IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

luni, 13 aprilie 2009

CORNEL PENESCU, RETINUT DE DNA


Finantatorul Clubului de Fotbal FC Arges, Cornel Penescu, vizat de procurorii DNA, a fost retinut, luni, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, sub acuzatia de dare de mita, la ora transmiterii stirii fiind dus la sediul IPJ Arges.
Celalalt avocat al lui Penescu, Radu Nistor, nu a confirmat retinerea clientului sau pentru 24 de ore, declarand ca nu a fost instiintat in mod oficial de catre procurorii DNA despre masura retinereii lui Cornel Penescu si a declarat ca in acest moment clientul sau este insotit de catre procurori la perchezitiile care vor avea loc la sediul clubului si la cel al firmei lui Penescu.
"Exista suspiciuni privind acuzatia de dare de mita asupra clientului meu. Am inteles ca este vorba despre meciurile lui FC Arges cu Universitatea Craiova, FC Brasov si Gloria Bistrita si ca exista suspiciuni ca domnul Penescu ar fi dat bani unor oameni din fotbal precum Cristian Nica, Marcel Savaniu si Aurel Bogaciu", a spus avocatul Radu Nistor.
Finantatorul Clubului de Fotbal FC Arges, Cornel Penescu, vizat de procurorii DNA, s-a aflat la sediul Serviciului Teritorial Pitesti al DNA, pentru a fi audiat in legatura cu descinderile care au avut loc, luni dimineata, la sediul FRF si cel al firmei lui Penescu.
Pocurorii DNA au facut verificari sediul FC Arges
Procurorii DNA au facut verificari, luni dimineata, la sediul Clubului FC Arges, din strada Armand Calinescu nr. 15 si la sediul firmei Pic, al carei patron este Cornel Penescu , situat langa Autostrada Bucuresti - Pitesti, la iesirea din municipiu.
La ora transmiterii stiri, un procuror de la DNA se afla la sediul Clubului FC Arges pentru a verifica documentele clubului de fotbal, iar o alta echipa se afla la sediul firmei lui Penescu, pentru a ridica documente care i-ar putea ajuta pe procurori in ancheta.
Avocatul Florentin Sorescu a declarat ca aceasta este o faza "premergatoare" anchetei, in care se intocmesc "acte premergatoare"acesteia si nu se pot face comentarii in acest moment.
"Este o faza a anchetei in care se intocmesc acte premergatoare acesteia. Nu cunosc cazul in amanunt si deocamdata este prematur sa pot face comentarii acum", a spus Florentin Sorescu, unul dintre avocatii omului de afaceri pitestean.
Penescu: Sunt deschis oricarei actiuni
"Am fost instiintat si eu de catre DNA despre o actiune a acestora, am inteles ca se face un control la sediul clubului nostru de fotbal, la FC Arges. Eu sunt deschis oricarei actiuni", a declarat, luni Cornel Penescu.
Acesta a adaugat ca a inteles ca este vorba despre un meci de fotbal, dar a precizat ca nu stie care meci este vizat in ancheta.
"Eu sunt de parere ca DNA trebuie sa-si faca treaba si sunt deschis oricarei activitati, dar nu cunosc mai multe amanunte", a adaugat Penescu.
Descinderi la FRF
Anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie au descins, luni, la sediul Federatiei Romane de Fotbal (FRF), pentru a ridica mai multe acte in legatura cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Pitesti.
Ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia, a confirmat aceste descinderi, precizand ca anchetatorii au ajuns la sediul institutiei in jurul orei 8.00.
Procurorii au pus sigiliu pe biroul lui Gheorghe Constantin, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.
La descinderi, participa ofiteri de politie judiciara ai DNA.

Niciun comentariu: