IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

marți, 11 martie 2008

FENOMENUL ULTRAS VAZUT ALTFEL: DAN COTCARU CONSIDERA FOTBALUL UN SPECTACOL


  • Pasiunea pentru fotbal si pentru culorile „alb-albastre“ nu l-a lasat pe Dan Cotcaru sa stea prea mult timp departe de echipa sa favorita, Politehnica Iasi.

La primul meci al Politehnicii Iasi din acest an, de pe teren propriu, cu Steaua, galeria ieseana s-a imbogatit cu o noua factiune.
Nu si-au pus un nume aparte. Ei se considera „studentii care tin cu Poli“. Si cum acestia trebuie sa aiba un lider, cineva care sa se ocupe de ei si sa aiba grija sa nu intampine probleme, acesta a fost ales Dan Cotcaru.
Dan nu este la primul contact cu fotbalul si cu Politehnica Iasi, din postura de lider de galerie, el conducand o factiune a galeriei din dealul Copoului si in 2005.
„Acum este vorba de altceva. La solicitarea Ligii Studentilor Economisti si a Ligii Studentilor din Agronomie am luat decizia de a ma implica din nou in fenomenul ultras. Mult spus, totusi, ultras. Noi vedem altfel acest fenomen. Mergem la stadion, cantam, aplaudam si sustinem echipa. Violenta nu are nimic in comun cu fotbalul! Daca vrei sa te bati sau sa injuri, du-te in alta parte! Nu ai ce cauta la noi!“, spune transant Dan Cotcaru.

  • „Vom fi vreo cateva sute la meciul cu CFR Cluj“

La prima lor prezenta, ca o factiune a galeriei iesene, Dan a reusit sa stranga peste 100 de studenti.
„Am discutat cu sefii de la Liga Studentilor Economisti si cu cei de la Liga Studentilor din Agronomie, am facut afise, am incercat sa strangem cat mai multi oameni pentru meciul cu Steaua. A iesit destul de bine, daca tinem cont ca a fost prima data cand ne-am intalnit. Era un meci important pentru echipa noastra si ne bucuram ca am pus si noi umarul la obtinerea acelei victorii“, ne zice multumit Dan, care continua: „Pentru meciul cu CFR-ul (din etapa a XXV-a – n.r.) cred ca vom fi mult mai multi. Vine liderul si se anunta un meci greu pentru baietii nostri. Cred ca vom fi vreo cateva sute. Vreau chiar sa ma intalnesc cu domnul presedinte de la Poli Iasi, Sorin Boca, si sa-l rog sa ne dea cateva materiale promotionale pentru fani. Am ceva promisiuni ca vom primi din partea clubului esarfe, fulare cu insemnele clubului nostru. In plus, la actiunile noastre urmatoare si-au anuntat colaborarea si Alianta Studentilor Romani si organizatiile studentesti din Tudor Vladimirescu“.

  • In relatii bune cu liderul galeriei mari

Desi ii reprezinta pe studentii din Iasi, Cotcaru considera ca toti cei care ocupa peluza A trebuie sa fie in relatii bune. „Desi noi suntem o factiune a galeriei mari, ne intelegem foarte bine cu ceilalti din galerie. Colaborarea cu presedintele Ligii Suporterilor Iasi 2005, Marius Srainer, este una foarte buna. Fara sprijinul lui nu am fi reusit sa strangem atatia fani“, zice Dan Cotcaru, care vede cu ochi buni si relatia cu reprezentantii Politiei: „Suntem in relatii foarte bune cu politistii de la Sectia 2. Mi se pare normal sa fie asa, atat timp cit noi nu cream probleme si nu intram in altercatii cu nimeni.“
Totusi, Dan nu neaga problemele avute cu
agentii de la IGS: „La meciul cu Ceahlaul, de duminica, am intampinat ceva probleme cu agentii de la IGS. Au venit la noi si ne-au luat toate banner-ele, spunandu-ne ca nu avem voie sa le afisam, conform noii legi a lui Dragomir. Noi ne-am conformat si le-am dat jos, insa nu aceeasi masura au luat si cu fanii nemteni, carora li s-a permis sa-si afiseze banner-ele. Pai, legea nu e una pentru toti?! Speram ca la urmatoarele jocuri sa nu mai avem asemenea probleme si sa inteleaga domnii agenti de la IGS ca noi vrem sa cream un adevarat spectacol, si nu vrem sa facem probleme.“

  • Cine este Dan Cotcaru

In 2005, Dan Cotcaru a infiintat impreuna cu niste prieteni o grupare intitulata „Legionarii“, care a activat ca o factiune a galeriei mari a Politehnicii Iasi. Denumirea nu avea nimic in comun cu Miscarea Legionara, ci era o prescurtare de la „Legiunea Alb-Albastra“.
In vara lui 2006 a fost initiatorul si coorganizatorul Cupei Suporterilor, dupa care a rupt legatura cu fenomenul ultras, continuind, totusi, sa organizeze diferite intreceri pentru studentii ieseni.
Pasiunea pentru Poli Iasi nu l-a putut tine prea mult timp departe de echipa favorita, astfel ca in acest an a pus bazele unei noi galerii, impreuna cu Liga Studentilor Economisti si cu Liga Studentilor din Agronomie.

3 comentarii:

and spunea...

ACEST DANUT COTCARU A PROVOCAT UN SCANDAL IN CAMINUL C3 DIN COPOU DE UNDE S-A REZULTAT VATAMAREA LUI FOARTE USOARA,O VATAMARE DE LTFEL PROVOCATA DE EL PINA LA VENIRE POLITIEI.A DOUA ZI DIMINEATA O FEMEIE TRISTA S-A PREZENTAT LA CAMERA NR.63 DIN CAMINUL MENTIONAT MAI SUS SPUNIND CA ESTE MAMA LUI PT. A SE INFORMA DE CE A PATIT FIUL SAU(UN LUCRU NORMAL DE ALTFEL)INFRACTORUL COTCARU A REUSIT SA DUCA IN EROARE TOATE ORGANELE STATULUI INCLUSIV MEDICII MEDICINEI LEGALA ISI PT. OBTINEREA UNUI CERTIFICAT MEDICO-LEGAL DE 21 DE ZILE SI SA INAINTEZE PLINGERE LA PARCHETUL DE PE LINGA JUDECATORIA NEAMT.INCA DE LA PRIMUL TERMEN ACCEST COTCANU A AVUT PRETENTII DE 60000000 LEI VECHI IN CONDITITILE IN CARE A FOST VINOVAT DE CELE INTIMPLATE SI CEL CE I-A APLICAT CORECTIA ERA UN PRIETEN DE-AL SAU.ASTFEL DOMNUL COTCANU A STAT 2 ANI PE LA TRIBUNAL NUMAI PT. AI FACE RAU UNUI COLEG .DORESC SA VA ADCUC LA CUNOSTINTA CA SE OCUPA CU FURTURI MARUNTE ,ESTE O PERSOANA FOARTE FALSA DE ALTFEL UN BETIVAN NOTORIU CARE CAUTA SA PROVOACE PT. A CISTIGA ANUMITE SUME CARE NU I SE CUVIN.CE AM SCRIS MAI SUS SE POATE VERIFICA ;A POLITIA MUN. IASI CAZUL FIIND ANCHETAT DE INSPECTORUL MURSA care a recunoscut fata de inculpat si ceilalti martori cine este vinovatul din punctul sau de vedere. este necesar astfel de comentariu pt. ca cei din anturajul sau sa stie cu cine au de a face si sa se fereasca atit timp cit aceasta persoana este libera. si daca exista un dubiu ma numesc Mihai Burgheleea din vaslui ,betivanul de tigan stie cine sunt ca a vrut in acea seara sa intretina raporturi sexuale cu mine si de acolo a plecat totul. mi-a fost rusine sa recunosc in instanta. cred ca stii de cine e vorba cotcare.asa sa-ti jute si tie dumnezeu cum ai vrut sa faci rau

and spunea...

asa e tigane are drepate copilul

and spunea...

AM SA VIN SA TE I-AU SAURE