IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

duminică, 29 iunie 2008

DUPA 44 DE ANI DE ASTEPTARE : SPANIA ESTE NOUA CAMPIOANA EUROPEANA


Echipa nationala a Spaniei a cucerit titlul de campioana europeana duminica seara, la Viena, dupa ce s-a impus cu scorul de 1-0 (1-0) in fata formatiei similare a Germaniei.

Fotbalul nu a putut fi trisat nici duminica seara, in finala Campionatului European, cand echipa care a practicat cel mai frumos fotbal a reusit sa se impuna si sa intre in posesia trofeului.
Nemtii au inceput mai bine partida si au dominat primele zece minute de joc, insa singura faza mai importanta la poarta lui Casillas s-a consumat in minutul 9, cand Hitzlsperger a trimis slab, din interiorul careului.
Odata cu trecerea timpului, jocul de pase al spaniolilor a inceput sa se lege si ocaziile la poarta lui Lehmann au inceput sa apara. Mai intai, goal-keeper-ul german a respins greu in corner o minge deviata spre propria poarta de Metzelder, dupa o centrare a lui Xavi, in minutul 15. Dupa alte sapte minute, Xavi centreaza de pe dreapta si Torres trimite cu capul, din opt metri, in bara din dreapta portii lui Lehmann.
Nemtii nu mai reusesc sa lege doua pase si dupa ce Lehmann prinde greu mingea trimisa de Fabregas, din marginea careului (31’), doua minute mai tarziu Torres speculeaza o neintelegere intre Lahm si Lehmann si inscrie cu o „scarita“ peste portarul german.
Dupa pauza, pe fondul dominarii sterile a nemtilor, cele mai mari ocazii apar tot la poarta nemtilor. In minutul 54, Lehmann respinge greu sutul lui Xavi, din 20 de metri, pentru ca peste alte doua minute, Silva sa trimita putin pe langa poarta, din zece metri.
Singura ocazie mai importanta a nemtilor s-a consemnat in minutul 61, cand Ballack a nimerit plasa laterala, din marginea careului.
Dupa numai cinci minute, spaniolii trec pe langa majorarea scorului, Frings respingand de pe linia portii sutul lui Iniesta.
In ultimele 20 de minute de joc, spaniolii au redus motoarele si au preferat sa se apere organizat si sa atace periculos, astfel ca scorul a ramas acela stabilit de Torres, in minutul 33, si Spania este noua campioana europeana, dupa o asteptare de 44 de ani.

Niciun comentariu: