IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

luni, 9 iunie 2008

OLANDA A SPULBERAT ITALIA



Echipa nationala a Olandei a zdrobit formatia similara a Italiei, scor 3-0 (2-0), intr-un meci disputat luni seara si contand pentru Grupa C a Campionatului European, grupa din care face parte si Romania.
Disputa Olanda – Italia a oferit un fotbal total, cu „Portocala mecanica“ net superioara la toate capitolele in fata campioanei mondiale, Italia.
Partida, probabil cea mai frumoasa de pana acum la acest Campionat European, a avut un ritm sustinut, cu multe faze de poarta, care au incantat fanii.
Olandezii puteau deschide scorul inca din minutul 17, insa Van Nistelrooy a preferat sa continue o faza in care fusese faultat in careu de portarul Buffon si sa rateze o mare ocazie.
Dupa numai noua minute, atacantul batav s-a revansat in fata fanilor si a deschis scorul, dintr-o pozitie suspecta de off-side, dupa un sut al lui Snijder, de la 25 de metri.
Italienii au resimtit socul primirii golului si in minutul 31 scorul a devenit 2-0, venind randul lui Snijder sa puncteze, dupa o faza-scoala de contraatac a olandezilor.
Cu trei minute inainte de pauza, Van Nistelrooy putea reusi un scor de forfait, insa Buffon s-a opus la sutul atacantului scapat singur cu goal-keeper-ul italian.
In partea a doua a jocului, olandezii au redus din turatie motoarele, preferand sa se apere ordonat si sa contraatace periculos.
Italienii nu s-au lasat mult invitati la joc si Del Piero (65’, 70’), dar mai ales Toni (73’) au ratat ocazia de reintra in joc, cu mentiunea ca la ultima faza atacantul italian ramasese singur cu portarul advers.
Si cum in fotbal ocaziile se razbuna, cei care au reusit sa marcheze au fost tot olandezii, Van Bronckhorst punctand pentru 3-0 in minutul 79.

Niciun comentariu: