IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

marți, 17 iunie 2008

PITI, DE CE NE-AI TRIMIS ACASA?!


  • Echipa nationala a Romaniei a parasit Campionatul European, fiind invinsa marti seara de rezervele Olandei, cu scorul de 2-0 (0-0), dupa un joc falimentar gandit de „marele“ selectioner Victor Piturca.

Fricosi, cantonati in aparare, fara nici o idee tactica si lipsiti de vointa. Asa au aratat „tricolorii“ marti seara in fata echipei a doua a Olandei, din care s-au remarcat doar Robben, Van Persie si Huntelaar. De atat a avut nevoie Olanda, de trei jucatori, pentru a bate o formatie debusolata, care nu a crezut in sansa ei.
Partida a inceput cu Romania in atac si cu Marius Niculae trimitand pe linga poarta, din interiorul careului.
Aceasta faza s-a dovedit a fi un simplu foc de paie, olandezii dominand tactic intreg meciul.
Au urmat doua lovituri de cap ale lui Van Persie (18’, 26’), putin pe langa poarta, pentru ca in minutul 34, Huntelaar sa trimita milimetric peste poarta, din pozitie ideala.
Cea mai mare ocazie de a inscrie in prima repriza le-a apartinut olandezilor, Robben trimitand pe langa poarta, din postura de singur cu Lobont.
Romanii nu inteleg nimic din ce li se intimpla nici dupa pauza si in minutul 50 Van Persie il intoarce pe Tamas, in sapte metri, insa sutul acestuia este respins miraculos de Lobont in corner.
Dupa alte patru minute, Huntelaar nu mai greseste tinta si deschide scorul, cu un sut din interiorul careului, dupa o centrare a lui Afellay.
Piturca nu face nici o inlocuire, desi era clar ca „tricolorii“ nu joaca nimic, si tot olandezii puncteaza la capitolul ocazii, Lobont prinzand greu sutul lui Afellay, din interiorul careului.
De-abia pe final de joc muta si Piturca, insa, desi noi eram obligati sa inscriem doua goluri, ramanem cu un singur atacant, Daniel Niculae luindu-i locul lui Marius Niculae.
Pe final, Piturca refuza sa-l bage pe Marica si face doua schimbari de dragul de a le face, intrand Dica si Florentin Petre.
Cu trei minute inainte de finalul timpului regulamentar, Van Persie inscrie pentru 2-0 si Romania isi ia „adio“ de la acest turneu final, ramanand cu gindul la penalty-ul ratat de Mutu in meciul cu Italia, cu regretul ca nu a indraznit mai mult cu Franta, si, bineinteles, cu gustul amar al unei infrangeri in fata echipei a doua a Olandei.
De partea cealalta, batavii isi respecta blazonul si termina grupa cu numar maxim de puncte, anuntandu-se una dintre favoritele la cucerirea trofeului.

Niciun comentariu: