IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

joi, 30 septembrie 2010

ACSMU POLI IASI I-A LEGITIMAT PE MUSUMBU SI GADO


Presedintele executiv al ACSMU Poli Iasi, Grigore Sichitiu, a declarat joi ca jucatorii Muscal Musumbu (foto) si Ramses Gado vor avea drept de joc in meciul de vineri, cu Muresul Deva, cei doi semnand cu gruparea din dealul Copoului contracte pentru o perioada de un an.
„Suntem fortati sa intarim lotul din mers. In ultimele zile i-am avut la pregatiri pe Muscal Musumbu si Ramses Gado, iar cei doi au fost legitimati, urmand sa aiba drept de joc in partida de vineri cu Muresul Deva. Urmeaza sa mai aducem doi-trei atacanti de valoare saptamana viitoare, iar pistele tatonate fiind Africa si Brazilia“, a spus Grigore Sichitiu.
Muscal Musumbu are 31 de ani si joaca pe postul de mijlocas defensiv si a evoluat de-a lungul carierei la formatiile Saint Gilloise, Mechelen, Anderlecht, Verbroedering Dender, Tubize (Belgia), Yozgatspor (Turcia), Egaleo, Kalamata, Akratitos si Ilisiakos (Grecia), ultima data fiind legitimat la echipa de liga a doua din Belgia, Tubize.
Ramses Gado are 28 de ani si a mai jucat la FC Bihor, Otelul Galati si International Curtea de Arges.
Oficialul formatiei iesene a mai adaugat ca astepata si alti oameni de afaceri alaturi de Ionut Negoita: „Saptamana viitoare vom avea o intalnire cu mai multi oameni de afaceri din Iasi, pentru ca vrem sa aducem cat mai multi sustinatori alaturi de echipa. Fiecare sa dea cat poate, chiar si 1.000 de euro sunt bineveniti“.

marți, 28 septembrie 2010

IONUT NEGOITA: „VREAU CA IN 4-5 ANI SA JUCAM IN CUPELE EUROPENE!“


Noul finantator al echipei ACSMU Poli Iasi, Ionut Negoita, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca vrea ca in 4-5 ani sa duca gruparea din dealul Copoului in cupele europene.
„Ma bucur ca am venit la Iasi. Era stiut faptul ca vreau sa ma implic in fotbal. Am ales Iasul deoarece aici este un climat propice pentru a ajunge la cel mai inalt nivel si pentru ca aici voi avea control total. Mi se pare normal ca atunci cand bagi bani sa ai si putere de decizie. Am ales sa ma implic la Poli Iasi deoarece acest orasmerita sa aiba o echipa care sa se bata in cel mai scurt timp cu fortele campionatului intern. Vreau ca in 4-5 ani sa jucam in cupele europene pentru ca mie nu-mi plac jumatatile de masura! Primul obiectiv este promovarea in Liga I dar si crearea unei echipe competitive si a unui centru de formare pentru copii si juniori“, a spus Ionut Negoita.
Oficialul formatiei iesene a mai adaugat ca nu a stabilit inca un buget pentru actualul sezon, dar ca va investi atat cat este nevoie: „Vreau sa promovam, dar nu cu orice pret! Voi investi la echipa atat cat va fi nevoie pentru a ne atinge obiectivele. Am apreciat munca patronilor de la Urziceni si de la CFR Cluj, care au inceput tot din liga a II-a si au ajuns sa ia campionatul in cativa ani. Ca patron de club nu am un model anume, ci vreau sa fac totul asa cum cred eu de cuviinta. Sigur nu vreau sa fiu ca Gigi Becali!“
Ionut Negoita a mai precizat ca a mai cochetat cu alte doua echipe, insa pana la urma a ales Iasul: „Este stiut faptul ca am vrut sa ma implic la Dinamo, dar acest lcuru nu a fost psoibil. Am cochetat cu Rapid si cu Petrolul Ploiesti, dar pana la urma am ales Iasul. Sunt prahovean si cand eram mic tinem cu Petrolul. De acum voi fi fanul Politehnicii Iasi“.

IONUT NEGOITA VA PRELUA ACSMU POLI IASI


Omul de afaceri Ionut Negoita a ajuns la o intelegere cu Grigore Sichitiu si va prelua formatia ACSMU Poli Iasi.
Sichitiu va ramane presedinte executiv in timp ce fostul fotbalist iesean Mircea Ursu va fi vicepresedinte.
Anuntul oficial al colaborarii va fi facut marti dupa-amiaza intr-o conferinta de presa.

luni, 27 septembrie 2010

GRIGORE SICHITIU: „DACA NU SE GASESC BANII PENTRU ADUCEREA A DOI ATACANTI, NE DESPARTIM“


Presedintele clubului ACSMU Poli Iasi, Grigore Sichitiu, a declarat luni ca se gandeste sa paraseasca gruparea din dealul Copoului daca nu se vor gasi banii necesari pentru aducerea a doi atacanti de valoare.
„S-a vazut si in ultimul meci de campionat, cu FC Bihor, ca avem probleme in ofensiva. Nu poti sa te bati la promovare in conditiile in care nu ai atac. As putea sa aduc doi atacanti valorosi, dar acestia costa vreo 15.000 de euro. Daca nu se gasesc banii pentru aducerea a doi atacanti, ne despartim. Sper ca aceste probleme sa se rezolve in aceasta saptamana“, a spus Grigore Sichitiu.
Oficialul formatiei iesene a mai adaugat ca gruparea din dealul Copoului ar avea sanse foarte mari sa sa promoveze daca se vor rezolva problemele financiare: „Daca se vor gasi banii pentru aducerea a doi atacanti si pentru celelalte cheltuieli care se fac in fiecare luna, eu cred ca am avea sanse foarte mari sa promovam. Eu sper sa se rezolve aceste probleme pentru ca altfel ne dam mana si ne vedem fiecare de treaba“.

sâmbătă, 25 septembrie 2010

INFRANGERE NEASTEPTATA


Cei care au pus un pronostic pe acest blog la partida FC Bihor – ACSMU Poli Iasi au mizat in proportie de 50% pe o victorie a iesenilor, in timp ce 20% au considerat ca elevii lui Ionut Popa vor scoate un punct la Oradea.
Doar 30% dintre cei care au pus un pronostic la acest meci au mers pe o infrangere a iesenilor.

INVINSI LA ORADEA


Formatia ACSMU Poli Iasi a fost invinsa cu scorul de 2-1 (1-0) sambata, in deplasare, de echipa FC Bihor, intr-un meci contand pentru etapa a V-a a Seriei a II-a a ligii secunde.

Dupa o saptamana zbuciumata, in care antrenorul Ionut Popa nu s-a prezentat la echipa, iesenii au pierdut la Oradea un meci pe care l-a dominat in mare parte, in fata unei echipe a carei medie de varsta a fost de 20 de ani.
Gazdele au inceput mai bine partida si in minutul 6, Markus a deschis scorul.
Replica iesenilor a venit in minutul 12, cand Palimaru a reluat putin pe langa poarta dupa un corner executat de Cornea.
Pana la pauza, iesenii puteau restabili egalitatea, insa Cohen (35’) si Cornea (38’) nu l-au putut invinge pe Fildan.
Intrat la pauza, Claudiu Ionescu a fost aproape de gol in minutul 49, insa mingea expediata de acesta din lovitura libera a fost respinsa in transversala de portarul gazdelor.
Din minutul 58, gazdele au jucat cu un om in minus, Moraru fiind eliminat pentru cumul de cartonase galbene.
Cu un om in plus, iesenii au continuat sa puna presiune pe poarta bihorenilor, insa Claudiu Ionescu a nimerit din nou bara in minutul 72, pentru ca in minutul 81 Barza sa inscrie pentru 2-0.
Pe final, Cohen, aflat la primul meci in tricoul Politehnicii, a redus din handicap cu un sut de la 25 de metri.
S-a terminat 2-1 pentru FC Bihor si iesenii raman doar cu 5 puncte acumulate in cinci etape, prea putin pentru o formatie care are pretentii la promovare.

miercuri, 22 septembrie 2010

GRIGORE SICHITIU: „L-AM CONVINS PE POPA SA REVINA LA ECHIPA“


Presedintele clubului ACSMU Poli Iasi, Grigore Sichitiu, a declarat miercuri ca antrenorul Ionut Popa se va ocupa in continuare de pregatirea echipei din dealul Copoului.
„Dupa mai multe discutii purtate cu Ionut Popa, l-am convins sa revina la echipa. Jucatorii vor pleca maine (n.r. – joi) dimineata spre Oradea, unde sambata vom juca in compania echipei FC Bihor. Popa va veni direct la Oradea si va conduce antrenamentul de vineri dimineata. Important acum este sa obtinem un rezultat pozitiv la Oradea“, a spus Grigore Sichitiu.
Oficialul formatiei iesene a mai adaugat ca miercuri a venit in probe un atacant belgian de origine congoleza, iar luni este asteptat sa vina un alt atacant brazilian: „Domnul Popa mi-a cerut sa-i aduc doi atacanti de valoare. Sper sa fi gasit solutiile pentru acoperirea acestui post. Astazi (n.r. – miercuri) a venit in probe Muscal Mvuezolo Musumbu, un atacant belgian de origine congoleza, in varsta de 31 de ani si care a evoluat ultima data in liga a doua din Belgia, la Tubize. Luni este asteptat sa vina un alt atacant, brazilianul Jao Paulo De Oliveira, in varsta de 25 de ani, care a jucat ultima data in Portugalia la Belenenses. Ramane ca Ionut Popa sa ia o decizie in privinta celor doi“.

duminică, 19 septembrie 2010

FANII IESENI AU MIZAT PE UN SUCCES CU ALRO SLATINA


Nu mai putin de 64% dintre cei care au pus un pronostic pe acest blog la partida ACSMU Poli Iasi – ALRO Slatina au mizat pe o victorie a gazdelor.
Doar 15% au nimerit pronosticul corect – un rezultata de egalitate -, in timp ce 21% au fost mai pesimisti si au considerat ca iesenii vor pierde aceasta partida.

sâmbătă, 18 septembrie 2010

REMIZA ALBA CU ALRO SLATINA


Formatia ACSMU Poli Iasi a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputata sambata, pe teren propriu, in compania echipei ALRO Slatina, intr-un meci contand pentru etapa a IV-a a Seriei a II-a a ligii secunde.
Fara cinci titulari, Ionut Popa a incercat sa improvizeze in partida cu ALRO, trimitandu-i in teren inca din primul minut pe Sarghe, Andrei si Robert Neagoe sau Baiano, ultimul de-abia ajuns in dealul Copoului.
In aceste conditii, lipsa de omogenitate din tabara gazdelor s-a vazut din plin, doar Palimaru (11’, 22’ si 34’) incercand sa puna in pericol poarta adversa.
De partea cealalta, fostul jucator al iesenilor, Cristi Constantin, a ratat cea mai mare ocazie a slatinenilor in minutul 12.
Partea a doua a ameciului a inceput tot cu o ratare a oaspetilor, acelasi Cristi Constantin trimitand peste poarta din pozitie foarte buna.
Cea mai importanta faza a meciului s-a consumat in minutul 61, atunci cand arbitrul Amarandei a mutat un fault comis in careu de Kalai asupra lui Palimaru.
Pana la final, s-a jucat haotic, demne de notat fiind doar eliminarile lui Ene de la oaspeti si a lui Tene, de la gazde, ajunse la cea de-a cincea eliminare in doar patru etape.
Pentru ieseni urmeaza o deplasare foarte grea la Oradea, pentru partida cu FC Bihor.

marți, 14 septembrie 2010

GRIGORE SICHITIU: „VOM CERE SUSPENDAREA JUCATORILOR TANASA SI MANEA“


Presedintele clubului ACSMU Poli Iasi, Grigore Sichitiu, a declarat marti ca va depune un memoriu la Federatia Romana de Fotbal pentru suspendarea jucatorilor Marian Tanasa si Ciprian Manea, care au plecat de la echipa fara acordul conducerii.
„Nu pot sa inteleg cum gandesc unii jucatori. Marian Tanasa si Ciprian Manea au fugit de la echipa, luindu-se dupa nu stiu ce impresar care le-a promis sume foarte mari la o echipa din liga a II-a din Iran. Vom cere suspendarea jucatorilor Tanasa si Manea pentru perioada cat mai au contract cu noi, adica pana vara viitoare. Eu le-am spus foarte clar jucatorilor ca nu pot pleca fara acordul nostru, dar nu au vrut sa inteleaga. Acum vor suporta consecintele“, a spus Grigore Sichitiu.
Oficialul formatiei iesene a mai adaugat ca va depune un alt memoriu impotriva arbitrilor Ionut Neagu si Adrian Neagu: „Asa cum am spus, vom cere excluderea din arbitraj a lui Ionut Neagu si Adrian Neagu. Daca nu am face nimic in acest caz, am crea un precedent periculos. Nu permitem nimanui sa-si bata joc de munca noastra. De asemenea, vrem sa solicitam nesuspendarea lui Paul Tincu, jucator care a fost eliminat eronat in partida de la Mioveni, lucru care se vede si pe reluarile video“.

sâmbătă, 11 septembrie 2010

GRIGORE SICHITIU: „VOM CERE EXCLUDEREA ARBITRILOR NEAGU SI UDREA“


Presedintele clubului ACSMU Poli Iasi, Grigore Sichitiu, a declarat ca va cere excluderea din arbitraj a lui Ionut Neagu si a lui Adrian Udrea, care au defavorizat formatia din dealul Copoului in partida de vineri, din deplasare, cu CS Mioveni.
„Sunt de 40 de ani in fotbal, dar n-am mai vazut un asemenea arbitraj! Daca s-a ajuns ca la un meci televizat sa se arbitreze asa, atunci este grav. Neagu ne-a tocat marunt tot meciul! Ne-a dat doua cartonase rosii, opt galbene si a dictat eronat un penalty impotriva noastra, in timp ce faulturile echipei adverse au fost trecute mai mereu cu vederea. In ceea ce-l priveste pe arbitrul Udrea, acesta nu a semnalizat pozitia clara de off-side la golul marcat de gazde. Ni s-au luat trei puncte pe care baietii, la modul in care au luptat, le meritau din plin. Am hotarat sa facem un memoriu impotriva celor doi. Vom cere excluderea arbitrilor Neagu si Udrea“, a spus Grigore Sichitiu.
Formatia ACSMU poli Iasi a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputata vineri, in deplasare, in compania echipei CS Mioveni, intr-un meci contand pentru etapa a III-a a Seriei a II-a a ligii secunde.

FANII IESENI AU MIZAT PE UN REZULTAT POZITIV LA MIOVENI


Nu mai putin de 40% dintre cei care au pus un pronostic la partida CS Mioveni – ACSMU Poli Iasi au mizat pe o victorie a iesenilor, in timp ce 34% au mers pe o remiza.
Doar 26% au considerat ca elevii lui Ionut Popa vor pierde la Mioveni.

vineri, 10 septembrie 2010

IONUT POPA: „N-AM VAZUT DE CAND SUNT EU IN FOTBAL UN ASEMENEA ARBITRAJ!“


Antrenorul echipei ACSMU Poli Iasi, Ionut Popa, a acuzat dur arbitrajul lui Ionut Neagu la finalul partidei de vineri, din deplasare, cu CS Mioveni.
„Am obtinut astazi (n.r. – vineri) un punct, in fata unei contracandidate la promovare, dar nu ma pot bucura. Este inadmisibil ce se poate intampla. N-am vazut de cand sunt eu in fotbal un asemenea arbitraj! Acest arbitru (n.r. – Ionut Neagu) ne-a eliminat doi jucatori, a dat aiurea un penalty pentru gazde, iar golul celor de la Mioveni a fost inscris dintr-un off-side de vreo trei metri! Nu se poate asa ceva! Acesti arbitri iau niste retributii destul de frumoase, asa ca nu au voie sa greseasca de maniera in care a facut-o acest arbitru“, a spus Ionut Popa.
CS Mioveni a remizat vineri, pe teren propriu, scor 1-1 (0-0), cu ACSMU Poli Iasi, in primul meci al etapei a III-a a Seriei a II-a a ligii secunde.

FURATI PE FATA, IESENII AU SCOS UN PUNCT LA MIOVENI


In partea a doua a meciului, arbitrii si-au batut efectiv joc de ieseni.
Mai intai l-au eliminat pe Drida in minutul 51.
A urmat golul fabulos al lui Tincu (foto) din minutul 65, dupa care „fluierasii“ au dat aiurea un penalty pentru gazde, in minutul 71, ratat insa de Dulcea.
Vazand ca Mioveniul nu reuseste sa inscrie, arbitrul Ionut Neagu l-a eliminat si pe Tincu, total eronat, in minutul 73.
Cu doi oameni in plus, gazdele au reusit in cele din urma sa egaleze in minutul 81, prin Galan.
S-a terminat 1-1, dar cu largul ajutor dat de asa-zisul arbitru Ionut Neagu celor de la Mioveni.

CS MIOVENI – ACSMU POLI IASI 0-0 LA PAUZA

Dupa o prima repriza dominata de gazde, iesenii au intrat la pauza la egalitate, scor 0-0.
Gazdele puteau primi un penalty in minutul 36, Ayza fiind faultat in careu, insa arbitrul i-a aratat cartonasul galben pentru simulare.
Cea mai mare ocazie de gol a iesenilor s-a consumat in minutul 32, cand Palimaru a sutat din afara careului, mingea a fost respinsa de Popescu, iar Tincu a trimis pe langa poarta.
Antrenorul Ionut Popa a inceput cu urmatoarea formula de joc: C. Manea - Al. Manea, Vlaicu, Panait, Eze - Tincu, Drida, Sarghe, Cl. Ionescu, R. Neagoe - Palimaru.

CS MIOVENI - ACSMU POLI IASI LIVE PE INTERNET

Puteti urmari meciul CS Mioveni - ACSMU Poli Iasi la adresa http://livesport1.us/tv4.html

POLI IASI A DAT IN JUDECATA HOTELUL UNIREA


Clubul Politehnica Iasi a actionat in instanta pe unul dintre actionari, SC Complex Hotelier Unirea Iasi, cerand suma de 541.602 lei, ce reprezinta contributiile aferente sezoanelor 2008-2009 si 2009-2010.
„Actionarii Fotbal Club Politehnica Iasi sunt obligati la sustinerea bugetului anual necesar si indispensabil pentru buna functionare a societatii. Pentru sezonul 2008-2009, Complex Hotelier Unirea a ramas cu un debit restant de 243.600 de lei, iar in ceea ce priveste contributia la bugetul sezonului 2009-2010, debitul este de 298.002 lei. In aceste conditii, i-am dat in judecata, solicitand suma de 541.602 lei”, a spus Cristian Starica.
In schimb, gruparea ieseana nu are de unde sa plateasca taxa de timbru judiciar, in valoare de 9.377 de lei.

miercuri, 8 septembrie 2010

IONUT BALBA A DAT IN JUDECATA CLUBUL POLITEHNICA IASI!


Avocatul Bogdan Balan, de la firma bucuresteana „Urban si asociatii“, specializata in servicii de recuperare debite, care il reprezinta pe jucatorul Ionut Balba, a declarat miercuri ca a dat in judecata clubul Politehnica Iasi, cerand declararea insolventei gruparii iesene si achitarea datoriilor pe care aceasta le are fata de jucator plus penalitati si daune.
„Am incheiat un contract de reprezentare cu Ionut Balba si am actionat in instanta clubul Politehnica Iasi pentru declararea insolventei gruparii iesene si achitarea datoriilor pe care aceasta le are fata de jucator plus penalitati si daune. Suma solicitata este de 228.420 de lei si reprerzeinta restantele contractuale pe care le are clubul fata de jucator. La aceasta suma se adauga penalitatile si daunele cauzate de faptul ca jucatorul nu s-a putut transfera la alta echipa, fiindu-i blocate drepturile federative“, a spus Bogdan Balan.
Avocatul jucatorului a mai precizat ca a incercat o impacare amiabila cu oficialii gruparii iesene, insa acest lucru nu a fost posibil: „Noi am incercat o impacare amiabila cu gruparea ieseana, insa acest lucru nu a fost posibil, cei de la Poli Iasi spunandu-ne ca oricum vor baga clubul in faliment si nu vor mai plati acei bani. In aceste conditii, noi am solicitat in cererea inaintata Tribunalului Iasi desemnarea unui lichidator judiciar impartial, pentru ca jucatorul sa nu aiba probleme cu primirea banilor“.
Primul termen de judecata al procesului a fost stabilit pentru data de 4 octombrie 2010.

IONUT POPA: „MIOVENIUL ESTE PRINCIPALA CANDIDATA LA PROMOVARE, ALATURI DE PETROLUL“


Antrenorul echipei CSMU Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca formatia Dacia Mioveni, pe care o va intalni etapa viitoare, este principala candidata la promovare, alaturi de Petrolul Ploiesti.
„Ne asteapta un meci greu vineri, cu Dacia Mioveni. Dupa parerea mea, Mioveniul este principala candidata la promovare, alaturi de Petrolul. Ei au ratat in extremis promovarea sezonul trecut, iar acum cred ca au o echipa mult mai buna. ~n aceasta perioada, in care echipa mea este in formare, fiecare punct este important, mai ales in duelurile directe cu formatiile puternice. Chiar daca va fi extrem de dificil, vom incerca sa nu pierdem la Mioveni. Toti adversarii nostri am vazut ca au declarat ca suntem nepregatiti. Poate ne vor lua de sus si vom reusi sa-i suprindem. Le-am spus jucatorilor mei ca sunt datori sa alerge cat pot de mult si chiar daca nu formam inca o echipa sa ne impunem individual“, a spus Ionut Popa.
Tehnicianul formatiei iesene a mai adaugat ca isi doreste neaparat inca un atacant: „Am spus si conducerii ca ne trebuie cel putin inca un atacant, in conditiile in care Tanasa a plecat sa joace in Iran, fara acordul clubului. Nu putem sta doar intr-un atacant, Palimaru, si sa spunem ca vrem sa promovam. In ceea ce-i priveste pe jucatorii veniti in probe, niciunul nu cred ca este valoric peste ceea ce avem noi. Astazi (n.r. – miercuri), trebuie sa vina in probe un fundas camerunez, Yves Simplice M'boussi, care are 23 de ani si a evoluat ultima data in Ungaria, la Nyiregyhaza si FC Vecses“.
Ionut Popa a mai precizat ca va putea lupta pentru promovare daca in iarna va fi la maximum 6-7 puncte in spatele echipei clasate pe locul al doilea: „Daca in iarna vom fi la maximum 6-7 puncte in spatele echipei clasate pe locul al doilea, atunci cu o pregatire de iarna foarte buna putem spera ca vom promova. Altfel, ne va fi foarte greu. Pentru noi acum este 1 iulie, deoarece de-abia acum noi incepem pregatirea fizica pe care alte echipe au facut-o in vara“.

marți, 7 septembrie 2010

PATRU STRAINI IN PROBE LA ACSMU POLI IASI


Presedintele clubului ACSMU Poli Iasi, Grigore Sichitiu, a declarat marti ca Reuven Oved (foto), jucator care a evoluat in nationala de tineret a Israelului, a venit in probe la gruparea din dealul Copoului.
„Vrem sa ne intarim in continuare lotul si tocmai de aceea am adus inca cinci jucatori in probe, un israelian, doi spanioli, un algerian naturalizat francez si portarul Bogdan Farcas, de la U Cluj. Jucatorul israelian este Reuven Oved, care are 27 de ani, si care a jucat in nationala de tineret a Israelului si la toate marile echipe din aceasta tara: Maccabi Tel Aviv, Hapoel Haifa, Hapoel Tel Aviv, Maccabi Haifa si Hapoel Petakh Tikva. Este un mijlocas foarte bun, care a evoluat recent in Liga Campionilor si care ne-ar putea ajuta enorm. Cei doi jucatori spanioli sunt mijlocasul defensiv Damian Araujo Perez si mijlocasul ofensiv Brais Lorenzo Rodriguez. Jucatorul francez este fundasul Sofiène Draa“, a spus Grigore Sichitiu.
Oficialul formatiei iesene a mai adaugat ca ACSMU Poli are nevoie de un lot valoros pentru a putea lupta pentru promovare: „Pana acum, am legitimat vreo treizeci de jucatori doar pe «barba mea», fara sa scoatem nici macar un leu din cont. Totusi, pentru a face cu adevarat performanta si pentru a promova, ne trebuiesc intariri mai serioase. Ramane ca antrenorul Ionut Popa sa decida care dintre acesti jucatori merita sa-i luam si care nu”.
Mijlocasul defensiv Damian Araujo Perez are 24 de ani si a evoluat ultima data in liga a IV-a spaniola la Club Lemos.
Mijlocasul ofensiv Brais Lorenzo Rodriguez are 24 de ani si a jucat ultima data in liga a IV-a spaniola la FC Moratalla.
Fundasul Sofiène Draa a fost in probe in aceasta vara si Gloria Bistrita.

luni, 6 septembrie 2010

GRIGORE SICHITIU: „O LIGA PROFESIONISTA PENTRU LIGA A II-A AR FI BENEFICA FOTBALULUI ROMANESC“


Presedintele clubului CSMU Poli Iasi, Grigore Sichitiu, a declarat luni ca infiintarea Ligii Profesioniste de Fotbal pentru Liga a II-a este benefica fotbalului romanesc.
„Am auzit si eu despre aceasta initiativa de a se crea o Liga Profesionista de Fotbal pentru Liga a II-a. Subscriu la aceasta initiativa si cred ca infiintarea LPF2 este benefica fotbalului romanesc. Astfel va creste personalitatea cluburilor si li se vor acorda mai multe responsabilitati. Ar fi un prim pas pentru redresarea Ligii a II-a. In plus, o organizare din interiorul cluburilor nu poate fi decat in folosul fotbalului din al doilea esalon“, a spus Grigore Sichitiu.
Oficialul formatiei iesene a mai adaugat ca nu-si doreste pe cineva anume in functia de presedinte al noii ligi profesioniste: „Sincer, nu stiu cine ar putea conduce noua liga profesionista deoarece nici nu-i cunosc pe toti presedintii de cluburi din Liga a II-a. Cu siguranta va fi cineva care sa reprezinte interesele tuturor cluburilor. Cred ca alegerea presedintelui va fi facuta de catre toate cluburile din liga secunda“.

CSMU POLITEHNICA IASI SAU ACSMU POLITEHNICA IASI?


Aceasta este sigla echipei CSMU Poli Iasi, asa dupa cum a declarat presedintele Grigore Sichitiu sau ACSMU, dupa cum scrie chiar pe sigla.
Iar culorile echipei, cel putin cele de pe sigla, sunt alb-albastru si nu galben-albastru, cum spusese Sichitiu.

sâmbătă, 4 septembrie 2010

SUPORTERII IESENI AU MIZAT PE VICTORIA FAVORITILOR


Potrivit unui sondaj efectuat pe acest blog, 75% dintre repondenti au considerat ca ACSMU Poli Iasi va castiga partida cu FC Arges.
Doar 25% au fost mai putin increzatori in elevii lui Ionut Popa si au mizat pe o remiza.

Pitestenii ameninta cu proteste la CCA


Presedintele clubului FC Arges, Catalin Barbu, a protestat vehement sambata, dupa meciul disputat la Iasi, cu CSMU Poli, acuzand arbitrajul lui Geroge Radulescu.
„Luni mergem sa protestam in fata la CCA! Nu este posibil asa ceva. Acest Radulescu si-a batut joc de noi. Din cauza unor nenorociti, acesti copii nu au ce manca! Este inadmisibil asa ceva. Mai bine nu ne mai prezentam daca isi bat joc de noi in halul acesta. Fac apel la toate televiziunile sa vina luni la CCA la protestul nostru“, a spus Catalin Barbu, care a fost trimis in tribuna de arbitrjul George Radulescu in minutul 73, dupa ce a protestat vehement la penaty-ul acordat iesenilor la scorul de 1-1.
Si antrenorul argesenilor, Iftimie Iordan, a acuzat grav arbitrajul: „A fost viciere clara de rezultat! Unde a vazut arbitrul 11 metri? |la a cazut de langa jucatorul nostru si el a dat penalty! Nu se poate asa ceva. Isi bat joc! Si se mai mira de ce cluburile cer arbitrii straini“.
Formatia CSMU Poli Iasi a castigat sambata, pe teren propriu ,scor 2-1 (1-0) partida cu FC Arges, din etapa a II-a a Seriei a II-a a ligii secunde.

CSMU POLI IASI A INVINS GREU PE FC ARGES


Formatia CSMU Poli Iasi a bifat prima victorie in Seria a II-a a ligii secunde dupa ce invins sambata, pe teren propriu, scor 2-1 (1-0) pe FC Arges.

Iesenii, incurajati timid din tribune de aproximativ 2.500 de spectatori, au inceput bine partida si au ratat inca din primul minut prin Panc.
Apoi, rnad pe rand, R. Neagoe (‘12), Drida (‘26) si Palimaru (‘28) nu l-au putut invinge pe portarul advers.
Pe final de repriza, Panc a fost eliminat pentru lovirea adversarului, insa iesenii nu au cazut psihic si Vlaicu a deschis scorul in minutul 41, trimitand cu capul in poarta, dupa o lovitura libera executata de Claudiu Ionescu.
Dupa pauza, oaspetii, cu un om in plus, au impins jocul in terenul gazdelor si Vintila a restabilit egalitatea in minutul 57, dupa ce in prealabil Ivanica nimerise bara.
La 1-1, Popa i-a introdus pe Tanasa si Tincu si iesenii au revenit la conducere pe tabela in minutul 73, Drida transformand penalty-ul, dictat foarte usor de arbitrul Radulescu.
Finalul de joc a fost unul tensionat, cu oaspetii fortand egalarea si cu iesenii replicand periculos pe contraatac.
S-a terminat 2-1 si iesenii si-au trecut in cont primele puncte in noua editie de campionat.

vineri, 3 septembrie 2010

GRIGORE SICHITIU: „NE FERIM DOAR DE BANII PROVENITI DIN DROGURI, ARMAMENT SI PROSTITUTIE!“


Presedintele clubului CSMU Poli Iasi, Grigore Sichitiu, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca echipa nu are inca un buget stabil si ca asteapta pe oricine doreste sa vina ca sponsor.
„Vreau ca lumea sa inteleaga ca aceasta echipa este a Iasului, joaca pentru Iasi si reprezinta Iasul. Ne ferim doar de banii proveniti din droguri, armament si prostitutie! In rest, oricine este bine venit la Poli sa ne sprijine financiar. Eu nu fac niciun fel de politica, dec=t cea a fotbalului. Daca va vrea sa ne sprijine Primaria Iasi, Consiliul Local, Consiliul Judetean, Prefectura, care-i problema? Pe mine nu intereseaza coloratura politica. Eu ii astept pe toti alaturi de echipa“, a spus grigore Sichitiu.
Oficialul formatiei iesene a mai adaugat ca a reusit vineri sa legitimeze cinci jucatori noi: „M-a sunat directorul nostru sportiv, Alexandru Dobrin, care mi-a spus ca a reusit astazi (n.r. – vineri) sa legitimeze cinci jucatori noi la Poli Iasi. Este vorba despre Mihai Panc, Dino Eze, Gabriel Siminic, Bogdan Panait si Alin Tene. Acestia au semnat cu noi contracte pe o perioada de un an“.
Referitor la echipa nationala, Sichitiu a spus ca se asteapta la o dorinta de revansa din partea jucatorilor: „Cred ca echipa nationala are parte de o grupa accesibila si se poate califica la Campionatul European. Ma astept la o dorinta de revansa din partea «tricolorilor», care nu au avut rezultate prea bune in ultimii ani. Sper intr-un debut cu dreptul in noua campanie de calificare si sunt convins ca vor fi sustinuti extraordinar de publicul de la Piatra Neamt. Echipa nationala merita sa joace pe stadioane arhipline, asa cum se int=mpla in provincie. Nu ascund faptul ca mi-as dori ca si Iasul sa gazduiasca echipa nationala la una dintre partidele de pe teren propriu sau, daca nu, macar echipa nationala de tineret, care a mai jucat la Iasi“.

IONUT POPA: „SUNTEM A PATRA FAVORITA LA PROMOVARE“


Antrenorul echipei CSMU Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa ca gruparea din dealul Copoului este a patra favorita la promovare din Seria a II-a a Ligii a II-a.
„Dupa cate am vazut eu, suntem a patra favorita la promovare. Prima favorita este Petrolul Ploiesti, urmata de Dacia Mioveni, Unirea Alba Iulia si Acsmu (n.r. – CSMU Poli Iasi), parca asa am vazut ca ne cheama! Nu asa ne cheama?! Eu stiu de Poli Iasi, acu’ daca e Acsmu, Csmu, mai putin conteaza. Un cuvant de spus in Seria a II-a va avea si FC Bihor si UTA. Pentru noi este foarte greu deoarece ne-am facut o echipa pe parcurs. Jucatorii pe care ii am acum la dispozitie nu au facut o pregatire de vara impreuna si aceasta echipa trebuie sa acumuleze. Despre meciul cu FC Arges, nu sunt multe spus. Trebuie sa castigam si atat!“, a spus Ionut Popa.
Tehnicianul iesenilor a mai adaugat ca daca pana in etapa a VIII-a echipa sa va fi intre primele echipe, atunci ar putea deveni principala favorita la promovare: „Ne va fi greu pana prin etapa a VIII-a si ramane de vazut cate puncte vom acumula pana atunci. Daca in sase-sapte saptamani de pregatiri impreuna vom fi intre primele echipe din serie, atunci am putea deveni principalii favoriti la promovare. Mai am nevoie de cate un portar, un fundas central, un mijlocas si un atacant, peste valoarea lotulu iactual. Ramane de vazut ce va reusi conducerea clubului pana la data de 9 septembrie, cand se termina perioada de transferuri“.
Ionut Popa a mai precizat ca nu intelege cum a putut sa retrogradze Poli Iasi: „~n anul in care a avut cel mai bun lot si cei mai multi bani, Poli Iasi a retrogradat. E greu de inteles cum s-a intamplat. Asta e. Ganditi-va ca dintre cei 28 de jucatori de anul trecut, doar unul singur mai este la Iasi, Paul Tincu. Aceasta situatie cred ca este unica in lume! Sper ca jucatorii care au plecat si care au facut pregatirea de vara la Iasi sa dea macar un SMS de multumire...“

joi, 2 septembrie 2010

GRIGORE SICHITIU: „IONUT POPA ESTE NOUL ANTRENOR AL ECHIPEI“


Presedintele clubului ACSMU Poli Iasi, Grigore Sichitiu, a declarat joi ca antrenorul Ionut Popa va fi noul tehnician al gruparii din dealul Copoului.
„Pot spune acum oficial ca Ionut Popa este noul antrenor al echipei noastre. Acesta a batut palma cu noi si urmeaza sa parafam actele. Popa va semna cu noi pentru o perioada de un an si va avea ca obiectiv promovarea in Liga I, pentru ca, altfel, nu ar fi venit. El a spus ca revine cu drag la Iasi si ca isi doreste sa faca o echipa competitiva intr-un timp cat mai scurt. Chiar daca echipa se formeaza dupa inceperea campionatului, credem ca putem ataca promovarea“, a spus Grigore Sichitiu.
Oficialul iesean a mai adaugat ca in aceasta saptamana a reusit sa parafeze contracte cu mai multi jucatori: „~n ultimele zile, am purtat tratative cu mai multe echipe, pentru jucatori cu experienta, pe care sa-i aducem la Iasi. Am reusit sa semnam cu fundasul Mihai Panc, care a fost legitimat ultima data la FC Baku, in Azerbaidjan, cu atacantul Vasile Buhaescu, care jucat ultima data la Concordia Chiajna, cu mijlocasul Dino Eze, de la UTA si cu fundasul Gabriel Siminic, de la Otelul Galati. Au aparut ceva probleme in transferul lui Panait, de la FC Vaslui, pe care sper insa sa le rezolvam cat mai repede. ~n schimb, a venit in probe mijlocasul brazilian Thiago dos Santos Ferreira, in varsta de 26 de ani. Acesta a evoluat la mai multe echipe din ligile inferioare ale Braziliei, dar si in prima liga belgiana, la Tubize, in sezonul 2008-2009. Ramane de vazut daca acesta va ramane la noi“.