IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

joi, 10 aprilie 2008

„BRILIANTUL“ MUTU A CALIFICAT FIORENTINA IN SEMIFINALELE CUPEI UEFA


Formatia AC Fiorentina a obtinut calificarea in semifinalele Cupei UEFA, dupa ce s-a impus joi seara, in deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), in fata echipei PSV Eindhoven.
Internationalul roman Adrian Mutu a avut un rol decisiv in calificarea gruparii italiene, dupa ce a marcat aseara ambele goluri, iar in tur tot el inscrisese.
Partida de joi seara din Olanda a inceput in nota de dominare a gazdelor, Frey remarcandu-se in minutul 5 la sutul lui Koevermans.
Replica oaspetilor a venit imediat, trei minute mai tarziu, cand Gamberini, ramas singur cu portarul, a trimis pe langa poarta, cu capul.
Cu sapte minute inainte de pauza, Mutu a executat senzational o lovitura libera, de la 30 de metri, si mingea s-a oprit in vinclul portii lui Gomes. De remarcat ca reusita „Briliantului“ poate figura fara probleme in orice generic sportiv.
In partea a doua a jocului, acelasi Mutu a incheiat conturile, in minutul 53, cu un sut din marginea careului, dupa ce Gomes respinsese gresit sutul lui Pazzini, din interiorul careului.
In minutul 63, Montolivo putea puncta pentru un scor de forfait, insa Gomes, cu ajutorul barei, a retinut lobul italianului.
Cu 12 minute inainte de finalul partidei, olandezii au avut sansa de a reduce din handicap, insa Frey a aparat penalty-ul batut de Simons, dupa ce Lazovic fusese faultat an careu.
Scor final 2-0 pentru Fiorentina si, dupa 1-1 in tur, italienii merg in faza urmatoare a competitiei.
Intr-un alt meci din sferturile de finala ale Cupei UEFA, formatia lui Cosmin Contra, Getafe, a ratat calificarea in „semifinale“, dupa prelungiri, scor 3-3. Dupa 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1, ca in tur, pentru spalioni marcand din nou „Gurita“.
In prelungiri, Casquero si Braulio au marcat pentru Getafe, in timp ce pentru nemti a inscris doua goluri Toni.

In celelalte doua meciuri ale serii de UEFA s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

  • Zenit St. Petersburg – Bayern Leverkusen 0-1 (an tur 4-1)

A marcat: Bulykin (18’)

  • Sporting Lisabona – Glasgow Rangers 0-2 (an tur 0-0)

Au marcat: Darcheville (60'), Whittaker (90'^2)
In urma acestor rezultate, in semifinale vor avea loc partidele AC Fiorentina – Sporting Lisabona si Zenit St. Petersburg – Bayern Munchen.

Niciun comentariu: