IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

marți, 30 iunie 2009

PETRE GRIGORAS: „M-AM INTELES CU CEI DE LA POLI IASI“


Antrenorul Petre Grigoras a declarat marti ca s-a inteles cu primarul Iasului Gheorghe Nichita sa preia gruparea din dealul Copoului.
„Am fost aseara (n.r. – luni seara) in Iasi si am discutat din nou cu domnul Nichita. M-am inteles cu cei de la Poli Iasi si, din punctul meu de vedere, nu sunt probleme sa preiau echipa dar intai trebuie sa-mi rezolv problemele cu Otelul. Astazi (n.r. – marti) ma duc spre Galati, dar am inteles ca nu ma pot intalni cu domnul Stan deoarece este plecat la Bucuresti. Sper sa ne putem vedea miercuri pentru a putea pune capat intelegerii cu Otelul“, a declarat Petre grigoras.
Tehnicianul a mai spus ca si-ar dori ca pana joi cel tarziu sa semneze cu Poli Iasi: „Eu as fi vrut ca de maine (n.r. – miercuri) sa vin la Poli, dar iata ca nu se poate. Sper ca joi, cel tarziu, sa vin la Iasi, sau sa ma duc direct in cantonamentul echipei de la Brasov. Pana atunci, trebuie sa-mi clarific situatia cu Otelul, pentru ca asa este normal. Mai am ceva bani de luat, nu foarte multi. Nu pot spune mai multe despre Poli pentru ca deocamdata eu nu am semnat cu Iasul“.

luni, 29 iunie 2009

SORIN BOCA: „IL VREM PE GRIGORAS LA IASI“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat luni, la reunirea echipei, ca antrenorul Petre Grigoras este dorit in dealul Copoului.
„Nu se poate vorbi inca de un antrenor nou la Poli Iasi, dar noi il vrem pe Grigoras. Asteptam un raspuns de la el in maximum doua zile. Daca nu va accepta Grigoras, avem o alta varianta. Oricum, eu cred ca pana la plecarea in primul stagiu de pregatire, Poli Iasi va avea antrenor. Pana atunci, de pregatirea echipei se vor ocupa antrenorii secunzi Narcis Ciocarlan si Ioan Campeanu“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca gruparea din dealul Copoului va pleca in doua stagii de pregatire in aceasta vara: „Jucatorii vor efectua marti si miercuri vizita medicala, urmand ca joi sa plece intr-un stagiu de pregatire, pana pe 11 iulie, la Brasov. Luam in calcul si disputarea a doua meciuri amicale la Brasov. In prioada 13-24 iulie, echipa va pleca in cel de-al doilea stagiu de pregatire, in Austria. Acolo vom disputa cinci meciuri amicale, cu echipe din Ungaria, Croatia, Polonia si Slovenia. Ramane sa stabilim exact datele de disputare a acestor jocuri cu noul antrenor“.

JUCATORII DE LA POLI IASI SI-AU RELUAT PREGATIRILE


La primul antrenament al formatiei Poli Iasi, in vederea noului sezon, au participat, luni, 27 de fotbalisti, sedinta de pregatire fiind condusa de antrenorii secunzi Narcis Ciocarlan si Ioan Campeanu, deoarece nu a fost stabilit inca noul tehnician.
In momentul in care a venit la stadion, capitanul formatiei iesene, Bogdan Onut, a avut un schimb dur de replici cu cativa suporteri, care l-au acuzat ca a jucat pariuri in editia trecuta de campionat. Onut le-a spus fanilor: „Daca aveti dovezi ca am pariat pe Poli, aduceti dovezile aici, in fata presei. Eu va spun ca am pariat pe curse de caini! E vreo problema?!“
De la reunire au lipsit motivat Stojan Ignatov si Lamine Diarrassouba, in timp ce Nuno Viveiros este accidentat si va veni duminica.
Fata de sezonul trecut, la startul pregatirilor nu au mai participat Andrei Cristea, Jose Montiel si Petar Jovanovic, care au revenit la echipele de care apartin.
Lotul prezent la reunire a fost:
Portari – Cristian Branet, Traian Marc, Razvan Plesca, Andrei Balan;
Fundasi – Cornel Buta, Adrian Ilie, Iosif Kalai, Cristian Munteanu, Bogdan Onut, Bogdan Straton, Andrej Pecnik, Andrian Sosnovschi (Torpedo Moscova), Alexandru Apetroaie (Poli II Iasi);
Mijlocasi – Dominik Bersnjak, Romulus Miclea, Ciprian Milea, Mircea Oprea, Alejandro Gavatorta, Sebastian Sfarlea, Paul Tincu (revenit de la Petrolul Ploiesti), Adrian Cososchi (Poli II Iasi), Alexandru Buhusi (Poli II Iasi);
Atacanti – Cristian Bratu, Ionut Balba, Clement Palimaru, Marius Vintila (liber de contarct), Bogdan {tiubei (Poli II Iasi).
Componentii gruparii iesene vor efectua vizita medicala marti si miercuri la Policlinica Sportiva din Iasi.

sâmbătă, 27 iunie 2009

PETRE GRIGORAS: „SUNT SANSE SA VIN LA POLI IASI“


Antrenorul echipei Otelul Galati, Petre Grigoras, a declarat sâmbata ca isi va rezilia intelegerea cu gruparea dunareana si ia in calcul o venire la Poli Iasi.
„Vreau sa am o discutie o discutie cu domnul Marius Stan in privinta rezilierii intelegerii mele cu Otelul. Cei de la Iasi m-au contactat, prin domnul primar Gheorghe Nichita. Mi s-a facut o oferta sa antrenez în Copou si ramane sa vad ce decizie iau. Sunt sanse sa vin la Poli Iasi“, a declarat Petre Grigoras.
Tehnicianul galatenilor a mai spus ca l-a deranjat faptul ca nu a fost consultat in privinta transferurilor: „La Galati se propune un obiectiv important in conditiile in care Bourceanu a plecat, iar Pena si Viglianti sunt accidentati. In plus, sunt obligat sa antrenez ce jucatori mi se aduc. Nu mi se pare normal asa. Eu cred ca antrenorul trebuie sa decida jucatorii care vin la echipa si programul de antrenament“.

vineri, 19 iunie 2009

POLI IASI PUNE IN VANZAVRE ABONAMENTELE PENTRU NOUA EDITIE DE CAMPIONAT


Formatia Poli Iasi va pune in vanzare, incepand de luni, 22 iunie, abonamentele pentru meciurile de pe teren propriu din sezonul 2009 - 2010.
Fata de sezonul trecut, preturile abonamentelor au fost reduse cu pana la 50%. Mai mult, raman valabile ofertele speciale pentru membrii aceleasi familii sau pentru copiii sub 14 ani si adultii peste 65 de ani. Abonamentele vor putea fi cumparate de luni pana vineri de la departamentul Marketing al clubului, intre orele 9.30 si 16.00.
Pana la data de 4 iulie, suporterii care au avut abonamente si in sezoanele trecute, sunt asteptati sa vina sa-si pastreze locurile avute.
Un abonament la tribuna 0 costa 400 de lei, unul la tribuna 0A costa 300 de lei, in timp ce la tribunele A [i B, un abonament costa 140 de lei, iar la peluze 50 de lei.
In cazul in care membrii aceleiasi familii isi iau abonament, gruparea ieseana are urmatoarea oferta: pentru doua persoane, la triuna 0, abonamentul costa 750 de lei, pentru trei persoane – 1050 de lei, iar pentru patru persoane - 1300. La tribuna 0A, abonamentul pentru doua persoane este de 560 de lei, pentru trei persoane – 795 de lei, iar pentru patru persoane – 960. La tribuna A si B, abonamentul pentru doua persoane costa 260 de lei, pentru trei persoane – 375 de lei, in timp ce pentru patru persoane abonamentul este de 460. La peluze, abonamentul de doua persoane este de 90 de lei, pentru trei persoane – 120 de lei, iar pentru patru persoane – 140 de lei.
Abonamentele pentru copiii sub 14 ani si adultii peste 65 de ani sunt de 300 de lei la tribuna 0, 225 de lei la tribuna 0A, 110 lei la tribuna A [i B si 35 de lei la peluze.

joi, 18 iunie 2009

SORIN BOCA: „PANA PE 25 IUNIE, POLI IASI VA AVEA ANTRENOR“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca pana pe 25 iunie, gruparea din dealul Copoului va avea un nou antrenor.
„Pana pe 25 iunie, Poli Iasi va avea antrenor. Pe 25 iunie este prevazuta reunirea lotului si atunci cu siguranta echipa va avea un antrenor. Avem o lista de 3-4 posibili antrenori, dar deocamdata nu va pot spune mai mult. Avem in vedere antrenori atat din tara cat si din strainatate. In functie de ce decizie va lua Consiliul de Administratie al clubului, vom demara negocierile pentru aducerea unui antrenor“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca doreste ca in perioada de vara, echipa sa plece in doua stagii de pregatire, unul in tara si unul in strainatate: „Pentru pregatirea noii editii de campionat, am vrea ca echipa sa mearga in doua stagii de pregatire. Unul de 10 zile, in tara, la munte, si unul de 10-12 zile in strainatate. Pentru primul cantonament avem ca variante Cimpulung Moldovenesc sau Brasov, in timp ce pentru cel de-al doilea cantonament, cand dorim sa disputam cinci-sase meciuri amicale, am vrea sa mergem undeva in Austria. Oricum, o decizie finala va fi luata de noul antrenor, pentru ca asa mi se pare normal“.
Sorin Boca a mai precizat ca vrea sa aduca in aceasta vara trei-patru jucatori: „In aceasta vara vrem sa aducem trei-patru jucatori. Avem nevoie de un atacant sau chiar doi, de un fundas lateral si de un mijlocas de banda stânga. Vom face transferuri in functie de buget, dar ne vom axa si in acest sezon pe jucatori liberi de contract si cat mai ieftini“.

miercuri, 17 iunie 2009

CS GURA HUMORULUI A PROMOVAT IN LIGA A III-A


Formatia CS Gura Humorului, din judetul Suceava, a castigat miercuri, la Iasi, cu scorul de 2-0 (2-0), barajul de promovare in Liga a III-a, in fata formatiei botosanene AS Roma.
Pentru CS Gura Humorului a marcat Lazar (2', 26’).
Intr-un alt meci de baraj, disputat la Roman, FC II Vaslui a promovat in Liga a III-a, dupa ce a invins cu scorul de 1-0 (1-0) formatia ieseana Rapid Dumesti.

SORIN BOCA: „VENIREA LUI DI CANIO ESTE O SPECULATIE“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri ca venirea antrenorului Paolo Di Canio pe banca gruparii din dealul Copoului este doar o speculatie.
„Am vazut si eu ca Di Canio ar fi dat ca noul antrenor al Politehnicii. Tot ce pot spune este ca venirea lui Di Canio la Iasi este o speculatie. Avem cateva nume de antrenori care pot face treaba la Iasi, dar nu pot deocamdata spune despre cine este vorba. Sunt antrenori atat din tara cat si din strainatate. Astept decizia Consiliului de Administratie pentru a sti cu cine sa negociem. In plus trebuie stabilit bugetul si ce strategie vom adopta in noua editie de campionat, pentru a sti ce sa vorbesc cu antrenorul pe care il vom aduce“, a declarat Sorin Boca.
Site-ul italian www.tuttomercatoweb.com a notat miercuri ca fostul jucator al echipei Lazio, Paolo di Canio, este in tratative cu Poli Iasi.
Paolo Di Canio are 41 de ani si a fost jucator la Lazio Roma, Juventus Torino, AC Milan si in ligile din Anglia si Scotia. Di Canio este cunoscut pentru orientarea sa fascista, provocand un scandal cand era jucator deoarece a salutat galeria cu „salutul roman“ de pe vremea lui Mussolini.

SORIN BOCA: „TOTI JUCATORII NOSTRI SUNT TRANSFERABILI“


Presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri ca toti jucatorii din dealul Copoului sunt liberi sa plece daca primesc oferte convenabile pentru club.
„Toti jucatorii notsri sunt transferabili. Daca vreunul dintre jucatorii nostri vine cu o oferta care sa avantaje clubul, ii dam drumul sa plece. Deocamdata nu si-a manifesta nimeni intentia de parasi echipa. Singurul jucator care a plecat este Andre Todescato, la care am renuntat. El a fost imprumutat pana in aceasta vara, cu posibilitate de prelungire a intelegerii. In conditiile in care nu a dat randamentul scontat, am ales sa renuntam la serviciile acestui jucator“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca isi doreste ca Leandro da Silva, Jose Montiel si Petar Jovanovic sa continue la gruparea din dealul Copoului: „Pentru Montiel, am trimis o hartie la Reggina, clubul de care apartine, prin care am cerut sa ni-l mai lase imprumut pentru inca un an, cu posibilitate de cumparare. Asteptam acum un raspuns din partea italienilor. ~n ceea ce-l priveste pe Leandro da Silva, acesta este un tanar de perspectiva, care insa a avut ghinionul sa se accidenteze si sa nu poata juca. De aceea am trimis o hartie celor de la FK Most, echipa de care apartine, pentru a ni-l lasa imprumut inca jumatate de an. Ramane de vazut ce decizie vor lua oficialii formatiei din Cehia. Referitor la Petar Jovanovic, la fel, noi am dori sa continue la Poli Iasi, tot sub forma de imprumut. Am inteles, totusi, ca oficialii gruparii FC Vaslui, de care apartine jucatorul, nu ar agrea o asemenea varianta, ei fiind dispusi doar sa-l vanda“.
~n ceea ce-l priveste pe mijlocasul Sebastian Sfarlea, aflat la final de contract cu Poli Iasi, Boca a spus ca totul depinde de jucator: „Am purtat mai multe discutii cu Sfarlea si i-am propus o suma pentru prelungirea contractului. Acum depinde numai de Sfarlea daca va accepta acea suma si va ramane in continuare la noi sau va alege sa plece la alta echipa“.

sâmbătă, 13 iunie 2009

SORIN BOCA: „NU AM PUTUT CONCURA CU STEAUA PENTRU BERGODI“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat sambata ca regreta faptul ca a pierdut un antrenor de talia lui Cristiano Bergodi.
„Cu parere de rau trebuie sa spun ca nu am putut concura cu Steaua pentru Bergodi. Era greu sa-l convingem sa continue cu noi, in conditiile in care a fost dorit la Steaua, unde are la dispozitie un buget mai mare ca al nostru si unde are un lot de jucatori cu care isi poate propune obiective de performanta. Cristiano Bergodi este un antrenor foarte bun si un caracter deosebit. Ramane sa ne orientam spre un alt antrenor“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca tehnicianul italian va face performanta la Steaua, daca va fi lasat: „Vreau sa-i multumesc inca o data lui Crstiano Bergodi pentru ceea ce a facut la Poli Iasi si sa-i doresc mult succes la Steaua. Sunt convins ca va face performanta la noua sa echipa, numai daca va fi lasat sa-si faca treaba, asa cum stie el mai bine“.

GIGI BECALI: „CRISTIANO BERGODI VA ANTRENA STEAUA“


Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, sambata, la finalul intalnirii pe care a avut-o cu Renzo Rossi, principalul colaborator al tehnicianului Cristiano Bergodi, ca antrenorul italian sa preia echipa bucuresteana.
"Cristiano Bergodi va antrena Steaua. Mai lipseste doar semnatura lui Bergodi! Mi-a promis ca va intineri mult echipa si ca in cinci ani vom avea o echipa de tineri talentati. In zece ani, cu echipa asta o sa dominam Europa", a spus Becali dupa intalnirea cu Renzo Rossi.
Clubul din Gheneca a anuntat si pe site-ul clubului ca Bergodi este noul antrenor.

vineri, 12 iunie 2009

SORIN BOCA: „VREM SA-L PASTRAM PE MONTIEL“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri ca a solicitat formatiei italiene Reggina, care il detine pe jucatorul Jose Montiel, sa precizeze care sunt pretentiile pentru cedarea jucatorului paraguayan.
„Montiel a jucat foarte bine la noi si de aceea vrem sa vedem care sunt pretentiile celor de la Reggina pentru a ni-l ceda. Noi vrem sa-l pastram pe Montiel si sper sa reusim acest lucru, mai ales ca Reggina a retrogradat in Serie B. In functie de pretentiile italienilor, vom lua o decizie“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca doreste prelungirea intelegerii cu mijlocasul Sebatian Sfarlea, aflat la final de contract: „Vrem sa prelungim intelegerea cu Sebi si deja am purtat o serie de discutii cu jucatorul. In functie de pretentiile sale, vom vedea daca Sfarlea va mai continua la Poli Iasi sau nu“.

miercuri, 10 iunie 2009

POLI IASI A LASAT RAPIDUL IN AFARA EUROPEI


Formatia Poli Iasi a terminat la egalitate, scor 2-2 (2-0), partida disputata miercuri, in deplasare, in compania echipei Rapid Bucuresti, intr-un meci contand pentru ultima etapa a Ligii I.

Desi era un simplu meci vacanta pentru ieseni, elevii lui Cristiano Bergodi au jucat fara presiunea rezultatului si acest lucru s-a vazut.
In minutul 12, Andrei Cristea (foto)a patruns in careu pe partea dreapta, a sutat din unghi de la aproximativ opt metri, iar mingea deviata de Ivelja a intrat in poarta.
Era 1-0 pentru oaspeti si giulestenilor nu le venea sa creada ca pot rata cupele europene.
Gluma s-a ingrosat zece minute mai tarziu, cand acelasi Cristea a trecut usor pe Vasile Maftei si a inscris cu un sut puternic peste portarul Andrade.
In partea a doua a jocului, rapidistii au intrat mult mai decisi pe teren si in minutul 54, Spadacio a redus din handicap, dintr-o lovitura libera de la marginea careului.
Dupa alte opt minute, Pinto a trimis cu capul spre paorta, Plesca a respins in fata, iar Herea a inscris din patru metri.
Finalul de joc a fost unul de infarct, cu gazdele dominand copios si cu iesenii aparandu-se organizat.
Plesca a facut adevarate minuni la suturile rapidsitilor si in ultima faza a jocului, cand portarul iesean a fost depasit, Kalai a respins de pe linia portii mingea trimisa cu capul de Djalovic.
Scor final 2-2 si rapidistii rateaza participarea in cupele europene, in timp ce iesenii ar putea ramane cu regretul ca-i va pierde in aceasta vara pe antrenorul Cristiano Bergodi si pe atacantul pur-sange, Andrei Cristea.

marți, 9 iunie 2009

SORIN BOCA: „SUNT 51% SANSE CA BERGODI SA CONTINUE CU POLI IASI“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca in proportie de 51% antrenorul Cristiano Bergodi va continua cu gruparea din dealul Copoului si sezonul viitor.
„Suntem in continuare in negocieri cu domnul Cristiano Bergodi. Dumnealui a propus un proiect pentru doi ani, prin care se doreste clasarea in prima jumatate a clasamentului anul viitor si atacarea unei cupe europene in sezonul 2010-2011. Exista dorinta de colaborare de ambele parti, insa totul depinde bugetul de care vom dispune. Daca vor fi resurse financiare pentru sustinerea proiectului propus de domnul Bergodi, cu siguranta acesta va continua cu noi. Daca nu, nu! In momentul de fata, cred ca sunt 51% sanse ca Bergodi sa continue cu Poli Iasi. Acel 1% peste jumaatte reprezinta dorinta ambelor parti de a continua colaborarea“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a spus ca prelungirea intelegerii cu antrenorul Crsitiano Bergodi depinde numai de venirea unor oameni de afaceri care sa sustina clubul: „Pana acum, la nivel declarativ, s- au spus multe, dar cand a fost vorba de dat bani... greul a ramas pe spatele Primarului Gheorghe Nichita si a Consiliului Local. Desi fac efoturi sa susina aceasta echipa, actionarii privati au inca restante fata de club. Eu fac inca o data apel la toti oamenii de afaceri interesati sa vina sa sprijine acest club. Oricum, indiferent ce se va intampla, vreau sa-i multumesc atat domnului Cristiano Bergodi cat si domnului Ionut Popa pentru rezultatele din acest an, care au dus la indeplinirea obiectivului, salvarea de la retrogradare“.

CRISTIANO BERGODI: „VOM JUCA FARA PRESIUNE IN GIULESTI“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca jucatorii sai vor evolua fara presiune in ultima etapa de campionat si de aceea se asteapta la o evolutie buna in Giulesti.
„Speram sa facem un joc bun cu Rapid pentru a onora cum se cuvine intrecerea interna. Jucam impotriva unei echipe care isi doreste sa prinda un loc de Europa League si tocmai de aceea trebuie sa evoluam cu multa determinare si daruire, pentru a ne ridica la nivelul adversarului. Pentru noi aceasta partida are mai putina importanta in economia clasamentului si tocmai de aceea cred ca baietii vor juca fara presiune in Giulesti. Noi nu avem nimic de pierdut. Ne lipsesc foarte multi titulari, dar probleme de lot sunt si in tabara cealalta. Nu ne va fi usor. Eu cred ca putem scoate un rezultat bun“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca nu a primit deocamdata nicio oferta concreta de la formatia Steaua Bucuresti: „Am vazut ce a declarat domnul Becali despre mine, dar eu prefer sa nu comentez. Nu m-am intalnit niciodata cu domnul Becali si vad ca deja imi fixeaza obiective. Repet, nu am primit nicio oferta concreta de la Steaua. Pana acum, am purtat discutii doar cu cei de la Poli Iasi, pentru ca eu am contract cu aceasta echipa pana pe 14 iunie. Eu joi plec acasa, in Italia, dar voi continua sa discut cu domnul Boca (n.r. – Sorin Boca, presedintele clubului Poli Iasi) pentru ca vreau ca pana duminica sa stiu ce voi face in continuare. Oricum, eu cred ca Iasul, cu sau fara Cristiano Bergodi, merita sa lupte pentru un obiectiv mai bun decat salvarea de la retrogradare“.

duminică, 7 iunie 2009

CRISTIANO BERGODI: „DACA RAMAN LA IASI, IN DOI ANI VREAU SA LUPTAM PENTRU CUPELE EUROPENE“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat duminica faptul ca, in cazul in care va semna prelungirea contractului cu gruparea din dealul Copoului, vrea ca in doi ani sa lupte pentru participarea intr-o cupa europeana.
„Daca raman la Iasi, in doi ani vreau sa luptam pentru cupele europene. Repet, daca raman, vreau ca in sezonul 2009-2010 sa intineresc putin echipa si sa luptam pentru un loc undeva la mijlocul clasamentului, iar in anul urmator sa tragem la o cupa europeana. Iasul este un oras mare si cred ca merita sa aiba o echipa care sa lupte pentru cupele europene“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca Poli Iasi ar trebui sa prelungeasca intelegerea cu jucatorul Jose Montiel, care este cel mai talentat jucator din lot: „Nu-mi place sa vorbesc despre fotbalisti, dar cred ca Jose Montiel este cel mai talentat jucator din lotul Politehnicii Iasi si cred ca ar trebui pastrat. Montiel a fost putin nepregatit din punct de vedere fizic si de aceea nu a dat un randament mai mare. Daca ar ajunge cu pregatirea la parametri buni, Montiel ar putea fi cel mai bun jucator de la Poli Iasi. In ceea ce-l priveste pe Ionut Balba, cred ca acesta trebui sa inteleaga ca are nevoie de o pregatire mai buna. Cred ca daca nu ar fi asa indolent, ar fi un atacant foarte bun“.
Bergodi a mai spus ca cel mai frumos moment al carierei sale la Poli Iasi ramane victoria obtinuta in fata formatiei Dinamo Bucuresti: „Cu siguranta cel mai frumos moment din cariera mea de antrenor la Poli Iasi ramane victoria obtinuta in fata lui Dinamo. Dinamo era lider si avea cele mai mari sanse la titlu cand a jucat la Iasi. Totusi, noi am facut un meci foarte bun si am rasturnat toate calculele hartiei. La capitolul deziluzii, as trece infrangerea cu Unire Urziceni, cand am recunoscut ca am gresit tactic pregatirea meciului si regret ca nu am luat puncte cu Otelul Galati in deplasare si acasa cu CFR Cluj. In aceste ultime doua meciuri cred ca am fi meritat sa luam cel putin un punct. Oricum, intr-un clasament al returului, Poli Iasi este pe locul 10 si cred ca asta spune multe“.

sâmbătă, 6 iunie 2009

RAZVAN LUCESCU: „NU VOI UITA ACEASTA SEARA“


Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Razvan Lucescu, a declarat sambata seara, dupa victoria obtinuta in fata Lituaniei, ca, desi a debutat la nationala, nu a fost coplesit de emotii, deoarece a pregatit foarte bine partida cu Lituania.
„E o seara frumoasa, pe care probabil nu o voi uita niciodata. Nu as putea spune ca am avut emotii mari, nu m-am apucat ieri de fotbal. A fost un meci pregatit bine cu jucatori extraordinari. N-am avut de ce sa am emotii. E clar ca am venit aici sa castigam. Lituania este o echipa foarte bine organizata dar noi am facut un presing bun si am avut un plus la capitolul tehnica. Rezultatul ne aduce 3 puncte dar nu reflecta ce s-a intamplat pe teren, am avut ocazii sa dam mai multe goluri. Practic mai avem sanse dar foarte mici, pentru ca depindem si de altii. Noi trebuie sa scoatem cat se poate de mult de la fiecare meci“, a declarat Razvan Lucescu.

