IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

miercuri, 23 aprilie 2008

UN PAS MARE SPRE SALVAREA DE LA RETROGRADARE


  • Formatia Poli Iasi s-a impus miercuri seara, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), in fata echipei Dacia Mioveni, intr-un meci contand pentru etapa a XXXI-a a Ligii I.

In fata unui adversar care isi juca una dintre ultimele sanse de a mai spera la salvarea de la retrogradare, Poli Iasi nu a facut un joc exceptional, insa a reusit sa castige trei puncte extrem de importante.
Pe o ploaie sacaitoare, gazdele au inceput in forta jocul si in minutul 3 Radu Ciobanu a incercat vigilenta portarului Stanca, dintr-o lovitura libera de la 25 de metri.
Desi toata lumea se astepta ca oaspetii sa atace cu toate liniile, acest lucru nu s-a intamplat, gazdele bagandu-si „autobaza“ in poarta, asta in ciuda faptului ca antrenorul Sorin Cartu nu a fost prezent la meci.
In aceste conditii, iesenii s-au chinuit mult la constructie, mai ales ca terenul a fost unul foarte greu, in urma ploii care a cazut in cursul zilei de miercuri.
Pana la pauza, Bersnjak (14’) si Milea (21’) au incercat sa-l invinga pe Stanca de la distanta, insa suturile mijlocasilor ieseni au trecut pe langa poarta.
Momentul psihologic al partidei s-a consumat in minutul 43, atunci cand Balauru a primit al doilea cartonas galben pentru proteste si a fost eliminat.
Cu un om an plus, in partea a doua a jocului, antrenorul Ionut Popa a renuntat la un mijlocas la inchidere si a introdus un mijlocas ofensiv, locul lui Mijin fiind luat de Miclea.
Gazdele au dominat copios repriza secunda, insa constructia greoaie la mijocul terenului a facut ca pana in minutul 70 doar Naidin (53’) si Bilba (62’) sa-l puna la incercare pe Stanca.
Minutul 71 avea sa fie unul decisiv pentru soarta meciului. Palimaru a facut un
schimb de pase cu Balba in marginea careului, a intrat in suprafata de pedeapsa si l-a invins pe portarul advers cu un sut la coltul scurt.
Oaspetii au resimtit socul primirii golului si Palimaru a trecut pe langa golul al doilea in minutul 86, cand a trimis peste poarta, din postura de singur cu goal-keeper-ul advers.
In ultimul minut regulamentar de joc, oaspetii puteau da lovitura, insa Claudiu Ionescu a trimis in plasa laterala a lui Branet.
S-a terminat pana la urma 1-0, nu inainte ca mijlocasul oaspetilor, Hristu
Chiacu, sa primeasca direct cartonasul rosu dupa o intrare dura la Palimaru.
In urma acestui rezultat, Dacia Mioveni mai are doar sanse teoretice de a se salva, in timp ce Poli Iasi a facut un pas mare spre evitarea retrogradarii.

Niciun comentariu: