IN LOC DE BUN VENIT

Am stat mult si m-am gandit daca este sau nu oportun acest blog. Unii spun ca da, altii ca nu.
Asta ramane sa decideti dumneavoastra.
Si nu uitati un singur lucru: DACA NU PUTETI SA FITI BUNI, ATUNCI FITI RAI!

luni, 7 aprilie 2008

S-A STINS FLACARA OLIMPICA!


Torta olimpica a fost stinsa luni, la Paris, de oficiali pentru cateva minute si a fost pusa intr-un autobuz de securitate, unde a fost reaprinsa, din cauza protestetelor pro Tibet ce au avut loc in timpul marsului simbolului Jocurilor Olimpice.
Primele probleme in itinerariul flacarii olimpice au aparut duminica, la Londra, cand doi protestatari au incercat sa o stinga cu ajutorul unui extinctor. Ulterior Scotland Yard a anuntat ca s-au efectuat 15 arestari in randul demonstrantilor pro Tibet.
Traditia spune ca flacara olimpica nu poate fi stinsa din momentul in care este aprinsa cu ajutorul razelor solare pana an momentul in care are loc ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice. Torta este protejata de o delegatie speciala formata din 10 persoane care o pazesc zi si noapte pentru a nu fi stinsa. La Jocurile Olimpice de la Montreal, in 1976, flacara olimpica s-a stins accidental, iar un membru al delegatiei a reaprins-o cu ajutorul unei brichete. Cu toate acestea focul a fost stins ulterior si s-a folosit flacara de rezerva pentru a fi reaprinsa torta olimpica. In 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena flacara olimpica s-a stins chiar la iesirea din stadionul Panathinaikos.

Niciun comentariu: