IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

joi, 8 mai 2008

ANCHETA IN CAZUL „BANI PENTRU «U» CLUJ»!


Presedintele „U“ Cluj, Anton Dobos, si un partener de afaceri al acestuia, Traian Benfordean, sunt celelalte doua persoane, in afara de Gigi Becali si un jucator de la „U“ Cluj, urmarite penal de procurorii anticoruptie in dosarul meciului „U“ Cluj – CFR Cluj, sustin surse judiciare.
Anton Dobos este acuzat de procurori ca ar fi acceptat promisiunea lui Gigi Becali de a-i acorda o suma de bani pentru ca „U“ Cluj sa castige meciul cu CFR Cluj. Acest lucru ar fi dus la victoria Stelei in campionat.
Potrivit acelorasi surse, partenerul lui Dobos, Anton Benfordean, este persoana care ar fi trebuit sa primeasca efectiv banii de la omul lui Gigi Becali, Tea Sponte. Acesta este urmarit penal pentru complicitate la dare de mita.
Potrivit unor surse din DNA, fapta lui Gigi Becali - de asemenea urmarit penal - s-ar fi consumat cand el ar fi promis o suma celor de la „U“ Cluj. Aceleasi surse spun ca, potrivit Codului de Procedura Penala, infractiunea de dare de mita are loc si atunci cand faptuitorul propune unei persoane o suma de bani sau orice alt avantaj pentru un lucru pe care persoana respectiva era oricum obligata sa il faca. In acest caz, Gigi Becali ar fi promis bani celor de la „U“ Cluj, pentru a obtine fie un rezultat de egalitate, fie o victorie impotriva celor de la CFR Cluj.
Surse din DNA mai spun ca suma pe care ar fi urmat cei de la „U“ Cluj sa o primeasca se ridica la 1,7 milioane de euro. Acestia ar fi provenit de la Gigi Becali si ar fi trebuit sa ajunga la „U“ Cluj prin intermediul lui Teia Sponte.

Patru persoane urmarite penal
Surse judiciare au declarat joi ca in dosar ar fi urmarite penal patru persoane, printre care, Gigi Becali, care ar fi acuzat de dare de mita, partenerul sau, Teia Sponte, acuzat de complicitate la dare de mita si un jucator de la Universitatea Cluj.
Potrivit acelorasi surse, ancheta procurorilor ar fi inceput dupa un autodenunt facut de o persoana din cadrul Clubului Universitatea Cluj.
Cei cinci apropiati ai lui Gigi Becali ridicati, miercuri, de DNA Cluj, au parasit institutia dupa audjoi joi, in jurul orei 3.00.
Garzile de corp ale lui Gigi Becali au fost lasate sa intre cu o masina neagra de tip jeep in curtea DNA – Serviciul Teritorial Cluj, desi exista un indicator care interzicea accesul persoanelor care nu lucreaza la Parchetul Militar Cluj sau la DNA Cluj.

Banii pentru terenuri
Ulterior, Gigi Becali a dat o declaratie in care a spus ca apropiatii sai aveau asupra lor mai mult de un milion de euro, care ar fi fost destinati achizitionarii unui teren. „Nu au voie oamenii mei sa cumpere terenuri in Cluj? Au furat cumva banii de a intervenit DNA? Nu aveau la ei un milion de euro, aveau mai mult. DNA sa se bage numai cand fura cineva, nu acum. Ce ii intereseaza pe ei ce fac eu sau oamenii mei cu banii? Nu mai pot de frica lor“, a spus Becali.
Acesta a mai afirmat ca oamenii sai stiau ca vor fi urmariti si stiau ce aveau de facut in acest caz: „C`nd a plecat cu banii, Tea Sponte stia ce trebuie sa faca. S-a prevazut totul pentru ca sunt prea destept. Chiar daca s-a vrut sa se faca ceva, fapta nu s-a petrecut. La revedere!“.
Omul de afaceri a tinut sa ii avertizeze pe procurorii DNA: „Desteptati-va, tradatorilor de tara! Ne tradati si nu va doriti ca Steaua sa fie depunctata! Tradatorilor, nu o sa razbiti cu mine niciodata!“

Goga a recunoscut ca a fost sunat de Becali
Atacantul Universitatii Cluj, Dorin Goga, a recunoscut joi, in timpul audjoilor de la DNA, ca a fost sunat de patronul Stelei, Gigi Becali, care i-a oferit o suma de bani pentru a juca „mai bine“ in meciul cu CFR Cluj, sustin surse judiciare din Cluj-Napoca.
Patronul lui Poli Timisoara, Marian Iancu, a cerut joi ca Steaua sa fie retrogradata daca se va dovedi cu exactitate ca patronul ros-albastrilor, Gigi Becali, este vinovat pentru dare de mita.
„Daca sunt dovezi care sa arate ceva concret, atunci sa fie retrogradata Steaua. Ma g`ndesc sa vorbesc cu avocatii mei sa incercam sa fortam judecata sportiva vizavi de dosarul «Valiza». S-a actionat un pic fortat, asa cum am vazut. Depunctarea nu este antibioticul pentru indepartarea microbului“, a declarat Marian Iancu.
Iancu a dat asigurari ca el nu va aparea niciodata ca invinuit la DNA, ci doar ca martor si a fost de parere ca echipa care merita sa c`stige aceasta editie de campionat este Unirea Urziceni. „Eu cred ca Urziceniul trebuia sa castige campionatul. Nu cred in CFR Cluj si in Steaua, nu cred in sinceritatea celor de la Cluj. Au ridicat piciorul de pe acceleratie si s-a vazut, a aparut imediat inconstanta. Sa castigi pe nedrept un campionat nu e bine deloc“, a spus Iancu

Niciun comentariu: