IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

vineri, 31 iulie 2009

PETRE GRIGORAS: “RAPID ESTE COSMARUL MEU!”


Antrenorul Petre Grigoras a declarat, vineri seara, ca Rapidul este "cosmarul sau" de cate ori vine pe stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, dupa ce echipa Poli Iasi a pierdut, cu scorul de 1-4, meciul cu giulestenii, din prima etapa a Ligii I.
"Este un început destul de dezastruos pentru noi. Dupa o prima repriza destul de echilibrata, în a doua s-a jucat altceva si Rapidul s-a distrat cu noi. Rapidul este cosmarul meu de cate ori vin aici. Cand am scapat cu trei goluri m-am bucurat, dar asta este fotbalul. E doar un meci, sper ca în scurt timp sa remediem ceva, azi am suferit o umilinta si trebuie sa fie prima si ultima. Îmi asum si responsabilitatea pentru rezultat, poate chiar mai mult decat jucatorii. Oricum, jucand asa, Poli Iasi va avea probleme extraordinar de mari, dar sa speram ca a fost doar un accident. Rapid are un lot valoros, chiar daca are unele probleme la nivelul conducerii. Mi-as dori si eu o echipa ca Rapid", a declarat Grigoras.
Întrebat ce parere are despre decizia TAS în cazul Mutu, Grigoras a raspuns: "Daca am ajuns eu sa-l plang pe Mutu....cand am luat bataie cu 4-1. Sper sa-si rezolve problemele, dar noi avem problemele noastre".
Echipa Rapid Bucuresti a debutat cu o victorie în sezonul competitional 2009/2010 al Ligii I, dupa ce a învins, cu scorul de 4-1 (1-0), formatia Poli Iasi, vineri, într-un meci disputat pe stadionul Giulesti - Valentin Stanescu.

DEBUT CU STANGUL PENTRU GRIGORAS


Formatia Poli Iasi a fost invinsa cu scorul de 4-1 (1-0), vineri seara, in deplasare, de Rapid Bucuresti, in primul meci din noua editie de campionat.

Dupa ce in ultima etapa a editiei trecute de campionat, Poli Iasi a smuls o remiza in Giulesti, lasandu-i pe rapidisti in afara locurilor de cupa europeana, elevii lui Hizo s-au razbunat vineri seara, cand s-au impus cu scorul de 3-1.
Desi gazdele au jucat cu o defensive peticita, rapidistii au fost la carma meciului inca din primele minute, insa prima ocazie de a marca le-a apartinut oaspetilor, Costache reluind putin pe langa poarta in minutul 5.
Replica gazdelor a venit in minutul 18, cand Herea a nimerit transversala, din lovitura libera.
Cinci minute mai tarziu, Spadacio nu a mai gresit tinta si tabela arata 1-0 pentru gazde.
In minutul 36, gazdele isi puteau dubla avantajul, insa Cesinha a reluat pe langa poarta, din pozitie foarte buna.
Iesenii puteau intra la vestiare la egalitate, insa Cristi Constantin a nimerit transversala in minutul 40.
Soarta meciului a fost decisa practic la inceputul reprizei secunde, cand Joao Pinto (48’) si Herea (51’) au inscris pentru un scor de forfait.
In minutul 69, iesenii au reusit si ei sa introduca balonul in poarta, prin Cristi Constantin, insa golul a fost anulat pe motiv de off-side.
Pana la urma, iesenii au reusit golul de onoare in minutul 84, prin Bujor, tanarul atacant adus in aceasta vara de la CFR II Cluj. Mai mult, Bujor a fost aproape de golul doi in minutul 89, insa acesta nu a ajuns la mingea centrata bine de Miclea.
In prelungiri, Cesinha a punctat pentru un 4-1 usturator, insa
iesenii pot ramane cu multumirea ca au castigat doi jucatori foarte buni, Cristi Constantin si tanarul Bujor.

miercuri, 29 iulie 2009

GEORGE BARLADEANU A SEMNAT CU POLI IASI


Presedintele clubului Politehnica Iasi, Sorin Boca, a declarat, miercuri, ca atacantul George Barladeanu a semnat un angajament valabil pe cinci ani cu gruparea din Copou.
"George Barladeanu este primul jucator legitimat de Poli Iasi. Fotbalistul a semnat cu Poli un angajament pe cinci sezoane, iar noi vom plati clubului Dunarea Galati suma de 80.000 de euro pentru 60 la suta din drepturile federative ale jucatorului. Barladeanu este un fotbalist tanar, foarte talentat, pe care antrenorul Petre Grigoras îl apreciaza foarte mult si sunt convins ca va face o figura frumoasa în campionat în tricoul Politehnicii", a declarat Sorin Boca.
In varsta de 21 de ani, George Barladeanu evolueaza pe posturile de mijlocas sau atacant dreapta în sistemul 4-3-3 si a început fotbalul la Dunarea Galati. Fotbalistul are în palmares un titlu de campion cu Unirea Urziceni, în returul sezonului trecut el evoluand sub forma de împrumut la gruparea ialomiteana.

marți, 28 iulie 2009

DOI VICEPRESEDINTI NOI LA POLI IASI


Presedintele de onoare al clubului Poli Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat marti ca Pavel Hodea si Cristian Starica sunt noii vicepresedinti ai gruparii din dealul Copoului.
“Incepand de astazi (n.r. – marti), Pavel Hodea (foto) si Cristian Starica au fost cooptati în conducerea executivea a Politehnicii Iasi, in functia de vicepresedinti. Pavel Hodea se va ocupa de problemele sportive ale echipei, în timp ce Cristian Starica va avea în atributii latura administrativa. Vreau sa reorganizeam complet centrul de copii si juniori. Sunt cinci ani de zile de cand clubul din Copou nu mai reuseste sa aduca jucatori la echipa mare, in schimb sunt consumatori fruntasi de bani. Unul dintre cei doi vicepresedinti va avea in sarcina centrul de copii si juniori, unde se doreste a se investi in continuare”, a declarat Gheorghe Nichita.
Primarul Iasului a mai spus ca fostul vicepresedinte al Politehnicii Iasi, Vasile Simionas, “va deveni consilier sportive la gruparea din dealul Copoului”.
Pavel Hodea a fost patron al formatiei iesene in perioada 1993-1995 si a ocupat functia de presedinte al clubului in perioada 2001-2003.
Cristian Starica a fost arbitru asistent in prima liga si observator la ligile a doua si a treia.

vineri, 24 iulie 2009

PETRE GRIGORAS: „DACA MAI VIN DOI JUCATORI, PUTEM TRAGE LA PRIMELE 10 LOCURI“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat vineri, pe Aeroportul din Iasi, la intoarcerea din stagiul de pregatire din Austria, ca in cazul in care mai vin doi jucatori, poate lupta pentru clasarea in primele 10 echipe, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Dupa acest stagiu de pregatire din Austria, pot spune ca sunt multumit doar de rezultatele obtinute in fata unor echipe destul de bune. Mai avem mult de lcuru, dat fiind ca au venit multi jucatori noi. Nu sunt jucatori cu nume, dar cred ca ne pot ajuta in noua editie de campionat. Pana la inceperea campionatului, as vrea sa mai aducem un fundas central, un mijlocas ofensiv si un atacant. Totusi, cred ca daca mai vin macar doi jucatori, putem trage la primele 10 locuri. Nu sunt Mourinho sa spun ca dupa primele cinci etape Iasul va fi lider! Nu uitati ca am imprimat un alt stil de joc, o alta asezare in teren si avem nevoie de ceva timp pentru a juca asa cum vreau eu“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca s-ar putea ca unul sau doi dintre jucatorii aflati in probe la gruparea din dealul Copoului sa nu fie pastrati in lot: „In acest stagiu de pregatire au venit opt jucatori noi: Cristian Constantin (Unirea Urziceni), Florin Sandu si Adrian Poparadu (ambii, FC Timişoara), George Barladeanu (Dunarea Galati), Vlad Bujor (CFR II Cluj), Bogdan Staut (Liberty Salonta), Ionut Costache si Alin Cotan (ambii, Petrolul Ploiesti). Dintre acestia, s-ar putea sa renuntam la unul sau doi. Totul depinde de modul in care ne vom intelege cu echipele de care apartin. Eu vreau ca toti cei care vor juca la noi sa aiba contracte cu Poli Iasi, nu sa vina sub forma de imprumut. Daca altfel nu se va putea, hai sa spunem ca as accepta unul-doi sa fie luati sub forma de imprumut, dar pentru cel putin un an“.
Formatia Poli Iasi a venit vineri din stagiul de pregatire din Austria, unde a jucat cinci meciuri amicale, in care a inregistrat urmatoarele rezultate: 1-0 cu DSV Leoben (Austria - liga a III-a), 3-1 cu Vasa Budapesta (Ungaria – liga I), 2-0 cu ETO Gyor (Ungaria – liga I), 2-0 cu Widzew Lodz (Polonia – liga I) si 0-0 cu GKS Belchatow (Polonia – liga I).
Jucatorii ieseni au primit liber pana duminica dupa-amiaza cand vor reveni la antrenamente in vederea primului meci din noua editia de campionat, in deplasare, cu Rapid Bucuresti.

joi, 23 iulie 2009

POLI IASI A REMIZAT CU GKS BELCHATOW


Formatia Poli Iasi a incheiat joi seria meciurilor amicale disputate in cadrul stagiului de pregatire de la Siegendorf, din Austria, cu o remiza, scor 0-0, in compania echipei poloneze GKS Belchatow.
De remarcat ca in minutul 84, Marius Ujek a ratat un penalty pentru polonezi.
Antrenorul Petre Grigoras a inceput partida cu urmatoarea formula de joc: Branet – Buta, Ad. Ilie, Cr. Munteanu, Costache – Barladeanu, Milea, Ignatov – Cr. Bratu, Bujor, Cr. Constantin.
In partea a doua a jocului, pentru ieseni au evoluat: Plesca – Straut, Straton, Cr. Munteanu, Pecnik – Bersnjak, Poparadu, Tincu – Cotan, Balba, Buhusi.
Pentru GKS Bechatow au evoluat: Kozik (‘46 Kisiel) – Szyndrowski (‘60 Fonfara), Magdoń, Cecot (‘46 Pietrasiak), Popek (‘46 Lacić) – Janus (‘60 Wróbel), Rachwał (‘46 Marciniak), Gol (‘60 Tosik), Poźniak (‘60 Gregorek), Małkowski (‘46 Adamiec) – Korzym (‘60 Ujek).
In cadrul stagiului de pregatire din Austria, Poli Iasi a inregistrat urmatoarele rezultate: 1-0 cu DSV Leoben (Austria - liga a III-a), 3-1 cu Vasa Budapesta (Ungaria – liga I), 2-0 cu ETO Gyor (Ungaria – liga I) si 2-0 cu Widzew Lodz (Polonia – liga I).
Formatia Poli Iasi va reveni vineri, la Iasi, cu o cursa de linie.

miercuri, 22 iulie 2009

PETRE GRIGORAS: „NU NE IMBATAM CU APA RECE!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat miercuri ca rezultatele bune din meciurile amicale nu-l pot linisti in vederea campionatului.
„Am obtinut numai victorii in meciurile amicale din Austria, dar astea nu se pun la socoteala in campionat. Nu ne imbatam cu apa rece! E drept ca aceste succese le dau jucatorilor incredere in fortele lor, mai ales ca au depus eforturi pentru a se adapta la un nou stil de joc, pe care l-am impus, la noua dinamica, la noua asezare in teren. Imbucurator este faptul ca baietii au o atitudine buna si ca marcam. Oricum, va mai trece ceva timp pana ce vom pune toate lucrurile la punct“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca din cauza programarii meciului cu Rapid Bucuresti vineri, 31 iulie, este nevoit sa le dea jucatorilor sai doar o zi libera dupa stagiul de pregatire din Austria: „Noi vom reveni in Iasi, din stagiul de pregatire din Austria, poimaine (n.r. – vineri). Initial, am vrut sa le dau jucatorilor liber pana luni, dar tinand cont ca meciul cu Rapid a fost programat vinerea viitoare (n.r. – 31 iulie), i-am chemat duminica seara. Este primul meci din noua editie de campionat si vreau sa-l pregatim foarte bine“.
Jucatorii ieseni au primit miercuri dupa-amiaza liber si vor merge la cumparaturi la Viena, urmand ca joi sa dispute ultimul meci amical din cadrul stagiului de pregatire din Austria, in compania echipei poloneze, GKS Belchatow.

marți, 21 iulie 2009

POLI IASI A INVINS SI PE WIDZEW LODZ


Formatia Poli Iasi a castigat marti seara cel de-al patrulea meci amical sustinut in cadrul stagiului de pregatire din Austria, scor 2-0 (1-0), cu echipa poloneza Widzew Lodz.
Pentru ieseni au marcat Cr. Munteanu (30’ - FOTO) si Buhusi (89’).
Antrenorul Petre Grigoras a inceput partida cu urmatoarea formula de joc: Branet – Buta, Straton, Cr. Munteanu, Costache – Barladeanu, Milea, Ignatov – Cr. Constantin, Bratu, Bujor.
In partea a doua a jocului, pentru Poli Iasi au mai jucat: Marc, Straut, Pecnik, Poparadu, Tincu, Buhusi, Cotan, Bersnjak si Balba.
Poli Iasi va disputa ultimul meci amical din cadrul cantonamentului de la Siegendorf, din Austria, joi, in compania formatiei poloneze GKS Belchatow.

SEBASTIAN CIOBANU VA LUPTA LA TOKYO


Promotorul Galei Lokal Kombat, Eduard Irimia, a declarat marti ca sportivul Sebastian Ciobanu va lupta la 11 august intr-o „piramida“ la Tokyo.
„Dupa ce Morosanu a avut rezultate in lumea buna a K1, am vrut sa demonstram ca CS Cotnari Scorpions Iasi poate produce si alte noi talente. Astfel, am avut incredere in Sebastian Ciobanu, iar acesta nu ne-a inselat asteptarile. Acum, el a primit dreptul de a lupta in «piramida» «World Grand Prix», de la Tokyo. Castigatorul acestei «piramide» va ajunge in marea finala de la Seul. In primul meci, Sebi va lupta impotriva ucraineanului Sergei Lascenko. La aceasta intrecere va participa si un alt roman, Daniel Ghi]a“, a declarat Eduard Irimia.
Sebastian Ciobanu s-a declarat incantat de sansa care i s-a oferit si este convins ca poate ajunge in marea finala de la Seul: „La Tokyo va fi o competi]ie extrem de puternica, unde participa sportivi din Fran]a, OIanda, SUA sau Ucraina. Eu am mai luptat intr-o «piramida» in Ungaria si am fost foarte aproape sa o castig. Sper sa reusesc acest lucru de aceasta data si sa merg in marea finala de la Seul“.

CATALIN MOROSANU SI-A LANSAT VINUL CARE II POARTA NUMELE


Luptatorul iesean de K1, Catalin Morosanu, care si-a lansat marti vinul „Catalin Morosan“, a declarat ca isi doreste sa aiba un succes mai mare decat Adrian Mutu.
„Este un moment foarte important pentru mine. Vinul facut de compania Cotnari, sponsorul meu, se cheama «Catalin Morosan», deoarece acesta este numele meu. «Morosanu» este numele sub care lupt in K1, pentru ca e mai usor de pronuntat. Sper sa am un succes mai mare decat are Adrian Mutu cu vinul sau. Glumesc. Vinul lui e facut pentru italieni, al meu este pentru toti romanii. De acum va trebui sa muncesc si mai mult, pentru a castiga toate meciurile in ring, pentru ca altfel lumea va spune: «Ce-i cu asta? Nu stie sa lupte si noi trebuie sa bem vinul lui?!» Vreau sa le lansez o provocare tuturor celor care vor bea vinul meu: «Cine bea cinci sticle de vin de-al meu si se ridica treaz de la masa, eu ii platesc vinul!»“, a declarat Catalin Morosanu.
Morosanu a mai spus ca le va trimite jucatorilor de la Steaua Bucuresti cinci baxuri de vin de-al sau, daca vor castiga in Ungaria, cu Ujpest: „Il respect foarte mult pe domnul Bergodi si de aceea le voi trimite jucatorilor sai cinci baxuri de vin, in cazul in care vor invinge la Budapesta pe Ujpest“.
La lansarea vinului „Catalin Morosan“, luptatorul K1 a fost „facut KO“ de iluzionistul Claudiu Andrei, care l-a lasat fara replica pe Morosanu cu numerele sale de scamatorie cu carti de joc.

luni, 20 iulie 2009

POLI IASI VA DISPUTA UN MECI AMICAL CU GKS BELCHATOW


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat luni ca a decis sa schimbe adversarul din ultimul meci amical disputat in cadrul stagiului de pregatire din Austria, preferand sa joace cu GKS Belchatow in locul Selectionatei U21 a Braziliei.
„Mi-am dorit ca in ultimele doua meciuri amicale din stagiul de pregatire din Austria sa intalnim adversari mai puternici si de aceea am decis sa jucam cu doua echipe din Polonia. Astfel, marti vom intalni pe Widzew Lodz, urmand ca joi sa jucam cu Belchatow. In aceste conditii, am renuntat la amicalul cu Selectionata U21 a Braziliei, pentru ca am considerat ca Belchatow este un adversar mai puternic“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca isi mai doreste inca un atacant si un mijlocas: „Ne trebuie obligatoriu un atacant si un mijlocas, dar mai ales un atacant vreau, pentru ca stam slab la acest capitol. Am încercat, dar fara succes, sa-l aducem pe Costin Curelea, de la Sportul Studentesc. Mai cautam, dar sunt greu de gasit, mai ales cand nu ai foarte multi bani“.
Petre Grigoras a mai precizat ca se confrunta si cu mai multe probleme de lot: „Miclea si Barladeanu sunt accidentati, iar Cotan, Costache si Straut sunt în urma cu pregatirea, dar încercam, în cele 10 zile ramase pana la debutul campionatului, sa echilibram situatia, astfel încat sa avem un randament bun în prima etapa“.

duminică, 19 iulie 2009

POLI IASI A INVINS-O SI PE ETO GYOR


Formatia Poli Iasi a castigat duminica meciul amical disputat la Gyor, in compania echipei gazda, ETO, cu scorul de 2-0 (1-0).
Acesta a fost cel de-al treilea meci jucat de ieseni in cadrul tsagiului de pregatire de la Siegendorf, din Austria, dupa succesele obtinute in fata echipelor DSV Leoben (scor 1-0) si Vasa Budapesta (scor 3-1).
In partida cu Gyor, pentru ieseni au marcat Cristian COnstantin (7’ - FOTO) si Cristian Munteanu (80’). Antrenorul Petre Grigoras a inpceut partida cu urmatorul „11“: Plesca - Buta, A. Ilie, Cr. Munteanu, Costache - Cr. Constantin, Bersnjak, Milea - Bratu, Balba, Bujor.
Dupa pauza au mai intrat: Marc, Straut, Straton, Pecnik, Sandu, Cotan, Tincu, Ignatov, Cigan, Poparadu si Bolcsfoldi. Urmatorul meci amical iesenii il vor disputa marti in compania formatiei poloneze Widzew Lodz.

sâmbătă, 18 iulie 2009

PETRE GRIGORAS: „PENTRU UNII JUCATORI A FOST PREA FRUMOS LA IASI!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat sambata ca, la intoarecerea din stagiul de pregatire din Austria, va renunta la cativa jucatori din actualul lot, deoarece nu fac fata cerin]elor Ligii I.
„Cred ca doar 13-14 jucatori sunt la nivelul primei divizii. Ceilalti se pare ca nu pot mai mult. Am sa analizez, la intoarcere acasa, situatia lor si voi renunta la ei. Sa vad ce contracte si pe ce durata au. Se pare ca pentru unii jucatori a fost prea bine la Iasi! Intr-adevar, Iasul este este un oras mare, fumos, dar nu pentru asta au fost adusi ei la echipa. Vreau ca atunci cand intra pe teren, jucatorii mei sa invinga. Important este sa inscriem, chiar daca mai si primim goluri, dar trebuie sa inscriem. O parte dintre jucatori au inteles mesajul meu. Nu sunt adeptul stilului italian, intai sa ma apar si poate dau un gol. Eu vreau agresivitate, un joc ofensiv, sa punem presiune pe adversar“, a declarat Petre Grigoras.
Referitor la ultimul meci disputat in cadrul stagiului de pregatire din Austria, cu Vasa Budapesta, Grigoras a spus ca echipa sa a aratat mult mai bine decat in celelate meciuri: „Jocul nostru a fost bunisor spre bun. Am avut cateva situatii bune de poarta, am si marcat, golul lor a fost dintr-o lovitura libera impecabil executata. Se observa o crestere in joc, dar imi mai trebuie jucatori de atac. Oricum, urmatoarele doua partide, cu Gyor si Widzew Lodz, ne vor arata exact cum stam, pentru ca vom intalni doi adversari destul de puternici“.
Poli Iasi va disputa urmatorul meci amical din cadrul stagiului de pregatire din Austria, duminica, de la ora 19.00, cu ETO Gyor.

ALIN COTAN, IN PROBE LA POLI IASI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat sambata ca jucatorul formatiei Petrolul Ploiesti, Alin Cotan, a venit in probe in cantonamentul iesenilor, de la Siegendorf, din Austria.
„In urma discutiilor purtate cu oficialii clubului Petrolul Ploiesti, acestia au fost de acord sa-l lase in probe pe mijlocasul Alin Cotan. Acesta a ajuns aseara (n.r. – vineri seara) in cantonamentul nostru de la Siegendorf, din Austria. Cotan urmeaza sa fie testat in cele trei jocuri pe care le va mai disputa echipa noastra in stagiul austriac. O decizie in privinta lui Cotan, dar si a celorlalti jucatori aflati in probe va fi luata la revenirea in tara“, a declarat Sorin Boca.
Alin Cotan este nascut la 30 noiembrie 1982, la Timisoara, are 1,78m, 67 kg si evolueaza pe postul de mijlocas stanga. ~nainte de a juca la Petrolul Ploiesti, Cotan a mai evoluat la FC Bihor, Liberty Salonta, UTA si in Ungaria, la FC Sopron, formatie cu care a participat si in Cupa UEFA.
Formatia Poli Iasi va disputa duminica urmatorul meci amical, din cadrul stagiului de pregatire de la Siegendorf, din Austria, in compania echipei maghiare de prima liga, ETO Gyor.

vineri, 17 iulie 2009

POLI IASI A INVINS PE VASAS BUDAPESTA


Formatia Poli Iasi a castigat vineri, cel de-al doilea meci amical sustinut in cadrul stagiului de pregatire de la Siegendorf, scor 3-1 (2-0), in fata formatiei maghiare, Vasas Budapesta.
Partida s-a disputat la Sopron, in Ungaria.
Pentru ieseni au marcat Buta (5’ - FOTO), Bratu (40’) si Bujor (80’), in timp ce pentru Vasas a inscris Nemeth (63’).
Antrenorul Petre Grigoras a inceput partida cu urmatorul „11“: Branet – Buta, Ad. Ilie, Cr. Munteanu, Costache – Miclea, Bersnjak, Milea, Cr. Constantin – Balba, Cr. Bratu.
In partea a doua a jocului, pentru ieseni au evoluat: Marc – Straut, Straton, Pecnik, Fl. Sandu – Poparadu, Buhusi, Tincu, Cigan – Bujor, Bolcsfoldi.
Poli Iasi va sustine urmatorul meci amical duminica, in compania unei alte formatii din prima liga maghiara, ETO Gyor.

joi, 16 iulie 2009

IONUT COSTACHE, IN PROBE LA POLI IASI


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat joi ca il asteapta in probe pe fundasul Ionut Costache, de la Petrolul Ploiesti.
„Pacat ca meciul cu Leoben s-a terminat mai repede, din cauza vremii, si nu pot sa spun nimic despre cei care i-am introdus in repriza secunda. S-a jucat si pe un teren mai mic. Pot sa trag concluzii mai clare asupra acestor jucatori dupa urmatoarele doua partide. In aceasta seara (n.r. – joi seara) trebuie sa vina in probe un alt jucator. Este vorba de Ionut Costache, un fundas de 26 de ani, de la Petrolul Ploiesti. Imi pare sincer rau ca nu s-a reusit si aducerea lui Laurentiu Marinescu, in care imi pusesem mari sperante si pe care ma bazam. Marinescu era pe lista noastra de transferuri, dar a preferat sa se duca la Unirea Urziceni“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca atacantul Ionut Balba este refacut complet si va intra in programul normal de pregatire: „Ionut Balba, care s-a pregatit separat de echipa la inceputul cantonamentului din Austria, din cauza unor dureri la genunchi, se va antrena normal incepand din aceasta dupa-amiaza (n.r. – joi dupa-amiaza). El a fost la control dupa ce a simtit dureri la genunchiul la care se operase in iarna, insa medicii i-au spus ca nu sunt probleme. Balba trebuie sa traga de el, pentru ca problema de la genunchi poate sa-i recidiveze intr-o luna, in trei luni sau in trei ani. ~n schimb, Viveiros si Barladeanu se pregatesc separat, ei acuzand niste probleme medicale. Daca Barladeanu a suferit o contuzie usoara la antrenamentul de marti, Vivieros a inceput programul de refacere dupa operatia suferita in pauza competitionala. ~n ceea ce-l priveste pe Ignatov, care a ajuns de-abia ieri (n.r. – miercuri) la echipa, i-am prescris un program special de pregatire, pentru a recupera perioada pierduta“.
Poli Iasi va disputa urmatorul meci amical vineri, de la ora 17.30, la Sopron, cu Vasas Budapesta.

miercuri, 15 iulie 2009

POLI IASI A INVINS PE DSV LEOBEN – PARTIDA A DURAT DOAR 60 DE MINUTE DIN CAUZA UNEI FURTUNI


Formatia Poli Iasi a castigat cu scorul de 1-0 (1-0) meciul amical disputat miercuri, pe Stadionul „Monichkirchen“, din Leoben, in compania echipei gazda, DSV.
Pentru ieseni a marcat Bersnjak (1’ - FOTO), care in ziua meciului a implinit 28 de ani.
Partida a fost oprita in minutul 60 din cauza unei furtuni puternice.
Antrenorul Petre Grigoras a inceput partida cu urmatorul „11“: Plesca - Buta, Ad. Ilie, Cr. Munteanu, Fl. Sandu – Miclea, Milea, Bersnjak, Cr. Constantin – Bujor, Cr. Bratu.
In partea a doua a jocului, pentru Poli Iasi au evoluat: Branet – Straut, Straton, Cr. Munteanu, Pecnik - Miclea, Tincu, Buhusi, Poparadu – Bocsfoldi, Cigan.
Pentru DSV Leoben au evoluat: Rene – Rinnhofer, Trummer, Hofer (46' Micelli), Briza – Omulec, Maritschnegg, Böhmer, Derndorfer – Krivic ( 53' Harb), Sekic.
Acesta a fost primul meci amical sustinut de formatia ieseana in cadrul stagiului de pregatire de la Siegendorf, din Austria. Vineri, elevii lui Petre Grigoras vor intalni intr-un meci amical formatia de prima liga maghiara, Vasas Budapesta.

PETRE GRIGORAS: „STEAUA ARE 90% SANSE SA TREACA DE UJPEST“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat miercuri ca formatia Steaua Bucuresti are 90% sanse in dubla cu Ujpest Budapesta, din Cupa Europa League.
„Steaua este favorita certa in dubla cu Ujpest. Sunt convins ca Steaua va trece mai departe, dar spun ca are 90% sanse pentru a le da si ungurilor o sansa. Daca procentul ar fi 100%, atunci inseamna ca nici nu ar trebui sa se mai joace si Steaua ar trece direct in turul urmator. Asa ceva nu se poate, dar tinand cont de valoarea fotbalului maghiar si de valoarea Stelei, sunt convins ca elevii lui Cristiano Bergodi nu vor avea probleme. Le doresc stelistilor sa ajunga cat mai departe in aceasta competitie, lucru pe care il doresc tuturor echipelor romanesti participante in cupele europene, deoarece acestea fac puncte pentru Romania si, de ce nu, poate peste doi ani, vom profita si noi de aceste puncte. Nu ascund faptul ca doresc sa fac la Iasi, in acest sezon, o echipa cu care sa atacam si noi un loc de cupa europeana in sezonul 2010-2011“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca isi doreste ca dupa stagiul de pregatire din Austria sa aiba stabilit lotul cu care va aborda noua editie de campionat: „Timpul ramas pana la inceperea campionatului este scurt si tocmai de aceea sper ca in acest cantonament din Austria sa am la dispozitie tot lotul cu care voi aborda noua editie de campionat, pentru a putea cristaliza un prim «11». O decizie in privinta jucatorilor veniti in probe la noi voi lua la terminarea stagiului de pregatire de la Siegendorf“.
Formatia Poli Iasi va disputa primul meci amical, din cadrul stagiului de pregatire de la Siegendorf, in compania echipei de liga a III-a din AUstria, DSV Leoben.

POLI IASI L-A PUS PE GAVATORTA PE LISTA DE TRANSFERURI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri ca jucatorul argentinian Alejandro Gavatorta a fost pus pe lista de transferuri.
„Dupa cantonamentul de la Poiana Brasov, antrenorul Petre Grigoras a decis sa renunte la serviciile mijlocasului Alejandro Gavatorta. In aceste conditii, am decis sa-l punem pe argentinian pe lista de transferuri. La fel sta situatia si in cazul lui Bogdan Onut, Mircea Oprea si Iosif Kalai. Acestia au primit acceptul nostru de a se pregati cu alte echipe, iar noi asteptam oferte. Deocamdata nu am primit nicio oferta, desi am inteles ca Onut s-ar pregati cu Petrolul Ploiesti, Mircea Oprea este in discutii cu Unirea Alba Iulia, iar Kalai isi cauta o echipa in zona Petrosaniului“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca incearca in aceste zile sa rezilieze intelegerea cu Razvan Tarlea: „Dupa ce am reziliat contractele jucatorilor Gustavo Paruolo si Svetozar Mijin, in aceste zile purtam discutii pentru rezilierea intelegerii cu Razvan Tarlea, jucator care nu a mai prins prima echipa inca de sezonul trecut si care, desi a fost pus pe lista de transferuri, nu si-a gasit alta formatie si a evoluat la Poli II“.
Sorin Boca a mai precizat ca jucatorul ivorian Lamine Diarrassouba nu va mai ajunge in stagiul de pregatire de la Siegendorf, fiind asteptat la Iasi: „Initial, Lamine trebuia sa vina direct in cantonamentul de la Siegendorf, din Austria, dar se pare ca situatia lui este mai dificila. In aceste conditii, am decis ca el sa vina direct la Iasi si sa se pregateasca alaturi de echipa a doua a clubului nostru. In momentul in care echipa mare va reveni din Austria, antrenorul Petre Grigoras va lua o decizie in ceea ce-l priveste pe Lamine“.
Formatia Poli Iasi va sustine miercuri, de la ora 19.30, primul meci amical din cadrul stagiului de pregatire de la Siegendorf, in compania echipei de liga a III-a din Austria, DSV Leoben.

marți, 14 iulie 2009

POLI IASI I-A REZILIAT CONTRACTUL LUI MIJIN


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat marti ca i-a reziliat contractul jucatorului Svetozar Mijin.
„Svetozar Mijin nu intra in planurile antrenorului Petre Grigoras, astfel ca am decis ca e mai bine sa reziliem contractul“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca macedoneanul Stojan Igantov va ajunge miercuri in cantonamentul Politehnicii Iasi, de la Siegendorf: „Ignatov a obtinut ieri (n.r. – luni) viza pentru a putea intra in Romania, iar astazi (n.r. – marti) a primit viza pentru a intra in Austria. Din cauza problemelor avute cu obtinerea vizei, Ignatov a ratat cantonamentul de la Poiana Brasov, insa maine (n.r. – miercuri) dimineata el va ajunge in Austria, urmand sa se alaturile lotului in cantonamentul de la Siegendorf“.

TREI JUCATORI DE LA LIBERTY SALONTA, IN PROBE LA POLI IASI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat marti ca jucatorii Bogdan Straut, Cristian Cigan (foto) si Viktor Bocsfoldi, toti de la Liberty Salonta, au venit in probe in cantonamentul de la Siegendorf, din Austria.
„In urma discutiilor purtate cu oficialii clubului Liberty Salonta, acestia au fost de acord sa-i lase in probe la noi pe jucatorii Bogdan Straut, Cristian Cigan si Viktor Bocsfoldi. Acestia au ajuns in cantonamentul echipei de la Siegendorf, din Austria si urmeaza sa fie testati de antrenorul Petre Grigoras. Cei trei jucatori vor fi vazuti in meciurile amicale pe care echipa urmeaza sa le dispute in Austria si, in functie de decizia pe care o va lua Petre Grigoras, vom demara negocierile pentru achizitionarea lor“, a declarat Sorin Boca.
Bogdan Straut are 23 de ani, evolueaza pe postul de fundas sau mijlocas dreapta si a mai jucat la F.C. Jimbolia, Politehnica Timisoara, CSM Resita si Liberty Salonta.
Cristian Lucian Cigan are 22 de ani, este atacant si a mai jucat la echipele F.C. Bihor Oradea, Dinamo Bucuresti, F.C. Sopron (Liga I, Ungaria), A.C. Gallipoli (Liga a III-a, Italia) si Liberty Salonta. Cigan are si o prezenta in echipa nationala de tineret a Romaniei.
Viktor Bolcsfoldi are 21 de ani si poate juca atat ca atacant cat si ca mijlocas ofensiv. Bolcsfoldi a venit la Liberty Salonta de la formatia FC Fehervar Videoton si a mai jucat la formatiile Felcsut FC si Ferencvaros Budapesta.
Formatia Poli Iasi va disputa miercuri primul meci amical din cadrul stagiului de pregatire de la Siegendorf, din Austria, in compania echipei de liga a II-a din Austria, DSV Leoben.

luni, 13 iulie 2009

POLI IASI A PELCAT INTR-UN STAGIU DE PREGATIRE IN AUSTRIA


Formatia Poli Iasi a plecat luni dupa-amiaza, cu o cursa de linie, intr-un stagiu de pregatire la Siegendorf, in Austria, pana la 24 iulie.
Lotul de 21 de jucatori deplasat in Austria de antrenorul Petre Grigoras este urmatorul: Cristian Branet, Razvan Plesca, Traian Marc – portari; Cornel Buta, Adrian Ilie, Cristian Munteanu, Bogdan Straton, Andrej Pecnik - fundasi; Nuno Viveiros, Florin Sandu, Ciprian Milea, Adrian Poparadu, Romulus Miclea, Dominik Bersnjak, Cristian Constantin (CS Otopeni), George Barladeanu (Dunarea Galati), Alexandru Buhusi (Poli II Iasi) Paul Tincu - mijlocasi; Ionut Balba, Cristian Bratu, Vlad Bujor - atacanti.
Jucatorii Andrei Balan, Alexandru Apetroaie, Bogdan {tiubei si Clement Palimaru (toti de la Poli II Iasi) si Marius Vintila (liber de contract) nu au fost retinuti in lot.
~n cadrul stagiului de pregatire din Austria, Poli Iasi va sustine cinci meciuri amicale dupa urmatorul program: la 15 iulie cu DSV Leoben (liga a doua din Austria), la 17 iulie cu Vasas Budapesta (prim liga din Ungaria), la 19 iulie cu ETO Gyor (prima liga din Ungaria), la 21 iulie cu Widzew Lodz (prima liga din Polonia) si la 23 iulie cu Selectionata Under 21 a Braziliei.

GAVATORTA RATEAZA CANTONAMENTUL DIN AUSTRIA


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat luni ca mijlocasul Alejandro Gavatorta nu a fost inclus in lotul care a facut deplasarea la Siegendorf, in Austria, din cauza unor probleme medicale.
„Gavatorta a acuzat stari de oboseala in ultimele zile ale stagiului de pregatire de la Poiana Brasov si rateaza cantonamentul din Austria. Am inteles ca ar avea ceva probleme la rinichi si la inima si va ramane in Iasi sa faca mai multe investigatii. La revenirea din Austria vom vedea daca Gavatorta va mai face parte sau nu din lotul nostru pentru noua editie de campionat. Oricum, ratand pregatirea din Austria, lui Gavatorta ii va fi destul de greu sa recupereze din mers“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca fundasul Iosif Kalai si-a manifestat intentia de a parasi gruparea din dealul Copoului: „In momentul in care am facut lista cu jucatorii care vor pleca in Austria, l-am inclus si pe Kalai, insa el si-a manifestat intentia de a pleca de la Poli Iasi. Mi-a spus ca in urma discutiilor purtate cu sotia sa, a hotarat sa se intoarca acasa la Petrosani. I-am permis sa se pregateasca cu Jiul Petrosani si urmeaza sa vedem in ce conditii se va desparti de gruparea din dealul Copoului“.
Formatia Poli Iasi va pleca luni dupa-amiaza, cu o cursa de linie, intr-un stagiu de pregatire la Siegendorf, in Austria, pana la 24 iulie.

PETRE GRIGORAS: „VREAU O CLASARE IN PRIMELE 10 ECHIPE“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat luni ca, pentru noua editie de campionat, si-ar dori o clasare in primele 10 echipe.
„In cantonamentul de la Poiana Brasov, am avut si eu ocazia sa-i cunosc pe toti jucatorii, pentru a nu porni cu idei preconcepute. Le-am dat la toti sansa sa joace in meciurile amicale. Lotul nu este complet inca, dar am primit asigurari ca in stagiul de pregatire din Austria vor mai veni trei-patru jucatori. Vreau sa luam jucatori definitiv, pentru ca ati vazut ce s-a intamplat in aceasta vara cand mai multi jucatori care erau imprumutati nu au mai dorit sa continue in Copou si au revenit la formatiile de care apartin. In aceste conditii, eu prefer sa dau credit tinerilor. Pentru noua editie de campionat nu s-a fixat inca un obiectiv, dar eu mi-as dori o clasare in primele 10 echipe. Daca se va vorbi de salvarea de la retrogradare, mai bine nu mai semnez cu Iasul si raman somer!“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca fundasul ivorian Salif Nogo ar putea sa nu mai ajunga la Poli Iasi: „Am inteles ca Nogo s-a accientat si nu stiu daca va mai veni in cantonamentul din Austria, asa cum stabilisem initial. ~n aceste conditii, nu stiu daca il vom mai lua pe Nogo. Sper ca in Austria sa-si revina si Nuno Viveiros, care s-a operat in aceasta pauza competitionala si de asemenea il astept la pregatiri pe Stojan Ignatov, care nu a facut pregatirea cu echipa la Poiana Brasov“.

duminică, 12 iulie 2009

CONSTANTIN, NOGO SI BARLADEANU VOR SEMNA CU POLI IASI


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat duminica faptul ca jucatorii Cristian Constantin (foto), Salif Nogo si George Barladeanu vor semna cu gruparea din dealul Copoului.
„Dupa mai multe discutii purtate cu cei trei jucatori, am reusit sa obtinem acceptul lor. Astfel, Cristian Constantin, Nogo si Barladeanu vor semna cu Poli Iasi. Constantin si Barladeanu vor ajunge la Iasi astazi (n.r. – duminica), in timp ce pe Nogo il astept in cantonamentul din Austria. Ii stiu foarte bine pe cei trei jucatori, care nu mai au nevoie sa dea probe la noi. In probe vor ramane Vlad Bujor (CFR Cluj), Flroin Sandu si Adrian Poparadu (ambii de la FC Timisoara), o decizie in privinta lor urmand sa iau dupa stagiul de pregatire din Austria. Lotul care va merge in cantonamentul din Austria il voi anunta in ziua plecarii“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul, care a spus ca si-a reziliat contractul cu Otelul Galati, a precizat ca si-ar mai dori inca unul-doi jucatori: „Am rezolvat problema legata de rezilierea contractului cu Otelul Galati. Acum urmeaza sa semnez cu Iasul. Dar nu asta este marea problema. Timpul pana la inceperea campionatului este scurt si eu vreau sa am la dispozitie tot lotul pentru noua editie de campionat. In Austria, pe langa Nogo, astept sa mai vina inca unul-doi jucatori. Sper ca in cel mai scurt timp sa am la dispozitie tot lotul cu care vom aborda noua editie de campionat“.
Formatia Poli Iasi va pleca in perioada 13-24 iulie intr-un stagiu de pregatire in Austria, unde vor sustine si cinci meciuri amicale.

sâmbătă, 11 iulie 2009

GRIGORAS A RENUNTAT LA TEUSAN, COJOCNEAN SI IONUT CRISTIAN


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat sambata ca a renuntat la trei dintre jucatorii veniti in probe la gruparea din dealul Copoului.
„In urma jocurilor de verificare sustinute in cadrul cantonamentului de la Poiana Brasov, am decis sa renunt la Sebastian Cojocnean, Fabian Teusan (foto), de la FC Timisoara si la Ionut Cristian, de la Politehnica Galati. In ceea ce-i priveste jucatorii luati in probe de la echipa a doua, s-ar putea ca doar cativa dintre ei sa faca parte si din lotul care va pleca luni intr-un stagiu de pregatire in Austria. Nu are rost sa iau niste jucatori, doar asa de dragul de-ai plimba pana in Austria. Vreau ca jucatorii care vor merge in acest stagiu de pregatire sa faca parte din lotul cu care vom aborda noua editie de campionat“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca si-ar dori ca in stagiul din Austria sa-i aiba sub comanda si pe Cristian Constantin, Salif Nogo si George Barladeanu: „Cristi Constantin, care a jucat la CS Otopeni ar putea reprezenta o solutie pentru flancul stang, in conditiile in care in aceasta vara nu i s-a mai prelungit contractul lui Sebastian Sfarlea. Desi are 31 de ani, Costantin este un jucator bun si, in plus, el este liber de contract. De asemenea, mi i-as dori pe Salif Nogo si George Barladeanu, doi jucatori cu care am lucrat bine si la Otelul. Nogo si-a terminat in iarna contractul cu Otelul, tot atunci plecand sa negocieze o intelegere cu Troyes, din liga a doua din Franta. El nu a reusit sa ajunga la un acord cu echipa franceza si s-a intors in tara sa natala. In ceea ce-l priveste pe Barladeanu, acesta a evoluat in sezonul trecut la Unirea Urziceni, unde a prins doar doua meciuri“.
Formatia Poli Iasi a revenit sambata din stagiul de pregatire de la Poiana Brasov si va pleca in perioada 13-24 iulie intr-un stagiu de pregatire in Austria, unde vor sustine si cinci meciuri amicale.

vineri, 10 iulie 2009

POLI IASI A INVINS PE GLORIA BISTRITA


Formatia Poli Iasi a castigat cu scorul de 2-0 (2-0) meciul amical disputat vineri, la Brasov, in compania echipei Gloria Bistri]a.
Pentru ieseni au marcat Milea (11’ - foto) si Bujor (25’).
De remarcat ca bistritenii au ratat doua lovituri de pedeapsa prin Frasinescu (2’) si Anca (80’).
Antrenorul Petre Grigoras a trimis in teren urmatoarea formula de joc: Plesca (30’ Marc, 60’ Branet) – Buta (80’ Apetroaie), Ad. Ilie (46’ Straton), Cr. Munteanu, Pecnik (46’ Kalai) – Bersnjak (70’ I. Cristian), Milea (70’ Gavatorta), Fl. Sandu (66’ Buhusi) – Tincu (78’ Stiubei), Bujor (46’ Poparadu), Cr. Bratu (82’ Vintila).
Tehnicianul Sandu Tabarca a inceput partida cu urmatorul „11“: Turcas – Wagner, Muresan, Fr\sinescu – Achim, Diogo, Sanmartean, Bejenaru, C. Petre – Velcovici, Hora.
Au mai jucat: Botoser, Balint, Rus, Enescu, Cornea, Anca, Negrean si Borbely.
Acesta a fost ultimul meci amical disputat de ieseni in cadrul stagiului de pregatire de la Poiana Brasov, elevii lui Petre Grigoras urmand sa revina in Iasi sambata.

VLAD BUJOR, IN PROBE LA POLI IASI


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat vineri ca atacantul Vlad Bujor (foto), de la CFR Cluj, va veni in probe la gruparea din dealul Copoului.
„Balba s-a accidentat si ar putea lipsi mai mult timp. In conditiile in care in lot mai am doar doi atacanti, am decis sa-l aducem in probe pe Vlad Bujor. Acesta va ajunge in cantonamentul nostru de la Poiana Brasov astazi (n.r. – vineri). Nu stiu prea multe despre acest jucator, dar are referinte bune. O decizie in privinta lui Bujor voi lua pana la plecarea in cantonamentul din Austria. Tot atunci voi hotari daca vom demara negocierile pentru vreunul dintre cei sase jucatori aflati in probe la noi, Sandu Florin, Cojocnean, Poparadu, Teusan (toti de la FC Timisoara), Ionut Cristian (Politehnica Galati) si Vintila (liber de conteract)“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul iesnilor a mai spus ca de la CFR Cluj si i-ar mai dori in lot pe Lacina Traore si Ciprian Deac: „Discutam cu cei de la CFR Cluj posibilitatea de a-i aduce la Iasi pe Traore si Deac. Daca in cazul atacantului ivorian avem ceva sanse, in ceea ce-l priveste pe Deac, cu care am lucrat foarte bine la Galati, nu cred ca cei de la Cluj vor fi de acord sa ni-l dea“.
Alin Vlad Bujor are 20 de ani, evolueaza pe postul de atacant si a jucat pana acum la echipa a doua de la CFR Cluj.
Ivorianul Lacina Traore are 24 de ani, este atacant si a venit in 2008 la CRR Cluj.
Ciprian Deac are 23 de ani, evolueaza pe postul de mijlocas si a jucat la CFR Cluj in perioada 2006-2007, iar in returul sezonului 2007-2008 a fost sub comanda lui Petre Grigoras la Otelul Galati, unde a jucat 15 partide si a marcat 2 goluri. In sezonul 2008-2009 a revenit la CFR Cluj.

joi, 9 iulie 2009

PETRE GRIGORAS, NEMULTUMIT DE VALOAREA LOTULUI


Antrenorul echipei Poli Iasi, Petre Grigoras, a declarat joi ca este nemultumit de valoarea lotului pe care il are la dispozitie.
„Stiam inca dinainte de a ajunge la Poli Iasi care sunt posturile ce trebuie acoperite. Cu ce jucatori am, pot sa fac un prim «11» si maxim doua rezerve. Restul fie sunt prea tineri si nu fac fata in Liga I, fie unii au revenit dupa niste accidentari si nu dau randamentul scontat. Nu mai spun ca unii jucatori sunt certati cu cantarul! Eu ce sa fac? Sa i astept inca o luna, iar apoi sa vad daca pot face fata in Liga I? Eu nu pot face asa ceva, indiferent cata bunavointa as avea. Nu pot sa spun ca totul e bine, sa mi iau banii din contract si sa astept sa vad daca pot obtine cateva rezultate mai de Doamne ajuta. Ar insemna sa ma mint singur si sa mint un oras intreg. Felul meu de a fi nu mi permite sa fac acest lucru“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca se confrunta si cu cateva probleme de lot: „Desi trebuia sa vina inca de luni in cantonament, Stojan Igantov nu s-a prezentat la echipa si nu stiu ce decizie se va lua in privinta sa. Nuno Vivieros a venit dupa o accidentare si nu poate intra inca sa joace, iar pe Ionut Balba l-am trimis la Bucuresti, la doctorul Pompiliu Popescu, pentru ca i s-a umflat genunchiul la care s-a operat in iarna. ~n ceea ce-i priveste pe cei cinci jucatori aflati in probe, o decizie in privinta lor voi lua dupa amicalul de maine (n.r. – vineri) cu Gloria Bistrita. Urmeaza cantonamentul din Austria, unde nu vreau sa iau unii jucatori doar asa, sa se plimbe! Cine nu demonsteraza ca are valoare, nu va juca la Poli Iasi“.

POLI IASI A PIERDUT AMICALUL CU DUNAREA GALATI


Formatia Poli Iasi a fost invinsa cu scorul de 1-2 (0-1), intr-un meci amical disputat joi, la Brasov, in compania echipei de Liga a II-a, Dunarea Galati.
Pentru Poli Iasi a marcat Bratu (52’ -foto), in timp ce pentru Dunarea Galati a inscris Petre Cristian (25’ [i 65’).
Antrenorul iesenilor, Petre Grigoras, a inceput meciul cu urmatoarea formula: B\lan – Apetroaie, Straton, Kalai – Fl. Sandu, Gavatorta, Tincu, Buhusi, Cojocnean – Stiubei, Ionut Cristian.
In repriza a doua, pentru ieseni au evoluat: Plesca - Buta, Ad. Ilie, Cr. Munteanu, Pecnik – Miclea, Milea, Poparadu, Bersnjak – Bratu, Fl. Sandu.
Poli Iasi va mai disputa vineri, de la ora 18.00, ultimul meci amical din cadrul stagiului de pregatire de la Poiana Brasov, in compania formatiei Gloria Bistrita.

miercuri, 8 iulie 2009

REMIZA IN AMICALUL CU ASTRA PLOIESTI


Formatia Poli Iasi a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul amical disputat miercuri, la Busteni, in compania echipei Astra Ploiesti.
Pentru ieseni a deschis scorul Balba (’14 - foto), in timp ce pentru ploiesteni a marcat Paun (’81).
Antrenorul Petre Grigoras a inceput partida cu urmatorul „11“: Branet – Buta, Ad. Ilie, Cr. Munteanu, Pecnik – Miclea, Milea, Bersnjak, Florin Sandu – Cr. Bratu, Balba.
In partea a doua a jocului, pentru Poli Iasi au evoluat: Marc – Cojocnean (Apetroaie 75’), Straton, Teusan, Kalai – Vintila, Tincu (Buhusi 75’), Gavatorta, Poparadu – Palimaru, Stiubei.
Acesta a fost primul meci de pregatire disputat de ieseni in cadrul stagiului de pregatire de la Poiana Brasov, vineri, elevii lui Petre Grigoras urmand sa joace un nou amical in compania echipei Gloria Bistrita.

luni, 6 iulie 2009

SORIN BOCA: „VOM AVEA UN PROGRAM ECHILIBRAT IN NOUA EDITIE DE CAMPIONAT“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat luni ca gruparea din dealul Copoului va avea un program bun in noua editie de campionat.
„Vom avea un program echilibrat in noua editie de campionat. Chiar suntem multumiti. De mult nu a mai avut Iasul asa un program. Oricum trebuie sa jucam cu fiecare echipa, dar e bine ca nu avem meciurile cu echipele mari ale campionatului unul dupa altul, asa cum am avut in editiile trecute. Alterneaza partidele cu echipele nou-promovate cu meciurile cu «granzii» campionatului. Astfel, baietii se vor putea concentra pentru toate jocurile si vom putea obtine rezultate bune“, a declarat Sorin Boca.
Referitor la primul meci din noua editie de campionat, Boca a spus ca Poli Iasi va merge sa-si apere sansa in Giulesti, cu Rapid, asa cum a facut-o si in ultima etapa a campionatului trecut: „Vom debuta cu Rapid, in Giulesti, dar asta nu ne sperie. Vom merge sa ne jucam sansa, asa cum am facut-o si in ultima etapa a campionatului trecut. Cred ca am demonstrat pana acum ca Iasul isi apara sansele doar pe teren“.

POLI IASI DEBUTEAZA IN GIULESTI


Luni, la sediul FRF, s-a stabilit programul turului Ligii I, editia 2009-2010. Poli Iasi va debuta in Giulesti, cu Rapid, dupa care va primi vizita echipei FC Timisoara. In primele opt etape, Poli Iasi va intalni toate cele patru nou-promovate.
Iata programul complet meciurilor:

Etapa I (1 august)
International Curtea de Arges – Otelul Galati
Ceahlaul Piatra Neamt – Steaua
CFR Cluj – Unirea Urziceni
Rapid – Politehnica Iasi
Unirea Alba Iulia – FC Brasov
FC Timisoara – Gloria Bistrita
Astra Ploiesti – Pandurii Targu Jiu
FC Vaslui – FC Arges
Universitatea Craiova - Dinamo

Etapa a II-a (8 august)
Otelul Galati – Ceahlaul Piatra Neamt
Steaua – CFR Cluj
Unirea Urziceni – Rapid
Politehnica Iasi – FC Timisoara
FC Brasov – Astra Ploiesti
Gloria Bistrita – Unirea Alba Iulia
Pandurii Targu Jiu – FC Vaslui
FC Arges – Universitatea Craiova
Dinamo – International Curtea de Arges

Etapa a III-a (15 august)
International Curtea de Arges – FC Arges
Ceahlaul Piatra Neamt – Dinamo
CFR Cluj – Otelul Galati
Unirea Alba Iulia – Politehnica Iasi
FC Timisoara – Rapid
Astra Ploiesti – Gloria Bistrita
FC Vaslui – FC Brasov
Universitatea Craiova – Pandurii Targu Jiu
Steaua – Unirea Urziceni

Etapa a IV-a (22 august)
Rapid – Unirea Alba Iulia
Otelul Galati – Steaua
Unirea Urziceni – FC Timisoara
Politehnica Iasi – Astra Ploiesti
FC Brasov – Universitatea Craiova
Gloria Bistrita – FC Vaslui
Pandurii Targu Jiu – International Curtea de Arges
FC Arges – Ceahlaul Piatra Neamt
Dinamo – CFR Cluj

Etapa a V-a (29 august)
International Curtea de Arges – FC Brasov
Ceahlaul Piatra Neamt – Pandurii Targu Jiu
CFR Cluj – FC Arges
Unirea Alba Iulia – FC Timisoara
Astra Ploiesti – Rapid
FC Vaslui – Politehnica Iasi
Universitatea Craiova – Gloria Bistrita
Otelul Galati – Unirea Urziceni
Steaua – Dinamo

Etapa a VI-a (12 septembrie)
Rapid – FC Vaslui
FC Timisoara – Astra Ploiesti
Unirea Urziceni – Unirea Alba Iulia
Politehnica Iasi – Universitatea Craiova
FC Brasov – Ceahlaul Piatra Neamt
Gloria Bistrita – International Curtea de Arges
Pandurii Targu Jiu – CFR Cluj
FC Arges – Steaua
Dinamo – Otelul Galati

Etapa a VII-a (19 septembrie)
International Curtea de Arges – Politehnica Iasi
Ceahlaul Piatra Neamt – Gloria Bistrita
CFR Cluj – FC Brasov
Astra Ploiesti – Unirea Alba Iulia
FC Vaslui – FC Timisoara
Universitatea Craiova – Rapid
Otelul Galati – FC Arges
Steaua – Pandurii Targu Jiu
Dinamo – Unirea Urziceni

Etapa a VIII-a (26 septembrie)
Rapid – International Curtea de Arges
Unirea Alba Iulia – FC Vaslui
FC Timisoara – Universitatea Craiova
Unirea Urziceni – Astra Ploiesti
Politehnica Iasi – Ceahlaul Piatra Neamt
FC Brasov – Steaua
Gloria Bistrita – CFR Cluj
Pandurii Targu Jiu – Otelul Galati
FC Arges – Dinamo

Etapa a IX-a (3 octombrie)
International Curtea de Arges – FC Timisoara
Ceahlaul Piatra Neamt – Rapid
CFR Cluj – Politehnica Iasi
FC Vaslui – Astra Ploiesti
Universitatea Craiova – Unirea Alba Iulia
Otelul Galati – FC Brasov
Steaua – Gloria Bistrita
FC Arges – Unirea Urziceni
Dinamo – Pandurii Targu Jiu

Etapa a X-a (17 octombrie)
Rapid – CFR Cluj
Unirea Alba Iulia – International Curtea de Arges
FC Timisoara – Ceahlaul Piatra Neamt
Astra Ploiesti – Universitatea Craiova
Unirea Urziceni – FC Vaslui
Politehnica Iasi – Steaua
FC Brasov – Dinamo
Gloria Bistrita – Otelul Galati
Pandurii Targu Jiu – FC Arges

Etapa a XI-a (24 octombrie)
International Curtea de Arges – Astra Ploiesti
Ceahlaul Piatra Neamt – Unirea Alba Iulia
CFR Cluj – FC Timisoara
Universitatea Craiova – FC Vaslui
Otelul Galati – Politehnica Iasi
Steaua – Rapid
Pandurii Targu Jiu – Unirea Urziceni
FC Arges – FC Brasov
Dinamo – Gloria Bistrita

Etapa a XII-a (31 octombrie)
Rapid – Otelul Galati
Unirea Alba Iulia – CFR Cluj
FC Timisoara – Steaua
Astra Ploiesti – Ceahlaul Piatra Neamt
FC Vaslui – International Curtea de Arges
Unirea Urziceni – Universitatea Craiova
Politehnica Iasi – Dinamo
FC Brasov – Pandurii Targu Jiu
Gloria Bistrita – FC Arges

Etapa a XIII-a (7 noiembrie)
International Curtea de Arges – Universitatea Craiova
Ceahlaul Piatra Neamt – FC Vaslui
CFR Cluj – Astra Ploiesti
Otelul Galati – FC Timisoara
Steaua – Unirea Alba Iulia
FC Brasov – Unirea Urziceni
Pandurii Targu Jiu – Gloria Bistrita
FC Arges – Politehnica Iasi
Dinamo – Rapid

Etapa a XIV-a (21 noiembrie)
International Curtea de Arges – Unirea Urziceni
Rapid – FC Arges
Unirea Alba Iulia – Otelul Galati
FC Timisoara – Dinamo
Astra Ploiesti – Steaua
FC Vaslui – CFR Cluj
Universitatea Craiova – Ceahlaul Piatra Neamt
Politehnica Iasi – Pandurii Targu Jiu
Gloria Bistrita – FC Brasov

Etapa a XV-a (28 noiembrie)
Ceahlaul Piatra Neamt – International Curtea de Arges
CFR Cluj – Universitatea Craiova
Otelul Galati – Astra Ploiesti
Steaua – FC Vaslui
Unirea Urziceni – Gloria Bistrita
FC Brasov – Politehnica Iasi
Pandurii Targu Jiu – Rapid
FC Arges – FC Timisoara
Dinamo - Unirea Alba Iulia

Etapa a XVI-a (5 decembrie)
International Curtea de Arges – CFR Cluj
Ceahlaul Piatra Neamt – Unirea Urziceni
Rapid – FC Brasov
Unirea Alba Iulia – FC Arges
FC Timisoara – Pandurii Targu Jiu
Astra Ploiesti – Dinamo
FC Vaslui – Otelul Galati
Universitatea Craiova – Steaua
Politehnica Iasi – Gloria Bistrita

Etapa a XVII-a (12 decembrie)
CFR Cluj – Ceahlaul Piatra Neamt
Otelul Galati – Universitatea Craiova
Steaua – International Curtea de Arges
Unirea Urziceni – Politehnica Iasi
FC Brasov – FC Timisoara
Gloria Bistrita – Rapid
Pandurii Targu Jiu – Unirea Alba Iulia
FC Arges – Astra Ploiesti
Dinamo – FC Vaslui

vineri, 3 iulie 2009

FABIAN TEUSAN, IN PROBE LA POLI IASI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri ca jucatorul formatiei FC Timisoara, Fabian Teusan, va veni in probe in cantonamentul gruparii iesene, de la Poiana Brasov.
„Am purtat cateva discutii cu presedintele Timisoarei, domnul Chivorchian, si acesta a fost de acord sa-l lase pe mijlocasul Fabian Teusan sa vina in probe la noi. Teusan ar trebui sa ajunga in cantonamentul de la Poiana Brasov in aceasta dupa-amiaza (n.r. – vineri dupa-amiaza). In schimb, nu va mai veni fundasul Cristian Scutaru, pe care timisorenii ne-au transmis ca l-au retinut ei in lot. Antrenorul Petre Grugoras urmeaza sa-l vada la lucru pe Teusan si daca va considera ca ne poate fi util, vom gasi o solutie pentru a-l lua. Dat fiind ca domnul Grigoras nu vrea sa imprumutam jucatori, vom lua in calcul si varianta unei coproprietati cu cei de la Timisoara“, a declarat Sorin Boca.
Fabian Teusan are 21 de ani, evolueaza pe postul de mijlocas, si a fost ultima data imprumutat la formatia Gloria Buzau.
Impreuna cu Teusan, in cantonamentul formatiei iesene vor ajunge vineri si jucatorii Florin Sandu, Sebastian Cojocnean si Adrian Poparadu, toti de la FC Timisoara.

joi, 2 iulie 2009

POLI IASI VA LUA PATRU JUCATORI DE LA POLI TIMISOARA


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca jucatorii de la Poli Timisoara, Cristian Scutaru (foto), Sandu Florin, Sebastian Cojocnean si Adrian Popa, vor fi transferati la gruparea din dealul Copoului.
„Am vorbit cu cei de la Poli Timisoara si au fost de acord sa ne dea patru jucatori. Acestia vor ajunge in cadrul cantonamentului nostru de la Poiana Brasov. Este vorba despre Cristian Scutaru, Sandu Florin, Sebastian Cojocnean si Adrian Poparadu. Ramane sa vedem modalitatea in care ii vom lua pe cei patru“, a spus Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai precizat ca Poli Timisoara nu a fost de acord sa-l lase pe Gueye Mansour in dealul Copoului: „Am purtat mai multe discutii cu cei de la Timisoara pentru Mansour, insa acestia nu au fost de acord sa-l lase la Iasi. Probabil ca va fi retinut in lotul Timisoarei. Vrem in schimb sa aducem alti patru jucatori, care ar putea costa mai mult, dar deocamdata nu pot spune despre cine este vorba deoarece sunt doriti si de alte echipe. Speram ca pana la plecarea in stagiul de pregatire din Austria sa avem lotul complet“.
Cristian Scutaru are 22 de ani si evolueaza pe postul de fundas. Sandu Florin are 22 de ani si este mijlocas. Sebastian Cojocnean are 20 de ani si joaca mijlocas, iar Adrian Poparadu are 22 de ani si este mijlocas. Toti patru au evoluat ultima data la Gloria Buzau.

PETRE GRIGORAS: „VREAU CA POLI IASI SA JOACE SPECTACULOS“


Noul antrenor al Politehnicii Iasi, Petre Grigoras, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca isi doreste ca formatia din dealul Copoului sa aiba rezultate mai bune decat in perioada in care a fost pregatita de Ionut Popa si Cristiano Bergodi.
„Vreau ca Poli Iasi sa joace un fotbal spectaculos. Sper sa reusesc sa fac mai multe decat am facut la Farul si la Galati. Eu nu m-am schimbat, am ramas acelasi antrenor caruia ii place jocul spectaculos. Am tot respectul pentru antrenorii care au lucrat la Iasi in ultima perioada, domnii Ionut Popa si Cristiano Bergodi, dar eu sunt mai egoist si vreau sa fac mai mult decat au facut ei. Sa nu va asteptati sa fac minuni in cateva zile! Nu pot spune ca voi face in trei zile o echipa senzationala. Pot sa spun doar ca vreau sa creionez un lot cu care sa pot obtine rezultate mai bune decat a avut pana acum Poli Iasi. Voi face tot posibilul pentru ca dupa mult timp ceva sa se schimbe in bine la Poli Iasi“, a spus Grigoras.
Petre Grigoras a mai spus ca isi doreste o intinerire a lotului: „Nu-i normal sa spun eu prea multe acum la inceput. Timpul este scurt pana la inceperea campionatul, dar asta nu este o scuza pentru mine. Sper sa-i cunosc cat mai repede pe jucatorii din lot si impreuna cu jucatorii pe care ii vom aduce sa cream o echipa care sa obtina rezultate. Vreau o intinerire a lotului, un plus de viteza in joc si o dorinta mai mare de victorie“.

GRIGORAS A CONDUS PRIMUL ANTRENAMENT AL POLITEHNICII IASI


Presedintele de onoare al clubului Politehnica Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat joi, in cadrul unei coferinte de presa, ca antrenorul Petre Grigoras este oficial noul tehnician al gruparii din dealul Copoului.
„Grigoras este oficial antrenorul Politehnicii Iasi. Grigoras urmeaza sa semneze un contract cu noi pe o perioada de doi ani, dar simpla strangere de mana este suficienta pentru noi sa spunem ca el este noul antrenor al Politehnicii. Grigoras a venit cu echipa lui de colaboratori. Este vorba de antrenorul secund Marian Dinu, de antrenorul cu portarii Dan Motei, ambii de la Otelul Galati, si de preparatorul fizic Gheorghe Avram, de la Constanta. ~n ceea ce-i priveste pe fostii antrenori secunzi Narcis Ciocarlan si Ioan Campeanu, vom vedea zilele urmatoare ce posturi le putem oferi in cadrul clubului“, a declarat Gheorghe Nichita.
Primarul Iasului a mai precizat ca obiectivul pentru noua editie de campionat va fi fixat si in functie de achizitiile care vor fi facute in aceasta vara: „Vom incepe noul campionat cu o formula noua, deoarece avem alaturi de noi si un investitor nou si tocmai de aceea vrem sa ne propunem un obiectiv superior celui avut pana acum, salvarea de la retrogradare. E clar ca deocamdata Iasul nu are lotul si bugetul necesar atacarii unui loc de cupa europeana, dar nici sa mai tragem sa scapam de la retrogradare nu mai vrem. Obiectivul va fi stabilit si in functie de ce achizitii vor fi facute in aceasta vara. Nu avem stabilit un buget anume pentru aducerea de jucatori. Avem o lista de fotbalisti pe care ni-i dorim si in functie de sumele necesare, vom decide daca ii vom lua sau nu. Domnul Grigoras mi-a spus ca nu-si doreste jucatori adusi sub forma de imprumut si ca vrea sa intinereasca lotul. Tocmai de aceea vom da o mai mare atentie modului in care se lucreaza la echipa a doua a clubului si la grupele de copii si juniori“.
Petre Grigoras a condus joi dimineata primul antrenament la Politehnica Iasi.
Gruparea din dealul Copoului a plecat joi intr-un stagiu de pregatire la Poiana Brasov.

miercuri, 1 iulie 2009

SORIN BOCA: „GRIGORAS ESTE 99% ANTRENORUL POLITEHNICII IASI“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, ca noul antrenor al gruparii iesene este Petre Grigoras.
„Domnul Petre Grigoras si-a incheiat socotelile cu Otelul Galati si este 99% antrenorul Politehnicii Iasi. Maine (n.r. – joi) va fi prezentat oficial si va semna contractul cu noi. Obiectivul pentru noua editie de campionat il vom stabili impreuna cu domnul Grigoras si in functie de achizitiile pe care le vom face in aceasta vara. Sper sa fie un obiectiv mai bun decat in anii precedenti, cand am luptat pentru salvarea de la retrogradare“, a spus Boca.
Sorin Boca a mai precizat ca jucatorii Bogdan Onut si Mircea Oprea au fost pusi pe lista de transferuri: „In ceea ce priveste lotul de jucatori, am decis sa-i punem pe lista de transferuri pe jucatorii Bogdan Onut si Mircea Oprea. Referitor la Sebastian Sfarlea, nu am reusit sa ne intelegem cu acesta, astfel ca el nu va mai continua cu noi in sezonul urmator. De asemenea, am reziliat pe cale amiabila contractul cu jucatorul argentinianul Gustavo Paruolo“.