, 4 mai 2009

PATRU INDISPONIBILI LA POLI IASI PENTRU PARTIDA CU FC ARGES


Medicul echipei Poli Iasi, Marius Pralea, a declarat luni ca pentru partida de miercuri, de pe teren propriu, cu FC Arges, antrenorul Cristiano Bergodi nu va putea conta pe patru jucatori.
„Pentru partida de miercuri, antrenorul Crsitiano Bergodi nu va putea conta pe Clement Palimaru, Ionut Balba (foto) si Adrian Ilie, toti trei accidentati. Clement Palimaru are o accidentare mai veche la inghinali, in timp ce Ionut Balba acuza o accidentare la muschii aductori, iar Adrian Ilie s-a accidentat la glezna. In schimb, Romulus Miclea s-a pregatit alaturi de ceilalti jucatori si poate evolua in partida cu FC Arges“, a declarat Marius Pralea.
Pentru partida cu FC Arges, Bergodi nu va putea conta nici pe Cristian Munteanu, care a luat al noualea cartonas galben in partida cu FC Brasov si este suspendat, insa va reveni Cristian Bratu, care a fost suspendat etapa trecuta.

sâmbătă, 2 mai 2009

POLI IASI A PIERDUT SI LA BRASOV


Formatia Poli Iasi a fost invinsa cu scorul de 2-0 (2-0), sambata, in deplasare, de echipa FC Brasov, intr-un meci contand pentru etapa a 28-a a Ligii I.
Partida a semanat izbitor de mult cu ultimul insucces al iesenilor, 0-2, cu Unirea Urziceni.
La fel ca etapaa trecuta, soarta meciului s-a decis in primele minute de joc, dubla lui Surdu (13’, 18’) facand ca toate cele trei puncte sa ramana sub Tampa.
Motivati si de faptul ca acum ar putea face mai usor pasul spre nationala, jucatorii gazda au dominat jocul si continua sa spere la un loc de cupa euroepana, in timp ce pentru ieseni se anunta vremuri extrem de grele, in conditiile in care Gaz Metan a invins pe Rapid si a trecut deasupra liniei salvarii de la retrogradare.