IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

miercuri, 14 mai 2008

ZENIT ST. PETERSBURG A CUCERIT CUPA UEFA


  • Formatia rusa Zenit St. Petersburg a cucerit miercuri seara Cupa UEFA, dupa ce s-a impus cu scorul de 2-0 (0-0) in fata echipei scotiene Glasgow Rangers, in finala competitiei, pe Stadionul „City of Manchester“.

Dupa un sezon extraordinar facut in Cupa UEFA, rusii de la Zenit St. Petersburg s-au impus miercuri seara in finala Cupei UEFA, dupa o partida pe care au dominat-o de la un capat la altul, in fata unui adversar modest, care a demonstrat inca o data ca nu stie sa atace.
Importanta partidei si-a pus amprenta pe jocul celor doua formatii in prima repriza si fazele de poarta au fost destul de putine, mai ales ca scotienii au bagat „autobaza“ in poarta, convinsi ca pot repeta figura din semifinale, cand au eliminat Fiorentina lui Mutu, dupa penalty-uri.
Singurele ocazii mai importante ale primei reprize au venit, firesc, la poarta lui Alexander, goal-keeper-ul scotian remarcandu-se la lobul lui Faizulin (25’) si la „torpila“ lui Aniukov (27’), de la 25 de metri.
In partea a doua a jocului, scotienii au iesit la joc si Malafeev s-a remarcat in minutul 49 la suturile lui Darschville si Ferguson.
Dupa alte 14 minute, Whittaker putea deschide scorul, insa Sirakov a respins in corner sutul scotianului, din zece metri.
Scapati cu fata curata, rusii au reluat atacurile spre poarta lui Alexander si, dupa ce Papac a respins de pe linia portii bolta lui Arshavin, in minutul 64, dupa alte opt minute, Zenit a deschis scorul prin Denisov, care a inscris din interiorul careului, dupa o pasa perfecta a lui Arshavin.
Pana la final, antrenorul lui Glasgow, Walter Smith, a aruncat in atac trei varfuri, insa cei care au marcat au fost tot rusii, prin Zirianov, in minutul 90^2, dupa ce tot acelasi jucator nimerise bara in minutul 76.
S-a terminat 2-0 pentru Zenit St. Petersburg si rusii cuceresc in premiera Cupa UEFA, dupa ce in urma cu trei ani TSKA Moscova adusese trofeul in Europa de Est.

Niciun comentariu: