IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

vineri, 13 februarie 2009

MIRCEA SANDU: „SCHIMBAREA SISTEMULUI COMPETITIONAL ESTE OBLIGATORIE“


Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat vineri, la Iasi, cu ocazia unei adunari la care au participat reprezentantii cluburilor de fotbal din zona Moldova, ca doreste schimbarea sistemului competitional pentru a creste nivelul intrecerii interne.
„In momentul de fata, in Romania sunt 153 de cluburi de fotbal in Liga I, Liga a II-a si Liga a III-a. Noi vrem sa ajungem dar probabil vor fi 114. In aceste conditii, Schimbarea sistemului competitional este obligatorie. Din sezonul 2010-2011, vrem ca Liga I sa aiba minim 16 echipe, probabil 18 echipe, ca acum. Schimbari vor fi la nivelul ligilor a doua si a treia. Astfel, Liga a II-a vrem sa aiba doua serii a cate 12 echipe, iar Liga a III-a sa fie alcatuita din sase serii a cate 12 sau 14 echipe. Asta ar insemna sa cada patru echipe din Liga I. La Liga a II-a, dupa 22 de etape facem play-off si play-out. Din cele doua serii, primele sase se vor bate la promovare, iar ultimele sase la retrogradare. Vor promova in prima liga primele doua formatii din fiecare serie. ~n Liga a III-a vor cadea ultimele trei formatii din fiecare serie. Din Liga a III-a vor promova echipele clasate pe primul loc in fiecare serie. Vor retrograda in Liga Judeteana ultimele trei echipe din fiecare serie. ~n aceste conditii va fi alta dinamica si alta valoare in intrecerea interna. Acest proiect il vom supune dezbaterii Adunarii Generale in luna mai“, a declarat Mircea Sandu, care a mai opinat ca nu se poate lua modelul din Italia, Spania sau Franta, cu o singura serie in ligile inferioare: „Nu putem face doar o singura serie de Liga a II-a sau a III-a, asa cum exista in tarile amri, Italia, Spania sau Franta. Noi nu avem infrastructura necesara. Nu avem o cale ferata pusa bine la punct. Acum facem patru zile dus-intors de la Tulcea la Baia Mare. ~n aceste conditii nu avem cum sa facem ligile inferioare cu o singura serie“.
Seful Federatiei a mai spus ca la ora actuala nu sunt 25 de jucatori de mare valoare in Liga I: „Fara sa se supere cineva pe mine, realitatea este ca la ora actuala nu avem 25 de jucatori de mare valoare in prima liga. Prin mare valoare ma refer la jucatori care sa evolueze in echipa nationala sau care mearga cat mai departe in cupele europene. Uitati-va ca anul acesta am iesit din UEFA in primul tur. {i atunci unde este valoarea?“
Mircea Sandu a mai precizat ca in modificarea sistemului competitional s-a tinut cont si de banii pe care i-ar primi echipele in urma televizarii meciurilor: „Acum o sa facem un cotract cu un sponsor pentru Liga a II-a. Contractul este de aproximativ 450.000 de euro si toti banii merg catre cluburi. In aceste conditii, una este sa imparti suma la 36 de echipe, cate erau in Liga a II-a si alta e sa imparti la 24 de echipe, cat ne dorim no isa fie. Suma ar fi aproape dubla.

Niciun comentariu: