IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

miercuri, 26 martie 2008

„TRICOLORII“ AU SURCLASAT RUSIA


  • Echipa nationala a Romaniei s-a impus aseara, pe Stadionul „Steaua“, cu scorul de 3-0 (1-0), in fata formatiei similare a Rusiei, intr-un meci amical disputat inaintea turneului final al Campionatului European, care va avea loc in Austria si Elvetia.

Infrangerea suferita de elevii lui Victor Piturca in ultimul meci amical disputat in Israel s-a dovedit a fi intr-adevar un „dus rece“, „tricolorii“ impunandu-se aseara intr-o maniera categorica, la un scor de forfait, in fata formatiei similare a Rusiei.
Primul semn al unui meci foarte bun facut de romani a fost executia lui Mutu, din minutul 3, cand „Briliantul“ a reluat putin peste poarta, din lovitura libera.
Replica rusilor nu s-a lasat mult asteptata si Adamov a reluat in minutul 8, din zece metri, peste poarta.
Odata cu trecerea timpului, romanii si-au masat adversarul in propriu teren si Florentin Petre a fost aproape de gol in minutul 20, pentru ca 11 minute mai tarziu acelasi jucator sa fie faultat in careu an portarul Akinfeev, insa arbitrul nu a dictat penalty.
In ultimul minut de joc al primei reprize, dominarea romanilor s-a concretizat si pe tabela de marcaj, Marica reluand in poarta, cu un sut din vole, de la marginea careului, in coltul lung al portii adverse.
Dupa pauza, Piturca a facut patru mutari ofensive si intrarile atacantilor Daniel Niculae si Marius Nicolae au dinamizat si mai mult jocul „tricolorilor“.
In minutul 61, Daniel Niculae avea sa duca scorul la 2-0, cu un sut din interiorul careului, dupa o centrare foarte buna a lui Marius Nicolae si un luft norocos al lui Florentin Petre.
Incurajati de cei peste 12.000 de suporteri, romanii nu au luat piciorul de pe acceleratie si, in minutul 73, mingea centrata de Cocis a cazut pe bara transversala, dupa care a revenit in teren, de unde Marius Niculae a luat la tinta bara din dreapta portii lui Akinfeev.
Portarul rus nu a mai avut la fel de mult noroc dupa alte doua minute, cand Marius Nicolae a reluat cu capul an poarta, din cinci metri, mingea centrata perfect de Banel Nicolita.
Cu sapte minute inainte de final, rusii puteau sa-si treaca in cont golul de onoare, insa sutul lui Zhirkov a fost deviat putin peste poarta.
Scor final 3-0 pentru Romania si suporterii „tricolorilor“ au motive de bucurie, nu neaparat datorita rezultatului, ci mai ales a jocului prestat de elevii lui Piturca in perspectiva partidelor extrem de dificile de la Europene.

Niciun comentariu: