IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

duminică, 15 iunie 2008

TURCIA A TRIMIS CEHIA ACASA


  • Echipa nationala a Turciei s-a calificat in sferturile de finala ale Campioantului European dupa ce s-a impus duminica seara in fata Cehiei cu scorul de 3-2 (0-1).
Turcia si Cehia au oferit duminica seara un meci extraordinar, cu rasturnari de scor si cu un final incendiar in care poarta „ienicerilor“ a fost aparata de un jucator de camp, dupa ce portarul Volkan a fost eliminat pentru lovirea unui adversar.
Prima jumatate de ora de joc nu anunta deloc ce avea sa urmeze, cele doua formatii studiindu-se reciproc si punctand doar la capitolul suturi pe langa poarta.
In minutul 34, cehii au reusit deschiderea scorului. Grygera a centrat bine de pe partea dreapta si uriasul Koller a trimis cu capul in poarta, din interiorul careului, cu toata opozitia portarului Volkan.
Partea a doua a jocului, turcii au aratat o cu totul alta fata in comparatie cu prima repriza si s-au aruncat spre poarta lui Cech inca din primele minute, Nihat trimitand pe linga poarta. Pe fondul dominarii turcilor, golul a venit la cealalta poarta, in minutul 62, cand Plasil a impins in poarta o minge centrata de Sionko. Era 2-0 pentru Cehia si nimeni nu isi mai punea problema cine va castiga acest meci.
Turcii s-au incapatinat sa creada in sansa lor si au reluat atacurile spre poarta ceha. Astfel, dupa ce Polak nimereste bara in mintuul 73, doua minute mai tarziu, Arda reduce din handicap, cu un sut din interiorul careului.
Impulsionati de un public extraordinar, turcii incep sa creada din ce in ce mai mult in sansa lor si in numai doua minute, 87 si 89, capitanul Nihat intoarce scorul in favoarea turcilor, cu precizarea ca la ultimul gol o mare parte de vina a avut portarul Cech, care a scapat mingea din maini.
Finalul a fost unul de infarct, cu cehii atacand cu toate liniile si cu turcii aparandu-se cu un jucator de poarta in locul lui Volkan, eliminat pentru lovirea unui adversar.
S-a terminat pana la urma 3-2 pentru Turcia, care s-a calificat in „sferturi“, in timp ce echipa Cehiei pleaca acasa.

  • Portugalia invina dar calfiicata
In celalalt meci al Grupei A, Elvetia a invins Portugalia cu scorul de 2-0, prin dubla lui Hakan Yakin, din minutele 71 si 83, insa tara-gazda a turneului final paraseste competia, in timp ce portughezii merg mai departe de primul loc al grupei.

Niciun comentariu: