IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

sâmbătă, 31 ianuarie 2009

BERGODI A RENUNTAT LA GASTON COLON


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat sambata ca a renuntat la atacantul argentinian Gaston Colon, aflat in probe la gruparea din dealul Copoului.
„Vineri am incheiat primul cantonament din aceasta iarna s[i am luat decizia de a renunta la jucatorul argentinian Gaston Colon. La fel ca si in cazul celorlalti doi argentinieni care au fost in probe la noi, Blanco si Almada, am decis ca nu putem lua niste jucatori tineri, carora le-ar lua mai mult timp sa se acomodeze, in conditiile in care noi avem nevoie de jucatori cu experienta pentru a ne atinge obiectivul propus, salvarea de la retrogradare“, a declarat Cirstiano Bergodi.
In ceea ce-l priveste pe atacantul Marius Matei, de la FC Vaslui, Bergodi a spus ca nu a luat inca o decizie si ca totul depinde de conducerea clubului: „Matei se pregateste de cateva zile cu noi, dar nu ma pot pronunta inca in privinta lui. Transferul lui Matei depinde in mare masura si de negocierile pe care la va purta presedintele nostru (n.r. – Sorin Boca) si oficialii de la FC Vaslui“.

vineri, 30 ianuarie 2009

UNIVERSITATEA CRAIOVA RISCA SA DEA FALIMENT


Patronul firmei SC Euro Expo SRL Targu Mures, Teodor Luca, a declarat vineri seara ca magistratii ieseni au decis ca SC Fotbal Club U Craiova SA, care patroneaza echipa Universitatea Craiova, poate intra in faliment.
„Astazi, magistratii ieseni au decis ca firma SC Fotbal Club U Craiova SA, care patroneaza echipa Universitatea Craiova, sa fie declarata falimentara. In urma cu sapte ani, noi am livrat clubului oltean materiale sportive marca Joma, in valoare de 6,2 miliarde de lei. Neprimind banii, i-am actionat in instanta. Dupa sapte ani de proces, in cele din urma, instanta ne-a dat dreptate. Urmeaza sa discut cu avocatii mei sa vad cum facem sa demaram procedurile de deschidere a falimentului. Sfarsitul Universitatii Craiova incepe la Iasi! Si nu ma refer aici la prima etapa din retur, cand Craiova joaca la Iasi, ci la acest proces castigat de noi“, a declarat Teodor Luca.
Contactat telefonic, patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, a spus ca este o confuzie de nume: „Eu nu am nicio treaba cu acea datorie, actuala societate comerciala care patroneaza echipa de fotbal s-a infiintat in 2002 si nu are nicio legatura comerciala cu firma de la Targu Mures. Mai multe informatii va dau avocatii mei...“

joi, 29 ianuarie 2009

SORIN BOCA: „I-AM VREA PE MATEI SI JOVANOVIC SUB FORMA DE IMPRUMUT PANA IN VARA “


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca este interesat de imprumutul pana in vara a doi jucatori de la FC Vaslui, Marius Matei si Petar Jovanovic.
„Atacantul Marius Matei este deja venit in probe la noi, de la FC Vaslui, acum discutam si despre o eventuala sosire a lui Petar Jovanovic. Stiu ca Jovanovic poate evolua atat fundas dreapta cat si mijlocas dreapta, la fel ca Buta. Am inteles ca Jovanovic a plecat in Serbia, acolo unde are de rezolvat cateva probleme personale si este asteptat sa revina in tara la sfarsitul acestei saptamani. Noi i-am vrea pe Matei si Jovanovic sub forma de imprumut pana in vara. Ramane sa vedem ce spune si antrenorul Cristiano Bergodi, dar si cum decurg negocierile cu oficialii clubului vasluian“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca gruparea din dealul Copoului este in continuare interesata de un imprumut al atacantului Andrei Cristea de la Dinamo: „Andrei Cristea a facut treaba buna la noi in returul campionatului trecut si am fi interesati sa joace din nou pentru noi. Nu stiu daca jucatorul este de acord sa vina din nou la noi si nici daca Dinamo este de acord sa-l imprumute. In aceasta iarna am primit numeroase faxuri, de la diversi impresari, dar în cele mai multe dintre cazuri discutiile nu au evoluat deloc, din diverse motive. De aceea nu tsiu deocamdata daca vom mai aduce vreun jucator“.

ANDREI CRISTEA: „NU SUNT INTERESAT DE O REVENIRE LA POLI IASI “


Atacantul echipei Dinamo Bucuresti, aflat in cantonament in Turcia, cu gruparea alb-rosie, a declarat joi ca nu isi doreste sa revina la Poli Iasi.
„Poli Iasi mi-a intins o mana de ajutor anul trecut, insa nici eu nu i-am dezamagit. Acum sunt jucatorul lui Dinamo si vreau sa joc pentru clubul din Stefan cel Mare. De aceea am venit aici, nu? Am auzit si eu de interesul celor de la Iasi pentru mine si ma simt magulit, mai ales ca m-am simtit foarte bine la gruparea din dealul Copoului. Stiu ca oficialii clubului moldav au fost multumiti de evolutiile mele din returul campionatului trecut, cand am pus si eu umarul la salvarea de la retrogradare, dar acum, asa cum am spus, as vrea sa joc la Dinamo“, a declarat Andrei Cristea.
Andrei Cristea a mai spus ca nu-l sperie concurenta de la Dinamo si ca isi doreste sa lupte din rasputeri pentru un post de titular: „Cand am venit la Dinamo, am stiut ca aici este o concurenta foarte mare, dar asta nu ma sperie. Dinamo are multi atacanti de valoare. A revenit acum si Claudiu Niculescu. Dar asta nu face altceva decat sa ma motiveze in plus. Daca mi-ar fi fost frica de concurenta, atunci nu as mai fi venit la Dinamo. Sunt convins ca voi avea si eu sansa mea si sper ca prin reusitele mele sa pun si eu umarul la castigarea campionatului si la participarea in Liga Campionilor“.
Andrei Cristea a evoluat la Poli Iasi in ultimele 15 etape ale returului de campionat 2007/2008, formatie pentru care a marcat sase goluri.

miercuri, 28 ianuarie 2009

CRISTIANO BERGODI: „NE PUTEM ATINGE OBIECTIVUL CU LOTUL ACTUAL“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat miercuri ca gruparea din dealul Copoului se poate salva de la retrogradare cu lottul actual.
„De cand am venit eu la Iasi, jucatorii s-au prezentat bine la pregatiri, au fost receptivi si chiar n uam ce sa le reprosez. ~n aceasta perioada cat am pregatit echipa, am facut o evaluare a jucatorilor si cred ca ne putem atinge obiectivul propus, salvarea de la retrogradare, cu lotul actual. Asta in cazul in care clubul nu are posibilitatea sa mai aduca jucatori. A spus deja ca as vrea macar un atacant si unul-doi fundasi, dar asta depinde de conducerea clubului", a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca a renuntat la doi dintre cei trei argentinieni veniti in probe la Poli Iasi: „I-am urmarit la lucru pe cei doi jucatori argentinieni, Emmanuel Blanco si Oscar Almada, dar este riscant sa-i retin in lot deoarece sunt tineri si au nevoie de o perioada mai mare acomodare. De aceea am decis sa renuntam la ei deoarece noi avem un obiectiv dificil, care trebuie abordat cu jucatori cu experienta. In ceea ce-l priveste atacantul Gaston Colon, acesta a venit mai tarziu la echipa si vreau sa-l mai vad la lucru“.

marți, 27 ianuarie 2009

CORNEL BUTA: „BERGODI NU-SI PERMITE SA-SI PATEZE CV-UL CU O RETROGRADARE“


Fundasul echipei Poli Iasi, Cornel Buta, a declarat marti ca antrenorul italian Cristiano Bergodi va face tot posibilul pentru a salva gruparea din dealul Copoului, pentru a nu avea in CV o retrogradare.
„Stim ca ne asteapta un retur de campionat foarte greu si tocmai de aceea muncim foarte mult acum, in pregatiri, si suntem constienti ca aceasta este o perioada dificila. In retur vor fi meciuri foarte grele si nu ne mai permitem pasi gresiti. Tocmai de aceea punem acum osul la treaba. Noi suntem constienti de situatia in care se afla echipa si stim ca domnul Bergodi nu-si permite sa-si pateze CV-ul cu o retrogradare. De aceea vom face tot posibilul pentru a ne atinge obiectivul“, a declarat Cornel Buta.
Jucatorul formatiei iesene a mai spus ca s-a obisnuit deja cu stilul de lucru al antrenorului Cristiano Bergodi: „Impreuna cu ceilalti jucatori, ne-am obisnuit cu metodele de lucru ale domnului Bergodi si speram ca in cel mai scurt timp sa ne acomodam si cu sistemul tactic «4-4-2», pe vrea sa-l aplice Mister (n.r. – Cristiano Bergodi). Este un stil mai defensiv, in care important este sa nu luam gol. Asta nu inseamna ca nu vom ataca. Oricum, sper ca la ora primului meci oficial, cu Universitatea Craiova, sa fim intr-o forma cat mai buna si sa debutam cu dreptul in retur“.

luni, 26 ianuarie 2009

MARIUS MATEI, IN PROBE LA POLI IASI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat luni seara ca atacantul formatiei FC Vaslui, Marius Matei, se afla in probe la gruparea din dealul Copoului.
„Marius Matei este in probe la Poli Iasi. Atacantul a facut primul antrenament cu noi in aceasta seara (n.r. – luni seara) si ramane ca antrenorul Cirsitnao Bergodi sa decida daca demaram negocierile pentru achizitionarea lui sau nu. Cred ca pana la finalul saptamanii vom lua o decizie in privinta jucatorului de 25 de ani. Matei ar putea fi o solutie pentru compartimentul ofensiv, unde antrenorul Cristiano Bergodi a cerut intariri“, a declarat Sorin Boca.
Marius Matei a debutat in 2002 la Dunarea Galati si de-a lungul carierei a mai jucat la Dacia Unirea Braila (2004-2005), FC Botosani (2006-2007) si FC Vaslui (din 2007).
In 2007, Marius Matei a castigat cu FC Vaslui Cupa UEFA Intertoto si a reusit sa intre in tururile preliminarii ale Cupei UEFA.
In actuala editie de campionat, Marius Matei a jucat doar 15 minute la FC Vaslui.

IONUT BALBA: „VREAU SA DAU CEL PUTIN CINCI GOLURI IN RETUR“


Atacantul echipei Poli Iasi, Ionut Balba, a declarat luni ca si-ar dori ca in retur sa inscrie cel putin cinci goluri si sa ajute formatia din dealul Copoului sa scape de la retrogradare.
„Dupa cum stiti, la sfarsitul anului trecut m-am operat la picior, dar acum mi-am revenit si ma simt foarte bine. Am urmat întocmai prescriptiile medicilor referitoare la programul de recuperare, iar acum sunt apt 100%. Pot din nou sa ma pregatesc la intensitate maxima, pentru ca în retur sa revin la forma de odinioara, care m-a impus în anii trecuti atentiei celor mai puternice cluburi din Liga I. Cel mai mult imi doresc ca Poli sa scape de retrogradare, insa fiind atacant, e clar ca lumea asteapta multe goluri marcate de mine. Eu vreau sa dau cel putin cinci goluri in retur, tinand cont ca revin pe teren dupa o perioada de inactivitate, dar daca vor fi mai multe cu atat mai bine. Oricum, mai putin conteaza cine inscrie, important este ca noi sa luam cat mai multe puncte si sa ne atingem obiectivul“, a declarat Ionut Balba.
Balba a mai spus ca spera sa colaboreze foarte bine cu antrenorul Cristiano Bergodi, care si l-a dorit si la CFR Cluj, in perioada cand a pregatit formatia ardeleana: „Despre Cristiano Bergodi am auzit numai lucruri bune si eu sper sa nu-i insel increderea, dumnealui dorind sa lucreze cu mine si acum doi ani, pe cand pregatea pe CFR Cluj. Daca nu s-a putut atunci, poate vom lucra foarte bine impreuna acum, la Poli Iasi“.

sâmbătă, 24 ianuarie 2009

SORIN BOCA: „NU LUAM JUCATORI PENTRU ECHIPA A DOUA “


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat sambata ca gruparea din dealul Copoului va achizitiona in aceasta iarna doar jucatori care merita sa evolueze la prima echipa.
„Domnul Bergodi mi-a spus ca vrea concurenta pe posturi si tocmai de aceea va trebui sa aducem in aceasta iarna unu-doi atacanti si unul-doi fundasi. Daca jucatorul pe care il vom achizitiona poate juca pe ambele benzi, atunci vom lua un singur fundas, daca nu, va trebui sa luam doi. In ceea ce priveste compartimentul ofesiv, domnul Bergodi mi-a spus ca ar vrea cel putin un atacant de viteza. Ramane de vazut ce vom gasi, oricum va conta mult si latura financiara, pentru ca toata lumea este marcata de criza. Oricum, nu mai vreau sa luam jucatori doar pentru echipa a doua. De aceea, in cel mai scurt timp, vom lua o decizie si in ceea ce-i priveste pe cei trei argentinieni aflati in probe (n.r. – Emmanuel Blanco, Oscar Almada si Gaston Colon). Or fi ei tineri de 21-22 de ani, dar nu-i vom opri in lot doar pentru a juca la Poli II. Acolo trebuie crescuti tineri din propria pepiniera“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca pana la plecarea in cantonamentul din Antalya (n.r. – 4 februaire), spera ca lotul sa fie definitivat: „De la venirea domnului Bergodi, jucatorii se afla in cantonament la stadion si fac pregatiri pe terenul sintetic din cadrul Complexului «Emil Alexandrescu». Normal ca acum accentul se pune pe acumularile fizice, chiar daca se lucreaza si tactic. Speram ca pana la plecarea in cantonamentul din Turcia sa avem la dispozitie toti jucatorii pe care se va conta in retur, penrtu ca domnul Bergodi sa-i aiba la dispozitie in cele cinci meciuri amicale pe care le vom disputa in Antalya“.

DANIEL PANCU: „EU SPER CA RAPID SA IASA CAT MAI REPEDE DIN CRIZA“


Jucatorul echipei Terek Groznai, Daniel Pancu, venit la Iasi pentru o vacanta de cinci zile, a declarat sambata, ca spera ca situatia de la Rapid Bucuresti sa se rezolve cat mai repede.
„Stiu ca este o situatie dificila la Rapid si imi pare rau. Ma bucur, in schimb, ca in acum in jurul echipei sunt doar rapidisti adevarati. Ma refer la domnul Rada, domnul Sichitiu sau domnul Manea. Eu sper ca Rapid sa iasa cat mai repede din criza. Poate ar fi trebuit intervenit mai repede, dar niciodata nu este prea tarziu. Solutia pentru redresarea situatiei eu cred ca se afla la domnul Copos sau Taher, ca nu mai stiu care dintre ei este patron acum. Iar daca ei nu mai pot, sa vina un om puternic financiar si sa ajute Rapidul. Nu cred ca este o solutie sa pui fanii sa cumpere actiuni sau sa imprumute clubul. Suporterii Rapidului au fost tot timpul alaturi de jucatori si cred ca ei merita sa aiba o echipa puternica, sustinuta de un om potent financiar“, a declarat Daniel Pancu.
Referitor la echipa nationala, Pancu a spus ca este convins ca „tricolorii“ pot invinge Serbia: „Ne asteapta un meci foarte greu. Sarbii au o formatie foarte puternica, dar eu cred ca Romania poate invinge Serbia“.
~n ceea ce priveste un eventual transfer al lui Adrian Cristea, de la Dinamo, la Terek Groznai, Pancu a spus ca acum este destul de greu: „Sunt multe nume de jucatori romani vehiculate pentru un transfer la Terek, nu numai Cristea. Eu cred ca este destul de greu acum sa mai vina vreun jucator roman. In lot sunt deja zece stranieri si la ei a intrat in vigoare un regulament potrivit caruia trebuie sa joace cinci rusi cel putin“.

vineri, 23 ianuarie 2009

DANIEL PANCU: „BERGODI POATE SALVA IASUL DE LA RETROGRADARE “


Daniel Pancu, jucatorul formatiei Terek Groznai, care a venit pentru o vacanta de cinci zile la Iasi si s-a pregatit vineri seara cu Poli Iasi, a declarat ca este convins ca antrenorul Cristiano Bergodi poate salva formatia din dealul Copoului de la retrogradare.
„Am primit cinci zile libere de la Terek Groznai si am venit cu niste treburi la Iasi. Astazi (n.r. – vineri), i-am cerut voie domnului Bergodi sa ma lase si pe mine sa ma pregatesc alaturi de Poli. Nu am venit sa semnez cu Poli, dar va veni si acea vreme. Eu am spus-o in repetate randuri ca vreau sa-mi inchei activitatea la gruparea din dealul Copoului. Nu stiu cand va fi acel moment, dar vreau sa vin la Iasi cand inca mai pot juca. Pe Mister (n.r. – Cristiano Bergodi) nu il stiu foarte bine, am iesit de vreo cateva ori cu el la o cafea in Bucuresti. ~l stiu mai mult din ce mi-au spus fostii colegi de la Rapid. A fost foarte iubit acolo si a facut treaba buna. Este un mare castig pentru Poli Iasi venirea sa. Eu cred ca domnul Bergodi poate salva Iasul de la retrogradare“, a declarat Daniel Pancu.
Antrenorul Cristiano Bergodi a declarat ca si-ar dori un jucator ca Daniel Pancu, dar este constient ca in acest moment Poli Iasi nu-si permite un asemenea fotbalist: „Daniel m-a rugat sa se pregateasca alaturi de noi. Normal ca mi-as dori sa vina la Iasi, dar stiu ca n use poate. Toata tara stie cine este Pancu si care este valoarea lui Pancu. Nu pot eu sa cer un asemenea jucator acum. Daca el va dori sa vina peste cativa ani sa joace din no uaici, Iasul ar avea numai de castigat“.

JUCATORII IESENI ISI IAU BANII PE NOIEMRBIE


Jucatorii Politehnicii Iasi isi vor primi vineri banii restanti pe luna noiembrie.
Joi, Fundatia Sportului Iesean a virat banii de salarii, iar vineri vor intra pe cardurile fotbalistilor.
Jucatorii ieseni mai au de primit banii aferenti lunii decembrie, care trebuiau achitati pana pe 15 ianuarie. Potrivit celor transmise de membrii Adun\rii Generale a Actionarilor, acesti bani vor intra in cel mai scurt timp in conturile jucatorilor.
Oficialii ieseni au spus ca se fac eforturi pentru achitarea tuturor datoriilor pe care le are gruparea ieseana.

CRISTIANO BERGODI: „VREAU CONCURENTA PE POSTURI“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Cristiano Bergodi, a declarat vineri ca isi doreste dubluri pe posturi, pentru a exista o concurenta reala.
„Am vorbit cu presedintele clubului, domnul Boca, si i-am transmis ca mi-as dori sa avem concurenta pe posturi. Tocmai de aceea ne-ar mai trebui unul-doi atacanti, un fundas dreapta si unul stanga. Eu cunosc foarte bine felul cum gandesc jucatorii. Ei daca stiu ca nu au concurenta serioasa, nu mai dau totul pe teren. Si pentru a face performanta, eu vreau ca ei sa dea 110% in fiecare meci si pentru asta imi trebuie concurenta pe posturi. As vrea un atacant de viteza, pentru ca Balba si Paliamru sunt ambii atacanti de careu, cu gabarit. Despre cei trei jucatori argentinieni veniti in probe (n.r. – Emmanuel Blanco, Oscar Almada si Gaston Colon) nu pot spune inca prea multe. Blanco mi se pare un jucator interesant, dar nu am luat inca o decizie in privinta lor. Oricum, pana la plecare ani cantonamentul din Antalya voi lua o decizie, pentru ca acolo vreau sa am jucatorii pe care ma voi baza in retur“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul italian a mai spus ca incearca sa impuna la Poli Iasi sistemul „4-4-2“: „Jucatorii sunt foarte receptivi la indicatiile noastre si incearca sa se acomodeze la sistemul «4-4-2», pe care vreau eu sa-l joc. Vreau sa vad daca putem evolua in acest sistem, dar asta nu inseamna ca va ramane batut in cuie. Daca se va demonstra ca nu putem juca in acest sistem, vom juca altfel“.

joi, 22 ianuarie 2009

SORIN BOCA: „POLI IASI VA MERGE IN CANTONAMENT IN TURCIA“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca gruparea din dealul Copoului va pleca intr-un stagiu de pregatire in Turcia, la Antalya, unde vrea sa dispute cinci meciuri amicale.
„Am vorbit de comun acord cu domnul Bergodi si cu domnul Rossi si echipa va pleca intr-un stagiu de pregatire in Turcia, la Antalya. Nu am stabilit inca exact data plecarii, dar acum cautam sa vedem locuri de cazare si cum vom face deplasarea. Vrem sa plecam pe 4 sau 5 februarie si sa stam pana pe 16 sau 17 febraurie. De asemena, vrem sa disputam cinci amicale in cantonamentul din Turcia, pe 8, 10, 12, 14 si 16 februarie. Despre adversari nu stim inca nimic, dar stiu ca acolo sunt foarte multe echipe in pregatiri asa ca nu cred ca vor fi probleme. La intorcerea in ]ara, cu o saptamana inaintea inceperii returului, vom disputa un meci amical, pe teren propriu, cu forma]ia din Republica Moldova, Zimbru Chisinau. In schimb, meciurile amicale programate in februarie, cu echipele din ligile inferioare din zona Moldovei, vor fi anulate“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca o decizie in ceea ce-i priveste pe cei trei jucatori argentinieni, afla]i in probe, va fi luata de antrenorul Bergodi: „Emmanuel Blanco, Oscar Almada si Gaston Colon vor sta in probe la noi pana cand antrenorul Cirstiano Bergodi va decide daca merita sau nu sa joace la Poli Iasi. Cel mai probabil, o decizie in privin]a lor va fi luata pana la plecarea in cantonamentul din Turcia. Ramane de vazut ce decizie vor lua antrenorii si in ceea ce-i priveste pe cei cinci portari pe care ii avem acum la pregatiri. Dintre Brane], Plesca, Marc, Oghinciuc si Balan, doar trei vor ramane la prima echipa, in timp ce ceilal]i doi vor merge la echipa a doua a clubului“.

miercuri, 21 ianuarie 2009

UN ARGENTINIAN IN PROBE LA POLI IASI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat miercuri ca atacantul argentinian Gaston Colon a venit in probe la gruparea din dealul Copoului.
„Astazi (n.r. – miercuri) a venit in probe la noi atacantul argentinian Gaston Colon. Acesta are 28 de ani si a evoluat ultima data la o echipa din prima liga din Africa de Sud. Urmeaza ca antrenorul Crisitano Bergodi sa-l vada la lucru pe jucator si daca va corespunde cerintelor si antrenorul va decide ca merita sa joace la Poli, Colon va semna cu noi“, a declarat Sorin Boca.
La formatia din dealul Copoului se mai afla in probe alti doi jucatori argentinieni, Emmanuel Blanco, un mijlocas ofensiv de 21 de ani si Oscar Almada, un fundas dreapta, de 23 de ani.

IOAN SALAVASTRU: „IN CIUDA OFERTELOR AVUTE, IONUT BALBA RAMANE LA POLI IASI “


Impresarul jucatorul Ionut Balba, Ioan Salavastru a declarat miercuri ca atacantul va ramane la Poli Iasi, desi a avut cateva oferte in aceasta iarna din Rusia si Ucraina.
„Ionut s-a operat la sfarsitul lunii noiembrie si acum se simte foarte bine si doreste sa-l impresioneze pe domnul Bergodi, pentru a-l folosi in cat mai multe meciuri. In aceasta iarna am primit cateva oferte din partea unor impresari din fostul spatiu sovietic, din Rusia si Ucraina. Era vorba de niste sume destul de mari, dar Ionut nu a vrut sa mearga sa dea probe de joc acolo si cred ca nici clubul nu ar fi fost de acord. Astfel in ciuda ofertelor primite, Ionut Balba ramane la Poli Iasi. Le voi spune si acelor impresari decizia pe care a luat-o Ionut si poate vom relua discutiile in vara. Cel mai important pentru Ionut acum este sa se pregateasca foarte bine si sa-l convinga pe domnul antrenor Bergodi ca merita un loc de titular“, a declarat Ioan Salavastru.
Avocatul botosanean a mai spus ca este convins ca antrenorul italian Cristiano Bergodi va reusi sa scape echipa de la retrogradare si spera ca Ionut Balba sa dea cat mai multe goluri pentru a-si ajuta echipa sa atinga acest obiectiv: „Eu cred ca venirea domnului Bergodi la Iasi este de bun augur. El este un tehnician foarte bun, care a facut treaba pe la toate formatiile pe unde a antrenat in Romania si va reusi sa salveze echipa de la retrogradare. In ceea ce-l priveste pe Ionut, eu stiu ca domnul Bergodi l-a apreciat inca din perioada cand antrena la Cluj si l-a dorit sub comanda sa inca de atunci. Acum Ionut are ocazia de a-i demonstra domnului Bergodi ca are valoare si sper sa inscrie cat mai multe goluri in retur si sa-si ajute echipa sa-si atinga obiectivul propus. Ar fi pacat ca un oras asa mare ca Iasul sa nu aiba o formatie in Liga I“.

marți, 20 ianuarie 2009

IONUT POPA: „E CIUDAT CA S-AU GASIT BANI DE-ABIA DUPA PLECAREA MEA!“


Fostul antrenor al echipei Poli Iasi, Ionut Popa, s-a declarat marti deranjat de faptul ca timp de mai bine de patru ani cat a stat el la Iasi nu au fost niciodata banii necesari, insa dupa plecarea sa s-au gasit solutii.
„Am stat la Poli Iasi mai bine de patru ani si am tot fost mintiti cu banii, iar eu am fost nevoit sa tin echipa unita. Vad ca acum, dupa ce mi-am dat eu demisia se schimba situatia. E ciudat ca s-au gasit bani de-abia dupa plecarea mea! Inseamna ca am facut un bine Iasului plecand. Daca mai ramaneam, nu cred ca se gaseau asa usor bani. E clar ca am fost lucrat pe la spate si asta ma dereanjeaza, dar nu-i nimic, cine m-a lucrat va plati mai devreme sau mai tarziu. Acum imi dau seama ca treaba cu banii a fost doar asa, ca sa scape de mine! Cel mai mult ma bucur pentru jucatori, ca o vor duce mai bine si isi vor lua banii“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul aradean a mai spus ca este convins ca Poli Iasi va scapa de la retrogradare: „M-am simtit foarte bine cat am lucrat la Iasi si e normal ca aceasta echipa sa ramana in inima mea. Sunt convins ca Poli Iasi va scapa de la retrogradare. In ultimii ani, de fiecare data noi am facut retururi bune de campionat si nu vad de ce nu s-ar intampla la fel si acum. Eu le voi tine pumnii la fiecare meci si sper ca in cel mai scurt timp Poli sa lupte pentru un loc de cupa europeana deoarece orasul Iasi si suporterii merita pe deplin acest lucru“.

luni, 19 ianuarie 2009

CRISTIANO BERGODI: „I-AM SPUS LUI BALBA CA APARE MAI MULT IN ZIAR DECAT CRISTIANO RONALDO!“


Antrenorul italian, Cristiano Bergodi, a declarat luni, ca i-a spus atacantului Ionut Balba, care a avut mai multe probleme in viata privata, ca apare prea mult in ziare cu astfel de manifestari.
„Am auzit si eu ce a facut Balba cu masina si cum i-a luat Politia de mai multe ori permisul. De aceea, i-am spus lui Balba ca apare mai mult in ziare decat Cristiano Ronaldo! Sper sa fi inteles mesajul meu si sa se fereasca de acum de aceste probleme. Eu vreau profesionalism total de la jucatorii mei“, a declarat Cristiano Bergodi.
Cristiano Bergodi a mai precizat ca va schimba sistemul de joc la Poli Iasi: „Toata lumea stie ca eu joc «4-4-2». Ramane acum sa vad si daca voi putea, in functie de lot. Pentru asta as avea nevoie in primul rand de inca unul-doi atacanti. Normal ca in acest retur de campionat ma voi baza pe jucatorii experimentati, pentru ca este greu atunci cand lupti pentru salvarea de la retrogradare, sa apelezi la jucatori tineri. Stiu ca Ionut (n.r. – Ionut Popa) a incercat sa foloseasca acest sistem, «4-4-2», dar pana la urma a jucat cu «4-1-4-1». O sa vad daca dupa ce vom face cateva transferuri nu vom reusi sa jucam asa cum vreau eu“.
Tehnicianul iesenilor a mai precizat ca nu stie inca unde va pleca echipa in cel de-al doilea cantonament in aceasta iarna: „Deocamdata, echipa a intrat de astazi (n.r. – luni) in cantonament la stadion, pentru ca aici, la Iasi, este o baza sportiva foarte buna, unde sunt conditii pentru cantonament. Urmeaza sa vedem ce varianta vom alege pentru cel de-al doilea cantonament al iernii. Eu as vrea la Antalya, in Turcia, dar luam in calcul si Cipru si Italia. Ramane sa vedem ce varianta vom alege, in functie de preturi si de conditiile oferite“.

SORIN BOCA: „PRIN VENIREA DOMNULUI BERGODI LA IASI, AM FACUT UN PRIM PAS SPRE SALVAREA DE LA RETROGRADARE!“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca venirea antrenorului Cristiano Bergodi este un prim pas facut de gruparea din dealul Copoului pentru salvarea de la retrogradare.
„Asa cum am promis la reunirea lotului, echipa Poli Iasi are antrenor pana la plecarea in cantonament. Acesta este Cristiano Bergodi. Eu sper ca fanii sa aprecieze faptul ca domnul Bergodi a venit sa antreneze la Iasi si sa-l primeasca cu aceeasi dragoste care i-au aratat-o antrenorului Ionut Popa, caruia vreau sa-i multumesc oficial pentru tot ce a facut la Iasi. Vreau sa-i dau domnului Bergodi un mic cadou (n.r. – fular) in culorile clubului nostru, culori care sunt foarte apropiate de cele ale echipei unde a jucat atatea ani, Lazio Roma. Sper ca acest cadou sa-l pastreze cand va veni momentul sa plece de la Iasi si sa-l aiba tot timpul ca o amintire legata de orasul nostru. Eu cred ca prin venirea domnului Bergodi la Iasi, am facut un pas spre salvarea de la retrogradare! Mai avem inca 17 pasi, foarte grei, dar eu sper ca la final sa ne atingem obiectivul propus, salvarea de la retrogradare“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca Renzo Rossi, care va fi team-manager, va asigura legatura dintre conducerea tehnica si cea administrativa: „~n munca sa, domnul Bergodi va fi ajutat de domnul Renzo Rossi, care va detine functia de team-manager la echipa noastra. Domnul Rossi va asigura legatura care trebuie sa existe intre conducerea tehnica si cea administrativa. Antrenor secund la echipa va ramane Narcis Ciocarlan, iar antrenor cu portarii ramane Ioan Campeanu. De pregatirea fizica a echipei se va ocupa domnul Ionel Colonel“.
Referitor la contractul lui Cristiano Bergodi, Boca a spus ca acesta este confidential, dar ca „este unul normal pentru Liga I, dar si pentru bugetul Politehnicii Iasi“.

CRISTIANO BERGODI A SEMNAT CU POLI IASI


Antrenorul italian, Cristiano Bergodi, a semnat luni, cu formatia Poli Iasi, un contract pentru o perioada de sase luni, cu posibilitatea de prelungire pentru inca doi ani.
Bergodi a fost prezentat oficial luni dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, impreuna cu team-manager-ul Renzo Rossi.
„Am venit sa pun suflet la aceasta echipa si sa ne atingem obiectivul propus, salvarea de la retrogradare. Stiu ca nu va fi usor, dar daca nu as fi crezut ca pot salva Iasul de la retrogradare, nu as mai fi venit. Ganditi-va ca mi-am lasat sotia acasa, in Italia, cu trei copii mici, pentru a veni aici. Am mare incredere in jucatorii mei si sunt convins ca impreuna vom reusi sa ne atingem obiectivul. Eu mereu am avut o relatie foarte buna cu jucatorii pe unde am antrenat si am pus intotdeauna pret pe loialitate. Probabil ca valoarea lotului echipei lui Poli Iasi nu se compara cu ce am avut la Rapid sau CFR Cluj. Ca valoare, cred ca Iasul se compara cu FC National, cand am antrenat eu acolo, dar pentru mine, jucatorii mei sunt cei mai buni! Orasul Iasi este unul dintre cele mai mari si mai frumoase din tara. Am citit multe pe internet despre acest oras. Domnul Mircea Radulescu a spus despre mine ca ma adaptez repede in Romania si eu sunt convins ca asa va fi“, a declarat Cristiano Bergodi.
Noul tehnician al formatiei iesene a mai spus ca isi doreste sa faca tot atatea lucruri importante la Poli Iasi cate a facut si Ionut Popa: „Ionut (n.r. – Ionut Popa) a stat aici patru ani si asta inseamna ca a facut lucruri improtante. Pentru un antrenor inseamna foarte mult patru ani sa stea la o echipa. Eu sper sa fac macar atatea lucruri bune cate a facut Ionut“.
Despre sine, Bergodi a spus ca este un antrenor exigent.
„Nu sunt un dictator! ~nsa peste tot pe unde am antrenat am avut rezultate bune, zic eu, pentru ca am fost exigent cu jucatorii mei, dar si un prieten al lor. Acelasi lucru il voi face si la Iasi. Dimineata, inainte de antrenament, am stat de vorba cu jucatorii si le-am cerut in primul rand corectitudine maxima. Am de lucrat foarte mult cu ei, dar nu vreau sa inteleaga cineva ca fac asta pentru ca echipa este slaba. Nu. Mie imi place sa lucrez foarte mult tehnico-tactic“, a conchis Bergodi.

BOGDAN ONUT:: „VREM SA NE PREGATIM BINE PENTRU A SCAPA DE LA RETROGRADARE“


Capitanul echipei Poli Iasi, Bogdan Onut, a declarat luni, dupa primul antrenament condus in dealul Copoului de antrenorul Cristiano Bergodi ca isi doreste ca formatia sa sa scape de la retrogradare.
„Azi a fost primul antrenament condus de «Mister», asa cum ii spunem noi domnului Cristianop Bergodi. Normal ca toti ne dorim sa ne pregatim bine pentru a scapa de la retrogradare. Noi deocamdata suntem jos, dar vrem ca impreuna cu noul tehnician sa reusim sa ne atingem obiectivul si, de ce nu, sa speram la o clasare cat mai buna acum si la o participare in cupele europene in sezonul viitor. Nu cred ca exista vreun fotbalist care sa nu-si doreasca sa joace in cupele europene. Si noi ne dorim si sper sa si reusim“, a declarat Bogdan Onut.
Onut a mai spus in gluma ca daca toate antrenamentele vor fi de intensitatea celui de astazi se gandeste la retragere: „Am sa vorbesc cu Ovidiu Pancu (n.r. – organizator de competitii la Poli Iasi) poate imi gaseste si mie un post pe la bucatarie! Glumesc. Nu pot sa spun ca domnul Bergodi este un antrenor dur. Asa este in cantonament. Toti antrenorii sunt duri deoarece munca din aceste pregatiri se vede in timpul campionatului“.
Inaintea inceperii antrenamentului, antrenorul Cristiano Bergodi si team-manager-ul Renzo Rossi a stat o ora in vestiar de vorba cu jucatorii sai.
„«Mister» ne-a cerut multa seriozitate, multa munca si ne-a spus ca daca noi vom respecta aceste lucruri, vom avea o colaborare foarte buna. Normal ca noi ne dorim ca totul sa mearga bine si vom urma sfaturile domnului Bergodi. Sunt convins ca printr-o pregatire buna vom reusi sa ne atingem obiectivul propus“.
Antrenorul Cristiano Bergodi va prezentat oficial luni dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa.

duminică, 18 ianuarie 2009

CRISTIANO BERGODI: „DE ASTAZI, POLI IASI ARE ANTRENOR!”


Antrenorul italian, Cristiano Bergodi, a declarat duminica, dupa discutia purtata cu presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, si cu presedintele de onoare, Gheorghe Nichita, ca va prelua echipa din dealul Copoului.
„Asa cum am spus si aseara (n.r. – sambata) am venit la Iasi cu sufletul deschis si sa discut preluarea acestei echipe. Dupa discutiile purtate astazi (n.r. – duminica) pot sa va spun ca Poli Iasi are antrenor! Nu am reusit inca sa discut cu jucatorii, dar sunt sigur ca acestia vor afla din presa ca eu sunt noul antrenor al Politehnicii Iasi. Maine (n.r. – luni) voi conduce primul antrenament la Poli Iasi. Nu am discutat inca despre aducerea de noi jucatori, acest lucru urmand sa-l facem in zilele urmatoare” a declarat Cristiano Bergodi.
Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a spus ca nu au fost stabilite datele contractului care urmeaza a fi semnat luni: „Nu am discutat inca perioada pentru care va semna Cristiano Bergodi, acest lucru urmand sa-l stabilim maine (n.r. – luni) cand semnam contractul. Ma bucur ca ne-am inteles cu domnul Bergodi si sper ca impreuna sa ne atingem obiectivul propus, salvarea de la retrogradare”.

sâmbătă, 17 ianuarie 2009

CRISTIANO BERGODI: „IN PROPORTIE DE 90% RAMAN LA IASI “



Antrenorul italian, Crisitano Bergodi, a declarat sambata seara, la sosirea la Aeroportul International Iasi, ca in proportie de 90% va prelua formatia poli Iasi
„In proportie de 90% raman la Iasi. Maine (n.r. – duminica) vom discuta in detaliu. Nu ma sperie situatia de la Poli Iasi. Daca m-as fi speriat, nu as mai fi venit pana aici. Normal ca daca voi semna cu Poli Iasi voi face tot posibilul sa salvez echipa de la retrogradare. Venirea la Iasi nu este un pas inapoi pentru mine. Nici FC National nu era o echipa foarte mare. La fiecare echipa este foarte greu. La formatiile mari se vre titlul si Cupa Romaniei, la echipele mai mici se lupta pentru salvarea de la retrogradare. Oricum ar fi, este greu. Eu am venit la Iasi cu sufletul deschis si cu pasiune“, a declarat Cristiano Bergodi.
Tehnicianul a mai spus ca ii stie pe marea majoritate a jucatorilor ieseni: „Normal ca ii stiu pe jucatorii ieseni. Chiar daca am plecat din Romania, am urmarit pe internet meciurile din campionatul Romaniei. Si stiu pe marea majoritate a jucatorilor de la Poli Iasi. Pentru a avea rezultate, important este sa fie asigurata linistea financiara. Jucatorii trebuie sa fie linistiti si sa se gandeasca doar la fotbal“.
Referitor la declaratia lui Ionut Popa, care a spus ca Bergodi este un antrenor mai bun ca el, antrenorul italian a spus: „Am vazut ca a vorbit foarte frumos despre mine. Si multumesc lui Ionut pentru apreciere. Nu cred ca sunt mai valoros ca el. El este un tehnician foarte bun, care a facut multe lucruri bune aici la Iasi. Ma stiu cu Ionut, pe care il apreciez“.
La aeroport, antrenorul italian a fost asteptat de aproximativ 50 de fani ieseni, care au scandat „Bergodi, ramai la iasi, salveaz-o pe Poli Iasi“.
Crisitano Bergodi s-a declarat incantat de primirea facuta de suporterii ieseni: „Chiar nu ma asteptam la o asemenea primire. Stiam ca suporterii ieseni sunt foarte clazi. A fost o surpriza pentru mine. Daca voi semna, sunt sigur ca ma voi intelege cu fanii ieseni. Sunt convins ca ne vor sustine meci de meci, dar va depinde numai de noi sa obtinem rezultate pentru a-i multumi“.

SORIN BOCA: „II VOM PROPUNE LUI BERGODI UN CONTRACT PANA IN VARA“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat sambata ca in discutia pe care o va avea cu antrenorul italian Cristiano Bergodi, ii va propune acestuia un contract pana in vara cu posibilitatea de prelungire pentru inca doi ani.
„Domnul Cristiano Bergodi va veni diseara (sambata seara) la Iasi si urmeaza ca maine (n.r. – duminiac) sa purtam o discutie cu el pentru preluarea functiei de antrenor principal la Poli Iasi. ~i vom propune un contract lui Bergodi pana in vara cu posibilitatea de prelungire pentru inca doi ani. Din cate am inteles, daca va semna cu noi, domnul Bergodi il va dori ca antrenor secund pe Renzo Rossi, cu care a mai colaborat si la celelalte echipe pe care le-a pregatit in Romania“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca i s-ar parea normal ca antrenorii secunzi Narcis Ciocarlan si Ioan Campeanu sa ramana in continuare la gruparea din dealul Copoului: „In cazul in care ne vom intelege cu domnul Cristiano Bergodi si va deveni antrenorul principal la Poli Iasi, normal ar fi ca antrenorii secunzi sa ramana la echipa. Narcis Ciocarlan si Ioan Campeanu ii stiu foarte bine pe jucatori si ar fi legatura dintre fotbalisti si antrenorul principal, chiar daca domnul Bergodi vrea sa-l aduca secund si pe domnul Renzo Rossi“.

PETRU RADU: „BUGETUL ECHIPEI PENTRU RETUR VA FI DE 2,2 MILIAONE DE EURO“


Presedintele Consiliului de Administratie al clubului Poli Iasi, a declarat sambata, dupa sedinta Adunarii Generale a Actionarilor, ca bugetul pentru retur al gruparii din dealul Copoului va fi de 2,2 milioane de euro.
„Saptamana tercuta, presedintele executiv al clubului, domnul Sorin Boca, a propus ca bugetul echipei sa fie de 2,5 milioane de euro. Dupa analiza facuta de actionari s-a ajuns la concluzia ca bugetul echipei pentru retur va fi de 2,2 milioane de euro. Actionarii au considerat ca aceasta suma ar ajunge pentru a se atinge obiectivul propus, salvarea de la retrogradare. De asemenea, s-a decis ca jucatorii sa-si primeasca banii pe luna noiembrie in cateva zile, iar in maxim o saptamana sa achitam si ratele contractuale aferente lunii decembrie“, a declarat Petru Radu.
Oficialul iesean a mai precizat ca trei actionari si-au exprimat intentia de a renunta la o parte din actiuni: „In urma discutiei avute astazi (n.r. – sambata), trei dintre actionari au spus ca nu mai pot contribui la bugetul clubului cu suma stabilita initial si am decis de comun acord cu ceilalti actioanri ca acestia sa cesioneze actiunile. Nu pot spune care sunt acei actionari pana in momentul in care acestia nu-si vor da acceptul scris pentru cesionarea actiunilor. Am discutat si posibilitatea cooptarii unor noi oameni de afaceri in actionariat“.
Referitor la viitorul antrenor, Petru Radu a spus ca actionarii vor asigura linistea financiara solicitata.
„Daca pana acum s-a mers doar pe promisiuni de palta, astazi (n.r. – sambata) actionarii si-au dat acordul scris ca vor achita sumele stipulate. In acest fel se va garanta linistea financiara pe care a solicitat-o noul antrenor“, a conchis Petru Radu.

SORIN BOCA: „TANASA VA REVENI LA CRAIOVA“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat sambata ca atacantul Ciprian Tanasa si-a reziliat intelegerea cu gruparea din dealul Copoului si va reveni la Universitatea Craiova, echipa de unde fusese imprumutat in vara.
„Am purtat mai multe discutii cu Cirpian Tanasa pentru a-l convinge sa continue cu noi. Nu am reusit sa ne intelegem, astfel ca Tanasa va reveni la Craiova. In aceste conditii, in functie si de ce va spune noul antrenor, va trebui sa aducem in aceasta iarna la echipa unul sau doi atacanti. Nu avem inca niste nume pentru ca asteptam sa vedem ce va sune si noul antrenor“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca alti trei jucatori isi vor rezilia intelegerile cu Poli Iasi: „Am discutat cu Gustavo Paruolo zilele acestea si urmeaza ca in cel mai scurt timp sa gasim o solutie amiabila pentru rezilierea contractului cu el. Cu Svetozar Mijin am discutat deja si i-am dat o hartie prin care suntem de acord sa-si caute echipa. In functie de viitoarea lui destinatie vom stabili o suma de transfer. Saptamana viitoare urmeaza sa vina la Iasi Lamine Diarrassouba, cu care, la fel, vrem sa discutam rezilierea contarctului. Pentru Lamine vrem 20.000 de euro, atat cat am dat si noi pe el vara trecuta“.

RENZO ROSSI: „IN PROPORTIE DE 70%, BERGODI VA SEMNA CU POLI IASI“


Colaboratorul antrenorului Cristiano Bergodi in Romania, Renzo Rossi, a declarat sambata ca tehnicianul italian are sanse mari sa preia formatia Poli Iasi.
„Am discutat mult cu domnul Boca (n.r. – presedintele Sorin Boca) in ultimele zile si cred ca in proportie de 70 de la suta, Bergodi va semna cu Poli Iasi. In principiu, noi ne-am înteles la telefon cu domnul Boca, dar trebuie sa discutam detaliile posibilei întelegeri si cu primarul Iasului, Gheorghe Nichita. Diseara (n.r. – sambata seara) vom ajunge la Iasi, urmand ca duminica sa discutam. Daca Bergodi va accepta postul de antrenor la Poli Iasi, eu voi fi principalul lui colaborator, la echipa urmand sa fie adus si un preparator fizic din Italia“, a declarat Renzo Rossi.
Secundul lui Bergodi la Rapid si CFR Cluj a mai spus ca problema nu o reprezinta salariul pe care il va avea Bergodi ci asigurarea sumelor necesare pentru salvarea echipei de la retrogradare: „Problema nu o reprezinta neaparat angajamentul lui Cristiano, ci asigurarea unor conditii pentru a putea face o treaba buna. Noi punem mult suflet în ceea ce facem, iar pentru a putea duce treaba la bun sfîrsit avem nevoie de liniste la echipa. Tocmai de aceea vrem asigurari ca nu vor fi probleme cu banii necesari unor eventuale transferuri si pentru plata jucatorilor actuali“.

vineri, 16 ianuarie 2009

BERGODI VINE SAMBATA SA NEGOCIEZE PRELUAREA POLITEHNICII IASI


Presedintele clubului Poli Iasi Sorin Boca, a declarat vineri ca antrenorul italian cristiano Bergodi va veni sambata la Iasi pentru a negocia preluarea gruparii din dealul Copoului.
„Dupa demisia domnului Ionut Popa, am decis sa aducem la echipa un antrenor experimentat si care a mai antrenat in Liga I. Domnul Cristiano Bergodi se incadreaza in cerintele noastre si de aceea in urma cu cateva zile am demarat discutiile pentru preluarea echipei de dumnealui. Domnul Bergodi ne-a anuntat astazi (n.r. – vineri) ca vine sambata la Iasi sa negociem preluarea conducerii tehnice a echipei noastre. El va ajunge, am inteles maine (n.r. – sambata) seara, cu avionul, in jurul orei 22.00“, a declarat Sorin Boca.
Capitanul formatiei iesene, Bogdan Onut, a spus vineri ca spera ca noul antrenor sa-si sustina jucatorii la fel ca Ionut Popa: „Am auzit si eu ca domnul Bergodi ar putea prelua Politehnica. Noi, jucatorii, nu avem nimic impotriva. Daca oficialii clubulu iau decis asa, atunci noi trebuie sa acceptam. Tot ce speram este ca domnul Bergodi sa fie alaturi de noi, asa cum a fost Ionut Popa, si sa ne ajute sa luam banii restanti. Am inteles ca actionarii ne-au promis ne vor da banii pe noiembrie si in cel mai scurt timp nu vor mai fi probleme“.

DOI ARGENTINIENI IN PROBE LA POLI IASI


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri ca doi jucatori tineri, din Argentina, au venit sa dea probe de joc la grupareea din dealul Copoului.
„Asa cum am spus la reunirea lotului, am reusit sa aducem doi jucatori argentinieni. E vorba de Emmanuel Blanco, un mijlocas ofensiv de 21 de ani, care a evoluat ultima data in liga a IV_a din Argentina, la formatia a doua a clubului Argentinos Juniors si Oscar Almanda, un fundas dreapta, de 23 de ani, care a jucat ultima data in liga a II-a din Argentina, la Club Atletico Belgrano. Acestia urmeaza sa fie vazuti la lucru de noul antrenor in cantonamentul pe care il va face echipa, dupa care vom lua o decizie in privinta lor“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca data de plecare in cantonament nu mai este 16 ianuarie: „Jucatorii au efectuat in aceasta saptamana vizita medicala si, in continuare, se vor pregati in Copou, sub comanda antrenorului secund Narcis Ciocarlan. Stabilisem initial plecarea in cantonament pentru data de 16 ianuarie, insa deoarece nu am numit inca un antrenor principal, plecarea se amana, cela mai probabil pentru inceputul saptamanii viitoare“.

joi, 15 ianuarie 2009

PETRU RADU: „AVEM NEVOIE DE UN BUGET DE APROXIMATIV 2,5 MILIOANE DE ERUO“


Presedintele Consiliului de Administratie al clubului Poli Iasi, Petru Radu, a declarat joi ca gruparea din dealul Copoului are nevoie de un buget de 2,5 milioane de euro.
„In urma discutiilor purtate cu domnul presedinte Sorin Boca, am ajuns la concluzia ca avem nevoie de un buget de aproximativ 2,5 milioane de euro. Din aceasta suma, mai bine de un milion de euro il reprezinta datoriile pe care le avem. Restul banilor vor fi folositi pentru efectuarea unui stagiu de pregatire in aceasta iarna, pentru transferul a doi-trei jucatori si pentru plata salariilor si a primelor de joc. Conform procentelor detinute la club, Consiliul Local Iasi trebuie sa dea 980.000 de euro, restul urmand sa fie alocati de actionari si din venituri proprii, adica din sponsorizari, publicitate si vanzare de bilete, abonamente si obiecte promotionale“, a declarat Petru Radu.
Oficialul iesean a mai spus ca pana la sfarsitul lunii ianuarie se vor rezolva toate problemele financiare: „Anul trecut echipa statea mult mai prost din punct de vedere financiar si nu s-a mai facut atata caz. Pentru moment nu au fost gasite resursele necesare rezolvarii problemelor financiare, asta si din cauza crizei care a afectat pe toata lumea. Speram ca pana la sfarsitul lunii ianuarie sa achitam o buna parte din restantele catre jucatori, urmand ca pana in martie sa achitam si celelalte datorii pentru a nu avea probleme cu obtinerea licentei pentru sezonul viitor“.
Radu Petru a mai spus ca singurii care pot salva echipa de la retrogradare sunt jucatorii.
„Nu pot sa spun ca Iasul va scapa sau nu de la retrogradare. Cred ca mai in masura sa spuna acest lucru sunt jucatorii, pentru ca pana la urma ei joaca si ei obtin rezultate. De aceea cred ca daca jucatorii isi vor face cum trebuie datoria, nu vom avea probleme cu retrogradarea. Referitor la achizitii, in aceasta iarna, in urma discutiilor purtate cu domnul Sorin Boca, am decis sa luam doi-trei jucatori, liberi de contract, cel mai probabil din strainatate“, a conchis Petru Radu.

MARIAN BONDREA: „AS FI TENTAT SA ANTRENEZ LA IASI “


Antrenorul Marian Bondrea, propus de Ionut Popa pentru postul de tehnician la Poli Iasi, a declarat joi ca l-ar tenta sa vina sa pregateasca gruparea din dealul Copoului.
„Oficialii de la Poli Iasi nu m-au contactat pana acum, dar daca o vor face, as fi dispus sa negociez. De ce sa nu recunosc, as fi tentant sa antrenez la Iasi. Pentru mine ar fi chiar o provocare sa incerc sa salvez Iasul de la retrogradare. In plus, as continua munca inceputa in urma cu mai multi ani de bunul meu prieten Ionut Popa. Chiar nu am `nteles de ce a renuntat asa dintr-o data. El a facut treaba foarte buna la Poli Iasi si l-am sfatuit chiar si saptamana trecuta sa nu plece“, a declarat Marian Bondrea.
Un alt jucator aflat pe lista posibililor antrenori, Dorinel Munteanu, a refuzat oferta Politehnicii Iasi: „Am vorbit cu cei de la Poli Iasi, dar i-am refuzat. Momentan ma intereseaza doar sa ma linistesc dupa o toamna agitata. Nu m-a interesat propunerea Politehnicii Iasi deoarece acum nu as accepta orice oferta din tara, oricat de tentanta ar fi“.
Surse din cadrul clubului iesean sustin ca sansele cel mai mari pentru preluarea postului de antrenor la Poli Iasi le are italainul Cristiano Bergodi. ~n Romania, Bergodi a mai a mai pregatit formatiile FC National, CFR Cluj si Rapid Bucuresti.

miercuri, 14 ianuarie 2009

SORIN BOCA: „BONDREA POATE FI O VARIANTA PENTRU POSTUL DE ANTRENOR LA POLI IASI“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat meircuri ca Marian Bondrea, propus de Ionut Popa, este pe lista posibililor antrenori la Poli Iasi.
„L-am rugat pe domnul Popa sa ne faca o recomandare pentru postul de antrenor la Poli Iasi. Domnul Popa ne-a spus ca Marian Bondrea s-ar potrivi cerintelor noastre, fiind un antrenor cu experienta si care a mai activat in Liga I. Asa ca Marian Bondrea poate fi o varianta pentru postul de antrenor la Poli Iasi. Oricum, noi purtam discutii cu cinci antrenori in acest moment deoarece lista celor care ar putea veni la Poli Iasi este destul de mica, marea majoritate a antrenorilor cu experienta lucrand deja la echipele din prima liga“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca au fost luati in calcul atat antrenori din tara cat si din strainatate, dar care au mai antrenat in Liga I: „Nu pot da inca un nume sigur, deoarece suntem inca la nivelul discutiilor. Oricum, negociem atat cu antrenori din tara, dar si cu antrenori din strainatate, care insa au mai activat in Liga I. Noi credem in continuare ca ne putem salva de la retrogradare si tocmai de aceea cautam sa facem o alegere cat mai buna deoarece returul acestei editii de campionat se anunta a fi una foarte dificila. Asa cum am mai spus, pana la sfarsitul acestei saptamani, voi inainta Consiliului de Administratie numele antrenorului pe care il dorim la Poli Iasi“.
Fostul antrenor al echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a spus marti ca o varianta foarte buna pentru inlocuirea sa ar fi Marian Bondrea, cu care a fost coleg la curusurile pentru obtinerea licentei Pro.
Surse din cadrul clubului sustin ca sanse mari de a veni la Poli Iasi le Cristiano Bergodi.

marți, 13 ianuarie 2009

MARIAN BONDREA LA POLI IASI?


Fostul antrenor al echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat marti seara ca i l-a recomandat presedintelui clubului, Sorin Boca, pe tehnicianul Marian Bondrea pentru a prelua gruparea din dealul Copoului.
„Am discutat cu domnul Boca si i l-am recomandat pe Marian Bondrea pentru ca ii cunosc foarte bine valoarea. Eu am fost coleg cu Marian la obtinerea licentei Pro si am facut impreuna cursul practic la parma. Eu cred ca Marian Bondrea este intre primii sase antrenori din tara. Decizia o vor lua pana la urma cei de la Poli Iasi, dar eu cred ca echipa poate fi salvata doar de un antrenor cu experienta, un antrenor chibzuit si care sa linisteasca situatia de acum“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul aradean a mai spus ca pentru el nu mai exista cale de intoarcere la Poli Iasi: „Eu am luat o decizie, pe care comunicat-o conducerii clubului si nu mai pot da inapoi. Chiar daca s-ar achita maine toti banii catre jucatori, eu nu ma mai intorc la Poli Iasi. Cred ca am gresit in vara ca nu am plecat. Asta e. Sincer, imi pare rau ca ma despart de aceasta echipa deoarece am muncit mult la Iasi si am trait multe momente placute cu jucatorii. Daca lucrurile vor fi trate asa cum trebuie, Poli Iasi va scapa de la retrogradare“.

SORIN BOCA: „AM DEMARAT DISCUTII CU MAI MULTI ANTRENORI“


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat marti ca poarta negocieri cu mai multi antrenori, dupa ce Ionut Popa si-a dat demisia de la gruparea din dealul Copoului.
„Astazi (n.r. – marti) am facut impreuna cu persoanele din conducerea clubului o lista cu 10 dintre antrenorii care ar putea sa vina la Poli Iasi. Dupa mai multe discutii am decis sa incepem negocierile cu cinci dintre acestia. Nu pot deocamdata avansa niciun nume pentru ca nimic nu este sigur. Am mai spus si repet, pana la plecarea in cantonament, Poli Iasi va avea un nou antrenor“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai precizat ca gruparea din dealul Copoului mai are datorii fata de fostul antrenor Ionut Popa: „Avem sa-i dam ceva bani domnului Popa, dar sumele reprezinta restante ale contractului sau cu noi. Nu am avut nicio clauza de reziliere, prin care el sa ne dea vreun ban daca pleaca sau noi sa avem sa-i platim ceva in plus. Singura situatie in care domnul Popa ar trebui sa ne dea bani este aceea in care va prelua vreo echipa pana in vara“.

BOGDAN ONUT: „IL ASTEPTAM PE CAPELLO SAU RANIERI!“


Capitanul echipei Poli Iasi, Bogdan Onut, a declarat marti ca nu stie cine va fi noul antrenor al gruparii din dealul Copoului, dupa ce Ionut Popa si-a dat demisia.
„Imi pare rau ca domnul Popa si-a dat demisia. Am incercat ieri (n.r. – luni) sa vorbesc cu el, dar avea telefonul inchis. Asta e, ce putem face? Mergem inainte. Nu stiu cine va fi noul antrenor. Il asteptam pe Capello sau Ranieri! Glumesc. Chiar nu stiu cine va veni la Poli Iasi, dar daca va avea nevoie in continuare de serviciile mele, eu vreau sa continui cu Poli Iasi si sa pun umarul la salvarea de la retrogradare. Eu in cariera mea nu am avut nicio retrogradare, asa ca nu cred ca acest lucru se va intampla tocmai acum“, a declarat Bogdan Onut.
Fundasul gruparii iesene a mai spus ca spera ca presedintele clubului, Sorin Boca, si presedintele de onoare, Gheorghe Nichita, sa poata rezolva problemele financiare: „Eu am incredere ca domnul Boca si domnul Nichita, ambii oameni de fotbal, vor reusi pana la urma sa rezolve problemele financiare si nu vor lasa echipa la greu. Oricum, iesirea din criza depinde in mare masura si de noi, de jucatori. Pana la urma urmei, noi am adus echipa in situatia actuala si tot noi trebuie sa o scoatem la liman. Sunt convins ca daca noi vom avea rezultate, vor aparea si banii“.
Bogdan Onut a precizat ca nu s-a discutat nimic despre diminuarea contractelor, dar ca el ar fi in principiu de acord. „Nu am purtat inca o discutie pe tema reducerii contractelor, dar daca se maresc primele si ni se asigura o stabilitate financiara, atunci si noi vom fi de acord cu diminuarea cotractelor. Toata lumea trebuie sa mai lase de la ei“, a conchis Onut.

luni, 12 ianuarie 2009

SORIN BOCA: „PANA LA SFARSITUL SAPTAMANII VOM NUMI UN ANTRENOR “


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat luni seara, la reunirea lotului, ca in cel mai scurt timp va fi numit un nou antrenor in locul lui Ionut Popa, care si-a dat demisia.
„Asa cum stiti, domnul Ionut Popa si-a dat astazi (n.r. – luni) demisia. Motivatiile demisiei sunt problemele personale si instabilitatea financiara a echipei. Despre problemele personale nu vorbesc, dar referitor la cele financiare vreau sa spun ca sunt semne de imbunatatire. In aceasta saptamana se vor achita restantele catre jucatori pe luna octombrie, iar pana la sfarsitul lunii vom da banii pe decembrie. Personal imi pare ca domnul Popa si-a dat demisia, dar este decizia lui si nu am ce face. Pana la sfarsitul saptamanii vom numi un nou antrenor. Nu am discutat inca nicio varianta din respect pentru domnul Popa, dar in zilele urmatoare vom anunta cine va fi noul antrenor al Politehnicii Iasi. Pana la plecarea in cantonament, Poli Iasi va avea antrenor. In mod normal, echipa ar trebui sa plece in cantonament la Debrecen, in Ungaria, pe 16 ianuarie, dar data si locatia ar putea fi modificata de noul antrenor“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul formatiei iesene, care a stat de vorba cu jucatorii inaintea antrenamentului a spus ca le-a cerut celor care nu cred ca echipa se poate salva sa plece: „Le-am spus baietilor care este situatia cu banii si le-am cerut sa strangem randurile si sa credem toti ca ne putem atinge obiectivul. Cei care nu cred acest lucru sunt liberi sa plece. Nimeni nu a cerut sa paraseasca echipa“.
Sorin Boca a stat de vorba si cu cei 50 de suporteri care au venit la club si le-a explicat care este situatia cu Ionut Popa, transmitandu-le ca in cel mai scurt timp va fi numit un nou antrenor.
Suporterii au scandat mesaje de sustinere a lui Ionut Popa si impotriva presedinrelui Sorin Boca si a presedintelui de onoare, Gheorghe Nichita.

REUNIRE LA POLI IASI FARA ANTRENOR


Jucatorii echipei Poli Iasi s-au reunit luni seara in vederea pregatirii returului sezonului 2008/2009.
De la primul antrenament din acest an a lispit antrenorul Ionut Popa, care si-a dat demisia de la gruparea din dealul Copoului, astfel ca sedinta de pregatire a fost condusa de antrenorii secunzi Narcis Ciocarlan si Ioan Campeanu.
De la primul antrenament au lipsit motivat Nuno Viveiros, Jose Montiel, Stojan Igantov si Lamine Diarrassouba. Leonard Naidin nu si-a mai prelungit contractul cu Poli Iasi, iar Ionut cu Stancu s-a inteles cu Pandurii Targu Jiu.
~n schimb, cu Poli Iasi s-au pregatit Bogdan Straton si Clement Palimaru, jucatori care au fost imprumutati in tur la formatia de Liga a II-a Petrolul Ploiesti si care au revenit in dealul Copoului, si fundasul Alin Apetroaie, de la echipa a doua.
Iata lotul de 22 jucatori care s-au prezentat la reunirea lotului: Cristian Branet, Traian Marc, Razvan Plesca, Valeriu Oghinciuc (portari), Cornel Buta, Adrian Ilie, Iosif Kalai, Bogdan Onut, Cristian Munteanu, Andrej Pecnik (fundasi), Dominik Bersnjak, Alejandro Gavatorta, Cristian Bratu, Romulus Miclea, Stojan Ignatov, Ciprian Milea, Mircea Oprea, Sebastian Sfarlea, Bogdan Straton, Alin Apetroaie (mijlocasi), Ionut Balba, Clement Palimaru (atacanti).
La sedinta de pregatire a fost prezent si presedintele clubului iesean, Sorin Boca.

IONUT POPA SI-A DAT DEMISIA DE LA POLI IASI


Surse din cadrul clubului Poli Iasi au declarat luni ca fiica antrenorului Ionut Popa, Medamira, a venit la gruparea din dealul Copoului si a depus demisia tehnicianului.
Demisia lui Ionut Popa a primit numar de inregistrare si urmeaza sa fie analizata de presedintele clubului, Sorin Boca.
Seful clubului iesean, care a fost luni prezent la Bucuresti la Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal, a declarat ca in cel mai scurt timp se va lua o decizie in ceea ce priveste postul de antrenor la Poli Iasi.
„Am auzit si eu ca domnul Popa ne-a trimis demisia sa, dar pentru a intra in vigoare aceasta trebuie aprobata. Sincer, la ora actuala, nu purtam discu]ii cu niciun antrenor, deoarece domnul Popa avea un contract cu noi. Normal ca voi purta si eu o discutie cu domnul Popa si dupa aceea vom cauta un alt antrenor. Oricum, vreau sa fiti convinsi ca pana in momentul in care echipa va pleca in cantonamentul din Ungaria, de la Debrecen, Poli Iasi va avea antrenor“, a spus Sorin Boca.

IGNATOV SI MONTIEL VOR LIPSI DE LA REUNIREA LOTULUI


Jucatorii Stojan Ignatov (foto) si Jose Montiel nu vor fi prezenti luni la reunirea lotului.
Acestia nu vor putea ajunge la primul antrenament al anului din cauza problemelor intampinate cu obtinerea vizei pentru Romania. Cei doi vor ajunge la Iasi pana miercuri cel tarziu.
Altfel, gruparea din dealul Copoului l-a pus pe lista de transferuri pe atacantul Lamine Diarrassouba. Acesta nu a prins echipa in turul campionatului si de aceea s-a decis despartirea de el. Suma ceruta pentru transferul jucatorului este de 20.000 de euro, atat cat a dat Poli Iasi pe el in vara trecuta.
Tot in aceasta perioada, Poli va discuta rezilierea contractelor cu Svetozar Mijin si Gustavo Paruolo. Acestia nu au jucat in turul campioantului si urmeaza sa vina la Iasi pentru a discuta o despartire amiabila.
Jucatorii echipei Poli Iasi se vor reuni luni seara in vederea reluarii pregatirilor pentru returul campioantului.

duminică, 11 ianuarie 2009

SORIN BOCA: „VREAU SA CRED CA IONUT POPA SE VA RAZGANDI SI VA REVENI LA ECHIPA “


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat duminica faptul ca spera ca antrenorul Ionut Popa sa nu-si dea demisia.
„Am vorbit astazi (n.r. – duminica) cu Ionut Popa si i-am spus ca il astept luni la reunirea lotului. El mi-a transmis ca nu va mai continua cu Poli Iasi, dar eu continui sa cred ca el va ramane la noi. Am trecut prin atatea impreuna si nu ma asteptam sa ne despartim astfel. Intr-adevar sunt datorii catre jucatori, dar sunt sperante ca acestea vor fi achitate cat mai repede. Eu vreau sa cred ca Ionut Popa se va razgandi si va reveni la echipa“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca nu stie cine va pregati formatia din dealul Copoului in cazul in care Ionut Popa nu revine asupra deciziei de a-si da demisia: „Ionut Popa are inca un contract cu noi si nu putem vorbi de un alt antrenor acum. Nu ne-am gandit niciun moment la aducerea vreunui alt tehnician atata timp cat Ionut Popa are semnat cu noi un contract. Ramane de vazut ce va fi `n zilele urmatoare. Daca domnul Popa nu va mai dori sa continue cu noi, vom cauta alt antrenor“.

IONUT POPA: „LUNI IMI TRIMIT DEMISIA PRIN FAX “


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat duminica faptul ca a instiintat conducerea clubului ca nu va veni la reunirea lotului si ca isi va trimite demisia prin fax.
„L-am anuntat pe presedintele Sorin Boca faptul ca nu voi veni maine (n.r. – luni) la renirea lotului. Am demisia scrisa si o voi trimite luni prin fax. Motivele sunt foarte clare si le-am mai spus. Nu exista un plan concret pentru redresarea acestei echipe, iar jucatorii nu si-au primit banii restanti. Eu mi-am dat cuvantul in fata jucatorilor ca nu mai vin la echipa daca nu-si iau banii“, a declarat Ionut Popa.
Tehnicianul iesenilor a mai spus ca doar o minune il poate determina sa-si schimbe decizia: „Sansele ca eu sa mai continui cu Poli Iasi sunt infime. Asta ar presupune ca jucatorii sa-si primeasca banii in cel mult dou\ zile, ceea ce nu cred ca se va intampla“.

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

IONUT POPA: „DACA JUCATORII NU-SI PRIMESC BANII RESTANTI, IMI DAU DEMISIA!“


Antrenorul echipei Poli Iasi, Ionut Popa, a declarat sambata, dupa ce presedintele Consiliului de Administratie Radu Petru a spus ca vor fi achitate deocamdata doar restantele pe luna noiembrie, ca isi va da demisia daca jucatorii sai nu-si vor primi toate restantele pe care le are clubul fata de ei.
„Eu mi-am dat cuvantul fata de jucatori si nu pot acum sa raman la Iasi, desi ei nu si-au luat banii. La mine vorba e vorba si nu ma pot suci acum. Daca jucatorii nu-si primesc toti banii restanti, imi dau demisia! Lucrurile sunt clare. Daca raman la echipa si pe urma ma duc cu jucatorii in cantonament, ce fac daca ei ma intreaba iar de restul banilor? Eu ce le spun? De ce sa ma enervez tot eu? Adica eu am fost de acord sa nu mi se mai dea jumatate din salariul din retur, iar jucatorii ar accepta o reducere cu 10-20% a salariilor, iar actionarii tot nu dau banii? Nu se pot achita toate datoriile, asta e! Eu plec! {i cand ma gandesc ca in vara am avut o oferta de la Vaslui pe care n-am s-o mai vad in viata mea si am refuzat-o ca sa raman la Iasi. Asta e. N-am plecat cand trebuia...“, a declarat Ionut Popa.
~ntrebat ce va face in continuare, Popa a raspuns in stilul sau caracteristic: „Cum ce fac? Ma trezesc la ora 9.00. Ma joc cu cateii mei. Stau si eu ca someru’ pe banii nevestei! Nu ma duc pana in vara nici la o echipa de Liga a II-a si nici in strainatate nu ma duc sa antrenez“.

PETRU RADU: „NU VOM FACE ACHIZITII IN ACEASTA IARNA! “


Presedintele Consiliului de Administratie al clubului Poli Iasi, Petru Radu, a declarat sambata, la finalul sedintei acestui for, ca gruparea din dealul Copoului va lupta pentru salvarea de la retrogradare fara a face achizitii in aceasta iarna.
„Am discutat astazi (n.r. – sambata) un plan legat de continuarea echipei în prima liga, insa va trebui sa reducem din cheltuieli. Nu vom face achizitii in aceasta iarna pentru ca eu cred ca ne putem salva de la retrogradare cu ce avem în momentul de fata în lot. Va fi un buget de austeritate, undeva sub doua milioane de euro. Vor fi bani doar pentru nevoile stricte. Oricum, asteptam sa vina si domnul Popa pentru a discuta si cu el aceste probleme“, a declarat Petru Radu.
Oficialul iesean a mai spus ca principala problema care trebuie rezolvata este achitarea ratelor contractuale catre jucatori: „Vrem ca in cel mult doua saptamani sa achitam salariile jucatorilor pe luna noiembrie, urmand ca apoi sa incercam sa achitam si celelalte datorii pana în luna martie, pentru a nu avea probleme cu obtinerea licentei. Trebuie neaparat ca pana in martie sa fim pe zero cu datoriile catre stat“.

vineri, 9 ianuarie 2009

SORIN BOCA: „CINE NU VINE LA REUNIREA LOTULUI, E LIBER SA PLECE “


Presedintele clbuului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri ca nu mai este dispus la concesii si ca se asteapta ca toti jucatorii sa fie prezenti la reunirea lotului.
„Luni la ora 18.30 este programata reunirea lotului. Cine nu vine la reunirea lotului, e liber sa plece. A venit momentul `n care trebuie sa strangem randurile si sa fim uniti. Cine nu doreste acest lucru, `nseamna ca nu tine la aceasta echipa si este liber sa plece. Am vorbit cu jucatorii si le-am spus ca nu accept nicio scuza. Continui sa cred ca putem scapa de la retrogradare si tocmai de aceea vreau sa fim uniti si sa luptam pentru a ne atinge obiectivul“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca se asteapta ca si antrenorul Ionut Popa sa fie prezent la reunirea lotului: „I-am spus si Profesorului (n.r. – antrenorul Ionut Popa) ca toata lumea trebuie sa fie prezenta la reunirea lotului. Nici macar el nu mai are voie sa întarzie o zi sau doua la reluarea activitatii, asa cum s-a întamplat în anii trecuti, ori sa nu apara deloc. El are contract cu Poli Iasi pana în vara anului viitor si mi se pare normal sa vina. Nu mai accept nicio abatere în acest sens, în caz contrar urmand sa luam masuri. La fel, nu mi se pare normal ca prezenta sa fie conditionata de achitarea unei parti din datoriile pe care le are clubul catre jucatori si antrenori. Am spus si repet, sper ca problemele financiare sa fie rezolvate `n cel mai scurt timp“.

SORIN BOCA: „CINE NU VINE LA REUNIREA LOTULUI, E LIBER SA PLECE “


Presedintele clbuului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat vineri ca nu mai este dispus la concesii si ca se asteapta ca toti jucatorii sa fie prezenti la reunirea lotului.
„Luni la ora 18.30 este programata reunirea lotului. Cine nu vine la reunirea lotului, e liber sa plece. A venit momentul `n care trebuie sa strangem randurile si sa fim uniti. Cine nu doreste acest lucru, `nseamna ca nu tine la aceasta echipa si este liber sa plece. Am vorbit cu jucatorii si le-am spus ca nu accept nicio scuza. Continui sa cred ca putem scapa de la retrogradare si tocmai de aceea vreau sa fim uniti si sa luptam pentru a ne atinge obiectivul“, a declarat Sorin Boca.
Oficialul iesean a mai spus ca se asteapta ca si antrenorul Ionut Popa sa fie prezent la reunirea lotului: „I-am spus si Profesorului (n.r. – antrenorul Ionut Popa) ca toata lumea trebuie sa fie prezenta la reunirea lotului. Nici macar el nu mai are voie sa întarzie o zi sau doua la reluarea activitatii, asa cum s-a întamplat în anii trecuti, ori sa nu apara deloc. El are contract cu Poli Iasi pana în vara anului viitor si mi se pare normal sa vina. Nu mai accept nicio abatere în acest sens, în caz contrar urmand sa luam masuri. La fel, nu mi se pare normal ca prezenta sa fie conditionata de achitarea unei parti din datoriile pe care le are clubul catre jucatori si antrenori. Am spus si repet, sper ca problemele financiare sa fie rezolvate `n cel mai scurt timp“.

joi, 8 ianuarie 2009

BOCA VREA SA DIMINUEZE SALARIILE SI SA CREASCA PRIMELE


Presedintele clubului Poli Iasi, Sorin Boca, a declarat joi ca intentioneaza sa reduca salariile jucatorilor si sa mareasca primele.
„Lucram in aceste zile la un program pentru iesirea din criza. La revenirea din vacanta a jucatorilor, vrem sa le propunem mai multe variante de recompensare. In principiu, vrem sa discutam cu ei o diminuare a contractelor, coroborata cu o crestere a primelor. Vrem sa facem acest lucru deoarece prioritatea noastra este stimularea performentei si, in plus, incercam, ca banii sa fie dati la timp“, a declarat Sorin Boca.
Reactia oficialului iesean vine la propunerea antrenorului Ionut Popa, care a spus ca renunta la jumatate din salariul din retur: „Domnul Popa a declarat ca este dispus sa renunte la 50% din salariul din retur. Tot el a spus sa discutam acelasi lucru si cu jucatorii, cu conditia ca banii sa fie dati la timp in retur si sa majoram primele“.

IONUT BALBA A CALCAT DIN NOU STRAMB


Un tanar din Pascani, Bogdan Melinte, a declarat joi pentru cotidianul 7est, ca a fost batut pe 5 ianuarie de atacantul Politehnicii Iasi, Ionut Balba, si de un prieten al acestuia.
„Luni seara m-am intors acasa de la un prieten. ~n scara blocului era Ionut Balba, Andreea si Bogdan Moisii. Cand am ajuns in dreptul lor, am intins mana sa il salut pe fotbalist, dupa care mi-am continuat drumul. Am auzit cateva ironii din partea lor, si m-am uitat in urma. Acest lucru l-a deranjat pe Ionut. A urmat un schimb de replici verbale. Cei doi au venit dupa mine. Am batut in usile vecinilor, dar nu a deschis nimeni. Balba si prietenul lui m-au ajuns la ultimul etaj, acesta din urma lovindu-ma in zona nasului. Am inceput sa tip, tatal meu fiind unul dintre cei care au iesit din casa. ~n fata usii apartamentului meu a avut loc o bataie unde s-au schimbat pumni si picioare, pana cand a venit politia. Cei doi se aflau in stare de ebrietate“, a declarat Bogdan Melinte.
Tiberiu Dogaru, adjunctul comandantului Politiei Pascani, a declarat ca toti cei care au luat parte la incident au fost amendati cu cate 200 de lei: „Prin serviciul 112 a ajuns la fata locului un echipaj de politie. Scandalagii au fost adusi la sediu, iar dupa ce li s-au luat declaratii au fost sanctionati cu cate 200 lei pentru tulburarea linistii si ordinii publice“.
Jucatorul Politehnicii Iasi, Ionut Balba a negat incidentul: „Nu-mi amintesc unde eram luni. Nu stiu daca eram in Pascani. Nu este adevarat. Nu am batut pe nimeni, sunt niste inventii“.