RAZVAN LUCESCU A DEBUTAT CU DREPTUL : VICTORIE IN LITUANIA


Echipa nationala a Romaniei s-a impus sambata seara, in deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), in fata formatiei similare a Lituaniei, intr-un meci contand pentru preliminariile CM din 2010.

Fara multi dintre titularii prafuiti ai lui Piturca, antrenorul Razvan Lucescu a preferat sa mizeze pe jucatori muncitori, care au dat randament in campionatul intern, gen Apostol, Tanse sau Danciulescu si Romania a parut ca si-a recapatat cheful de joc.
Chivu si Radoi au revenit acolo unde se simt cel mai bine, in defensiva, si acest lucru a dat siguranta defensivei.
Asa cum spunea inainte de meci Razvan Lucescu, Romania a preferat sa aiba cat mai mult posesia, stiind ca pana la urma va veni si golul. Si acesta a aparut pe final de repriza, Marica invingandu-l pe portarul advers cu un sut din marginea careului, dupa ce in urma cu cateva minute nimerise bara.
In partea a doua a jocului, romanii au cedat posesia, insa lituanienii nu prea au stiut ce sa faca cu mingea, putine fiind momentele in care Coman a fost pus la incercare de atacantii adversi.
Pe final, romanii puteau inscrie golul doi, insa Tanase nu a stiut sa fructifice pasa ideala data de Danciulescu.
Scor final 1-0 pentru Romania si Razvan Lucescu debuteaza cu dreptul pe banca tehnica a nationalei.

vineri, 5 iunie 2009

SORIN BOCA: „NOI JUCAM TOATE MECIURILE DOAR PE TEREN“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri ca gruparea din dealul Copoului isi va apara corect sansele in ultima etapa a campionatului, in deplasare, cu Rapid Bucuresti.
„Cred ca am demonstrat pana acum ca noi am jucat toate meciurile doar pe teren. Poli Iasi este o echipa care isi apara corect sansele si fie batem pe Dinamo cu 1-0, fie luam bataie de la Otopeni cu 4-1. Nu ne intereseaza alte specula]ii, Poli este o echipa curata si vom demonstra acest lucru si miercuri, in «Giulesti». Mergem sa jucam cat mai bine si, de ce nu, sa castigam, pentru a incheia cum se cuvine un sezon greu pentru noi si pentru iubitorii fotbalului din Iasi“, a declarat Sorin Boca.
Si antrenorul forma]iei iesene, Cristiano Bergodi, a spus ca Poli Iasi isi va apara corect sansele in partida de miercuri: „Am fost in]eles gresit dupa partida cu Gloria Buzau, cand am spus ca ne-am salvat de la retrogradare si ca nu ma mai intereseaza partida cu Rapid. Am vrut sa spun ca pentru noi aceasta partida nu mai are miza in condi]iile in care suntem deja salva]i de la retrogradare. Dar asta nu inseamna ca ne vom da la o parte, ca sa castige Rapid. Vreau sa incheiem campionatul cu un rezultat bun si de aceea le cer jucatorilor sa trateze acest meci cat mai serios“.

miercuri, 3 iunie 2009

CRISTIANO BERGODI: „LUNI AM ANTRENAMENT, NU AM CUM SA MA VAD CU BECALI“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat miercuri, dupa antrenamentul de seara, ca luni are programat un antrenament cu jucatorii si nu se va vedea cu Gigi Becali.
„Am vazut si eu ce a declarat domnul Becali, dar vreau sa va spun ca eu luni am antrenament, nu am cum sa ma vad cu Becali. Noi pregatim meciul cu Rapid, de miercuri. Am mai spus si repet, vreau sa discut cat mai repede cu domnul presedinte Boca si cu domnul primar al Iasului, Gheorghe Nichita, pentru a vedea care este oferta celor de la Iasi. Dupa aceea, voi discuta si cu altii, pentru ca miercurea viitoare imi expira contractul cu Poli Iasi. Este o onoare sa fii dorit de Steaua, dar si alte formatii din tara sau din strainatate s-au interesat de mine. Ramane sa vad ce decizie voi lua“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca va pregati partida cu Rapid cu toata atentia: „Vom pregati cu toata atentia partida cu Rapid, deoarece vrem sa mergem sa ne aparam sansele. Rapid este implicata `n lupta pentru Europa League si asta `nseamna ca noi trebuie sa fim fair-play fata de celelalte echipe si sa ne aparam corect sansele `n «Giulesti»“.