IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

sâmbătă, 23 mai 2009

EMANUEL ILINA: „GARBACEA A GRESIT!“


Vicepresedintele Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Emanuel Ilina (foto), a declarat sambata seara, intr- conferinta de presa, ca pilotul Lucian Garbacea a decedat din cauza unei manevre gresite.
„Din cate se pare Garbacea a gresit! Am vorbit cu copilotul Tudor Marza, care mi-a spus ca se aflau intr-o portiune de aproximativ 300 de metri de linie dreapta si aveau o viteza de aproximativ 140 km/h. In acel moment, Garbacea a luat piciorul de pe acceleratie, iar spatele masinii a intrat in derapaj. Dandu-si seama de iminenta unui accident, copilotul a luat pozitia ghemuit si nu s-a mai uitat la traseu. In urma impactului cu un copac, masina s-a rasturnat pe partea unde era Marza. Dupa accident, Marza a incercat sa vada ce face Garbacea, insa acesta din urma nu a schitat niciun gest“, a declarat Emanuel Ilina.
Seful etapei de la Iasi a Campionatului Natonal de Raliuri, Lucian Filip, a spus in cadrul aceleiasi conferinte ca automobilismul este un sport riscant: „Exista o vorba intre practicantii automobilismului: «Ori la bal, ori la spital!» Automobilismul este un sport foarte riscant si toti practicantii acestui sport stiu la ce se expun. E o regula a jocului pe care toti o stiu. In cazul lui Lucian Garbacea, eu cred ca s-a facut tot ce era posibil pentru a-l salva. La scurt timp dupa accident, s-a incercat scoaterea pilotului, insa a fost nevoie de descarcerare. A fost chemata apoi o masina de resuscitare. Dupa 45 de minute de incercari de a-i salva viata, s-a declarat decesul. Urmeaza sa aiba loc o ancheta, in urma careia se va stabili exact cauza accidentului“.
Pilotul Lucian Garbacea a decedat sâmbata dupa-amiaza, la Raliul Iasului, dupa ce masina pe care o conducea, un Renault Clio R3, s-a lovit de un copac, dupa care s-a rasturnat. Copilotul lui Lucian Garbacea, Tudor Marza, a fost dus la Spitalul de Urgente din Iasi, iar starea acestuia este stabila, el suferind niste rani usoare.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Da, este un sport foarte periculos si cei care participa cunosc toate riscurile la care se supun. Insa un minim de siguranta trebuie asigurat iar in aceasta etapa nu s-a intamplat asa. Nimeni nu a specificat in mass-media cat a durat pana a ajuns salvarea la locul accidentului si nici faptul ca descarcerarea a ajuns mult prea tarziu(dupa 50 de minute bune dupa accident) pentru a-l mai salva. Poate fi resuscitat 45 de minute, daca a fost in stop cardio respirator o ora.
Eu eram la startul probei speciale 8 si am auzit toate discutiile intre arbitrii de acolo care vorbeau prin statie cu cei de la locul accidentului.
Sunt un mare fan al acestui sport si sustin dezvoltarea lui insa nu in aceste conditii.
Condoleante familiei Garbacea!