IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

miercuri, 17 septembrie 2008

NICI O VICTORIE ROMANEASCA IN CUPA UEFA


Cele cinci formatii romanesti participante in cupele europene au obtinut doar doua puncte in partidele disputate aseara in prima mansa a turului I al Cupei UEFA, performerele fiind Unirea Urziceni si FC Vaslui.

Dinamo a inceput cu stingul aventura europeana, olandezii de la NEC Nijmegen obtinind o victorie meritata.
Batavii au inceput bine partida si au avut primele ocazii de gol, dar atacantii celor de la NEC au ratat intilnirea decisiva cu balonul.
Duelul la mijlocul terenului a fost dominat clar de cei de la Nijmegen, dar prima mare ocazie de gol a aparut abia in minutul 39, cind golul inscris de Van Beukering a fost anulat de arbitru pe motiv de offside.
Dinamo a inceput la fel de slab repriza a doua si in mintul 57 olandezii au taxat jocul apatic al alb-rosilor si au inscris prin Van Beukering.
„Ciinii rosii“ au o rabufnire de orgoliu, insa Torje si Danciulescu nu reusesc sa il pacaleasca pe portarul maghiar al celor de la NEC.
Urmeaza din nou o perioada „moarta“ pentru Dinamo si Lobont ii salveaza pe „ciini“ de la dezastru, fiind pus la incercare din toate pozitiile de atacantii olandezilor.
Se termina 1-0 un meci pe care dinamovistii vor sa-l uite cit mai rapid si pastreaza sanse de calificare doar daca vor juca altceva in retur.

Rapidistii, invinsi din penalty
Meciul de la Wolfsburg a debutat cu germanii si doar sansa si Pardo, cel mai pun jucator de pe teren, au salvat Rapidul de la un dezastru.
Rezultatul inscris pe tabela poate fi considerat multumitor pentru jocul prestat de cele doua echipe in prima repriza.
Singurele faze mai importante ale rapidistilor in prima repriza le-au apartinut lui Spadacio (17’) si Herea (29’), in rest, meciul a fost la discretia echipei germane, care s-a jucat pur si simplu cu ocaziile.
Golul nemtilor a venit cum nu se putea mai rau pentru giulesteni, chiar inainte de pauza. Cesinha a avut o interventie imprudenta in propriul careu si arbitrul a dictat penalty. Grafite a executat bine si a inscris pentru 1-0.
In partea a doua a jocului, schimbarile lui Peseiro au animat partida, Julio Cesar reusind o faza foarte buna in minutul 69, cind, dupa o incursiune senzationala pe partea dreapta i-a pasat lui Spadacio, la marginea careului. Din pacate, preluarea acestuia a fost foarte slaba si faza s-a stins.
Nemtii au dominat si cea de-a doua repriza, dar nici ei nu si-au mai creat ocazii mari de a marca si s-a terminat 1-0.

Urziceniul a tinut in sah liderul din Germania
Unirea Urziceni a reusit surpriza si a terminat la egalitate, scor 0-0 in fata lui Hamburg, chiar la nemti acasa, pe „Nordbank Arena“.
Urziceniul nu s-a comportat deloc ca un outsider, ba din contra, ialomitenii au contat in atac, trecind pe linga deschiderea scorului de mai multe ori.
In prima repriza, ialomitenii au reusit sa puna mari probleme portii lui Rost, prin atacurile lui Onofras, Bilasco si Bogdan Mara, dar nici unul dintre atacantii lui Dan Petrescu nu a putut deschide scorul.
In minutul 6, ialomitenii au cerut penalty la un hent clar in careu al lui Matijsen, dar arbitrul turc Firat Aydinus nu a fluierat nimic.
Citeva minute mai tirziu, Hamburg a trecut pe linga deschiderea scorului, dupa ce Jarolim a lovit bara in urma unui sut in forta.
Repriza a doua a inceput identic cu prima, Hamburg aflindu-se in atac, dar tot Urziceniul a cerut un alt penalty. Dupa primele zece minute, in care Unirea a incercat sa atace poarta lui Rost, ialomitenii au fost inghesuiti in propria jumatate, nemtii avind din nou o ocazie imensa la o noua bara.
Pe final, Unirea nu a mai contat in atac, iar Guerrero a trecut de doua ori pe linga gol.
Urziceniul termina la egalitate partida din Germania si asteapta increzatoare returul pentru o calificare istorica.

Vasluiul mai bun ca Steaua
Formatia FC Vaslui a reusit mai mult decit Steaua in fata Slaviei Praga, scotind o remiza alba aseara.
Slavia a inceput in forta partida, iar primul sut spre poarta lui Kuciak a venit in primele secunde ale partidei.
Cehii au jucat in forta, iar Ljubinkovic si Buhus au acuzat intrarile dure ale elevilor lui Jarolim.
Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize le-a aprtinut vasluienilor, Ghencev trimitind o torpila de la 30 de metri, care a lovit bara din dreapta portii cehe, iar Gheorgiu s-a aflat si el aproape de gol, dupa o lovitura libera executata de N'Doye.
Repriza a doua le-a apartinut in totalitate cehilor, care au avut citeva ocazii importante de a deschide scorul, dar s-au opus ori bara, ori portarul Kuciak, aflat intr-o forma de zile mari.
Scor final 0-0, iar echipa lui Porumboiu poate privi cu speranta returul de peste doua saptamini.

Timisoara, invinsa pe teren propriu
Banatenii au inceput bine partida cu Partizan si Bucur a deschis scorul cu un lob superb de la 25 de metri.
Sirbii nu au resimtit socul primirii golului si Tosic a restabilit egalitatea dupa o lovitura libera de la 18 metri executata perfect.
Timisorenii au inceput bine si repriza secunda, insa o data cu trecerea timpului Partizan a pus stapinire pe joc, iar Tosic si Bogunovic au lasat impresia ca se joaca la Zagreb.
In mintuul 65, Bogunovic dejoaca iesirea la off-side a timisorenilor, intra in careu ti il invinge pe Pantilimon.
Pina la final, banatenii au incercat sa restabileasca egalarea, insa ocaziile mari le au tot sirbii, insa scorul ramine 1-2 si elevii lui Dusan Uhrin au sanse infime de calificare.

Niciun comentariu: