IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

sâmbătă, 29 martie 2008

HANDBALISTELE S-AU CALIFICAT LA OLIMPIADA


Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a impus, sambata, in fata selectionatei Ungariei, scor 31-29 (17-13), in cadrul celei de-a patra partida din turneul de calificare de la Bucuresti si si-a asigurat prezenta la Jocurile Olimpice de la Beijing,
Pentru Romania au punctat: Ramona Maier (9), Ionela Galca Stanca (4), Narcisa Lecusanu (4), Carmen Amariei (4), Steluta Luca (3), Aurelia Bradeanu (2), Valeria Bese (2), Adriana Nechita (1), Cristina Neagu (2).
Pentru Ungaria au punctat de cele mai multe ori Anita Gorbicz (8), Timea Toth (7) si Orsolya Verten (5).
Tricolorele au inceput cu gol partida cu Ungaria, Ramona Mier dechizand tabela. In minutul 5, Romania a reusit sa se desprinda la trei goluri de uguroaice, scor 3-0. In poarta tricolorelor a fost inca de la inceput Luminita Hutupan, care a facut adevarate parade si de mai multe ori a angajat-o perfect pe contraatac pe Maier. In minutul 8, Ungaria a cerut time-out, scorul fiind 6-1. In numai un minut, adversarele s-au apropiat la doar doua goluri, scor 6-4. In minutul 22, Romania avea un avantaj de cinci goluri, 14-9. In acelasi minut pe teren a intrat si Barsan, dar lipsa numarului de pe tricou a facut-o sa ramana in continuare pe banca.
Abia in minutul 25, la scorul de 14-12, Gheorghe Tadici a cerut time-out. In minutul 26, Toth si Verten sunt eliminate, fapt de care Romania profita marcand de trei ori in poarta aparata de Palinger pana la pauza, scor 17-13.
In partea a doua, Romania a continuat sa domine meciul, in ciuda faptului ca in minutul 31 unguroaicele au primit un 7 metri, transformat de Toth. In minutul 27, tricolorele s-au distantat din nou la cinci goluri de adversare. Echipa antrenata de Janos Hajdu a reusit sa apropie la un singur gol, in minutul 40, dar romancele nu au ratat momentul de a se desprinde din nou si, in minutul 53, scorul era de 29-25. Cu patru minute inainte de final, scorul era de 30-27, iar Gabriella Szucs a primit si cea de-a treia eliminare si a fost trimisa la vestiare. Finalul le-a adus unguroaicelor o aruncare de la 7 metri, scor 31-29.
Sala Polivalenta a fost arhiplina, publicul incurajandu-le frenetic pe handbalistele lui Gheorghe Tadici.
Rezultatele inregistrate la turneul preolimpic de la Bucuresti pana in acest moment: Ungaria-Polonia 39-30; Romania-Japonia 44-21; Japonia-Polonia 29-27 si Romania-Ungaria 31-29.
Nationala feminina de handbal a Romaniei a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial din 2007 si si-a castigat dreptul de organizare a turneului preolimpic. Competitia va avea loc la Sala Polivalenta din Bucuresti, in perioada 28-30 martie, iar adversarele elevelor lui Tadici vor fi Japonia, Ungaria si Polonia. Primele doua formatii clasate in acest turneu se vor califica la JO de la Beijing.
In ultima zi a turneului, duminica, se vor disputa urmatoarele meciuri: Japonia - Ungaria, ora 15:00; ROMANIA - Polonia, ora 17:00. Indiferent insa de rezultatele inregistrate in partidele de duminica, nationala lui Tadici s-a calificat la JO de la Beijing, fiind singura echipa din Romania care a reusit performanta de a-si asigura prezenta la Olimpiada din aceasta vara.

Niciun comentariu: